Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ötmillió magyarnak van adóssága

BelföldMagyarország független és zsidófaxopó csõcseléke bizonyíthatóan hülyébb, mint bármikor. És mi van az "államadóssággal"? Gyerekek, ezekkel "rendszer-váltani"? Még a nevüket is kitörölni a kalendáriumból! Rekordot döntött a lakossági adósok száma: június végén mintegy 5 millió volt a számuk, tízezrekkel többen, mint egy éve.

Minderrõl a Világgazdaság cikkezett kedden a BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. friss adataira hivatkozva. A lap szerint a pozitív adóslista bevezetése óta most a legmagasabb a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) lakossági alrendszerében szereplõ természetes személyek száma

Június végén mintegy 5,03 millióan szerepeltek a nyilvántartásban, ami hozzávetõleg harmincezres növekedést jelent tavalyhoz képest.

A lap szerint a hitelszerzõdésük, szerzõdéseik miatt a rendszerben szereplõ magánszemélyek száma ráadásul úgy emelkedik folyamatosan, hogy a nyilvántartott rossz adósok száma fokozatosan csökken: június végén 1,8 millió fennálló és megszûnt lakossági mulasztást tartott nyilván a BISZ, ami 75 ezres, 8,7 százalékos csökkenés éves szinten. Eközben a nyilvántartott (fennálló és megszûnt) hitelszerzõdések száma 9,675 millióra nõtt.

A cikk a Magyar Nemzeti Bank adatai nyomán azt írja, dinamikusan növekszik az új lakossági hitelszerzõdések volumene. Az év elsõ öt hónapjában több mint 564 milliárd forintnyi új szerzõdést kötöttek, mely 43,6 százalékkal lépi túl a korábbi értéket. A fogyasztási hiteleknél gyorsabb a növekedés: a 250,5 milliárd forintnyi, elsõ öthavi új kihelyezés 53,9 százalékkal magasabb a bázisévi adatnál, miközben a lakáshitelek nél 36,4 százalékos bõvülést mutat a 313,9 milliárdnyi új szerzõdés.
Link

Hozzászólások

238 #20 bivaly
- 2018-07-22 10:50
Gerry !

Már megint vérigsértettél ! Meg annál is jobban ! Fel vagyok háborodva ! Még annál is jobban ! Állandóan engem piszkálsz !? Fúj, le vele !
2 #21 gerry
- 2018-07-22 11:51
s_pompoms_yeye:Ds_yeyes_pompom

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.40 másodperc
3,405,514 egyedi látogató