Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Putyin Erdélyrõl nevezte el az egyik orosz ezredet

BelföldPutyinnak van olyan hadserege is, melyet Európának nevezett el és egy olyan raj, melyet Magyarországnak..., de persze mindez csak amolyan gyerökcsíny, semmi jelentõsége nem van és nem lesz.... Az orosz elnök rendelete értelmében Erdély nevét fogja viselni az egyik orosz harckocsiezred. A román lapok máris sivalkodásba kezdtek és ismét Románia területi integritását féltik.

Az orosz haderõ más egységei Lengyelország, Fehéroroszország, Varsó és Berlin neveit viselik. A mostani névváltoztatás mögött természetesen hazafias lelkület húzódik meg, hiszen ezzel a döntéssel megpróbálják a második világháborús hagyományokat is feleleveníteni. Az új nevet kapó egységek egykor a névadó vidékeken szolgáltak. Így például a 6. tankhadosztály a volt monarchiabeli (ma már ukrán) Lemberg városának a nevét viseli.

A Szabad Európa Rádió megjegyzi, hogy például Lengyelországban nem felszabadítóként, hanem megszállóként érkeztek az oroszok, Magyarország tekintetében viszont nem tesz ilyen megjegyzést. Ismert, hogy itt a baloldali történetírás mind a mai napig felszabadítóként tekint a 45 évnyi orosz megszállásra.

Román lapok igyekeztek kommentálni Putyin döntését, és megjegyezték, hogy az orosz hadsereg névhasználata alkalmas lehet a feszültségnövelésre az adott térségben.
Az Oroszországi Föderációs Fegyveres Erõi nevet viselõ honvédség a világ egyik legnagyobb szervezete. A teljes személyi állomány: 3 037 000 fõ, amelybõl 1 037 000 aktív, ehhez hozzájön még másfél millió tartalékos. Ha honvédõ háborúra kerülne sor, akkor a mozgósítható lakosság 35 247 049 fõ, amibõl 20 000 000 egyén alkalmas katonai szolgálatra.Link

Hozzászólások

99 #1 MORMOTA1968
- 2018-07-04 21:05
Nálunk sac per kb mennyit tudnának hadba szólítani vajon? Az oroszoknál 20 milliót. Plusz a lakosság maradéka. Bár atom fegyverekkel szemben õk se sok mindent tehetnének. Az amcsik pedig már üzentek az oroszoknak még anno a második világháború vége felé Hirosima és Nagaszaki elpusztításával. No meg kilátásba volt helyezve egy harmadik japán város elpusztítása is, de arra már hidrogén bombát akartak ledobni. Jelen korunkban viszont már az orosz katonai szövetség is épp elég atomfegyvert tudna bevetni, elsõként Izrael ellen, hisz tudják honnét fúj a szél, no persze az USA-val és a nyugat legnagyobb városainak elpusztításával egyetemben. Hiába fenyegetõznek az izraeliek, hogy minden egyes Európai fõvárosra rá van irányítva egy-egy, vagy egy tucat atomrakétájuk, mert tudniuk kellene, hogy rájuk is rengeteg hagyományos és atomrakéta zúdulna minden irányból egy esetleges támadás esetén. Az orosz és a kínai se hülye, hogy ne tudná, ha Európai célpontok ellen lõnek ki izraeli atomrakétákat, akkor az õ városaik is tényleges veszélyben vannak. Megpróbálhatják az izraeliek beváltani fenyegetésüket, de ezer százalékosan biztosak lehetnek abban, hogy ez esetben azonnali válaszcsapásra számíthatnak sok atom nagyhatalom területe felõl. Akár még India és Pakisztán felõl is. Putyin nem semmi! És nem ok nélkül fosnak tõlük a románok, lengyelek, ukránok, stb...Bár csak nekünk lehetne fele vagy negyed ilyen létszámú, ütõképes hadseregünk, a legmodernebb fegyverzettel, harci jármûvekkel felszerelve, de leigázóink tettek róla, hogy semmilyen irányba ne tudjunk megmozdulni és fõleg ellenük fordulni, külsõ segítség nélkül. A külsõ segítségnek pedig mindig borsós ára van! Keményen meg kellett fizetnünk érte minden egyes alkalommal. Most amcsi és nyugati, izraeli zsoldban megint nagyon rába@nánk, ha újabb világháború vagy akár csak kisebb katonai konfliktus alakulna ki az oroszokkal szemben. Én már rohadtul unom és szerintem nem vagyok ezzel egyedül, hogy állandóan a zsidók és érdekeik miatt kerülünk szembe Oroszországgal és az oroszokkal, akikkel pedig inkább köthetnénk mindkét fél számára elõnyös és kifizetõdõ kereskedelmi szerzõdést. Mert így megint egy újabb orosz katonai megszállást kockáztatunk, a veszély pedig nagyon is valós. Én, azok ellenére is, amit a magyarokkal tettek 1849 óta, szimpatizálók az oroszokkal, érzelmes és egyben brutálisan kegyetlen nép, de sohasem adják fel és mindig sikerül felállniuk, bármekkora gyomrost is kapjanak. A zenéjük is egészen más mint a magyaroké, nem kesergõ és lehangoló, hanem leginkább buzdító, lelkesítõ, bár õk is szeretik az érzelmesebb dalokat is. És sokszor jobb zenét csinálnak, mint az USA vagy a nyugat.
267 #2 Perle
- 2018-07-05 10:11
Már magam elõtt látom, amikor ez az ezred összecsap Csarlsz seregével a Gyilkos tónál, amitól az egész Szilvánia transzba esik.
Úgy hallottam. hogy a legközelebbi Bilderhegyi találkozó is már Erdélyben lesz megrendezve , medvelövészettel egybekötve, elõtte a kilövési engedély megtárgyalva.. :D

A románok nem lelksednek annyira a britekért, mint a erdélyiek.
Nagykövetüket is izlandi zászlóval fogadták amitõl fagyos lehetett a légkör a megbeszélésen::D
http://www.eurone...al-meeting
254 #3 mujko
- 2018-07-05 17:46
Sokan nem hiszik de minden magyar kezdõdik ls végzõdik .
Zsidajajaink erre már rá jöttek .
69 #4 Szalonna
- 2018-07-05 21:43
Imre. Imre. Mit szólsz?

https://www.youtu...Iu0pvZP-dM

Ves' mir ot Evropy k Neve na vosto-ok
Nad zemlyoj vezde budut pet':
Stolitsa, skava,Russkij medved'!
Vse narody zdes' stoyat togo
Chto my vse voplotili na svet
Blagodarnyj nizkij poklon
Ot sa-moj mo-gu-sches-tvennoj v mire!
Nash Russkij soyuz pokoryaet
Ves' mir ot evropy k neve na vosto-ok
Nad zemlyoj vezde budut pet'
Stolitsa, slava, Russkij medved'!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
3,397,694 egyedi látogató