Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Irán nem hagyja magát: a háborúk háborúja jöhet

Külföldteltelennek a "vezetõk" ajvékolását, miközben a háttérben egymás valagában vannak a páholytagok? Kim-szindráma. Irán elnöke, az elõdjéhez képest mérsékelt Hasszán Rohani figyelmeztette Donald Trumpot: ha túlfeszíti az ellenségeskedést Iránnal, a háborúk háborújával, illetve ahogy szó szerint fogalmazott, minden háborúk anyjával kell szembenéznie. Atombombával fenyegetni nem tudja, mint Kim Dzsongun, de vannak azért kellemetlen eszközei, és egy-két atomhatalom barátja is akad.

Amióta az amerikai elnök egyoldalúan kilépett az Iránnal 2015-ben kötött hathatalmi egyezményrõl, amely Irán atomprogramjának korlátozásáról szól (atomalku), Trump egyre nagyobb nyomást próbál gyakorolni Iránra, leginkább olajexportjának ellehetetlenítése révén. Miután azonban Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Oroszország és Kína még fenntartja a szerzõdést, ez nem is olyan egyszerû: Iránnak a fentiek által, lássuk be, nem lebecsülendõ partnerei vannak.

Magabiztos
Ilyen körülmények között érthetõ, ha a perzsa állam nem enged a nyomásnak, sõt magabiztosságot mutat, amit egyébként Rohani keményvonalasabb belsõ ellenzéke is elvár. Iráni diplomaták egy csoportja elõtt a Reuters szerint a következõket mondta: Mr. Trump, ne játsszon az oroszlán farkával, mert azt megbánhatja. Amerikának tudnia kell, hogy az Iránnal fennálló béke minden békék békéje, míg egy háború vele minden háborúk háborúja.

Fúrnák a rendszert
Az olajexporton kívül Trump a Reutersnek nyilatkozó washingtoni források szerint az iráni rendszer destabilizálásával is kísérletezik: online csatornákon próbál a rendszerrel szemben nyugtalanságot kelteni, ahogy annak idején nálunk a Szabad Európa rádió volt ennek fõ eszköze. A jelenlegi iráni rendszer, melyet Iszlám Köztársaságnak neveznek, az 1979-es forradalom során került hatalomra, megdöntve a sah nyugatbarát, de meglehetõsen autoriter és népszerûtlen rendszerét.

Hajó-sereglet
Vélhetõen Trump nem rémült meg túlságosan az elrettentéstõl, mindazonáltal valóban kellemetlen lehet neki is, ha túlzottan elfajul az Iránnal fennálló konfliktus. Mind Rohani, mind a legfõbb vallási vezetõ, Ali Hamenei felvetette már, hogy ha megpróbálják ellehetetleníteni az iráni olajexportot, akkor Irán a Hormuzi-szoros lezárásával meggátolhatja az Arab-, (Perzsa-) öböl menti országok olajexportját.

Ha ezt erõvel kellene megakadályozni, akkor Amerikának el kéne süllyeszteni az iráni hadihajókat és lõni a parti erõket, ez pedig valóban maga a háború. Ezt már vélhetõen nem nézné tétlenül Kína és Oroszország, akár saját hadihajóikkal is megjelenhetnének demonstratívan, és akkor Trump kompromisszumra kényszerülhet. Így valószínûleg maga is átgondolja, hogy nem célszerû eljutni eddig a szintig, sõt jó esély van rá, hogy maga az orosz elnök is eltanácsolja ettõl (nem tudni, hogy a négyszemközti csúcstalálkozón szó esett-e a kérdésrõl kettejük között).

1962-es minta
A háborúk háborúja kifejezés így nem szó szerinti értelemben, a két ország között lehet helytálló, hanem annyiban, hogy a nagyhatalmak akár egymásnak is feszülhetnek Irán miatt, és az már egy, a kubai rakétaválsághoz hasonló konfliktushelyzet, ami valóban a háborúk háborúját hozhatná. Éppen ettõl van elriasztó hatása, és talán erre akart utalni az iráni elnök, vagy még inkább arra, hogy tisztában van a saját geopolitikai lehetõségeivel, és azokra maximálisan támaszkodni is kíván.

