Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Állami célkeresztben a magántulajdon

BelföldDe "ki" az az "állam" és ha már a "Magyar Királyság" szóba jött, akkor mészáros lõrinc és oligarha társai nem-e éppen az "állam" javára vásárolják (tatják vélük) fel a "magánvagyont"...? Biztos a buzi csürhe csóró magyarjának van erre esze és szüksége. Az állam elõvásárlási jogot jegyeztethetett be 80 147 ingatlanra.

A Népszavában Bárdos Péter ügyvéd megrendítõnek nevezi, hogy az Orbán-rezsim, az állami források gátlástalan lenyúlása után, már az Alkotmány által védett magántulajdont is célba vette. A jogász azért fakadt ki, mert az állam az érdekeltségében lévõ garázsokra is „szemet vetett”.

Az államot a világörökségi helyszínen található ingatlanoknál – a lakhatásra szolgáló lakást, lakóházat és bizonyos besorolású földeket kivéve – elõvásárlási jog illeti meg.

Az ügyvéd szerint ennek eddig nem volt jelentõsége, mert korábban nem határozták meg, melyek a világörökségi helyszínek. A „hiányt” egy kormányrendelettel azonban pótolták, mellékletében tételesen, helyrajzi szám feltüntetésével felsorolták az érintett ingatlanokat, országosan összesen 80 ezer 147-et.

A felsorolás riadalmat keltett Tokaj-hegyalján.
tokaji-szolo(430x286)(1).jpg (tokaji, szõlõ, )
Újabb tokaji borcsaták
Tokaj-Hegyalján az értékes aszúszõlõt sem veszik át a kisebb gazdáktól, sokan tönkremehetnek.

A lapnak korábban pincetulajdonosok úgy értelmezték az elõvásárlási jogot bejegyzõ határozatot, hogy „megkezdõdött a rekvirálás”. Latorcai Csaba a Miniszterelnökség akkori helyettes államtitkára ezt követõen azzal nyugtatta a kedélyeket, hogy az intézkedés pusztán a világörökségi területek összképének megõrzésére szolgál, és nem titkolt célja, hogy a külföldiek ingatlanszerzését megakadályozza.

A Budapest frekventált részének számító I. kerületben az elmúlt hónapokban kapták meg a tárolóhelyiségekre, garázsokra, üzlethelyiségekre bejegyzett elõvásárlási jogról szóló határozatot.

Fellebbeztek, de a kormányhivatal azt elutasította. Bárdos Péter szerint csak ebben a kerületben 11847 ingatlant érint az intézkedés, ami ellen már csak perelni lehet, hogy a bíróság törölje el az állami „szignót” a tulajdoni lapokról.

Az ügyvéd azért beszél

a magántulajdon elleni támadásról,

mert kihasználva a homályos megfogalmazást, minden, nem lakásként telekkönyvezett ingatlanra elõvásárlási jogot jegyeztetnek be, noha erõsen kérdéses, hogy egy garázs, üzlethelyiség mennyiben kiemelkedõ érték világörökségi szempontból, miközben akadálya lehet egy-egy adásvételnek.

Nem vesznek szívesen „terhelt” ingatlant, mivel a garázsokat pedig általában lakással együtt értékesítik, az elõvásárlási jog a lakással való szabad rendelkezést is akadályozza. Azt, hogy az állam milyen ingatlanoknál élt eddig az elõvásárlási joggal, nem tudni pontosan.

Eddig két nagy értékû épület kapcsán derült ki, hogy megtette ezt. A G7 gazdasági portál szerint az állam bejelentkezett a volt Malév-székházra, néhány napja pedig a kormánypárti Magyar Idõk írta meg, hogy az állam az Andrássy út 70. alatti irodaház, a korábbi Lukács cukrászda épülete esetében élt elõvásárlási jogával.
Link

Hozzászólások

159 #1 vanyusha
- 2018-07-24 12:48
noe özönviz tokajhegy bor pince ingatlan elõvásárlás jog kezelés felújjítás andrásy 70-....3-4 szint föld alatti víz kút generátor stb. leállás csökkentet mód ujraindítás -vírus kizárása, az ûrháború foyamatban, több mesterséges inteligencía beépülés történt dna szándékosan. ember test változatokba, kidobandó visz magával kényelmi funciókat.Megállni kell tudni nem vezetni.!
267 #2 Perle
- 2018-07-28 13:41
A magántulajdon nem vész el, csak az állam után új magántulajdonosa lesz, mint eddg az erdõknek, földeknek, állami gazdaságoknak , állami pénzbõl felújított üdülõknek, kastélyoknak......
Még mindíg van mit ellopni államosítás után.:o.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.65 másodperc
3,406,076 egyedi látogató