Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A pc hullarablók

BelföldBayer rátapint a zsidókodás lényegére, bár kissé satnyán, sután, mivel õ is seggnyalójuk, azért érdekes ez a felvezetés...
A Der Spiegel írja:
„Németországnak 2,9 milliárd euró nyeresége volt a görög válságból. A Zöldek kérdésére a kormány arról számolt be, hogy Németország 2010 óta 2,9 milliárd euró kamatot söpört be a görög válságból. A német kormánynak fõként az Európai Központi Bank SMP értékpapírpiaci programja keretében vásárolt görög államkötvényekbõl származott nyeresége. A Bundesbank 2017-ig 3,4 milliárd euró kamatnyereséget ért el az SMP-programból, ebbõl 900 milliót az európai stabilitási mechanizmus alapba helyeztek, a maradék 2,5 milliárd euró – amihez hozzájön a KfW befektetési bank 400 milliós kamatjövedelme – a német költségvetésben landolt.”

Az a szörnyû, hogy igazából nincs is meglepve az ember. Hiszen évek óta mondogatjuk mi ezt, és persze mindig az a válasz, fogalmunk sincs a modern közgazdaságtan szabályairól és törvényeirõl, csak összeesküvés-elméleteket gyártunk, hazudozunk és a többi.

Aztán egyszer csak megírják õk, a felkentek, és attól fogva ez is bekerül a modern közgazdaságtan szabályai és törvényei közé, és attól fogva megint az a hülye, aki nem akarja sem érteni, sem elfogadni.

Pedig annyira egyszerû: van ez a görög válság, és ezen irgalmatlan pénzt keresnek valakik, akik a görög válságot állítólag igyekeznek megoldani, akik „segítenek”, s akik persze a görög válság örökkévalóságában érdekeltek, mert ha egyszer csak valamiért megoldódna a görög válság, nem kereshetnének többé irgalmatlan pénzt a görög válságon.

Tényleg ez a helyzet, és ebben most nincsen semmi cinizmus.

Persze a görögök nem ártatlanok ebben a penetráns, gusztustalan – vagyis a modern közgazdaság törvényeihez igazodó kis buliban. A görögök nyakra-fõre vették fel a hiteleket, és magasról tettek az egészre. Aztán az államadósság egyszer csak felment 170 százalékra, jöttek a megszorítások, jött az IMF, akkor kimentek az utcára, felgyújtották Athént, de ettõl sem változott semmi.

Az unióban meg felemelkednek a dorgáló mutatóujjak, hogy tessék még megszorítani, tessék még deregulálni, privatizálni! Tessék-tessék, minden eladó, Pireusz kikötõje és a görög szigetek is, válság van, ami nagy áldás, hiszen azon keresnek a bankok majdnem hárommilliárd eurót, ami egyenlõ a teljes egy évi magyar jövedékiadó-bevétellel, és ez pénz csak a kamatokból jön be, ugye. Ki az a hülye, aki azt szeretné, hogy vége legyen a görög válságnak?

És persze így talán az is érthetõ, miért nem érdekel senkit sem, hogy az unió egyre több államában megy fel az államadósság mértéke száz százalék fölé – az uniós tagság feltétele 65 százalék –, Közép-Európa, az új tagállamok belesárgulnak, hogy tartsák vagy elérjék ezt a szintet, a fényességes Nyugat meg gyártja a 170, 120, 105 meg 95 százalékokat, és közben kioktat.

Olyan ez, mint amikor Áronnak muszáj kölcsönkérnie két pengõt Kohntól, aki azt mondja neki: – Rendben van, adok tavaszig két pengõt, zálogba itt hagyod a fejszédet, és tavasszal visszaadsz négy pengõt, jó így?

Áron rááll, indul kifele a pénzzel, de Kohn utánaszól: – Idefigyelj, Áron, tudod, én értek az ilyen dolgokhoz. Olvastam, tavasszal nagyon rossz idõ lesz, fagyok lesznek, mindened odalesz és nem fogod tudni visszaadni a pénzt. Úgyhogy adj vissza most két pengõt, és akkor tavasszal már csak kettõt kell visszaadjál, hidd el, hálás leszel.

