Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Néhány hét, meg a többi

GondolatokKõ, kövön nem marad! Vagyis csak megmarad már, hisz ez a cél. Készülök a szubtrópusi monszunesõs klímaváltozásunkra, így földbe vájtam az ásót, kapát és a nagyharangot. Nagyjából félig kész az egynegyede. Egyelõre kifogytam a sóderból, azért nem beszélek annyit. Fixa ideám, hogy ha már meg kell legyen az 50. életévem, akkor annyit ügyeskedem össze kezeimmel, amennyi csak belefér. Pár dolgot meg kell tanulnom...de sokkal több, amit magam mögött hagynom, ha nem is felednem.Hozzászólások

819 #20 rozsola
- 2018-06-17 10:35
Tehát Ukrajna !
Hogyan tovább ?
Lesz e " magyar " katonai beavatkozás ?
Miközben Kárpátaljáról elüldözik a magyart ( fajmagyart ) , a " magyar állam " zsidó napokat tart a térségben.
Nemrég voltak a " választások ".
1. Érdekes módon vezetõ hír volt a Kárpátaljai visszaélések
2. Fura módon megjelentek cikkek bizonyos 300,000 forintos " nyugdíjjakról Kárpátalján
3. A Kárpátaljai fajmagyarok veszélyben vannak , menekülniük kell
4. Megy a " zsidóreklám " Kárpátalján
5. Kiev mögött a " zsidó " áll
Ha a " magyar állam " beszopja Kárpátalját , mi várható a Felvidéken , Délvidéken , Bánságban , Erdélyben , Székelyföldön és a Partiumban ?
Vajon amig a " magyar " odahaza " magyarkodik " , kiírtják a határontúliakat ? Elvégre kell a " hely " a zsidónak. Vajon a zsidó megáll Csonkaföld határainál ? Vagy elkezdi írtani a " beltenyésztû magarokat " is ?
Prófétaként megszoktam , nincs válasz
Kellemes " magyarkodást " a rendezvényeken !
684 #21 atacama
- 2018-06-17 13:38
Jajj mindenhol Rozsola,, ennyit írni ...... ezeket mind tudjuk már régóta rozsi.....
4 #22 Posta Imre
- 2018-06-17 20:20
Fogy a "kövem". Ma csak a zivatar akadályozta meg, hogy "végezzek" az egyik részfeladattal. Na majd holnap! Egyébként remek edzés, ha ajánlhatom, bár a kezem bánja és a derekam se a régi, de hát cserébe tán az eredmény kárpótol.

Rozsola, köszönöm az összefoglalókat, látom dolgozol. Mióta is megy a "cirkusz" ottan? 100 éve, vagy inkább több száz? "Ukrajnát" a zsidók adták, vették egymás közt, csak hol lengyel zsidó, hol "osztrák", hol orosz zsidó volt a deklarált gazda, de a látens mindig is ugyanaz. Szerintem Putykát se azzal hitegették, hogy ennyi ideig eltart a dombosi "csata", de hát mit lehet tenni, hisz ott is zsidó dirigál, mármint a domb mindkét oldalán. Rendben, jogos a felszisszenés, hogy itt is, ott is, amott is, ..., de javasolnám, hogy egy kárpátaljai "bloggerrel" hozz már össze, vagy egy "székellyel", esetleg délvidékivel, felvidékivel...satöbbi, satöbbi, hogy hatékonyabban menjen az internetes "ébresztés", hisz most akkor ha rajtuk akarok segíteni, akkor fegyverrel kellene lelõdözni a zotrbánviki-netanjahu-lauder....kibaxott hosszú a lista sort és még akkor se jutottunk el a valódi irányítókig. Szóval, én megteszem, hogy most sem a labdarúgó diplomáciáról írok, pedig nagy dolgok dõlnek ott el, csak nem a focipályán, hanem a sötét tárgyalóasztaloknál, buzibárokban...szóval a szopott helyeken szabadkõmûveséknél. Ezzel együtt látom, hogy honfitársaim még mindig tömegével nem itt legeltetik a szemeiket, pedig hát állítólag Jézus köztünk jár, te meg még prófétálsz is. s_nezem