Forrás: Link

Hozzászólások

329 #1 gutai zub
- 2018-07-23 10:30
A Háborúk Anyja

Az ezredfordulón megszületett az Izrael által diktált "Új amerikai Évszázad " világpolitikai diktátum.
Ebben van felsorolva azok az országok, amelyek
elpusztításra ítéltettek, szám szerint hét vagy nyolc

Ebbõl a nyolcból, ma már kettõ maradt meg érintetlenül. Észak Korea és Irán

Észak Koreát kicsit félretetté a cionista háttérhatalom

Mennyi esélye van Iránnak?
Amennyire Putyin és Oroszország cionista, vagy cionista kényszer alatt áll.
Megtébolyodott világunkban a sok gyáva és elhülyült ember között a háborúk Anyja egyre terhesebb..........
819 #2 rozsola
- 2018-07-23 14:22
Jó vicc !
Atomfegyverek meg " mittudoménmi "
Ha Irán környékén eldurran az atom , az tönkrebaxa Afganisztán mákültetvényeit , brutális népvándorlás Indiában , atomsugárzással felturbózott iraki olaj , stb
Atom és a zsidó
Már nevetni sincs kedvem az ilyesmihez. A hónap bemondása : " egy-két atomhatalom barátja is akad ".
267 #3 Perle
- 2018-07-23 16:23
51 #4 Skorpio58
- 2018-07-23 18:27
Perle!
A linked alatti hozzászólásokból
Dryour Tears
Dryour Tears
2 hete
Stand Strong, Hungary.
We need strong and brave countries like you to be an example for all of our weak, sellout countries bent on destroying themselves from within.
/ magyarul/
Száradt könnyek
Száradt könnyek
2 hete
Stand erõs, Magyarország.
Szükségünk van olyan erõs és bátor országokra, mint te, hogy példaként szolgáljunk minden gyenge, áruló országunknak, amelyek belülrõl pusztítanak
haris jarus
haris jarus
1 hete (szerkesztve)
look what the silly immigration policies made in France. Hungarians government are clever and brave, its politic should work as an example to west politicians.
/magyarul/
haris jarus
haris jarus
1 hete (szerkesztve)
nézd meg, mi a francos bevándorlási politikák Franciaországban. A magyar kormányok okosak és bátorak, politikájuk példaként szolgál a nyugati politikusok számára
Vicki Chavez
Vicki Chavez
3 hete
Wow and they give Trump so much flak for trying to do the same thing more Americans need to see this video
/magyarul/
Vicki Chavez
Vicki Chavez
3 hét
Wow, és Trumpnak annyira megfertõzik, hogy megpróbálja ugyanezt tenni, több amerikai kell látni ezt a videót
Mark Wichterman
Mark Wichterman
1 hete
The countries of the EU are for human rights and democracy and diversity? Look what NATO did to Libya, Syria and, pathetically, Yemen. They are selling slaves in markets and squares in Libya, formerly the wealthiest nation in Africa...and this self-righteous broad is lecturing someone on decency and human rights.
1/magyarul/
Mark Wichterman
Mark Wichterman
1 hét
Az EU országai az emberi jogok, a demokrácia és a sokszínûség szempontjából? Nézze meg, mit tett a NATO Líbiába, Szíriaba és patetikusan Jemenbe. Eladnak rabszolgákat a piacok és a négyzetek Líbiában, korábban a leggazdagabb afrikai nemzetben ... és ez az önálló igazságosság az emberiség tisztességességérõl és az emberi jogokról tanít.
4 #5 Posta Imre
- 2018-07-23 20:03
Rozsola! A pakisztániakra is hivalkodnak, pedig õk nem is muszlimok. Ja, de!

