Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Harcászati eszközökkel üzletel az Orbán-kormány volt minisztere

BelföldKunce felesége Fellegi (a helyiek szerint korábban Flekli), az meg, hogy CIA-mossad kapcsolat, hát kinek meglepetés még? Nem mindennapi üzletbe fogott Fellegi Tamás korábbi fejlesztési miniszter, akinek az érdekeltségébe tartozó nemzetközi társaság a „modern harcmezõkön” használt biztonságtechnikai eszközökkel kereskedik – tudta meg a 24.hu. A második (2010-ben hivatalba lépõ) Orbán-kormány egykori tárcavezetõjének irányítása alatt mûködõ EAC Technologies Zrt. Magyarországon, Izraelben és az Egyesült Államokban is rendelkezik irodával.

A kibernetikai és védelmi technológia területén érdekelt társaság honlapján az olvasható:

Célunk, hogy intelligens megoldásokat kínáljunk a 21. század új és fejlõdõ globális biztonsági igényeinek és kihívásainak megfelelõen, különbözõ vállalatok, illetve azok projektjeibe való beruházás révén. Az EAC Technologies olyan megoldásokat kínál, amelyek segítenek kontrollálni a káoszt a modern harcmezõkön.

A kevesebb mint egy éve bejegyzett vállalat egyelõre mindössze egyetlen terméket kínál, méghozzá egy drónelhárító rendszert. Mint írják, az eszköz megakadályozza, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható, polgári frekvenciasávon mûködõ drónok egy adott területre behatoljanak. A rendszer egymérföldes távolságból képes érzékelni az érkezõ drónokat, és megzavarni azokat.

(Forrás: http://eactechnologies.com/)

A társaság jellemzése ugyanakkor arra utal, hogy a jövõben akár más, nem kizárólag polgári eszközökkel is üzletelni kíván. Ugyanis – mint írják – együttmûködnek korábbi magas rangú katonai és hírszerzési tisztviselõkkel Magyarországról, Izraelbõl és az Egyesült Államokból, valamint széleskörû üzleti és adminisztrációs tapasztalatokkal rendelkezõ személyekkel.

Figyelemre méltó, hogy a viszonylag frissen alapított cég ügyfelei közt vannak kormányzati szervek, állami és magánkézen lévõ cégek is.

Úgy fogalmaznak:
HIRDETÉS

A társaság erejét az a képesség adja, hogy képes a jelenlegi és jövõbeli veszélyekre reagálni a hibrid hadviselés mezején.

Az EAC Technologies igazgatóságát Fellegi Tamás vezeti, aki volt magyar fejlesztési miniszterként felelõs volt például az energiaügy, a szállítmányozás, a közbeszerzések és az európai uniós kohéziós alapok területéért. Továbbá tárca nélküli miniszterként a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) való tárgyalásokért felelõs miniszter is volt.

Szintén igazgatósági tag Timothy J. Manning nyugalmazott ezredes, az amerikai hadsereg légierejének veteránja, aki kiterjedt harci tapasztalattal bír, amelyet Boszniában, Koszovóban, Irakban és Afganisztánban szerzett. A magas rangú amerikai katonatiszt 2007 és 2010 között a Pentagonnál a honvédelmi ágazatért felelõs részleget vezette. Továbbá 2010 és 2017 között Romániában, majd Magyarországon az Egyesült Államok védelmi együttmûködésért felelõs irodáját vezette.

A harmadik tagja az igazgatóságnak Keszthelyi Gyula nyugalmazott dandártábornok, a Magyar Honvédség veteránja, aki 40 év szakmai tapasztalattal a háta mögött 2013-ban vonult vissza a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatalának fõigazgatói posztjáról. Korábban pedig a NATO Déli Összhaderõnemi Parancsnokság Logisztikai csoportfõnöke is volt.

Az egyáltalán nem véletlen, hogy az Egyesült Államok és Magyarország mellett Izraelben is irodát nyitott a vállalat, ugyanis Fellegi Tamás már rendelkezik izraeli érdekeltséggel, 2016-ban az õ cége nyerte el a Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedõház (MNKH) Zrt. izraeli irodájának üzemeltetését. Az EuroAtlantic Tanácsadó és Befektetési Kft. azóta havonta nettó 2,4 millió forintért üzemelteti a Magyar Nemzeti Kereskedõház izraeli partnerirodáját.

A társaság egyébként nagyon jól prosperál, a 2017-es gazdasági beszámolója szerint 100 millió forinttal tudta növelni a bevételeit, és több mint duplájára, 63 millió forintra növelte a nyereségét az egyével korábbi eredményhez képest.

Kiemelt kép: MTI / Kovács Attila
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.38 másodperc
3,392,443 egyedi látogató