Mi a javaslat? Menjek Kárpátaljára cigány-zsidó lesbe és a sok agybaxott helybéli ostoba magyarját rettentsem el, hogy a zsidók így, meg úgy és ott még a nacionalisták is azok, pont, ahogy itt "nálunk"? Putyin errõl tud? Õt nem zavarja? A kínaiakat? Ha nekik jól van így, akkor mi lehet a gond?
238 #23 bivaly
- 2018-06-18 06:49
Te Rozsola !

Te aztán nagyon rámentél a saját agyadra. Neked ez a "munkád", hogy teleírd baromságokkal, "jól összeszedett elemzésekkel" a környezõ blogokat, oldalakat ? Megbízásból nácizol, és írsz ? Miért nem tûnik már fel valakinek, hogy te folyton nácizol ? Többek között ! Idõnként a "lövészárok" esetenkénti csendjében, ide öntöd a franc se tudja mit, ami úgy különben senkit nem érdekel. Mára meggyõzõdésem, hogy megbízásból.
99 #24 MORMOTA1968
- 2018-06-20 05:52
Imre! Én ide, erre a szép nagy területre inkább egy kisebb
tavacskát tudnák elképzelni, igaz nekem ez a mániám már hosszú ideje. A kutyák is örülnének neki, ilyen kutya melegben. De persze kiülõnek sem rossz. Szép nagy udvarotok van. Nálunk még ennél is nagyobb az udvar, teli fákkal, bokrokkal, úgy hogy rengetegféle énekes madár, gerle lelt itt otthonra. Már kora hajnalban, mikor még épp csak pirkad rákezdik a nótát és fújják egész nap. Tisztára olyan, minta erdõ közelében élnénk. Anno, mikor utoljára a Balaton mellett nyaraltam, még 18 évesen, ott is ilyen hangversenyre ébredtünk minden reggel. Egyébként jó munkát! Ha jó nehéz köveket, vagy mik ezek pakolni egymás után, illetve mellé.
99 #25 MORMOTA1968
- 2018-06-20 06:09
Imre! Sárgadinnyétek is van a kertben? Mert én anno azzal etettem a régi munkahelyemen lévõ kis macskát és ette is, legnagyobb csodálkozásomra. Kicsit olyan illata volt, mint a halnak, talán azért. A patisszon tök kirántva isteni finom, imádom. Én is minden évben vetek. De valamiért, talán ettõl a jó kis chemtrailos esõtõl kezdenek besárgulni a levelei és ahogy hallottam, jártamban-keltemben, máshol is ez a helyzet. Valamiért szépen kipusztul az egyik patisszonunk. De lehet, hogy csak túl sok ganét temettem alája ültetéskor, ki tudja?
4 #26 Posta Imre
- 2018-06-20 07:53
Bivaly, rozsola biztosan ügynök, hisz ügyködik, pont annyira lehet az, mint én, csak õ még lendületben van, míg én már ellendültem. Azért figyeljetek oda arra, mit ír, ha nem is ti, a titkosszolgálatok legalább. Õk értik, vagy ha nem, hát kisnyúl.

Mormota, sárgabarackom van, illetve idén az sincs. Tök, cukkíni, padlizsán meg mindenféle jó, dijó...mogyorrró!

Feltettem egy pillanatképet a konyhakertrõl. A céklát most plántálom szét.
2 #27 gerry
- 2018-06-20 11:33
szóval akkor (ha jól értem)...