Áron töpreng, õ is olvasott a rossz idõrõl, úgyhogy erre is rááll. Ballag haza egy vas nélkül, és közben töpreng: – Érdekes… pénzem nincs, lett két pengõ adósságom, a fejszém is oda, és mégis minden stimmel.

Na így van ez manapság. És ebbõl lesz elõbb-utóbb elege mindenkinek.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-06-29 08:42
Megállapodás jött létre a Rothschild bankárcsalád két ága közt


Megállapodás született a Rothschild bankfamília két ága közt a híres családnév üzleti használatáról - számol be a Financial Times.

A megállapodás a Rothschild & Co és az Edmond de Rothschild névre hallgató vállalatok közt jött létre; arról egyeztek meg, hogy a Rothschild nevet üzleti célra többet egyikük sem használja magában.

Az Edmond de Rothschild egy francia-svájci privátbank, míg a Rothschild & Co. egy brit-francia befektetési bank. Mindkét cég megtartja az eddig használt nevét, miközben a Rothschild & Co. francia-belga-monacói ága a Martin Maurel nevet használja majd tovább.

Korábban egyébként komoly rivalizálás folyt a francia és brit Rothschild befektetési bankok közt, melyeket David de Rothschild 2012-ben egyesített. A múlt hónapban adta át a Rothschild & Co. vezetõi székét fiának, Alexandre de Rothschildnak.
https://www.portf...90390.html
299 #2 i_gazember
- 2018-06-29 09:13
Be kellene már látni, hogy akaratunkat nem kényszeríthetjük másokra, ha elvárásainknak mi magunk sem tudunk megfelelni. Ezzel csak azt akarom mondani, vagy inkább kérdezni, hogy miért nincs annak lelkiismeret furdalása, aki más kárán, veszteségén képes gyarapodni? Modern közgazdaságtan? Ugyan már! Hülye az, aki elhiszi, hogy a TAN jelzõnek itt bármilyen tudományhoz köthetõ szerepe van. A TAN, mint olyan, a tudományhoz kapcsolódó, a tételeket többszörösen, bárki által megismételhetõ kísérletekkel igazoló alap igazság. A közgazdaság"tan" mondjuk ki végre, manipulatív, elsõsorban az emberi gyengeségre épülõ, mások maximális kihasználásának lehetõségét elsõdlegesen szem elõtt tartó kuruzslás "tudománya". Az ösztönlényeknek ez elfogadható, de az EMBERNEK nem.!
299 #3 i_gazember
- 2018-06-29 09:29
Rothschildok? Ismert az a mondás, amikor valakire azt a megállapítást tesszük, hogy: "Na ennek is csak megszületni volt nehéz!". Az olyan, aki számomra (nem is akarom) elképzelhetetlen javakban vagy akár lehetõségekben dúskál, amit idõvel el kell engednie, itt kell hagynia.... Amit nekem itt kell hagyni, az sehol se volt, de még ahhoz képest is kevesebb. Ezt, ha arra megért az idõ, sajnálat nélkül, mi több örömmel itt hagyom. És a Rothschild? Vagy bárki, akinek többet adott az élet, amirõl idõvel mégis le kel mondania, õk milyen "szájízzel" lesznek erre képesek?
2 #4 gerry
- 2018-06-29 20:53
Délután - munka után - lepihentem egy fél órára és ezt álmodtam (s_hihi):

