Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Emberséget kér a brutális romagyilkosság után

BelföldMár úgy tûnt, végre kivégezték az összes zsidó-cigányt, erre kiderül, hogy ipeg nyikkant meg egy..., pedig a szándék állítólag komoly volt. Inkább provokáció "saga" (izlandiul: történelem, történet jelentésû szó) van a jól megérdemelt revansnak, s tán a folytatás Kárpátalja egészére is kihat. Az emberiesség megõrzésére és a cinikus megnyilvánulásoktól történõ tartózkodásra szólította fel honfitársait Andrij Szadovij, Lemberg (Lviv) polgármestere Facebook-bejegyzésében a városban kárpátaljai magyar romák átmeneti tábora ellen elkövetett, egy halálos áldozatot követelõ és három személy sérülésével járó szombat éjszakai brutális támadás kapcsán.

Az ukrán nacionalizmus fellegvárának számító Lemberg elsõ embere, aki egyben a Szamopomics (Önsegély) nevû parlamenti párt vezetõje, közölte: a megtámadott tábor lakói jelenleg rendõri védelem alatt állnak, és a város önkormányzata a nyomozás idejére ideiglenes szállást biztosít számukra. Jelezte, a támadás egyik sebesültjét, akinek az állapota közepesen súlyos, kórházban kezelik, két sérültet, egy anyát és fiát, a sebeik bevarrása után kiengedték a kórházból.

A polgármester felszólította a rendõrséget, hogy alaposan nyomozza ki a bûncselekményt, és büntessék meg a gyilkosság elkövetõit. A támadással kapcsolatban ismertette, hogy az áldozatot a támadók csoportosan szurkálták, szerinte egyértelmû gyilkossági szándékkal, míg a 30 éves anyát akkor szúrták meg meg, amikor védeni próbálta 10 éves fiát, akit szintén megszúrtak.

Arra kérek mindenkit, képzelje maga elé ezt a képet, mielõtt úgy kell nekik! stílusban kommentálná az esetet. Maradjunk meg embereknek!

– írta Andrij Szadovij. Megjegyezte: a történelembõl tudható, a civilizált emberi lényt kis távolság választja el a lelketlen vadállattól.

A lembergi rendõrség közlése szerint a romatábor elleni támadás õrizetbe vett hét elkövetõje 17-18 éves lembergi lakos, a vezetõjük 20 éves.

A zaxid.net lembergi hírportál rendõrségi forrásból úgy értesült:

az õrizetbe vett fiatalok a Józan és Dühös Ifjúság nevû neonáci szervezet tagjai. A formáció Lemberg Jugend néven mûködtet videocsatornát a Youtube-on.

A kárpátaljai magyar cigányok Lemberg külvárosában létesített átmeneti táborát szombaton röviddel éjfél elõtt támadták meg késekkel és baseball ütõkkel felszerelt álarcos elkövetõk. A támadásban egy 24 éves férfi életét vesztette, három személy megsebesült. Az elhunyt és a sérültek a munkácsi járási Szernye és Barkaszó magyar ajkú községek, valamint Munkács lakosai.

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója vasárnap nyilatkozatban ítélte el a kárpátaljai romák ellen Lembergben elkövetett támadást.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-06-24 23:53
Megy az ájvék a szegény romák miatt, de arról egy szó sincs, mennyi fájdalmat, kárt okoztak az ottani lakosságnak. Az ott élõ tisztességes embereknél egyszerûen betelt a pohár Átmeneti táborban azért laktak a cigányok, mert viselkedésük., életvitelük miatt már sehol sem tûrték meg õket.
Éppen tegnap olvastam errõl egy több oldalas írást. A kisebbség gyereket erõszakolt, embereket ölt a lopáson, rabláson túl. A hatalom ott sem a tisztességes többséget védi, ezért fordultak az emberek az önbíráskodáshoz.

Még emlékszem gyermekkoromból arra, hogy a község határában megjelent , önkényesen tábort verõ cigányokat a lakosság egyöntetû döntéssel elzavarta , ezért továbbra sem kellett a kapukat zárni, a száradó ruhákat éjszakára beszedni, a z udvaron tárolt kerékpárokat lelakatolni. A baromfiakat is legfeljebb a róka tizedelte. Akkor még itt , hazánkban is egy település, egy község, falu közösség volt.
99 #2 MORMOTA1968
- 2018-06-25 00:23
Elõbb vagy utóbb, de mindenért meg kell fizetni. Ha egyszer a mi országunkban élõ fehér lakosság is fegyverhez jutna, bizony elszabadulna a pokol a cigányok lakta környéken. Õk azt hiszik, hogy a magyar mindent megbocsájt, elfelejt, hogy a törvény mindig meg fogja õket védeni, de tévednek! Az a sok ezer gyilkosság, nemi erõszak, súlyos testi sértés, betörés, lopás, randalírozás, soha nem lesz elfelejtve, sem megbocsájtva! Csak idõ kérdése, de meglesz az a visszavágó, vagy amitõl a zsidók is a legjobban félnek "pogromok" mikor majd helyére kerül minden, ami most nagyon nem a helyén van. A kormány ott is szokás szerint nem az igazság oldalán száll síkra, nem is titkolva ezzel, kik állnak ott is a háttérben.

Igen Perle! Ez így volt régen. Nálunk is volt egy rendõr, aki állandóan a faluban járõrözött és ha netán betévedt egy óhéber a faluba, már ment is a helyszínre és vagy felrakta azonnali hatállyal a buszra, vagy kikísérte a falu határáig, aztán le is út, fel is út, mehetett amerre akart, vagy amerrõl jött. Persze annak a világnak már vége nálunk is és a rendõr is letette már a földi szolgálatot.
267 #3 Perle
- 2018-06-25 00:59
Az Európa Tanács is a szívére vette a romagyilkosságot, de akkor tétlen maradt, amikor brutálisan meggyilkolta egy barbár a sólyi kislányt, vagy a rendszeresen kifosztják és megölik a védtelen idõs embereket Magyarországon.
Ez utóbbi áldozatokról sok esetben a fõsordású média sem tesz említést.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
3,410,516 egyedi látogató