Plántálod a palántát
gyümölcsöt és salátát
fáj a hátad, mára elég
úgyis elveri majd a jég
....
....
(a kedvetekért kihagytam itt 72 strófát!)
....
...
De mert ílyen vidám vagyok,
Rögtön kapok egy jó nagyot
4 #28 Posta Imre
- 2018-06-20 12:53
Közben kész a két következõ fázis, Gerry ez itt nem frázis, holmi kertelés, hanem kõ, cement és sóder, holmi homok, nyomokban verejték és tajték, habozás és semmi más.
99 #29 MORMOTA1968
- 2018-06-20 21:22
Imre! A sárgabarackot felénk is elintézte a fagy, bár nekünk most jelenleg nincs. De van itt a faluban egy hely, ahol egy lebontott ház helyén és udvarán egész sárgabarack ültetvény van, de csak itt-ott fityeg rajta barack. Tavaly viszont rengeteg volt rajta. Nálunk van mindenféle földi jó a kertben. Szilva és õszibarack fák, cseresznyefa, meggyfa, (jó savanyú fajta) almafa, körtefák (ez még nem terem, Hardenpont és Vilmos) diófa, ringló, bodza, akácfa, a szomszédban még fenyõk is. Vannak zöld fûszerek, vegeta, tárkonya, kapor, zeller (növõben) sárgarépa, petrezselyem, zöldbab, uborka, burgonya, négyféle paradicsom, csemegekukorica (bár úgy néz ki GMO-s, mert üresek a csövek) sütõtök, patisszon, zöld héjú, csíkos és sárga bélû görögdinnyék, cseres héjú sárgadinnye és rengetegféle paprika. Kosszarvú, kecskeszarvú, zöld erõs, kúpos, óriás, sima cseresznyepaprika, kárpia, háromféle fehér TV paprika, apró piros méregerõs, almapaprika, piros fûszer, meg még ki tudja, mindenfélét vetettem ládába, apám meg a szabadba. Mert hogy egy részét õ csinálta, másik részét meg én. Lucerna táblám is van, a nyulaim miatt. És rengetegféle énekesmadár. Locsoláskor direkte beállnak a zuhany alá, vagy a vizes lucernában kutatnak hernyók, kukacok, bogarak után. Szóval van munka bõven a kertben is. Látom van nálatok is mindenféle földi jó, de paprikát nem látok. Nem is tudtam Imre, hogy kõmûves kiképzést is kaptál a vikingeknél. Ügyes! Szép munka! Én is csináltam tavaly egy jókora magas kertet. Körbe raktam beton darabokkal, téglával, aztán feltöltöttem homokos már éppen jó trágyás földdel és idén is paprikát ültettem bele. Jövõre már más lesz. Gyümölcsfákat szeretnék még õsszel. Sárgabarackot, meggyet, ringlószilvát, cseresznyét, almát, e-féléket. Csak a hely fogy nagyon, hiába olyan nagy a kert, meg az udvar.

Tegnap délután negyed 6-kor elzúgott a házunk és udvarunk felett, ránézésre talán 800 méteren, 3 szürke katonai csapatszállító. Elõször azt hittem bombázók, de már utána néztem a neten. Csapatszállítók voltak. Ma meg mondja a szomszéd, hogy két óra múlva jöttek is visszafelé, csak akkor már magasan. Biztos akkor már nem bújócskáztak a radar elõl. Elkezdõdött a közös NATO hadgyakorlat. Pont felettünk megy el nem egy légi folyosó, úgy hogy elég sokféle madár szálldos erre mifelénk. Láttam én már felettünk, hátranyilazott szárnyú gépet is, meg egyszer egy utasszállító is elzúgott az udvar felett, nagyon-nagyon alacsonyan. Soha addig ilyen közelrõl még nem láttam akkora dög nagy gépet. No meg ott van a helyi UFO, amit évek óta figyelünk a szomszédokkal. Nagyon fényesen világító gömb, ezen kívül semmi jelzõfényes villogó nincs rajta. Egyszer csak feltûnik az égen, néha még erõsebben ragyog, aztán ahogy távolodik egyre halványul, majd eltûnik hirtelen. És nem mûhold, mert ahhoz túl alacsonyan száll el, szép lassan, az utasszállítók meg jóval fölötte húznak el.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.66 másodperc
4,602,619 egyedi látogató