Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kínaiak mehetnek Szíriába

KülföldSzóval akkor Selyemút! Obama szerint nem lehet a "polgárháború" elõtti helyzet..., de nem is lesz, mert megváltoznak a határok és teljesen új térkép születik. Kínai csapatok érkezhetnek Szíriába a közeli jövõben, hogy segítsenek harcolni az Iszlám Állam terrorszervezet ellen, adták hírül arab források. A kínaiak állítólag már útnak is indítottak egy hadihajót, fedélzetén „katonai tanácsadókkal”, s már át is keltek a Szuezi-csatornán, hogy a napokban Latakijába érkezzenek. Szíria földközi-tengeri kikötõje nem csak az országot irányító Bassár el-Aszad elnök szûkebb pátriája, de a közelben található az oroszok által most épített új repülõtér is, ahonnan az expedíciós alakulatok hadmûveleteket végeznek. Az izraeli DEBKAfile honlap szerint a kínai Liaoning repülõgép-anyahajót nemrég Tartúsznál, a Földközi-tenger partjánál látták, közel az orosz haditámaszponthoz. Egy nappal korábban állapodott meg egymással Szíria, Irán, Irak és Oroszország, hogy összehangolják a terrorszervezet elleni harcukat, az új szövetség központja Bagdadban lesz. Tavaly decemberben Kína felajánlotta, hogy segít Iraknak a terrorszervezet elleni harcában, de kikötötte, hogy nem fog csatlakozni az amerikaiak vezette nemzetközi koalícióhoz.

Irán a múlt héten ezer katonát küldött Szíriába. Az iszlám köztársaság azt jelentette, hogy a Forradalmi Gárda tagjai segítenek a Hezbollah síita gerillaszervezet harcosainak az Iszlám Állam elleni küzdelemben. Tudósítók szerint az irániak mellett orosz tanácsadók is csatlakoztak a Hezbollahhoz és a szír hadsereghez Aleppo mellett. Az oroszok a szíriai nagyvárostól keletre fekvõ Kvejrisz légibázis közelében hajtottak végre csapást a terrorszervezet ellen. Az orosz elnök leszögezte, egyelõre nem tervezik szárazföldi csapatok Szíriába küldését, de megsokszorozzák a szíriai hadseregnek nyújtott támogatást, egyben hatástalannak nevezte az amerikai tervet, miszerint az ellenzéket képzik ki és fegyverzik fel.
Link

Hozzászólások

66 #1 9323elitelt
- 2015-09-29 18:30
A hidfo. ru weboldal szerint már meg is érkezett egy kínai repülõgép hordozó és népes kísérete.
4 #2 Posta Imre
- 2015-09-29 18:46
Melyik Iránból? Észak-Dél-Nyugat-Kelet? Körbezárás? Kör bezárás? Itt is ez lesz!
75 #3 talpi
- 2015-09-29 20:41
Imre!
Egész Ny-Eu, ban megtelepedtek a Kínaiak, jó, mondjuk "kereskedõk" de nmeddig. Az Arab, a Török, már nem ad el semmiféle "vasat" magyarnak, MAGyarnak igen, de megnézi magának az üzlet felet.
Szóval a kínai,, nem véletlenül települ ipari bázisokban bõvelked területek közelébe. Mi több, nagy részük, a központi területzeken szó szerint gyûrû szerûen telepedik meg. Na vajon miért. ? Csepelen a kikötõ rendesen meg van bugyantva konténerekkel és nem tartom valószínûnbek, hogy az épp "szezonális strandpapucsok" vannak bennük.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
4,461,876 egyedi látogató