- Szervusz Egon Rotschildkám!
- Szervusz Martin Rotschild rokon!
- Hogy ityeg a fityeg?
- Még lóg úgy ahogy. Család?
- Megvannak... csak sokat költenek.
- Az enyémek is. Nagyapa pénze se elég nekik...
- Te figyelj, az utóbbi években sokan foglalkoznak velünk, undorító jelentésü jelzõket csatolnak patyolat-tisztaságú Rotschild nevünkhöz.
- Pont erröl szerettem volna veled beszélni, lenne egy ötletem szeretném hallani a véleményedet.
- Mondd gyorsan, rettentõen zavar, hogy rivaldafélybe kerültünk. A bugris emberiség egyszerüen nem érti, hogy ami jár nekünk az jár. Jaj de várom már, hogy az a felkapaszkodott kis nyamvadék, tudod a Bill G*czy valamilyen injekcióval levigye 500 millióra a föld lakosságát... szerintem még az is túl sok, de valahol majd eldugjuk õket hermetikusan elzárjuk az összeset, kapnak 150 TV csatornát, italt ételt dögivel, autókat, cirkuszt, kalácsot ... meg a Facebook és Twitter belsõ használatra - Hogy fognak örülni amikor 500'000'000 lájkot kapnak a baromságaik feltöltéséért
- Ja, aztán Bill-t is betesszük egy szál alsónadrágban közéjük. Meg sem mer majd szólalni, hogy õ a Microsoft Windows tulajdonosa. Persze a belsõ Informatika UNIX systemen fog futni és kinai, amerikai meg orosz hackerek monden gépre be tudnak majd lépni...
- Ez jó, ez tetszik, de mégis mit gondolsz mit csináljunk, hogy ne lássanak az emberek vöröset amikor a nevünket látják?
- Van egy ötletem. A múltkoriban szemem elé került valami politikus idióta neva... azt hiszem orbánc vagy valami ilyesmi aki állandóan arról pofázik, hogy "Nemzet", meg "határok"... közben évek óta a seggünket nyalja... Azt hiszem a magyarország nevü szétesõben lévö országmaradvány miniszterelnöke, amit persze - ahogy ezek szokták - csalással szerzett meg.
A környék - "Kárpát medence" jó, a múlt héten Netanjahu volt itt rapporton - mindig a "Bendzsi" néven röhögök amikor elkotródik, nos õ mondta, hogy nemsokára költöztetik Izraelt, az ott élõ kispolgárokat áttelepítik ebbe a térségbe. Ezek is agymosottak, de legalább összetartanak (kötelezzük rá öket, meg se mernek ebböl kibújni), nyamvadt egy népség - de egyet értenek az általunk felépített hierarchiával. Az ötletem a következõ. Annak a Medencének egy részén építtetünk magunknak egy birtokot - persze nem feltünõt, csak olyant ami a két kilométernyi birtokhatárrol nem szúr szemet, a szatellitek felvételein vakfoltot állítunk be, felette se repülö, és semmilyen kamerával ellátott szerkezet nem közlekedhet, - mi pedig nevet változtatunk. Persze - a tanácsadóm szerint - valami Trianoni ügyet rendbe kell hozni, mert a határokat átírták, nekünk viszont szükségünk lesz az egészre - esetleg kicsivel nagyobbra, hogy Tenger is legyen mellé, ahol a hajóinkat tarthatjuk. Ez csak pénkérdés...
- Jo, nagyon jó... akkor szomszédok leszünk?
- úgy 200 -300 km távolságból lehet. A földalatti TGV vasúttal vagy magángépen bármikor közlekedhetünk, annak az orbánc nevü figurának és a barátjának valamilyen lõre vagy lõrinc és a kulcsembereinek meg adunk annyi hatalmat ami kell nekik ahhoz, hogy ne beszéljenek sokat. Ha nem értik meg akkor lecseréljük egy másik agymosott majomra.
- Mit gondolsz, mi legyen az új nevünk?
- Megnézettem néhány "magiar" nevet a Google-n egyik emberemmel, õ azt mondta, hogy szerinte egyszerü neveket válasszuk, mert azokból sok iyen van abban a porfészekben - na jó a fövárosuk, Bukarest vagy Budapest belsö része szép, csak kicsit ósdi, az utak szükek, de ott nem kell körülvenni magunkat testõrökkel, elég ha olyan ruhát veszünk fel ami nem feltünõ... majd meglátod
- Jó de tudod a neveket?
- Igen, én leszek Imre Péter, te pedig Péter Imre... a Rotschild esetleg benne lehet, persze csak egy betü: Imre R. Péter meg Péter R. Imre. A világ többi Részén Imre helyett az Emmerich nevet használjuk.
- Ha valaki rákérdez az "R."-re, mit válaszoljunk?
- Azt, hogy az a keresznevünk rövidítése: Robert a üknagyapa emlékezetére akit ugyan Cárevitz-nek hívtak de a mi tiszteletünkre felvette a II. (vagy elsõ?) világháborúban hõsi halottként elesett Robert nevét.
- Örülök, hogy találkoztunk, R. Péter.
- Akkor elindítom a névváltoztatást, R. Imre - add át az üdvözletemet a családodnak. Hol fogtok idén nyaralni?
- Talán elmegyünk Karcsihoz (ez lesz a neve), tudod, õ mostanában sokat mászkál valami "erdö" nevü helyen (német neve Siebenbürgen, de úgy is ismert, hogy Transsylvanien) Roma-Indiában vagy hol, gondolom, mert sok barna arcú van arrafelé - lehet, hogy indiai vagy tamil menekültek(?), de szerinte kiirthatók... Azt mondja a hely gyönyörü, tele erdõkkel és a természet még nincs szétbarmolva... azt hiszem szomszédok is lehetünk. Te, láttad a menyét, az a Merkel nevü... ja, nem Merkle ... jó kis csaj, kár, hogy már nem tudnék vele mit kezdeni, ezek a fiatalító kúrák sajnos nem sokat érnek...

