Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Budapest, Budapest, Te csodás!

BelföldNem a pénzrõl van szó!

...Itt vagyok pesten és miután zszombat vasárnap nem kellett fizetni az utcai parkolási díjat, ma reggel nyolctól igen, így ismerõsömmel,(aki egy, a XIII. Ker. Váci út - Dózsa György út keresztezõdésénél lévõ utcában lakik) aki azt mondta, hogy a környéken mindenhol vannak õrzött-védett parkolók, csak meg kell egyet találni és persze kifizetni a napi vagy heti díjat.
Úgy nyegyed nyolc körül beültünk az autómba és elindultunk Parkoló-ház-tüznézõbe.

Az elmúlt néhány évbõl már egy-két parkolóhelyre emlékeztem, elõször oda mentünk de a helyükön építkezést találtunktunk, sebaj, keresünk tovább. Információ híján - ismerõsömnek nincs autója - találomra. Örültem, hogy nekem, a hülye "külföldinek" nem kell eljátszanom a "Bolygó Hollandi - Pesten" fõszerepet és hipp-hopp máris sétálhatunk vissza reggelizni (Tegnap vettem háromféle disznósajtot - kipróbálni, melyik a legfinomabb), és megtervezni - ez évi szabadságom egy újabb napi programját. Kisit csavarogni, esetleg felfedezni néhány megvásárlásra elém tett, cukrosmadzag-masnival ellátott; "nem mintha kellene de mégis jó ha van" dolgot.
Ember - vagyis én - tervez, Isten meg (napjainkan már jogosan - lassan kötelezõen) hátulról megerõszakol. 1/2 9-re megvilágosodtunk; nagyjából 20-30 km/órás sebeséggel és jobbra-balra tekintgetéssel rájöttünk, " 'hol egykor a szabadság szele szárnyalt a satnya pesti fák felet, ott... "ma üveg-beton-acél házak és nagyablakú irodaházak épülnek a jõvõnek. Az építtetõ cégek fönökei szerintem egykori gombatenyésztõk, kiokosított, agilis, célspeci-fikás (jelentése enyhén még taknyos most végzett gazdagsági szaremberek), öltönyös vagy kosztümös fiaik - lányaik és nemtelen nemü utódaikból áll. Cél: Haszon, nagy haszon, nekem is jár a jó élet és minden ami kell hozzá! Konzekvencia: pénzbedobó automata... Na jó, akkor visza a ház elé, automata már ott örül, hogy megint lát. Odamegyek - elolvasom azt az infót ami tájékoztat, így hamar rájövök, hogy óránként 265 Ft - ami nem lenne baj, de nincs se fél- se fémpénzem kárikittyom, édes tyúkom félkrajcárán sajtos párizsit vettem így az ismerõsöm elment háromezer forintot keményre váltani én nem ott vártam az autóm mellett, mert a sarkon már ott várt ugrásra készen egy gyanús külsejü autó (tudatalattim jelezte, hogy esetleg kerékre felszerelhetõ zárakat szállít) várva, hogy látótávolságon kívül kerüljek. Szerencsémre az ismerõsöm fel tudott váltani ezer forintot nálam még vot hétszáz...
Biztos ami biztos, telefonon felhívtam az automatát üzemeltetõ céget, hogy szeretném kifizetni egyben az egészet, de nem látom, hogy hol jelöljem ki... A kedves hangú nõ kedvesen azt válaszolta, hogy csak nyugodtan szórjam be a 100 és 200 forintokat ameddig el tudja nyelni a gép és ha már nem megy bele több akkor nyomjam meg a "Jegykiadás" feliratu gombot. Ha tovább maradok azon a parkolóhelyen (este 6-ig) akkor az érvényesség lejárta elõtt szórjam bele a maradékot és tegyem az elsõ papir mellé, jól lathatóan, hogy az ellenörzést végzõ személy el tudja olvasni és a két összeg értékét össze tudja adni. A gép 1400 Ft.-nál spenótnak érezhette a pénznyelést és nem kért többet. Megnyomtam a gombot, ki is köpte a papírt amiben örömmel és köszönettel értesítettak arról, hogy 14 óra 46 percig ott állhatok a napsütötte parkolóhelyen ahol mindenki láthatja egykor gyönyörüen polirozott, de mára már kissé kifakult színü Peugeot-mat. Õ nyert.

