Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Lemondtak a lengyel polgári és katonai titkosszolgálatok vezetõi

KülföldLesz öngyilkosság is, meg minden? Az a zsidó-összeesküvõ qva anyját a rohadt cionista világnak! "Lengyel" zsidó, "magyar" zsidó két jó kóhnspiráns? FSZB rendezkedik? Az új lengyel kormány parlamenti jóváhagyását követõen, csütörtökre virradó éjjel lemondott négy lengyel titkosszolgálati fõnök, a Belbiztonsági Hivatal (ABW), a hírszerzés (AW), a katonai elhárítás (SKW) és hírszerzés (SWW) vezetõje, a lemondásokat a kormányfõ elfogadta - jelentette a lengyel média.
Új titkosszolgálati vezetõket egyelõre nem neveztek ki.

A közszolgálati televízió csütörtökön arról számolt be, hogy a szerda éjjeli bizalmi szavazást követõen, melyen a képviselõk többsége jóváhagyta az új kormányt, megválasztották a titkosszolgálatokat felügyelõ parlamenti bizottság tagjait is.

A bizottság éjjeli ülésérõl Marek Opiola, a testület elnöke elmondta az újságíróknak: az ott jelen lévõ Antoni Macierewicz új nemzetvédelmi, valamint Mariusz Kaminski titkosszolgálatokat felügyelõ miniszter tájékoztatta a bizottság tagjait a titkosszolgálati vezetõk lemondásáról. Ezt a bizottság jóváhagyta, Beata Szydlo kormányfõ pedig ezt követõen elfogadta.

Marek Biernacki, az elõzõ kormány titkosszolgálatokat felügyelõ államtitkára leváltásnak nevezte és bírálta a titkosszolgálati vezetõk távozását. Szerinte "terrorveszély idõszaka van", ezért a leváltásokat "civilizált módon" kellett volna végrehajtani, mely biztosította volna a hatáskörök és az információk átadását.

A TOK FM rádiónak csütörtökön nyilatkozó Grzegorz Schetyna korábbi külügyminiszter "hadiállapotnak" minõsítette a titkosszolgálati vezetõk leváltását. "Nyugtalanító a változások terjedelme és üteme" - mondta.

Opiola újságíróknak nyilatkozva elmondta: a váltást épp "a folyamatosság érdekében hagyták jóvá". A korábbi kormánypárt, a Polgári Platform politikusainak rövid az emlékezetük - mondta, rámutatva: a 2007-ben kormányra került, jelenleg fõ ellenzéki erõvé vált jobbközép liberális párt a titkosszolgálatokat felügyelõ parlamenti bizottság elsõ ülésén szintén leváltotta az akkori titkosszolgálati vezetõket.

A lengyel polgári és katonai titkosszolgálatok vezetõit a kormányfõ bízza meg, illetve váltja le, mások mellett az illetékes parlamenti bizottsággal, a katonai szolgálatok esetében pedig a nemzetvédelmi tárca vezetõjével is konzultálva. Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-11-19 18:10
2015 okt. 29-tõl a mozikban, orosz animáció a lengyelek Moszkva elleni hadjáratáról. Csak mert véletlen. Ja, a lengyelek tövig bekapták...ezt is. Szóval, minden faxa.

http://kino-v-onl...tfilm.html
48 #2 ro-zsola
- 2015-11-20 13:09
ÁÁÁÁ , ezt nem hiszem el !
Ne akarja nekem senki sem bemesélni hogy ennyire becsületes a " lengyel " politikum. Sehol egy korrupciós ügy , buziskodás , pervezió stb. Esetleg ennyire szerencsétlenek lennének a titkosszolgák ? Há baxxák meg mán ! Egy egyszerû számítógéppel és programmal könnyedén lehet bizonyítékokat " gyártani ".
Animáció ma , propaganda holnap. A lengyelt rá kell vezetni a valóságra

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.43 másodperc
4,458,033 egyedi látogató