Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Helsinki: Pintér Sándor elítélt rendõröket hagyott állományban

BelföldHa-ha-ha....2012 óta 29 rendõr maradhatott úgy állományban, hogy a bíróság jogerõsen elítélte õket. Erre a szolgálati törvény ad lehetõséget Pintér Sándornak. A miniszter ebbéli jogosítványát a Fidesz 2009-ben még szigorúbban törölte volna el, mint ahogy a Bajnai-kormány megtette, majd 2011-ben mégis visszaállította.

2012 óta Pintér Sándor belügyminiszter 29 olyan rendõrnek adott felmentést, azaz maradhattak a rendõrség kötelékében, akiket a bíróság korábban akár két év felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélhetett, írja a Magyar Helsinki Bizottság, amely kikérte az adatokat. Pintérnek 2012 óta van joga ehhez, ekkortól 50 rendõr fordult hozzá ilyen kérelemmel.

Nem tudni pontosan, mit követtek el ezek a rendõrök, de kétéves felfüggesztett börtönbüntetést kioszthatnak bizonyíték hamisításáért, megvesztegetésért, hivatali visszaélésért. Pintér pedig a következõ el alapján dönthet a kérelmekrõl:

„az elmarasztalás alapjául szolgáló magatartás a további szolgálatellátást feltehetõen hátrányosan nem befolyásolja”.

Feltehetõen.

A Fidesz-KDNP kormány 2011-ben változtatta meg a szolgálati törvényt, és adta vissza a belügyminiszternek ezt a jogosultságot, amit 2009-ben a Bajnai-kormány vett el tõle. Akkor a Fidesz még teljesen mást mondott: kevesellte a Bajnai-kormány lépését, azt szerette volna elérni, hogy felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása esetén még a bíróságnak se legyen lehetõsége a bûnelkövetõ rendõrök mentesítésére és testületben tartására. Majd 2011-ben Pintér kezébe adta újra a lehetõséget.

A Helsinki szerint "a bántalmazások miatti feljelentések nyomán feltûnõen kevés vádemelés történik, mindössze évi 1–4%-uk jut el bíróság elé. Az erõszakos börtönõrök és rendõrök felé erõsen lejt a pálya. Ennek egyik összetevõje, hogy a belügyminiszternek 2009-ig joga volt mentesíteni az elítélt egyenruhásokat, ahogyan 2011 óta újra lehetõsége van erre, és a most kikért adatok szerint elõszeretettel él is ezzel a jogával", áll a civilek közleményében, ami úgy zárul: "Az erõszakos és korrupt rendõröknek adott miniszteri pardonnak olyan hatása van a testületre, mint a ládában hagyott rohadt almának: az ilyen gyümölcs továbbrohasztja a vele szorosan összezárt többit. Hogy miért néz mégis félre a miniszter? Csak találgathatunk. Egy biztos. Nem csak maga a bántalmazás vagy a kínzás sértheti az emberi jogokat, hanem az is, ha az állam nem tesz meg mindent azért, hogy kivizsgálja a bántalmazásos ügyeket és megtalálja a felelõsöket. Az állam szemérmesen lesütött szeme vagy félrepillantása ugyanis jelzés a tetteseknek és a társadalomnak: a brutális hivatásosoknak nem kell tartani a következményektõl."
Link

Hozzászólások

272 #1 Kameleon
- 2018-07-10 16:44
4 #2 Posta Imre
- 2018-07-10 18:53
Kaméleon, Kiss Ernõ ha élne (de lehet él is) pontosan tudja, de nem mondja meg, bibi...:P
238 #3 bivaly
- 2018-07-10 23:28
Baszd meg Pintér !

Már, ha te vagy a te, egyáltalán ? Hogyan ne lehetnének állományban, amikor ha kicsit is komolyan vennénk ( állam, nem én, mi !) a büntetõ törvénykönyvet, akkor te teljes vagyon elkobzás mellet töltenéd az életfogytiglanit ! Mint legnagyobb maffiózó, pár kivégzéssel, eltussolással, bûnrészességgel, stb., a hátad mögött, pontosabban, életutad kilométer köveinek következményeként.
Kibaszott nagy jogállamban élünk, amibõl a kibaszott nagy jól érthetõ, a jogállam , meg nem, az nincs, mi az ?
99 #4 MORMOTA1968
- 2018-07-12 07:31
Egy újabb volt Fideszes és egyben volt polgármester pakolt ki a Fidesz dolgairól. Meg is kérdezték tõle, nem e fél, hogy egy szép napon egy árok szélén, az út mentén kifektetve találják meg a hulláját? Mint azt már tudhattuk, a Fidesz a választások elõtt és azóta is az EU-s pénzek elosztását az önkormányzatok között ahhoz kötik, hogy ki milyen mélyen tud benyalni nekik. Most már még jobban értem, mitõl lett az egyébként "független" polgármesterünk hirtelen Fidesz szimpatizáns a választások idején! Igen kényes dolgokról beszélt ez a volt Fideszes, ami miatt még érhetik kellemetlenségek. Vajon, ha valami csoda folytán nyilvánosságra kerülne minden, ki tudja hány évtizedre titkosított dosszié, felébredne végre tõle ez a gój baromállomány, fõleg azok, akik lelkes betelefonálók a szekta ATV-s kibeszélõbe, a nézõikrõl nem is szólva?
267 #5 Perle
- 2018-07-15 10:58
Csaltek, nyerTek, de legalább nem maradtak állományban,:
http://www.hunhir...;id=117159

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.66 másodperc
3,410,483 egyedi látogató