Most - éppen delet harangoztak - úgy másfél óra múlva lemegyek az autómhoz és délután 6 óráig elmegyek csavarogni, vásárolni...
Hat után néhány perccel visszajövök és reggel nyolcig ingyenesen használhatom az utcán a kijelölt-de-most-ingyenes-parkolót A kocsiból - néhány ismerõsöm ajánlott felhívására - mindent kivettem ami esetleg ellopható és kedden reggel pakolok mindent vissza, megyek tovább.

Nincs semmi bajom azzal, hogy óradíjat kell fizetni egy utcai parkolóhelyen, Budapest nagyváros, sok az autó, - gondolom a belvárosi részen, ha talál valaki egy parkolót még több az óradíj... ez van ezt kell (vagy nem kell) szeretni.
A bosszantó az, hogy egy néhány napos esetleg egy hetes látogatásnál egy autóval ideérkezô személy képtelen találni egy olyan parkolót ahol néhány napra helyet kapna, kifizetve azt, otthagyhatja az autóját és - megismerheti a várost, megnézheti Budapest Belvárosát, forgalmas és nagyvárosi életét... e-helyett kóvályog mint gólyafos a levegõben a számára ismeretlen utcákon, utakon legális parkolót keresve, nehogy esetleg elszállitsák az autóját, vagy kirámolják a dolgait és - a végeredmény? - Nem jön ide legközelebb, mert nem tudja jól érezni magát.

talán ennyi ... Akiknek a gombamódra felhúzott házak, bér- vagy öröklakások épülnek, persze parkolóhelyet is kapnak hozzá a mellé bérelt vagy vásárolt mélygarázsban.

A többi Távolabbról érkezett szerencsétlen, aki meg szeretné ismerni Budapestet pedig oldja meg, menjen szállodába vagy maradjon otthon a seggén. Itt születtem, itt nõttem fel, itt, ezen a környéken, - Angyalföldön - éltem, ismertem szinte minden utcát, teret... mára egyre élhetetlenebb és idegenebb a szülõvárosom.

Kicsit sajnálom.Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-07-30 17:20
Gerry, nem sok mindent utálok és gyûlölni meg nem tudok sajnos, vagy nem, de judapest simán belefér pedig még csak nem is tehet a szemetérõl ez a porfészek.
88 #2 Asumhari
- 2018-07-30 18:57
Gerry!
Örülünk, hogy itthon vagy. Én nem parkoló övezetben lakom, ha itt a házunk elõtt leteszed az autódat, szemmel tudom tartani. Viszonylag jó környék. A XIII. ker. nincs tõlem különösen messze, a XII.kerületben lakom. Felajánlanám, hogy állj be a beállómra, de május óta az autóm rossz és csak trélerrel tudnám elmozdítani. Gondolom holnaptól Õcsényben leszel és autóval fogsz menni, de ha még azután is pár napot itthon vagy, akkor az ajánlatom áll.
Lehet, hogy addigra már elszállíttatom a szervizbe a sajátomat és szabaddá válik a beálló.
267 #3 Perle
- 2018-07-30 20:39
Éjjel csodás, amikor csak a fényeket látod, a nyomort nem. De nézlõdni is zárt autóból érdemes.

Ez a város már régen nem a miénk. Otthonosabban mozog benne a kínai, a japán. az arabok és metszettek. Az aluljáok olyanok, mintha Calcuttában lennénk. Fölön fekvõk, nyomor, fekália, bûz, bedrogozott tántorgók, kéregetõk.
2 #4 gerry
- 2018-07-31 06:18
Köszi Asumhari - ma délután már Öcsényben leszek, esetleg Szekszárdon csavarogva keresek valami szép sszonyt, ha azt nem zavarja, hogy nem ott születtem ;)..
Perle - majd felteszem ide a tegnap esti fényképet ... nem tudom elög jó lesz-e a minöség, mert nem álvánnyal fotóztam és este az autófókusz nem biztos, hogy jól müködik, de látva a duna fölötti fényeket... szép volt.
Még valami "autós-témában."
Jó ha tudjátok. A kocsim, egy Peugeot 307-es (a régi, 2002-es két literes modell) már elég sok ellenörzõ kütyüvel fel volt szerelve, pl. amikor feltöltöm benzinnel, a müszerfelon rögtön kiírja, hogy a beletöltött (98- / 100-as oktánszámú Benzin ca. 730...750 km-r lesz elég. Gyakorlatilag 650km-nél már gyorsan kell a közelben egy benzinkút, ha nem szeretnék kannával járk0alni, de nem ez a fontos, hanem az, hogy 700 km altt sose jelzett tankolásnál (Szeretem csurig tölteni, a benzintank pedig ötven-valamennyi literes. Sok éve használok BP-Routex kártyát, így a BP, az ÖMV és az Agip kutakat használom. Már tavaly felfigyeltem arra (elöször csak gyanús volt, mert elfoglaltam magam, mindenhová mentem, hol itt hol ott töltöttem az idômet nem is figyetem oda a "jelekre", hogy amikor Magyarországon tankolok a csurig töltött - elvileg ugyanazoknak a cégeknek, ugyanaz a benzine - az autom ellenörzô kompjutere szerint itt csak 520...54 km re lesz elég... ez pedig - ha jól értem - azt jelenti, hogy (mindegy mit mutat a benzinóra, mert "tele veszem" és a maximum - az mindig ugyanannyi (akkor is ha a kijelzõ talán nem annyit számol), csak a jobb benzint használom - így az is ugyanaz kell(lene, hogy) legyen, mégis a különbség pl 520/720= 0,72%. 28%-al kevesebbet "érez", számol a bordkompjuter.
Az osztrák kutaknál is van némi különbség - minél közelebb kerülök a magyar határhoz, annál nagyobb , értelemszerüen, visszafelé, a Mondsee-nél ami nagyjából az út fele, megint közelít a "van elég benzined a következö 700km-re" informázióhoz.

