Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán hadat üzent Európának

BelföldA BRICS és annak vezetõ ereje, szellemi és fizikai tõkéje "izrael" tolja maga elõtt ezt a szarkupacot, hogy a többi szarkupaccal egy pacát alkotva világrendet váltsanak. Nem mintha rend lenne, de azt se lehet mondani, hogy nem, bár a vakolóknak is világos, hogy "világunkat" egy és ugyanazon tetves zsidó maffiacsürhe tekeri ide-oda és még amoda is.
Arra kapott felhatalmazást az újabb kétharmados gyõzelemmel Orbán Viktor, hogy új korszakot építsen ki - errõl beszélt Tusványoson a miniszterelnök. Szerinte új szellemi és kulturális megközelítésre van szükség, szeptembertõl máris nagy változásokra számíthatunk. 2030-ig szóló nagyszabású terveit ismertette, melynek lényege, hogy Európa öt legjobb országa közé kerüljön Magyarország. Orbán együttmûködést ajánlott a szomszédos országoknak, de Romániának azért beszólt. Keményen ostorozta az Európai Uniót, amelynek vezetõi alkalmatlannak tartja. A jövõ évi választás célja, hogy leváltsák a liberális elitet az illiberális kereszténydemokrata elitre. "Kik jönnek? Mi!" - mondta Orbán. Részletek itt.
MSZP: Messze van valóságtól a miniszterelnök kereszténydemokráciája

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke szerint nagyon messze van a magyar valóságtól a kormányfõ által Tusnádfürdõn felvázolt kereszténydemokrácia. A politikus a MSZP Facebook-oldalán reagált Orbán Viktor beszédére. A feltöltött videóban azt mondta: a Fidesz nem független az európai elittõl, hiszen tagja annak a pártcsaládnak, amely az Európai Bizottság és az Európai Parlament tagjainak többségét adja.

Tóth Bertalan azt mondta: ma Magyarországon több tízezer család kilakoltatás elõtt áll, a devizahitelek problémáját nem oldották meg, lezüllesztették az egészségügyet. Feltette a kérdést: belefér-e a kereszténydemokráciába, hogy "pártkatona" legyen a legfõbb ügyész, a miniszterelnök volt gázszerelõjének cégeit európai uniós és magyar közbeszerzésekbõl hizlalják fel, a közmédiában csak és kizárólag kormánypropaganda szóljon, vagy az, hogy ellenfélnek tartják a közélet tisztaságával foglalkozó civil szervezeteket.

Az MSZP elnök-frakcióvezetõje szerint nem lehet a Kárpát-medencét újjáépíteni az EU nélkül, az EU nélkül nem lehet beszélni közép-európai fejlõdésrõl, gazdasági térségrõl, szabad nemzetek együttmûködésérõl. Tóth Bertalan közölte: amikor Orbán Viktor liberális Európáról beszél, elfelejti, hogy a bizottság és a parlament tagjainak többségét kereszténydemokrata pártok adják. Az MSZP olyan Európát szeretne, amely biztonságos, amely megvédi határait és a kihívásokra közös megoldásokkal válaszol.
Jobbik: Orbánnak fontosabbak a külföldi ambíciói, mint az ország

A Jobbik szerint Orbán Viktor tusványosi beszéde arra utal, hogy a kormányfõnek Magyarország sorsánál fontosabbak európai politikai ambíciói. Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivõje szombaton az MTI-nek azt mondta: a kormányfõ beszédében többször utalást tett arra, hogy magát európai vezetõként is el tudná képzelni. Szerinte a kormányfõnek "nem másokat kellene legyõznie, hanem saját démonait".

Megfelelõ alázattal kellene vezetnie az országot, és tudomásul venni, hogy a választók fele nem a Fidesz-KDNP politikájára szavazott - közölte. Ehhez viszont arra lenne szükség, hogy Orbán Viktor ne keverje össze a szolidaritást a lojalitással - fogalmazott Mirkóczki Ádám, aki szerint Orbán Viktor csak azzal szolidáris, aki hozzá lojális.

