Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Néhányak... (Öcsény: 1.-5. Augusztus)

BelföldAzt csiripelik a verebek, hogy közeledik a Magyar Ébredés Napja. De komolyan. Tudjátok miért? Mert Itt az idõ.
Sej a mi lobogónkat fényes szellõk fújják...
Komolyan. Nem viccelek.
és azért lesz ébredés, mert azt mondták, hogy ÉBREDJ MAGYAR! (Felszólító módban.)
De néhányan nem veszik komolyan. Néhányan igen.

I. rész "ÉN"

- Én - Gerry - a néhányak közé tartozom.

Miért is? Egyszerü. Bár a néhányak közé tartozom, de eleget (meg-, át-) éltem ahhoz, hogy tudjam, van egy ország valahol Európában, ahol néhányak ma úgy gondolják, hogy ellophatják néhányaknak az õsi földjét akik még mindig úgy érzik, hogy az az otthonuk, a szülõhazáluk, az anyaföldjük. A néhányak közül sokat - a köldökzsinór elvágása pillanatában magyar állampolgárként jegyeztek be a Nagykönyvbe. Ezt persze emberek szervezték meg sok-sok évszázada, és mindig azzal a céllal, hogy a világ népeinek egyszerü emberei tudják ki fia borja a "világrajött".

"ÉN". - Vajon ki volt az a hülye, aki azt magyarázza; a magyar nyelv tanulásakor, hogy "én"-el nem kezdünk mondatot. AHÜLYEANNYÁT... (Merjünk kicsik lenni ... muszájjunk kicsik lenni és lesütött szemmel, fejet hajtva azt jelezni a velünk szemben állónak, hogy bocsánat, hogy elé merünk állni, Mea culpa ... mit hozhatunk neki és cukorral vagy anélkül kéri... Azt a leborult hétszentségit neki!)

A német területeken meg minden második mondat úgy kezdõdik: "- Ich bin..." azaz " - én vagyok... (voltam és leszek 'míg világ a világ...) Elsõ szám, elsõ személyben - vele kezdõdik és végzõdik minden ami fontos. Nem néhányan! MINDENKI.

A néhányaknak /többnyire/ ezt mondják: " - Hé, Du! / Wer bis' Du?" (Hé, te! / Te meg ki vagy?) - néhányan azok közül akik a hangsúlyt is kihallják a rövid megszólításból, felkapják a fejüket... de mivel gyerekkora óta azt tanították neki, hogy maradjon szerény, ilyenkor szótlanul de érdeklõdõ arckifejezéssel várja a továbbiakat... esetleg egy udvarias; "- Igen?..."-nel várakozik a szerencsétlen. Persze néhányan - a megszólításkor csak annyit vesznek észre, hogy szóltak hozzá és miután a való életben nincs nemzet, meg haza, meg egyéniség így a világ egyszerü: Szólt a fõnök... Néhány magyarnak csak fõnöke, meg alárendeltje van. Néhány magyar meg úgy hiszi, hogy barátai, ismerõsei, társai veszik körül és a világ kerek (esetleg lapos).... meg a legfõbb érték az ember.

- Én - Gerry - a néhányak közé tartozom.

...és - rohadjak meg, ha ezután nem kezdem minden mondatomat "Én"-el...

Én, magyar vagyok! (Én svájci is vagyok! - ha már...) Én, néhányunk között fontosabb vagyok mint te meg te... Én, Claudius... (az meg ki?) Én, Kovács István. Én, Szabó Péter. Én, Vona Gábor....
Figyelitek? Ezek az õméltóságos barmok már tudják használni! Nektek fel se tünt eddig? A "vezetõk" azok igen! Azok élen járnak és ezért méltóságos "õk"... tisztelet és alázat jár léptük nyomán. Hiába na, vannak egyenlõk és egyenlõbbek.

