Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A nemzetbiztonsági bizottság elõtt a kormányig érõ Black Cube-botrány

BelföldMég mindig ezek az etiópok, mint a pókok, ott vannak minden résben, sarokban...és nem akasztófán, ahol a helyük lenne rég.Jó eséllyel a valódi indítékok, a háttérbõl a szálakat mozgatók, és fõleg a megbízók továbbra is homályban maradnak, miközben a jelek szerint a Fidesz legfelsõbb köreihez, illetve a kormányig ér a Black Cube-botrány. Mint arról a Zoom.hu is beszámolt, az izraeli magán-hírszerzõ cég elismerte ugyan, hogy õk segítették a civilek elleni lejáratókampányt az idei magyar választások elõtt, sok még a nyitott kérdés.

Valóban elég sötét a Black Cube háttere és tevékenysége Forrás: Black Cube

Ezek némelyikére talán lesz válasz jövõ hét szerdán, de errõl a nyilvánosság aligha fog értesülni. A Black Cube-botrány ugyanis a Zoom.hu értesülései szerint az országgyûlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén lesz terítéken. Ugyan a hivatalos napirendi pontok közt nem szerepel a téma, de az egyéb napirendi témák közt szóba kerülhet. Ha a testület ellenzéki elnökén múlik, szóba is fog kerülni.

Mirkóczki Ádám, a bizottság jobbikos elnöke a Zoom.hu kérdésére elmondta: a soron következõ ülésen a titkosszolgálatok tavalyi évrõl szóló beszámolóit hallgatja meg a testület. És ha már ott lesz a belsõ elhárításért felelõs Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) vezetõje, „szeretném meghallgatni a véleményét” – mondta Mirkóczki. Az AH beszámolója azért is lenne érdekes, mert
a történeteben a Migration Aid-et vezetõ Siewert Andrásnak kiemelt szerepe van, hiszen a Black Cube által célba vett civilek közül õ már az elején jelezte a gyanúját az Alkotmányvédelmi Hivatal felé.
Kik õk, és mi közük Magyarországhoz?

A Black Cube egy izraeli exkémek által alapított magán-hírszerzõ ügynökség, amelynek Tel Avivban, Londonban és Párizsban is van irodája. A cég neve akkor robbant be a köztudatba, amikor kiderült, hogy Harvey Weinstein is õket bérelte fel, hogy elhallgattassa a zaklatási ügyeirõl szóló történeteket.

Az exkémek álneveken megkeresték az áldozatokat, például Rosie McGowant is és azt hazudták, hogy a nõk elleni diszkrimináció elleni kezdeményezésen dolgoznak. A Black Cube dolgozóinak az volt a feladatuk, hogy kiderítsék, beszélnek e majd a zaklatott nõk és megsemmisítsék a producer elleni bizonyítékokat.

Kreatív hírszerzést ajánl honlapján megbízóinak a Black Cube Forrás: Black Cube

A Politico múlt heti cikke szerint az idei parlamenti választásokba is beleavatkoztak, olyan módon, hogy megpróbálták lejáratni az Orbán-kormány által kipécézett civil szervezeteket. A Black Cube a Yedioth Ahronoth nevû izraeli újságnak persze ezt cáfolta. Mármint azt, hogy politikai megbízásról lett volna szó.

A Black Cube azt állította, hogy pénzügyi okokból bérelték fel õket egy milliárdosok közötti vita miatt, amelynek az egyik szereplõje Soros György. A történetükben azonban az a baki, hogy a cég a Migration Aid nevû szervezetet is megpróbálta csõbe húzni, pedig nekik semmi közük Soroshoz.
Hogyan buktak le a tevékenységükkel?

Annak ellenére, hogy exkémek dolgoznak a Black Cube-nál vétettek néhány hibát, ami alapján gyanússá váltak. Az Index írta meg, hogy a Migration Aid vezetõje, Siewert András jelezte az Alkotmányvédelmi Hivatal felé az aggodalmait, amikor január 9-én egy Grigori Alexsandrov nevû rejtélyes férfi (állítása szerint a Smart InnoTech nevû brit cég vezérigazgatója) megkereste és egy bécsi találkozóra hívta.

A Migration Aid vezetõjével tárgyaló férfi elég gyanús lett Forrás: Migration Aid

Alexsandrov azonnal a politikai és kormányzati kapcsolatairól kezdte el kérdezgetni Siewertet, és arra volt kíváncsi, van-e kapcsolata Soros Györggyel – amelyre nemleges választ kapott. Siewert beszámolójáról, miszerint “külföldi titkosszolgálati akció” zajlott ellenük, itt írtunk bõvebben:

Bayer Zsolt és a tényfeltáró Magyar Idõk

Egy hónappal késõbb újra találkoztak, majd „Alexsandrov” felszívódott. Újabb egy hónappal késõbb, az addig publicisztikákat író Bayer Zsolt hirtelen „oknyomozó riportokat” kezdett el írni a kormányközeli Magyar Idõkben, és érdekes módon éppen a Migration Aid vezetõjét támadta benne, azt állítva, hogy, hogy Siewerték egy „titkos és illegális adatbázist építenek”.

Bayer Zsolt tényfeltárt Fotó: Echo Tv

Az Index birtokába került hangfelvételbõl viszont a következõ derül ki: Alexsandrov megkérdezte Siewerttõl, hogy ha csinál valaki egy adatbázist, azt meg kell-e osztania a kormánnyal. Erre Siewert azt válaszolja, hogy van egy adatvédelmi törvény, ami mindent szabályoz, és aszerint kell eljárni. Bayer a cikkében egy beépített oknyomozó újságíróra hivatkozik, a beszélgetést azonban, amelybõl a cikkében kiragadott mondatokat, az eddigi információk alapján Black Cube emberei rögzítették.