Nos ha nem csal a logikám akkor ez azt jelenti, hogy - országosan - a kutaknál árult Benzin minösége 25-25%-al le van rontva (azt, hogy hogy csinálják nem tudom, nem vagyok szakember de valamiért valakiknek megéri ), és azt is jelenti, hogy a magyarok - a 350...400 Ft/literes Benzinárak mellett literenként 250 ... 290 Forintot "ajándékoznak" el "kenyéradó gazdáiknak"
Vagy kenyérrabló?...

Már csak azt nem értem, hogy ez egyedül nekem tünt fel eddig? - Biztos én vagyok a hülye. Fantáziálok vagy mi!

:|

..............................
A tegnap esti Dunapart:
www.postaimre.net/kepek/20180730_800x600.jpg
99 #5 MORMOTA1968
- 2018-07-31 07:05
Kedves Gerry! Nekem ugyan nincs autóm, meg soha nem is lesz, de ez azért olyan információ, ami ki kellene, hogy csapja a biztosítékot sokaknál! Mert nem semmi! De ha már a kenyér se tiszta búzalisztbõl készül, meg úgy nagyjából már semmi sem az, aminek lennie kellene, a gázt is vizezik, akkor miért pont az üzemanyag lenne kivétel, egy köztörvényes bûnözõk vezette országban? Köztudott, "bár szerintem még mindig nem eléggé" hogy az országba külföldrõl behozott áruk mindegyike silányabb minõségû és kevesebb, mint egy nyugati országban, vagy az USA-ban. Csak egy egyszerû példa: Még az átkosban is tömören volt felcsévélve a WC papír, ma meg olyan lazán, amennyire csak lehet. A kekszes zacskók lassan negyedig se lesznek keksszel, de az áruk ettõl függetlenül nõ és szemmel láthatólag a kekszek mérete és vastagsága is kisebb lett. Ugyan ez a csokiknál, minden zacskós vagy flakonos árunál. Mikor elõször hoztak be az országba és reklámozták, mint az állat egy új légyirtót, én is vettem belõle. Egy keveset kiszórtam a levegõbe és szinte abban a pillanatban le is hullott körülöttem minden ami ide bent repkedett. Aztán eltelt némi idõ és ugyan az a légyirtó már nem produkálta ugyan azt a látványos hatást. Beetetnek, aztán szép suttyomban lerontják a jól bereklámozott áru minõségét. És ezen valakik rohadt nagyot kaszálnak. Becsületesség! Felejtsétek el örökre! Az már rég kiveszett a világból, csak a "JÓ ÜZLET" ami számít! Kerül, amibe kerül, akár életekbe is, mint Kínában, ahol aztán tényleg rendesen mérgezik a lakosságot! Nem mintha nálunk nem ezt tennék! Mocskos egy világ ez és egyre csak mocskosabb lesz! Most néztem meg a YouTube-on egy ismeretterjesztõ dokumentumfilmet "Kezdetek-Az emberiség útja sorozatból-A pénz" címû részt. A Discovery vagy melyik csatornán vetítették a tévében is. Ott is elmondják, hogy senki sem érti, miért nem tud leállni senki, az elsõ százmillió után? Vagy legyen csak elsõ millió! Mindig több és több kell nekik! Egyszerûen képtelenek többé leállni! Olyan ez nekik, mint narkósnak a napi adag! Egy nagyon komoly és igen súlyos és veszélyes betegség, A "BIRTOKLÁSI VÁGY!" Egyszerûen nem tudnak betelni a pénzzel és az azon megszerezhetõ javak mennyiségével! Mára a pénz lett az egyetlen "IMÁDHATÓ ISTEN" sok-sok ember számára! És imádják is ezt a "ZSIDÓ FEGYVERT!" Pedig nem arra találták ki a "Lüdeai-ak, annak idején pár ezer évvel ezelõtt. Azt is mutatták, hogy mit tettek Mongol-Kínai Birodalomban azokkal, akik nem fogadták el a világon elõször náluk bevezetett papír fizetõeszközt. Nem tököltek az akadékoskodókkal. Kivitték az utcára, két katona és helyben elvágták a torkát mások okulására. Az sem számított, ha idegen országból jött kereskedõ volt. Kivégezték, mint nálunk 1918-19-ben azokat, akik nem fogadták el a komcsi zsidó fehér pénzt. Kellemes idõtöltést Gerry Szekszárdon és Õcsényben. És kellemes csajozást! s_Laptop
238 #6 bivaly
- 2018-07-31 07:30
Gerry !