Ha emlékezetem nem csal, amikor - réges-rég Pápára invitáltak 24 hónapos testi-lelki-szellemi továbbképzésre - a katonai eskü (Az ezred akkoriban bevonult/atott/ újoncai közremüködésével így Kezdõdött:

Laktanya parancsnok a mikrofonban (Papirról olvasva):
"- Én..." (én,én énén nnéné...n)
újoncok (egyszerre, hangosan... madarak szívbénulással pottyantan le a földre, bár néhány elrepült) :
" ÉNn..." (kis hatásvadászszünet... majd MIn-DEN-KI;
" - hbrmkudkl sfrgtbr ....s..er..." (a 200 név egyidejü elordításakor a néhány elöbb felröppent madár is zuhanóesésben, nyakukat törve landolt a laktanya földjén...)
Laktanya parancsnok a mikrofonban (Papirról olvasva):
"ESKÜSZÖM (szön, szöm.. mm...)"
...és az újoncok - nem csak néhányan - felesküdtek! Mindenki, egyszerre és önmaga nevében: Ezt jelöli a személyes névmás: "Én"

Akkor ki az a szemét aki bebeszélte a magyaroknak, hogy ne így kezdje a mondatot, hanem kalapot levéve, lesütött szemmel, mert "így illik".
Néhányan elhiszik mind a mai napig, néhány embert viszont zavar.... Angol: I'am... Magyar: - Bocsánatért esedezem nagytiszteletü uram....

- Én - Gerry - a néhányak közé tartozom.

Te melyik csoportba sorolod magad?
Amikor az öcsényi Reklámvideót elöször láttam, - azon vidultam, hogy ilyen gyermeteg módom hívják fel a figyelmemet: Ébredj magyar! Itt az idõ! - Húuuu... már megint egy "Sejj a mi lobogónkat... Fel, fel ti rabjai... Mi vagyunk a rock... (ja, ez a régi EDDA) .... -agymosó-masa mosodája...

Rögtön jöttek is a reaciók... nem ismétlem meg mert vissza tudjátok olvasni, itt az oldalon. Másnap azért elgondolkoztam. Az rendben van, hogy nem hiszünk el mindent elsõ hallásra, ez az oldal nem az olyanok gyülekezõhelye akik kapásból rábolintanak az "igére" és Posta Imre se egy Németh Sándor...
Ezen az oldalon olyanabbak vannak. Néhányan.
Évek óta halljuk, olvassuk, hogy ezt az oldalt a kihalás fenyegeti, agonizál, alig néhány látogató a napi átlag... stb, stb.
Igaz ami igaz, régen többen voltunk
Ma meg csak néhányan.

- Én - Gerry - a néhányak közé tartozom.

Azok közé, akik mégegyszer átgondolták ezt az öcsényi bulit. Ugye az oldal bár még nincs lélegeztetõ gépen, de azért néha hörög... talán a lelkek szállnak el ilyenkor? Nem tudom. Sokan kiöregedtek a tüz mellöl az elmúlt évtizedben... Néhányan meg jönnek. Némelyik marad, a másik elmegy, egyik mindig dühöng, másik a csodára vár és magának se meri bevallani; csodák - manapság nincsenek. Ez így van. Egy csodáról azért tudok. Az, hogy ez az oldal még mindig létezik, annak ellenére, hogy évekig kereszttüzben állt, támadták amennyire tudták, elhallgatták, levegõnek nézték és mégis itt van. Müködik, megkeresik... és bárhogy nézem, ott voltunk az élvonalban és ma se kullogunk a leghátsó sorban. Persze ma már mindenki azt ír, azt mutat meg a saját weboldalán, vagy a számtalan blogon amit akar. "Felbátorodtak" a megmondó fiúk és lányok.
De mindenki mindenkit megvet, útál, CSAK A SAJÁT IGAZSÁGA ami fontos, és kapkodhatjuk a fejünket a sok ostobaság és a néhány értelmesebb cikk láttán. Nem elég a 24 óra hogy bepótoljunk több évnyi elhazudott, elhallgatott, elferdített információt. Minden szekrénybõl százával esnek ki a csontvázak - szüleink, nagyszüleink generációjának kiszikkadt bizonyítékai... de a jelenidõ õméltoságos görényeinek, tolvajainak, gyilkosainak viselt dolgai még titkosítva vannak...
Az emberek, az emberiség egységes ereje széthullt. Nem hisznek, nem várnak, nem tesznek semmit...esetleg néhányan, tétován és keserü szájízzel.