Bayer „tényfeltáró” cikkei a Politico ezekrõl beszámoló írása után rejtélyesen eltûntek, majd újra megjelentek a Magyar Idõk oldalán – a lap „üzemzavarra ” hivatkozott és azonnal „fake news-t” kiáltott. A másik „hiba” amivel feltûnést keltettek, hogy álneveiket igen gyakran váltogatták – Alexsandrov egy másik megbízása során például Novak néven mutatkozott be.

A CNN ezen a linkel elérhetõ, angol nyelvû riportjából elég sok minden kiderül a Black Cube-ról.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-07-13 19:36
https://www.blackcube.com/
https://www.black...A select group of veterans from the Israeli elite intelligence units that specialises in tailored solutions to complex business and litigation challenges


A magyar zsidó vezetõk optimisták Orbán Viktor izraeli látogatása elõtt

Kivételes egyetértésben, Heisler András, a Mazsihisz elnöke és Köves Slomó, az EMIH vezetõ rabbija is optimistán tekint a magyar kormányfõ izraeli útja elé. Szerintük a hazai zsidóság csak jól járhat a két ország virágzó kapcsolatával.

Terjedelmes cikket közölt a Times of Israel Orbán Viktor közelgõ izraeli látogatásával kapcsolatban. A lap a két nagy magyarországi zsidó hitközség vezetõjét kérdezte arról, hogy mit várnak a magyar miniszterelnök izraeli útjától. Heisler András és Köve Slomó általában sok mindenben nem értenek egyet, most azonban mindketten optimizmussal tekintenek a kormányfõi látogatás elébe.
Orbán Viktor és Benjamin Netanjau az izraeli kormányfõ tavalyi budapesti látogatása idején

Heisler András, a Mazsihisz elnöke azt nyilatkozta, hogy nem zavarja az a politikai siker, amit Orbán valószínûleg begyûjt majd idehaza Izraellel való jó kapcsolatának köszönhetõen. Szerinte a látogatással jól fog járni a hazai zsidóság, hiszen a magyar kormánynak biztosan hasznára válik majd, mivel Izrael egy erõs ország, de Izrael is jól jár, ugyanis Magyarország egy olyan EU-tagállam, amely kiáll mellette. Így ha mindkét ország profitál a látogatásból, akkor az a magyar zsidó közösségnek csak jó lehet.

A Mazsihisz elnökével ezúttal Köves Slomó, az EMIH vezetõ rabbija is egyetértett. Köves rabbi úgy véli, hogy nincs nagyon hatékonyabb módja a helyi lakosság antiszemitizmusának csökkentésére, mint amikor az ország miniszerelnöke nyíltan dicséri a zsidó államot és annak vezetõjét.

A Times of Israel szerint a közelmúltbeli fejlemények megerõsítik azokat a tendenciákat, amelyeket Heisler András és Köves Slomó Netanjahu tavalyi látogatása óta tapasztaltak. Magyarország azóta többször is megvédte Izraelt a nagy nemzetközi szervezetekben, és egy újonnan kiadott kutatás eredménye az országban az antiszemitizmus szintjének csökkenését mutatta ki – utal a lap Kovács András és Barna Ildikó által szerkesztett tanulmánykötetre.

A cikk ezen kívül még kitér a magyar kormány Izrael melletti kiállására az ENSZ-ben és az unióban, Soros Györgyre és az ellene folytatott kormányzati kampány megítélésére, Izrael és a diaszpóra porladozó kapcsolatára, illetve a magyarországi zsidóság megosztottságára.
http://akibic.hu/...asa-elott/
4 #2 Posta Imre
- 2018-07-13 19:49
Orbán már vasárnap megbeszélést folytathat Putyinnal Moszkvában


Vlagyimir Putyin orosz elnök a tervek szerint megbeszélést folytat majd Orbán Viktorral vasárnap Moszkvában, jelentette be a Reuters szerint Jurij Usakov, a Kreml külpolitikai tanácsadója. Orbán a futballvébé döntõjére utazik ki, de a bejelentés szerint összekötik a megbeszéléssel is az utat.

Usakov azt mondta, hogy Orbán várhatóan szeptemberben is Moszkvába utazik majd. Arról korábban írtunk, hogy a magyar miniszterelnök és az orosz elnök szeptemberben tarthatja meg a szokásos éves találkozóját Moszkvában.
Vlagyimir Putyin orosz államfõ (j) fogadja a hivatalos moszkvai látogatáson tartózkodó Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a Moszkva környéki, novo-ogarjovói rezidenciáján 2016. február 17-én...https://index.hu/...oszkvaban/
116 #3 livia
- 2018-07-13 21:07
No, melyik oldalra soroz a zsidó? No, nekünk nem mindegy, de mit lehet tenni? Aztán meg úgyis rajtunk verik el. Ronda világ, mert nem rajtuk verik el a port, hanem a párton, onnan meg osszák a népre, mert megszavazta õket. Hú, de ki van ez figurázva úgy szidóilag, a pocsolyába! Úgy rendesen! No, jó éjszakát!
267 #4 Perle
- 2018-07-19 16:56
Nem tiltja le a fassbuk a holotagadókat:
https://gondola.h...dokat.html
arról nem írnak, hogy nem is listázzák õket.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
3,409,768 egyedi látogató