Postás cimborám mondja, hogy rohadtul manipulálnak a benzinkutaknál !!! Most nem olajat szõkítünk, hanem benzint "hígítunk", ez is kurvára kifizetõdõ, elvégre tisztán állami a védelmi háttér. Jogilag "tiszta", mint egykoron a Pintér Sanyás olajszõkítés !!! Van ám itt becsület, meg keresztény erkölcs, meg jogállam, meg minden, meg Orbán patyolat tiszta kezû kormánya, patyolat tiszta kezû ellezékével. Gerry ! Mit vársz ? Itt valóban minden rohad szarrá, mert takonygerincûek az ország politikusai, a Kétfarkú Kutyapárttól, a Fideszig !!! Lehet pofázni, hogy van kivétel ! Persze, a föld alatt, elsõ ilyen komolyabb "tétel" Csengey Dénes volt.
Hogy mi minden eszembe nem jut egy pár liter hígított benzinrõl !?
99 #7 MORMOTA1968
- 2018-07-31 08:02
Szép ez a Judapest Gerry, sötétben! De mint mondják, világosban már nem annyira. Rég jártam arrafelé, nem tudom mennyire lett lepusztítva azóta. A napokban egy "magyar" riporterféleség mutatott be egy nagyon szép környezetben elterülõ, meseszerû, tényleg gyönyörû õsi kisvárost, tengerpart mellett. És mondja, hogy szívesen oda költözne. Nem csodálkozom rajta, hogy a többség már menekülne errõl a földrõl. De pont errõl szól "Wass Albert: A patkányok honfoglalása" címû tanmeséje. Ennek az országnak se így kellene kinéznie, lehetne ennél sokkal szebb és vonzóbb, ha arra fordítanák az ezer milliárdokat, amire kellene, nem pedig kihordanák az ország gazdaságából. No meg ellopnák! A pénz nem arra való, hogy tárolgassák! De így lehet rövid távon elintézni egy országot, egy népet, ha gondoskodnak róla, hogy soha ne legyen jól elosztva a pénz és soha ne legyen elég belõle az országban.
88 #8 Asumhari
- 2018-07-31 08:06
Gerry!
Nekem is Peugeot 307-esem van. 2004-es évjárat. Ha még belefér az életembe, akkor szeretnék egy Peugeot 3008-as SUV-re szert tenni.
Jó szórakozást nektek Õcsényben.
99 #9 MORMOTA1968
- 2018-07-31 08:38
Kedves Gerry! Valahogy én is úgy vagyok a községünkkel, mint te Angyalfölddel, ahol egykor éltél. Hányinger kerülget, mikor be kell mennem ebbe a fák és árnyék nélküli, mindenfelé térkövezett községbe, ami nem is olyan rég még egy szép és élhetõ község volt. Polgármesterünk álma, hogy várost csináljon községünkbõl. BA@A MEG AZ ÁLMAIT! s_ezt-ni Nekem az a község "falu" kell, ahol egész eddigi életemben éltem, felnõttem, nem egy szaros, térkövezett város! Tudom, fejlõdni kell, meg haladni a korral, de nem bármi áron! Falu rombolással, pusztítással! Judapesten nem csak a parkolók hiányával van gond, nyilvános WC-kbõl is hiány van, de nem csak ott, más városokban is. Bár van akit ez nem zavar és megoldja a metró ülésére vagy épp mellé szarva, hugyozva. Láttam errõl egy YouTube videót, mikor egy enyhén barna ribanc járt el így! Köszi! Milyen kellemes lehet annak, aki legközelebb arrafelé téved? Vagy épp az utcán végzi el kis vagy nagy dolgát, senkitõl sem zavartatva. A kulturált "RÉTEG, UGYE?" Sok baj van ebben az országban, nem csak Judapesten! De hát mit csodálkozunk ezen, mikor senki és semmi sincs a helyén! Még Imre mondta egy tévés mûsorban, hogy a "magyar" építõipar 90%-a, vagy azóta már több, izraeli vagy izraeli érdekeltségû kezekben vannak. Nekik épülnek