Az öcsényi ötnapos összejövetelt - Saláta Jani kérésére - meghirdetõ cikkem nem volt vizválasztó, mi több, langymeleg érdeklõdésen kívül alig néhányan jegyezték meg a dátumot, az eseményt... Az öt nap nem rengette meg a világot, az információ satnya kis "valami, valahol, valamiért ... olyan mint a többi" értesítéssé degradálódott.
Valójában ez keltette fel a figyelmemet. A jegyet megvettem ugyan, de én is úgy reagáltam, hogy "-Na jó, elmegyek, mert megtehetem és lesz ott néhány zenekar amit élõben meg fogok hallgatni, aztán amikor vége akkor majd levonom a konzekvenciát; jó volt, nem volt jó, stb. Egyik mozgatórugóm azért az volt, hogy néhány - eddig csak Nicknéven lokalizált "Online ismerõssel" is találkozni fogok. Aztán csocsi... De csak erröl szól a dolog? Én - Gerry - csak ennyit akarok? Ennyit akartam? Néhány ismerõst? Akkor miröl is szõl a fáma? Miért vagyok itt tíz éve Imre mellett? Miért vállaltam éveken keresztül azt, hogy szinte rendszeresen letámadjanak, tök idegen emberutánzatok, elhajtsanak a "k. anyámba", fenyegessenek, pocskondiázzanak, lehurrogjanak, leköpjenek... (a sor itt nem érne véget). Mazohista vagyok és élveztem volna? Nem igazán. Imre se volt az - nem úgy ismertem meg és a véleményem a mai napig nem változott... Persze nem tökéletes a csávó, ahogy én se vagyok/voltam az soha de amikor elkezdte és amikor már együtt folytattuk - azt hiszem - más erõk és energiák dolgoztak bennünk mint mostanában. Túlélõké váltunk és ez akkor is igaz, ha néha magunk is megkérdõjelezzük. Ezrével ismertünk meg jó embereket egy változó világban és ezrével léptek tovább, mert a tüz csak addig lobog ameddig vigyáznak rá, óvják és táplálják. Ez a mostani vilaghatalom nem akar olyan tüzet látni amire nem terjed ki az ellenörzésük. De a tüzek mindig felvillannak valahol, és ugyanúgy lángbaboríthatja a világot mint az általunk meggyujtottak... Néhányan - nem feltétlenül "minket követõk" de hiszem, hogy az utánunk jövõk - ahogy mindig az emberiság történelmében - tovább viszik a lángot. Mindig lesznek hírvivõk és õrzõk akik a megnyomorító hatalom erejével szembe mernek menni. Lehet, hogy csak néhányan...

- Én - Gerry - a néhányak közé tartozom.

...és ha igaz amit itt és most magamról állítok, akkor nem lehetek kishitü és milyen jogon állíthatnám azt, hogy bárki, bármilyen csoport nem akarja öszintén és tiszta szívvel jobbá tenni ezt a bemocskolt világot, mint ahogy azt mi szerettük volna - és talán még mindig erre vágyunk.
Mindenki tudja, hogy nem minden arany ami fénylik, de nincs ahhoz jogunk, hogy bárkit lehurrogjunk, aki cselekedni akar. Az új nemzedék szart sem ér, mi tudtuk, mi ... igen, húúú ... ezek csak paprikajancsik! "Itt az idõ! ÉBREDJ MAGYAR! - BAROMSÁG!