A szóvivõ cinizmusnak nevezte a kormányfõ azon szavait, miszerint a nyugati országokat nem is tartja demokráciának. Mirkóczki Ádám kiemelte: éppen Orbán Viktor volt az, aki a szólásszabadságot és a sajtószabadságot leépítette, és a demokrácia alapját jelentõ közjogi intézményeket felszámolta. Több olyan intézmény van - például a médiatanács, az Alkotmánybíróság vagy az ügyészség -, amely úgymond független, miközben "pártkatonákkal vannak tele" - jegyezte meg.

Mirkóczki Ádám külön kiemelte: Orbán Viktor többször említette a nemzetegyesítést és annak sikerét. Azt a "gyalázatot" viszont mélyen elhallgatta, hogy 2005-ben szintén Tusványoson megígérte, csak akkor támogatják Románia uniós csatlakozását, ha az erdélyi magyarok számára biztosítja a területi autonómiát. Ezt Románia nem tette meg, 2007-ben a Fidesz-KDNP mégis megszavazta Románia csatlakozását - közölte a szóvivõ.

Mint mondta, a Jobbik bízik abban, hogy a Vajdaságban élõ magyarokkal ezt nem teszik meg, és Szerbia uniós csatlakozását csak akkor támogatja a Fidesz-KDNP, ha biztosítják a területi autonómiát az ottani magyarok számára.
DK: Orbán nem Európában gondolkodik

A Demokratikus Koalíció szóvivõje szerint Orbán Viktor kormányfõ tusnádfürdõi beszédében "hadat üzent Európának, hadat üzent a magyar embereknek és hadat üzent a szabadságnak". Rónai Sándor azt mondta: Orbán Viktor totális európai politikai és kulturális konfliktusokkal, valamint nemzetállamok és régiók kulturális harcával terhelt Európa képét vetítette elénk.

"Teljesen világos, hogy a magyar miniszterelnök nem közös európai hazában hisz, hanem egy Magyarország vezette, keleties Közép-Európában gondolkodik" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Szerinte Orbán Viktor már nem nyugati, hanem keleti fõvárosokat tekint példának, például Ankarát vagy Moszkvát, így a jövõ évi európai parlamenti választás tétje is világos: "a harmincas évek nacionalista országát és világképét követõ Európára, vagy pedig a Merkel és Macron vezette egységes, erõs európai gondolkodásra szavazunk".

A DK szóvivõje szerint a miniszterelnök hazudott a menekültválságról, amelynek már vége van, így az EP-választás sem errõl a témáról szól majd, hanem arról, hogy a jövõ Európája képes lesz-e olyan teljesítményre, amellyel versenyre kelhet az Egyesült Államokkal vagy Kínával.
LMP: Orbán Viktor alternatív valóságot épít

A miniszterelnök "továbbra is egy olyan alternatív valóságot épít, ahol a propaganda határoz meg mindent", írta közleményében Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke. Az LMP álláspontja szerint valóban foglalkozni kell azzal a komoly témával, hogy az Európai Unió súlyos mûködési problémákkal küzd. Úgy vélik azonban, hogy a következõ idõszak valódi tétje az: képes lesz-e Magyarország azokat a változásokat végrehajtani, amelyek által az EU képessé válik a hatékony fellépésre.

Azzal az ellenzéki párt egyetért, hogy az egyik legkomolyabb probléma a migrációs válság kezelése. Az LMP szerint az illegális migrációt meg kell állítani, az unió külsõ határait meg kell védeni, és a bevándorláspolitikának nemzeti hatáskörben kell maradnia. Ezen felül viszont úgy vélik, olyan kérdésekkel is kiemelten kellene foglalkozni, mint az orosz befolyásszerzés erõsödése Magyarország és Közép-Európában. Az LMP szerint kiemelt nemzeti érdek, hogy a magyar kormány hatékonyabban lépjen fel az orosz agresszióval szemben.