...ekkor csörgött az ébresztõórám, felriadtam, teljesen leizzadva, arra gondolva, hogy tudnám ezekrõl az új magyarosított személyekrõl lerántani a leplet?
Megittam egy k'avét, és rájöttem, hogy ez csak egy álom volt. Egy rossz álom.
116 #5 livia
- 2018-06-29 21:16
No jó, nem volt rossz. Sõt! Végigolvastam.
238 #6 bivaly
- 2018-06-30 06:42
Gerry !

Már mondtam, hogy kiadom a "Gerry összest", vörös díszbõr kötésnem, mint a'la Lenin ? Nem ? Akkor most mondom !
( Kéziratokat nem õrzünk meg.)
118 #7 keepfargo
- 2018-06-30 16:36
gerry
íróvá nötted ki magad itt a PI honlapon, ez most már eléggé nyilvánvaló. Két érv szól emellett. Az egyik hogy saját stílusod van, a másik, hogy hangulata van az írásaidnak. A stílus maga az ember, Karinthy szerint; és nekünk, PI olvasóknak egyikkel sincs bajunk. A hangulat pedig az, ami a részletek feledésbe merülése után is megmarad.
Csak így tovább a lenni-ni vagy nem lenni-(nini) úton...
4 #8 Posta Imre
- 2018-06-30 17:57
Szerintem többet kellene írnod és ilyeneket, regényeket, novellákat...verseket...ahogy nekem is! s_proszt
116 #9 livia
- 2018-06-30 19:07
Igen Imre! Jól látod! No, de targonca is, munka is, no meg a család? Nem egyszerû. Megértelek.
118 #10 keepfargo
- 2018-07-03 05:52
aprópopó rotschild-ok;

a barom zsizsik (meg a hozzá hasonló, akiböl ugyancsak van; több mint elég) két dolgot is félreért a természet jeleiböl (bioszférától sztratoszférán át a galaktikus szférákig) és ezek a felhalmozás (értsd profit, extraprofit) hiánya, a másik a sokszínüség masszív jelenléte

az extraprofit "emberi" találmány, ( a korlátlan magánvagyonnal együtt) és a bolygót magát fenyegeti már -
a sokszínüségtöl való irtózás pedig növény-és állatfajok után emberfajok és kultúrák kiirtása ( értsd: "civilizáció" majd globalizmus) formájában érhetö tetten

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.81 másodperc
3,410,493 egyedi látogató