Biztos ez? Miért követték Imrét annyian, miért nézték meg a müsorait, keresik ma is a videóit ahol olyan dolgokról beszélt aminek se füle se farka nem volt és különben is õrült... Ahogy nézem, azóta nem egy videó témája fület és farkat növesztett és Imre kezdeti diliflepnivel reklámozott mondanivalóját ma már százak és százak hangoztatják... Ugye, hogy mennyi hülye szaladgál mostanság ezen a világon?

Vissza Öcsényre. Most úgy látom, hogy mintha a stafétabotot valakik kikapták volna Imre kezébõl... persze õ úgyis el akarta dobni, vagy már le is tette az út szélén... De nem vitte el a szemeteskocsi. Persze - évek alatt - többen és többször kapkodtak a stafétabotért, de valahogy egyre s másra kiesett az újjaik közül, vagy kiverték a kezükböl, ha visszatekintünk jól látni, hogy mozgalmak, pártok, hõzögõk tolakodnak a mindenkori megrakott asztal körül.
Eddig mindig csalódtunk - talán önmagunkban is.
De - és erre csak kérhetlek titeket - ne hitessük el magunkkal, hogy ez az öcsényi rendezvény is már a kezdeteknél hamvába hullt ötlet lesz. Adjuk meg az esélyt, némi bizalommal (bár számunkra a tapasztalataink alapján ez elég nehéz) az utánunk jövõknek - még azt is el tudom képzelni, hogy többre lesznek képesek mint Imre és amit ez a csóró kaleidoszkópnak kinézõ PI-banda elért az elmúlt években.

Még valami: Nem vagyunk elfelejtve, elföldelve... nézzétek meg az alábbi képeket (ma készült a server statisztikai oldaláról).

E-heti látogatók - napi statisztika
Besucher = Látogatók száma,
Seiten= A "blogon" felkeresett oldalak/írások és hozzászólások/ száma


Keresõszavak a Google-n kereszül csökkenö sorrendben (csak az eleje)


Honnan nézik, (százalékos felsorolás) legtöbben az oldalunkat.


Maradjunk annyiban: Még mindig számítunk valamit. Elértünk valamit? Nem tudom, de az utánunk következõk közül lesznek olyanok - akik talán többre viszik és esetleg ránk is fognak emlékezni. Na nem mintha fontos lenne ... de néhányunkról a jövõben még utcákat is elnevezhetnek!
Pl.: Tulok utca (velünk volt, van és lesz mindig!) Mormota-Tér, Imre sugárút, Gerry-köz :) ... csak azt a sok zsidónevet kell lecsavarozni ... persze nem a jókat, azok tõlem ottmaradhatnak /Demjén Rózsika sétány ;)/...
A magam részérõl bízom a jelen-jövõ generációban - illetva akik közülük olyan dühösek és konokfejüek mint amilyennek mi hittük/hisszük magunkat. Lehetnek jobbak is nálunk, az út ott van elõttük... azt meg már tudják, hogy elég rögös lesz!

II. rész - Többen hiányolták a részletes programot

Tegnap beszéltem S.Janival és kicsit noszogattam is (persze csak szolídan, ahogy szoktam volt)
Me elküldött mindent amihez hozzájutott. Persze - ezek az öcsényi organizátorok nem profik, elõször csinálnak ilyen voumenü rendezvönyt és ahogy evés közben jön meg az étvágy, ez esetben a szervezés, elökészítés elöre nem látott buktatói vagy nehézségei alakíthatják profi szervezõkké a ma még botladozókat. Bizom bennük! Bízom abban, hogy nem fog megtörni a mostani, kezdeti lelkesedésük, akkor sem, ha - mint mi is az elmúlt években - pofonokkal lesz kikövezve az útjuk... Nektek is azt javaslom, elõlegezzétek meg nekik a bizalmatokat. Vona is megkapta, Gyurcsány, Orbán stb... ezek a fiúk (lányok) - Hemafroditák, Nemtelen nemüek, magukra felhívó, szerencsétlen akárkik nem tartoznak ide! - nem érnek kevesebbet mint az eddigiek. Joguk van hozzá, hogy pozitívan bíráljuk el õket. Persze ha késöbb elbasszák (pardon) akkor majd némi nosztalgikus búskomorsággal felsóhajtunk: "Te is fiam, Öcsény?"