A miniszterelnök a Kárpát-medence újjáépítésérõl mondott szavai kapcsán az LMP azt emelte ki: elõször az olyan kihívások hatékony megoldásával kellene foglalkozni, mint a magyar fiatalok százezreinek elvándorlása, a vidéki térségek leszakadása. Orbán Viktor úgy látja, modellje mûködik, az LMP szerint viszont nem. "Magyarországon a munka milliók számára nem ad biztos megélhetést, fizetõssé vált az egészségügy, a Fidesz által létrehozott oktatási rendszer pedig tragikus eredményeket produkál". A Fidesz által elképzelt gazdaságpolitikai modell miatt magyarok százezrei vándorolnak el az országból, ami "valódi nemzeti tragédia", áll a közleményben.
Párbeszéd: Riadt bezárkózás helyett nyitásra lenne szükség

A Párbeszéd szóvivõje szerint Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdõn tett ajánlata a megosztottságról, a kulturális határokról, a körülöttünk élõ világ megismerése és megértése helyett a tõlük való elválasztásról szól. Barabás Richárd azt mondta: egyetlen dologban értenek együtt Orbán Viktorral, mégpedig abban, hogy Magyarországot sikeres országgá kell tenni, ám szerintük erre nem alkalmas a kormányzat által követett út.

A miniszterelnök által gyakran emlegetett 2030-as évben éppen "az lesz a kérdés, ki az, aki kapcsolódni tud a többi emberhez, aki építeni tud a többi emberrel együtt, és ki az, aki elválasztja magát és az övéit a civilizációtól és a társadalomtól" - mondta. Szerinte Magyarország történelme alapján tudjuk, milyen leigázva, megalázva, kihasználva és céljaink megvalósításától elzárva élni, éppen ezért "a magyaroknak történelmi feladata nem az elszakadás, a riadt bezárkózás, hanem a nyitás".

Barabás Richárd szerint Magyarország történelmi küldetése az, hogy a globalizálódó világban megtanítsa a világot arra, nem szabad elnyomni másokat, miként kell kapcsolódni másikhoz úgy, hogy mindenki megõrizhesse identitását, kulturális hátterét. Ehhez is szükség van a nemzetállamok fölé terpeszkedõ multinacionális vállalatok tõkekoncentrációja elleni fellépéshez, mert azt csak közös nemzetközi fellépéssel lehet megfékezni - tette hozzá.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-07-29 11:22
A hadüzenet elõtt tanácskozhatott a Jordán parti fõnökkel és az amerikai Bán Pistával, aki szintén Európa meggyengítését tûzte ki céljául.. Teljesen úgy tûnik, hogy cselekedetének mozgatórugója a elõzõek által kapott utasítás. Nem magától ilyen bátor.
http://www.origo....ggyel.html

Az európai törésvonal két oldalán : Merkron contra Orbvini:
http://www.ekathi...vs-orbvini
4 #2 Posta Imre
- 2018-07-29 11:40
Perle ez nem is kérdés! Ennek a szarzsáknak annyi a dolga, hogy pofát ad és a "magyarok" képében tetszeleg. Bár ettõl még azt teszi, ami egyébként más által is teendõ lenne, ha ott lenne az "aranykalickában" a rohadt görénye.
267 #3 Perle
- 2018-07-29 22:27
Az tény, hogy senki nem harcol az EU-ban Európa iszlamizációja ellen olyan keményen, mint õ. A világ sajtóban egyre több helyen említik a nevét, véleményét, intézkedéseit.
4 #4 Posta Imre
- 2018-07-30 05:45
Perle, hogy "harcol" merõ szemfényvesztés, ahogy az egész "lény" és jelenség maga. Ez a hibrid hadviselés lényege. Báb. Közben nézzetek szét judapesten, de lassan itt is bárhol. Nem csak cigányok-zsidók-, de mindenféle, csak magyar nem és egyre több...
238 #5 bivaly
- 2018-07-30 07:50
Budapest teljes belvárosa homo mutánsokkal van tele, a világnak nincs olyan zuga, ahonnan ne fújt volna ide valakiket a "szél". Tele van babakocsit toló nõkkel, akik tetõtõl talpig be vannak bugyolálva, és mellettük lépdel két, de inkább három gyerek ! Orbán olyan szinte hazudik a betelepítés kapcsán, hogy ihaj ! Jó, a kerítésen nem jön át a tömeg, de ki engedte be, és hogyan, meg honnan, ezt a bent lévõ tömeget ? Ezek pont annyira nem keresztények, mint azok ! Ezek pont annyira önszegregálódnak mint azok ! Ezek pont annyira a büdös életben nem fognak dolgozni, mint azok ! Mibõl élnek ? Ki fizeti az itt létüket ? Mibõl és hol van lakásuk, amikor a magyar örül, hogy nem döglik éhen ? Vagy pont azért döglik éhen, hogy nem tudni hogyan, és mibõl, de a plázákban, és éttermek tengerében valakik egész nap ott lehessenek, ezer gyerekkel, egyen trampli kurvarózsaszín szerelésben a pláza "cicák", meg formátlan, degenerált testalkattal a középkorú egyedek tömege. Benne nagyon sok Ázsia minden részérõl "ide érkezett" nagyon megbarnult egyeddel, és ami a lényeg, mindenkor gyerekek hadával !!!

