Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az USA kilép az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából

BelföldTáncikálnak mert ugye emberi jogai csak az embereknek lehetnek, mi meg annyira kevesen vagyunk, hogy bennünket már csak az egységes orosz-kínai egységfront menthet meg....! Emlékeztek, pár éve még Peking és Moszkva sajéát ENSZ-t akart létrehozni, most meg már, mire a tetvedék zsidajok az ensz nevû szabadkõmûves szervezetben lefeküdtek nekik, már minden rendben. Az Egyesült Államok kilép az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából - jelentette be kedden Washingtonban Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet, aki szerint a tanács nem méltó a nevére.

A kilépés nem jelenti azt, hogy az Egyesült Államok ne tartaná be korábbi emberi jogi kötelezettségvállalásait - mondta.
Döbbenetes tévhiteket cáfol az ENSZ friss jelentése a menekültekrõl

A külügyminisztériumban Mike Pompeo tárcavezetõvel közösen a sajtó elé álló diplomata bírálta a világszervezet genfi székhelyû testületét, és azt hangoztatta, hogy a szervezet "álszent és öncélú", és valójában "gúnyt ûz az emberi jogokból".

Washington azért lép ki, mert "egyetlen országnak sem volt bátorsága", hogy csatlakozzék a szervezet megreformálását célzó amerikai törekvésekhez, és még az Egyesült Államokkal azonos véleményen lévõ országok sem kívánták nyíltan bírálni a 47 tagú tanács munkáját.

Bírálatában név szerint megemlítette Oroszországot, Kínát, Kubát és Egyiptomot mint olyan államokat, amelyek kifejezetten gátolták a szervezet megreformálását. Majd további országokat sorolt, amelyek tagjai ugyan a tanácsnak, de "ijesztõen nem tartják tiszteletben az alapvetõ emberi jogokat". Ezzel összefüggésben Venezuelát, Kínát, Kubát és a közép-afrikai Kongói Demokratikus Köztársaságot nevezte meg.

A döntést magyarázva Nikki Haley meggyõzõdését fejezte ki, hogy az Emberi Jogi Tanács munkáját nem az emberi jogok helyzete, hanem politikai megfontolások motiválják. Ezt bizonyítja az is - mondta -, hogy a szervezet "aránytalan mértékben" foglalkozik Izraellel és folyamatosan elfogult Izraellel szemben. Haley egyébként már korábban is többször azzal vádolta meg a szervezetet, hogy "betegesen elfogult" Izraellel szemben.
Izrael örül a lépésnek
A jeruzsálemi miniszterelnöki hivatal közleményében gratulált Donald Trump amerikai elnöknek, Mike Pompeo külügyminiszternek és Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövetnek a testület "hazugságai" elleni fellépésükért.
"A tanács az évek folyamán bizonyította elfogultságát, ellenségességét és Izrael-ellenességét, s azt, hogy nem végzi el feladatát, az emberi jogok védelmét" - áll a közleményben.
Avigdor Liberman védelmi miniszter Twitter-üzenetben jelezte egyetértését az amerikai döntéssel. "Újra és újra látjuk, hogy Izraelnek nincs nagyobb barátja Amerikánál"- írta a politikus.
Az izraeli katonai rádió jelentése szerint Dani Danon, Izrael ENSZ-nagykövete is örömének és egyetértésének adott hangot az amerikai döntés miatt, amely fõként az ENSZ-grémium Izraellel kapcsolatos elítélõ döntései miatt született. A rádió híradásában elhangzott, hogy a tanács fennállása óta több megbélyegzõ határozatot hozott a közel-keleti ország ellen, mint más ügyekben együttvéve.

Az ENSZ emberi jogi fõbiztosa, Zeid Raad al-Husszein csalódását fejezte ki a washingtoni bejelentés miatt. Zeid Raad al-Husszein azt írta Twitter-üzenetében: "elszomorító, de nem meglepõ hír" az amerikai kilépés.
"Tekintettel az emberi jogok jelenlegi helyzetére a világban, az Egyesült Államoknak még nagyobb szerepet kellene vállalnia, nem pedig kivonulni" - vélekedett a diplomata, Nikki Haley bejelentésére reagálva.

Washington egy nappal azután jelentette be kilépését a testületbõl, hogy Zeid Raad al-Husszein az Emberi Jogi Tanács 38. ülésszakának megnyitóján elítélte a Trump-kormánynak azt a szerinte "lelkiismeretlen" gyakorlatát, amely szerint az illegális bevándorlóktól a mexikói határon erõvel elválasztják gyermekeiket.

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsát 2006-ban hívták életre, amikor megszüntették a világszervezet Emberi Jogi Bizottságát, mert kudarcot vallott az emberi jogok védelmét szolgáló küldetése megvalósításában, ráadásul olyan országoknak is lehetõvé tette a tagságot, amelyekben pedig köztudomásúan súlyos az emberi jogok helyzete. 2009-ben az akkori amerikai elnök, George W. Bush három éven keresztül elutasította, hogy az Egyesült Államok csatlakozzék az Emberi Jogi Tanácshoz, arra hivatkozva, hogy az új szervezet nem bizonyította, hogy jobb lenne elõdjénél.

Az Egyesült Államok 2009-ben, Barack Obama elnöksége idején csatlakozott a Tanácshoz.
Link

Hozzászólások

1075 #1 Geza
- 2018-06-20 13:03
Nimrata Randwhana nem bírta tovább a gyûrõdést :) viccesek ezek a nemzetközi szervezetek, dolgoznak az emberekért és a békéért fáradhatatlanul és nagy hatásfokkal
267 #2 Perle
- 2018-06-21 19:28
img2.chinadaily.com.cn/images/201806/21/5b2af89fa31033495a5602db.jpeg

Trampli megdobálta Merkelt cokorkával a G7 záró nyilatkozatának aláírásánál. Noormáális?
https://444.hu/20...merkel-ele
267 #3 Perle
- 2018-06-24 12:50
Saras embere is erõszakolja, veri a nõket
https://nypost.co...e-dungeon/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.51 másodperc
3,400,283 egyedi látogató