Addig is, a Program elõzetes (Szerencsém volt, nem nekem kellett sorrenbe tenni a dolgokat mert S. Jani jóvoltából - aki Staff engedéllyel "elmentette", kézhez kaptam egy mai Facebook hirdetést, amit egy Beata Boldog nevü hölgy tett fel -és meg kell mondanom, nagyon Boldoggá tett Beata ezzel a cselekedetével :

...........................................................................................................................
Közeledik az õcsényi Egymásra találás ünnep! Ébredj magyar! Eljött az idõ!
Csatlakozzál az eseményhez a facebookon, vásárolj jegyet, vagy jelentkezz önkéntesnek!
Jöjj és mutasd be a portékáidat, valódi magyar termékeket, jöjj meghallgatni a kedvenc elõadódat, a kedvenc zenakarodat, vagy válaszd ki azt a témasátrat, ahol a legtöbbet adhatsz hozzá a tudásodhoz, ami szükséges a társadalmi változások elindításához!
Hozd el a gyerekeket is, nagyszerû programok várnak rájuk!
Tudnod kell, hogy ez a rendezvény egy nyitány és a munkát utána is folytatni kell! Ezzel a gondolattal jöjj el, hogy lesz folytatás, és a magyar nép tudni fogja ezután, hogy mi a dolga!
Itt mindent megtudhatsz a rendezvényrõl: Link
Itt meghívhatod a facebookos ismerõseidet, hogy legyünk minél többen! Link
Itt vásárolhatsz jegyet! Link
Itt rendelhetsz szálláshelyet!Link
Itt kereshetsz útitársat! Hívd meg ide azokat az ismerõseidet, akikrõl gondolod, hogy eljönnének Õcsénybe! Link
Itt várjuk a kézmûveseket, vásározókat! Link
Itt jelentkezhetsz önkéntesnek! Link
Itt találod a tematikus sátrak (szakcsoportok) programját!
Társadalmi Önazonosság
- Társadalomszervezés
- Társadalmi Érdekérvényesítés
- Kereskedelem és Gazdaságszervezés
- Újítások, fejlesztések
- Média és kommunikáció
A témasátrak facebookos eseményoldalain többet megtudhatsz az elõadókról, javaslatokat tehetsz, hogy mirõl beszélgessünk velük, leírhatod az elképzelésedet az Õcsény utáni folytatásról!

Társadalmi önazonosság témasátor: Link
Társadalomszervezés témasátor: Link
Társadalmi érdekérvényesítés témasátor: Link
Gazdaságszervezés és kereskedelem témasátor: Link
Újítások témasátor: Link
Média és kommunikáció témasátor: Link

Szeretettel várunk! Legyen ott, akinek ott kell lennie!
OSZD MEG TE IS A RENDEZVÉNYT, TENNÜNK KELL A JÖVÕNKÉRT EGY GONDOLATTAL, EGY AKARATTAL, EGY SZÍVVEL, EGY LÉLEKKEL!
...........................................................................................................................


+"A témasátrak facebookos eseményoldalain" - De jó lett volna ha elkészült volna egy weboldali összefoglaló kihagyva a "FACEBOOK-ot az életünkbõl! Ha az a volna ott nem lett volna. (offline!- hogy pusztulna el minden közösseggi oldal. "Ma menyit hánytál ebéd után, ott az ágytál, ne állj bután ... de jó tudatni, hogy ki, mekkora NagyonCukipofa fotóval és kinyújtogatott nyelvvel.)


