Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A Jobbik lehet a fõ áldozata Kovács Béla ügyének

BelföldVicces, nem? Béla a csali, de nem õ a nagy fogás, sõt még csak nem is téma igazán. Kémek? Szerintetek itt mi mik vagyunk? Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke szerint, ha kiderül, hogy Kovács Béla bármiféle bûnt követett el, annak a Jobbik a fõ áldozata. Szerinte a párton belül mindent megtettek korábban, amit meg lehetett tenni. A kémkedéssel vádolt európai parlamenti képviselõ néhány hónappal ezelõtt önként távozott a Jobbikból. A kémper tárgyalása múlt héten kezdõdött, akkor Kovács Béla azt mondta: számára a Jobbikban mindig Vona Gábor volt a fontos.

Amit lehetett, õk megtették – ezt mondta a kémkedéssel vádolt volt jobbikos EP-képviselõ, Kovács Béla ügyérõl a párt alelnöke. Arra az újságírói kérdésre, hogy volt-e belsõ vizsgálat a történtekkel kapcsolatban a Jobbikon belüle, Z. Kárpát Dániel érdemben nem válaszolt. Annyit mondott csak: pártjuk nem nyomozóhatóság.

Kovács Béla kémpere egy hete kezdõdött el a Budapesti Környéki Törvényszéken. A Jobbikból tavaly decemberben kilépett politikust a kémkedés mellett költségvetési csalással és magánokirat-hamisítással is vádolja az ügyészség. Az exjobbikos Kovács Béla tagadta az ellene felhozott vádakat.
Budapest, 2018. július 10. Az Európai Unió (EU) intézményei elleni kémkedéssel, valamint költségvetési csalással, hamis magánokirat felhasználásával vádolt Kovács Béla európai parlamenti képviselõ, volt jobbikos politikus újságíróknak nyilatkozik az ellene és három társa ellen indult büntetõper tárgyalása elõtt a Budapest Környéki Törvényszéken 2018. július 10-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az Európai Unió (EU) intézményei elleni kémkedéssel, valamint költségvetési csalással, hamis magánokirat felhasználásával vádolt Kovács Béla európai parlamenti képviselõ, volt jobbikos politikus újságíróknak nyilatkozik (Fotó: MTI/ Szigetváry Zsolt

A volt európai parlamenti képviselõ a vád szerint 2012. és 2014. között orosz hírszerzõknek adott át információkat többek között energetikai ügyekben, az európai parlamenti választásokról, és a magyarországi belpolitikai helyzetrõl.

A „KG-Bélaként” ismert politikus ártatlannak mondta magát. Azt elismerte, hogy kapcsolatban állt orosz hírszerzõkkel, de állítása szerint nem tudta róluk, hogy mivel foglalkoznak, csak annyit, hogy az orosz nagykövetségen dolgoznak.

Ártatlanságát nemcsak õ, hanem a Jobbik is a kezdetektõl bizonygatta. Vona Gábor akkori pártelnök a vádakkal kapcsolatban többször is úgy nyilatkozott: õ hisz Kovács Bélának. A párttagok is többször kiálltak Kovács Béla mellett.


A párt alelnöke pedig úgy fogalmazott: ha csak ennyi a baj a párttal, akkor még nyugodtan alhatnak a Jobbikosok. Majd Z. Kárpát Dániel egy év elteltével is az alvással hozta összefüggésbe Kovács Béla ügyét. Úgy fogalmazott: „akkor aludnék nyugtalanul, hogyha Kovács Béla a Jobbik elnökségének tagjaként bármilyen szinten részt venne, részt vett volna a Jobbik stratégiájának kialakításában”.

Hozzátette: szeretne tisztán látni az ügyben, ezért õ is várja a bírósági döntést.
Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2018-07-19 03:45
Z. Kárpát Dani !

Milyen "kialakított" stratégiáról pofázol te itt !? KG-Béla "csak" egy láncszem, ti meg konkrétan hazaárulók vagytok. Ez volt a "stratégia" ? Benneteket is nagy nyilvánosság elõtt kéne kivégezni, hogy így jár, aki hazudik és hazát árul.
267 #2 Perle
- 2018-07-19 16:04
A végén még kiderülhet, hogy K.Bélának egyetln bûne, hogy orosz nõt vett feleségül.
Eddig még senki sehol elénk nem tárta, milyen infókat-adott vett volna rajta keresztül. Az Unió maga védte meg, hogy bizalmas információk nem jutottak hozzá.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.37 másodperc
3,397,350 egyedi látogató