Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Megkezdte tevékenységét a Visegrádi Harccsoport krakkói parancsnoksága

BelföldAz a fránya Varsói Szerzõdés II. Már csak egy gumiszobát kérek, a zubbony ráér. A több mint 3 ezer fõs visegrádi harccsoport létrehozásáról 2011-ben döntöttek. Lengyelország 1200, Magyarország pedig 640 katonát küld az egységbe. A csoport egy nagyon gyorsan bevethetõ, komplex, rendkívül intenzív mûveletekre is képes harci egység lesz.
Az egység krakkói parancsnokság megnyitásával párhuzamosan a Common Challenge-2015 elnevezésû hadgyakorlat zajlik az észak-lengyelországi Drawsko Pomorskie-i kiképzõtéren. A hadgyakorlat végén az egység tanúsítványt kap arról, hogy akcióra kész, és a krakkói parancsnokság a jövõ év elejétõl készültségi feladatokat láthat el az Európai Unió számára.

Érdekes lehet számodra:
Rendõrségi akció Párizsban, egy nõ felrobbantotta magát
megosztás
Már alig van orosz turista Egyiptomban
megosztás
Nézze meg a videót! Így fésülik át Párizs utcáit a rendõrök
megosztás


A krakkói parancsnokság élén álló Cezary Podlasinski tábornok szerdán úgy nyilatkozott a polskazbrojna.pl lengyel védelmi szakportálnak: a 2016 januárjában kezdõdõ féléves rotációs ügyelet folyamán a parancsnokságnál 230 tiszt és altiszt - ezen belül 150 lengyel, 31 magyar, 30 cseh és 25 szlovák - teljesít szolgálatot. Krakkóban állandóan a parancsnokság törzsét alkotó lengyel tisztek tartózkodnak, a folyamatos készültségben maradó többi tiszt szükség esetén "néhány napon belül" érkezik Lengyelországba.

A több mint 3 ezer fõs visegrádi harccsoport létrehozásáról 2011-ben döntöttek. Lengyelország 1200, Magyarország pedig 640 katonát küld az egységbe. A csoport egy nagyon gyorsan bevethetõ, komplex, rendkívül intenzív mûveletekre is képes harci egység lesz.

A feltételezett mûveletek humanitárius jellegûek. A visegrádi egységgel együtt összesen 6 ilyen csoport mûködik, Lengyelország jelenleg háromban vállal részt. A csoportokat eddig nem vetették be. Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-11-18 16:00
Átfogó szárazföldi mûveletre lenne szükség az Iszlám Állam ellen

Szigorú intézkedéseket vezetett be a Magyar Honvédség a párizsi terrortámadást követõen az objektumainak védelmére és a külföldi misszióiban is, miközben a katonai rendészek gépkarabéllyal járõröznek Budapest fõbb csomópontjainál. Benkõ Tibor vezérkari fõnök szerint van közvetett összefüggés a mostani, európai terrorveszély és a tömeges bevándorlás között, ezért is fontos, hogy a Magyar Honvédség rövid idõ alatt felhúzta a határzárat, amelyrõl már a Baltikumból is érdeklõdnek. A vezérezredes úgy véli, átfogó szárazföldi hadmûvelettel lehetne csak legyõzni az Iszlám Állam nevû terrorszervezetet Szíriában. Benkõ Tibor elmondta azt is, az összetört Gripeneket jövõre pótolhatja a honvédség. http://magyaridok...en-156424/
52 #2 kuka7
- 2015-11-18 18:13
s_box
75 #3 talpi
- 2015-11-18 18:32
Eszem megáll. Hiszen "átfogó szárazföldi..." na basszus, talán, nem kellett volna annyira "sorosan" beeregetni õket, remélve a "húsos koncot" Most meg tele agatyasz.? Sebaj, lesz abban még más is. Csak nyugi, ha nem holnap, de ahéten, lesz itt tüzijáték, meg van beszélve. tuti helyrõl tudom, a fûtõ mondta :) féltre a viccel. Ha pártunk és k-ormányunk gondolkodott volna, idõben, most kissé enyhébb lenne a helyzet. Igaz, akkor viszont nem volna alap, az elrendelésre várakozó, " kijárási tilalomra" a TEK-nõ vájó-k egyesületének izgága mocorgására, és nem volna alap a "birói végzés nélküli" folyamatos, lehallgatásokra. Mert ugye tudjuk, hogy eddig is füleltek, demost kétszeresen. Szóval, csak tessenek, fegyverekrõl, akciókról, rohamozásokról cseverészni és holnaptóél nem lesz gond az ebédre, hozzák, helybe, igaz, nem családi kötelékben lesz fogyasztva, de ez már megszokott, "nekem" sajnos, viszont tudom ki az ellenségem egyik ága. Ígérem gyors és kíméletlen leszek mindegyikkel,. " Ki mint vet, úgy arat "Ki szelet vet, vihart..." Hazánkban nagyjából-7-8 olyan terület van, ahol érdemes ezeknek mókolni, meg fogják tenni, ne aggódjatok, a helyükben én sem csinálnék mást, igaz, nekem más volna a cél, és nem a blankolt társaság mondaná meg a célterületet. Nem utolsó sorban, nem terror cselekmény, hanem az "Aranybulla" ellenállási záradéka " motíválna- Lényeges különbség.
4 #4 Posta Imre
- 2015-11-18 19:03
Csütörtökön Budapesten tárgyal a NATO-fõtitkár

Jens Stoltenberget fogadja Áder János, Orbán Viktor és a honvédelmi miniszter is.
Csütörtökön Budapestre látogat Jens Stoltenberg, a NATO fõtitkára - közölte a szövetség sajtóirodája szerdán az MTI-vel.http://www.hirado...-fotitkar/
159 #5 vanyusha
- 2015-11-18 20:06
Black Sabbath (ROCK and Roll) Ozzy ....Arena in Budapest on 01 Jun 2016.minden idõk legnagyobb metál bandája,az ígéretek szerint felülmúlva minden ,európai búcsúturnéját,
75 #6 talpi
- 2015-11-18 20:25
Ajjaj a koncsertó lehet nagyot durran majd :(
48 #7 ro-zsola
- 2015-11-18 23:30
hmmm
Átfogó hadmûvelet ? Mégis kiket fognak " átfogni " ?
Jut eszembe : Küldjünk " magyar " katonákat Szíriába !
pillanatkép :
- Te Dávid ! Neked nem világosabb a bõröd színe ?
- " Sto " ?
A padlótfogott Gripenek helyet nem javasolnám az F15/F16 konzervdobozt. Már egy nyamvadt IGLA is leszedi a " madárkát ". Mi faxnak vegyünk dupla áron ámrikai xart amikor egy Su osztály feleannyiba kerül. Azért kiváncsi lennék rá , hogy az S1 Pantsir mennyire hatékony egy Su-35 ellen.
3,000 " fõ " a mondjuk egy szakasznyi Specnazos.
Ez a Stohl - hegyi faxkalap már Moszkvába se mer elmenni ? Elvégre mégiscsak ez a barom a NATO " fõmittudoménmije ".

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.70 másodperc
3,398,310 egyedi látogató