III. rész - Akiknek lehetõségük lesz eljönni és ha már ott lesznek néhányan - egy délután vagy néhány nap alatt, meg is szeretnék egymást ismerni...

Egyik Tagunk - Torusz951 - az elsõ cikk hozzászólásai között megemlítette, hogy egy közös, nyílt tüzön és bográcsban elkészített,házi pörköltevõ próbára meghívja azokat akik idõben - 20.-ig jelzik, hogy ott lesznek. /ÉN - Gerry - már jeleztem!/ :) ... na ná!

Ide másolom a múltkori második, de ma is érvényes felhívását:

+++++++++++++++++++++++++
#104 torusz951
- 2018. július 09. 11:02:01

Pörkölt est-ebéd, Õcsény

Kedves π klub-társak!
Az õcsényi pörkölt-vacsora meghívásom továbbra is érvényes.
Akit érdekel, július 20-ig jelezze részvételi szándékát (+ vendégek száma)-és a számára alkalmas napot. A helyszín – a dolgok pillanatnyi állása szerint- a sátorozásra kijelölt területen lesz.
Úgy tervezem, hogy az aktuális napon kb. délután 4 körül lesz készen a kaja és utána történik aminek történnie kell. Sikerült egy kb. 3x3m-es pavilon- sátrat szereznem, úgyhogy az esõ nem probléma, viszont asztal és pad nincs, marad a szent anyaföld. Számítok aktív közremûködésetekre !
Üdv mindenkinek.
+++++++++++++++++++++++++

- A napokban beszéltem vele is - mint ötlet, felvetettem, hogy valószínüleg a hétvégén többen le fognak tudni jönni és a szombat délután 4-órai kezdet esetleg több embernek felelne meg mint egy másik napra tervezett. Persze ha mindenki ott lesz elsején akkor nekem az is megfelel. Viszont tényleg jó lenne, ha az elõkészítés sikeres lenne és mindenkinek, kivételek a "vegetárulók" - de olyan magyarral még nem találkoztam pörkölt-viszonylatban.
Azt megbeszéltük, hogy akár ketten leszünk akár sokan és még többen, ha idöben fel tudunk készülni akkor mindenkinek jut - és remélhetõleg a végén nem sok marad.
Torusz- újabb információjára hagyatkozva, úgy tudom még asztal és pad is lesz... Legfeljebb kaja elõtt körberohanjuk az aztalt/padot, és amikor vége a szervezõ azt mondja, hogy stopp, akkor padfoglalás - egy leesik... (a többi ehet! - vagy ihat.) Tányér, kés villa kanál elõkészítve remélhetöleg elég is lesz)
A sátor szine kék 3 x 3 méteres.

Ha valakinek van szétnyitható kisszéke - pl. Vizipacinak (ha jön) biztos van olyan pecás-kisszéke, az hozza ... bár az anyaföld is elég, ha nem lesz zuhé... Estélyi ruha és Frakk nem kötelezõ.

Remélem néhányunknak megadatik a lehetõség, hogy találkozzunk.

=======================================================
- na, ekkorára sikeredett és holnap még le is kell ellenöriznem,
de mára elegem van a billentyü koptatásból


üdv
GerryHozzászólások

4 #58 Posta Imre
- 2018-07-23 05:57
Gerry a híres õcsényi halastóra akarsz rácsusszanni és a zseniális "magyar utakon" legyalulni a sportwagen alját? A busz még csak-csak-csak, de a többi ebbe a nyomora...s_vigyori
2 #59 gerry
- 2018-07-23 06:05
...hát tudod... a rongyrázás is egy életforma. igazából öcsény helyett a Garda-tó volt tervezve, de ott most muszim egyedek pancsolnak...