Ettõl a mocsoktól a Kádár rendszer aljassága is magasabb erkölcsi szinten volt. Az is rohadtul szar volt, de ez annak már legalább a harmadik hatványa a jelenben, de lehet, hogy inkább már a negyedik hatványa. Végtelenül képmutató, végtelenül aljas. Az ellenzék meg körülbelül annyira ellenzék, mint anno a Népfront volt az MSZMP-nek !

Imre !

A belváros egy rohadt nagy szeméttelep, undorító, élhetetlen. Lassan az ország is totál élhetetlen, mert mindenkori vezetõi zsebre tették, kiárusították, lakosait pedig eladták rabszolgának. A bérrabszolga is rabszolga, de nagyon !
Írhatnám megint reggelig.
30 #6 osmagyar
- 2018-07-30 16:47
A kivándorlás ellenére mégis kinek/kiknek épül a rengeteg sok-sok lakásos társasház Bp-en? Ha igaz lenne a bevándorlásellenesség, akkor Bp-en és az országban is üres házaknak, lakásoknak kellene lenniük, ami persze nincs. Akkor mi a nem igaz: a kivándorlás vagy bevándorlásellenesség?
99 #7 MORMOTA1968
- 2018-07-31 06:23
Kedves Bivaly! Egész történelmünk során sok ezer évre visszamenõleg megfigyelhetõ ugyan ez, ami napjainkban történik! A magyar és felmenõ elõdnépei mindig ugyan azt a hibát követik el újra és újra! Nem tudják eldönteni, hol van a "VENDÉGSZERETET HATÁRA!" Arról meg ne is beszéljünk, hogy ész nélkül osztogatják az állampolgárságot és az azzal járó jogokat! Ami meg még szomorúbb, hogy már sok évtizede, de lassan már egy évszázada, nem is õk osztogatják az állampolgárságot, hanem az egykoron befogadottak leszármazottai! Nagyon nem kellene ezt csinálnia a magyarnak! Ha már állampolgárságot ad bárkinek is, azt kösse erõsen feltételekhez és csak egyénenként osztogassa, ne egész csordáknak! Aki megfelel a feltételeknek, jöhet, de csak minimális létszámban és nem kaphat vezetõi hatalmat a befogadó nép felett! Ha pedig nem bír magával, ha túlságosan is elszemtelenedik, elpofátlankodik, állampolgárságot elvenni tõle és le is út fel is út! Mert mit tettek nemes vezéreink, vezetõink? Meg lehet hallgatni "Raffay Ernõ" elõadásaiban, mi vezetett valójában Trianon tragédiájához! A nemességünk java része úgy viselkedett a parlamentben, ahol elvileg az ország és a nép érdekeit kellett volna képviselniük és védelmezniük, mint valami taknyos, neveletlen kölök had! És ilyenekre bízták az életüket és országukat a magyarok! Tisztelet a keveseknek! Ezek nemesek voltak? Honnét szerezték a kutyabõrüket? Vették, jó pénzért! Ezek nem voltak magyarok! Azok a nemesek, akik még tettek valamit az országukért, hazájukért, többségében rég