https://www.youtu...BWyEkQ9z_E

Egyébként az "atom" tényleg baromság, csak a zsidók alkalmaznák....
99 #6 MORMOTA1968
- 2018-07-23 22:30
Rozsola! Az atom még viccnek is rossz! Egy értelmesen gondolkozó ember "a cionista zsidó nem az, se a talmudista, szinte egy és ugyan az, elme roggyant mindkettõ!" annyira leszennyezne mindent, a légáramlatok által, a teljes bolygót, hogy egyszerûen értelmes ember nem adhat ki ilyesmire parancsot sem! MI ÉRTELME VOLNA, HA UTÁNA MEG ÚGY SEM JUT HOZZÁ A KISZEMELT ÁLDOZAT ORSZÁG, NÉP TERMÉSZETI KINCSEIHEZ? Egy orbitális baromság az atommal való fenyegetõzés! A hülye amcsik azért bevetették a fanatizált japánok ellen, kétszer is, meg ha minden igaz, taktikai atomfegyvereket mind a mai napig is vetnek be itt-ott! Meg gyengített uránium lövedékeket ugye, a legmocskosabb cionista országok, mint Anglia, USA és természetesen Izrahell! A végeredmény halál, pusztulás, borzalmasan nyomorék állapotban világra születõ gyermekek és ki tudja mennyi idõre leszennyezett területek! Akik ebben részt vesznek, így vagy úgy, fõleg az ilyen fegyverek, lövedékek megtervezésében, elõállításában, azok az én szememben nem emberek többé! Ha nem gyáva férgek, álljanak szemtõl szembe az ellenségnek kijelölt népekkel, ne pedig távolról öljenek, pusztítsanak, mint egy gyáva kutya! Így persze hogy könnyedén ölnek meg bárkit, bárkiket, ha közben nem kell a szemükbe nézniük, hallaniuk a halálsikolyaikat és közvetlenül szembesülniük a pusztításuk mértékével! Iránt megtámadni a legrosszabb húzásuk volna, amit csak elkövethetnének! Mert azért szerintem ennyire az oroszok, kínaiak se hülyék, hogy ne tudják, azután õk következnének! És India, Pakisztán is elgondolkozhatna, Észak-Koreával együtt azon, szabad e még hagyniuk, amit a cionista USA-Izrahell-Anglia trió mûvel évtizedek óta a világban. Plusz a szintén zenész Franciaország, mint szabadkõmûves-illuminátus, cionista irányítás alatt álló ország. EL KELLENE VÉGRE GONDOLKOZNIA AZ EGÉSZ VILÁGNAK, MEDDIG HAGYHATÓK MÉG A "KIVÁLASZTOTTAK" VILÁGURALMI TÖREKVÉSEI? Ezek képesek akár az egész bolygót beáldozni, csak hogy Jahvénál jók legyenek, mint az õ kiválasztott népe! s_ezt-ni
267 #7 Perle
- 2018-07-23 23:00
Skorpio58, hol láttad ezeket, mert a video alatt friss, fõként Iránnak kapcsolatos megjegyzések vannak.

Én a két vezetõ szópárbaja miatt tettem be a linket.
819 #8 rozsola
- 2018-07-24 13:58
Több helyen olvastam/hallottam : " Pakisztán Kína nyugati kapuja ". Talán ezért folyik háború Pakisztánban. Irán legnagyobb felvásárlója szintén Kína
Mindkét ország tönkretétele sokat ártana Kínának.
A zsidók mániája az atom. Minden zsidófilmben ( Armageddon , Fügetlenség napja stb ) az atom a " megoldás ". Másik mániájuk a " holokauszt " azaz " égõ test "
Az ostoba nyugati azt hiszi ,ha lerombolja Iránt , akkor Kína tõle fogja megvenni a szaudi olajat. De mi van akkor ha a szaudiak is kapnak néhány találatot ?
819 #9 rozsola
- 2018-07-24 14:02
https://www.youtu...P8zv0gIcTR
Ez a " háborúk háborúja " ! Több áldozatot szed mint az atom
267 #10 Perle
- 2018-07-24 23:03
Háborós helyzet esetén a hadsereg számít az erõs civil autókra is Oroszországban. Még pld. az adóhivatal tulajdonában lévõ jármúveket is használhatja a katonaság. A napokban szabályozták ezt a törvényt:
https://www.kp.ru...8/3901523/
1119 #11 Csorba Tibor
- 2018-07-25 05:23
Atombomba?
Végére kellene már járni egyszer: ugyan mûködik-e az atombomba abban a formában, ahogy riogatnak vele?
Heisenberg is kételkedett benne rendesen...

Aztán meg még Posta Imre is:

http://heiwaco.tripod.com/bomb1.htm

http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=8780&c_start=0:)
267 #12 Perle
- 2018-07-26 10:27
Robbanás volt a pekingi USA követség táján. Egy 26 éves belsõ mongóliai fatalember robbantott.
https://www.cnbc....r=sharebar

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.84 másodperc
4,440,132 egyedi látogató