laicismo.org/wp-content/uploads/2016/08/burkini2.jpg
99 #60 MORMOTA1968
- 2018-07-23 08:06
Gerry! Ezek a muszlim nõk zseniálisak! Fürdés és ruha mosás egyben, nem semmi! Ahogy a fenti fotó sem! Imrének tökéletesen igaza van! Csak hozzad a sportkocsidat, legalább legyalulja a hepe-hupás magyar utakat az aljával. Végre nem lesz olyan ugratós. Kátyúkra esetleg valami ötlet? Jó kis túlélõ járgányok, hosszabb túrázáshoz.
99 #61 MORMOTA1968
- 2018-07-23 08:21
Kedves Bivaly! Igazad van. Te tapasztaltabb lehetsz e téren is nálam. De ezen a pilótafülkés dolgon jót nevettem. s_vigyori Hát elég nagy a forgalom a fejünk felett! Azért arra kíváncsi lennék, hányféle nemzet katonai és polgári gépei repkednek a fejünk felett? Szerintem, mikor azt a mélyen dübörgõ hangot hallom odafentrõl, azok légcsavaros gépek lehetnek, de lehet, hogy tévedek. Sokféle NATO gép repkedhet magyar légtérben. No meg néha egy-egy idetévedt közel-keleti kémrepülõ is Izrahellbõl. Mint mondják, elég rendszeresen. Vigyázni kell a megszerzett gyarmatra, hiába, az ilyesmi némi felelõsséggel is jár. Nehogy már véletlenül újra lenyúlják a ruszkik! Mentünk már el a kecskeméti repülõtér mellett, mikor arra felé akadt dolgunk, de sajnos abban az idõben pont nem szállt fel egy gép sem. Milyen lehet egy nagy repülõtér közelében lakni, élni? Mikor a ház felett szállnak fel, meg le, a dög nagy utasszállítók, esetleg katonai csapatszállítók? Gondolom milyen zajosak lehetnek, kicsit végig repesztik pár év alatt a falakat, meg hasonlók. A dobhártyákról nem is szólva. Nem hiszem, hogy meg lehet szokni ilyen szinte állandó zajban élni. Igen, én elég nagynak láttam így a levegõben a Grippeneket, pedig nem lehetnek sokkal nagyobbak a volt MIG-eknél.
396 #62 Kujak
- 2018-07-23 10:25
Thórusz!

Nem a társasággal van problémám!
Kizárólag a belépõdíj....
No nem mintha nem tudnám kifizetni, szerencsére.
Évekkel ezelõtt elmentünk nejemmel a villányi borfesztiválra. Odaérkezve megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a falu két végét lezárták és csak borsos belépõ kifizetése után lehetett a faluba bemenni. Ráadásul semmivel nem nyújtottak többet, mint az ingyenesen megrendezett szekszárdi szüreti fesztivál.....sõt...
Akkor megfogadtam, hogy vaktában nem megyek többé belépõdíjas rendezvényre, és mint jó bikkfafejû székely, tartom is ehhez magam.
Tehát nem kell aggódnod, nem gondolom meg magam.
:)
A résztvevõknek jó szórakozást kívánok
s_proszt
2 #63 gerry
- 2018-07-24 06:58
Kujak - "Akkor megfogadtam, hogy vaktában nem megyek többé belépõdíjas rendezvényre..."

Te nem látsz? - Ide lett írva, hogy mi várható... mi több video is van, hanggal!
"mint jó bikkfafejû székely..." - erre én nem fognám rá.