kihaltak. Akik meg ma ülnek a parlamentben, nem csak a szívükben idegenek többségében, de genetikailag sem tartoznak a magyarság soraiba. Elvesztették felmenõ népeink az összes olyan ókori és középkori országot, birodalmat, amit õsi "magyarok" építettek fel szinte a semmibõl! Ma mindegyik szemita-arab vagy néger ország és ezek keveréke. És ebben nincsenek benne a régi Szkíta Birodalom területei. Szép nyugodtan végig nézzük, hogyan ismétlõdik meg a történelem újra, de most az "ÕS-ÕS HAZÁNK FÖLDJÉT FOGJUK ELVESZÍTENI VÉGLEG!" Húzhatjuk-halaszthatjuk, de ha nem lépünk a szíriai, ukrajnai orosz útra, ami rengeteg vért, könnyet, szenvedést és pusztulást jelent, úgy tûnünk el harc nélkül a történelem színpadáról, mintha soha nem is léteztünk volna! Ezek az ide települt és telepített idegenek nem a magyarok oldalán fognak harcba szállni, ha eljön "valaha is az ideje!" Vagy elmenekülnek, vagy zsidó, óhéber oldalon pusztítják majd a magyart. Naivság azt hinni, hogy valaha is a miénk lesz újra ez a "SZENT FÖLD" ha nem fizetjük meg érte az árat, saját vérünkkel! EZ MINDIG IS ÍGY MENT AZ EMBERISÉG TÖRTÉNELME SORÁN, SZÉP SZAVAKKAL, ÁMÍTÁSSAL NEM LEHET CSATÁT ÉS FÕLEG NEM LEHET SZABADSÁGOT NYERNI! EZ AZ ÕSÖK ÜZENETE, NEM ÉN TALÁLTAM KI MAGAMTÓL MOST! Tudom, esélyünk szinte a nullával egyenlõ, hadseregünk már rég nincs, ami van, az sem minket, a hazát és eredeti népét szolgálja már! De szerintem nincs a palesztinnál többet szenvedõ nép ma a Földön, még sem adják fel! SOHA! Tudják, ha feladják, végük! Persze így is meg van rá minden esély, de õk tudják mi a szabadság ára! VÉR, RENGETEG VÉR ÉS SZENVEDÉS! A hátam közepére se kívánom a háborút, de így meg harc nélkül döglünk meg mindannyian! EZ TÖRTÉNELMI TÉNY! Ugyan az a "KISZORÍTÓSDI JÁTÉK" játszódik le napjainkban is, idegen népek, rasszok, ember fajok betelepítésével, mint anno, sok ezer évvel ezelõtt! És mikor mondja már ki valaki végre! A KÉT VILÁGHÁBORÚT, SPANYOLNÁTHA JÁRVÁNYT, EZEKET MIND-MIND ZSIDÓK INTÉZTÉK EL NEKÜNK! ÕK PÉNZELTÉK, ÕK TERVELTÉK KI, ZSIDÓ BEFOLYÁS ALATT LÉVÕ VATIKÁNI CSÜRHÉVEL, SZABADKÕMÛVESEKKEL EGYÜTT! EZEN BORZALMAS ÉS SZÁMUNKRA TRAGIKUS TÖRTÉNELMI ESEMÉNYEK EGY RÉGES-RÉGI TERV RÉSZEI, A FEHÉR FAJ VÉGLEGES MEGGYENGÍTÉSE, MEGTÖRÉSE, KIIRTÁSA! ÉS LEGELSÕ SORBAN A MARADÉK MAGYARSÁGÉ! s_ezt-ni
267 #8 Perle
- 2018-07-31 16:21
Innen fúj a szél, a fenti cikk utolsó bekezdése:
https://gondola.h...seit_.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.70 másodperc
3,410,730 egyedi látogató