...és - tudod - lehet, hogy igazad lesz és a program nem éri el mindenkinél azt a szintet amit elvárna egy itt jelenlévõ tag s magunk között; pont ezért nem mentem el anno egy Milanoi Scala díszrendezvényére, - (no nem mintha nem tudtam volna kifizetni), szerencsére mert - képzeld el - Wagner, Ló Henry operát ugyan németül énekelték (amit úgy-ahogy értek) de a másikat, valami Pukkedli-töl de lehet, hogy Puccolni-ak hívták olasz nyelven adták elö. "Toszta" vagy mi volt az elöadás címe - hogy ez mit jelent olaszosan nem tudom, de a fülemben rosszul csengett a szó. Ez olyan megérzés volt. Hát nem és nem. Másfelöl pedig mint önérzetes magyar, nem alacsonyodhattam le a bugris, talján kornyikálók szintjére. Akkor inkább egy borfesztivál... lehet, hogy a szekszárdi ingyenes most is lesz - úgyi s ott leszünk mellete... a villányi meg biztos a neve miatt volt borsosan fizetõs - és amúgy sincs a francia bordói-hoz (BOR-deaux - szerintem ez is magyar gyökerü lehet!) képest.

Szóval - végül is - igazad van... vagy majdnem.
-Torusz akkor rád nem fog fözni ... több marad nekünk :). A buta és behülyített résztvevõk pedig köszönik a jókívánságodat... na majd akkor, hogy fognak jól szórakozni ha ott lesznek ... te megmondtad elöre.

... Imre féltékeny lehet a látogatók száma miatt - majdnem 5000!, - kilõtte elörõl ezt a cikket... Naháts_hihi Pedig még egy hét van a találkozóig...
De igaza van! Az öcsényi szervezõk se várhatják el tõlünk, hogy hetekig ingyenesen reklámozzunk egy falusi rendezvényt, nem is szólva a parkolási díjról!:D - nekem se küldtek egy kanyit se, pedig itt swiccerlandban egy presszókávé - átszámolva 1100.- Forint. Ja, hogy ott is? Akkor nem szóltam.


Hozzád hasonlóan nekem se a társasággal van problémám, kizárólag az okkal és az okolható okozatokkal.

Most megyek és veszek egy láda sört meg cigit...
4 #64 Posta Imre
- 2018-07-24 16:17
Kujak, pedig nem biztos, hogy túl sûrûn fogunk tudnyi találkozni, már ha egyáltalán..., persze tisztában vagyok a korlátaimmal, sõt folyamatosan építem az újabbnál újabbakat. Juditról tudsz valamit? Mit beszélnek a "berekekben"?
279 #65 torusz951
- 2018-07-24 17:33
Kedves jó Kojak!

„Thórusz!”
Fölösleges kóstolgatnod a torusz-horusz közötti áthallás miatt, ezt már Gerry megtette kb. 6-7 éve. A torusz számomra egy különleges térgeometriai alakzat, mely a nagy-természetben pl. vajaskili formájában ölt testet. A Horusz-ról már hallottam ( talán valamelyik kocsmában), sõt a szemérõl is.
„Nekem itt van 6 km-re, de nem leszek ott!”
„ Atyai jótanács” (ingyen) Ha írsz, akkor olvasd el, gondold át, hogy amit írtál egyértelmû, világos a kákán is csomót keresõk se tudjanak belekötni.

„Nem a társasággal van problémám!”
Ennek igazán örülök, megbocsájtom minden bûnödet , pedig ne is én vagyok Feri pópa, csak majdnem.
Ha meggondolod magad, gyere, félreteszünk egy kis maradékot.
396 #66 Kujak
- 2018-08-01 13:55
Lóruszka!

Csak a lustaságomnak lettél áldozata, mert lusta voltam visszalapozni, hogy miként írod a neved és a Thórusz ugrott be.
Te viszont a Kojakkal telibe találtál!
40 évvel ezelõtt kis falumban így neveztek és ha ritkán haza találok menni, a régi cimborák még most is így szólítanak. Ezen a nick néven szerettem volna regelni, de már foglalt volt, így lett belõle egy magánhangzó változással Kujak, aminek jelentését a székely-magyar szótárban megtalálod. s_box
Atyai jótanácsod köszönöm, de én nem foglalkozok a kakin is csomót keresõkkel :D

Az Öregisten áldjon meg benneteket!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.90 másodperc
3,397,274 egyedi látogató