azok a csili-vili üvegfalú, üvegablakos lakónegyedek, irodaházak, védett parkolók, meg még mi minden?! Úgy veszik át és el tõlünk az országunkat, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga volna! Hát nekik tényleg az! Évezredes gyakorlatuk van benne, hogyan kell sorra kicsinálni egész népeket, úgy, hogy ha lehet, észre se vegyék! De ha észre is veszik néhányan, a többség úgy sem fog felfigyelni rá, hogy mi is folyik körülötte, el van foglalva a saját életének fenntartásával. Mert gondoskodnak róla, hogy mindig el legyen foglalva valamivel, többnyire a pénz hajszolásával, adósságok, közüzemi számlák kifizetése céljából.
136 #10 vancsod
- 2018-07-31 11:49
Gerry! egy benzint szállító ismerõsöm mondta, hogy egyedül az OMW-nél lehet elfogadható benzint tankolni, ugyananyi benzinnél több száz kilometer pluszt jelent egy tankolásnál. Csak nekik van saját tározójuk csepelen, ezért.
7 #11 virag
- 2018-07-31 14:45
Gerry, még az itt lakók sem tudják követni sokszor a változásokat, pár hónap alatt megváltozhatnak dolgok, lebontanak, építenek...azon a környéken, amirõl írtál, 3 hónapja jártam utoljára, ha még megvan, ez egy õrzött parkoló: https://www.googl...518037!3e2
...esetleg legközelebb, ha kell.
267 #12 Perle
- 2018-07-31 15:25
Mormota legutóbbi hsz-éhez kapcsolódva : a " magyar építõipar" lett a haszonélvezõje a CSOk-os pénzosztásnak, ugyanis 3 évvel ezelõtt a felébe kerültek az új építésû lakások. A környéken, ahol lakom 3 évvel ezelõtt egy új építésû ikerházban 21-23 millió Ft. körül lehetett kapni egy 80-90 nm-es lakást. Most a Csok bevezetése után ugyanakkora ikerházi lakás ára 45-50 millió között van. Ennyit azért nem drágult az építõanyagok ára. A vevõk ugyanazt a méretet, minõséget veszik meg 25 %-al drágábban. A 10 milliós állami támogatást lenyeli az építõipari vállalkozás, még 10 millió hitelt kihelyezhetnek a bankok, eladósítva újra a lakásvásárlók újabb tízezreit, akik vagy belebuknak az új ház projektbe, vagy nem..
Minden csokos azt hiszi, jól járt, pedig ebben is van jókora átverés. A csokos 10 milliót nem õk kapták, az volt a csali az új ház, lakás vásárlásakor. Az egész tranzakciónak olyan " pénzmosás szaga" van a bankoknak adott hitelkihelyezési lehetõség miatt. Nem szárad rájuk a pénz.
8 #13 miskolcilaci
- 2018-07-31 15:39
Én "csak" olyan levegõt szeretnék belélegezni, amit gyermekkoromban. Helyette a mocskot szívjuk 24-órában.
99 #14 MORMOTA1968
- 2018-07-31 21:02
Kedves Perle! Muszáj nekik minél több embert eladósítaniuk, mert különben kifogy a pénz a rendszerbõl. Minden ma létezõ pénz valakinek az adóssága volt, egészen pontosan a felvett hitelének kamata. Ez nem semmi, amit a lakás árakról írsz! Egyszerûen lehetetlen még egy élet alatt is ennyit összespórolni. Ennyi pénzhez csak bûnös úton juthatna hozzá bárki is, vagy adócsalással, illetve csak a bankokon és bankárokon keresztül. Vagy esetleg egy jó hosszú kiküldetésen, önkéntes számûzetésen, jól fizetõ külföldi munkával. Egyértelmû, hogy aki egy ilyen hitelbe belemegy, jó pár évtizedig fõhet a feje és dolgozhat, mint a gûzû! Vagy inkább kb nyugdíjas koráig, már ha megéri, közben meg lakhat egy olyan lakásban, házban, ami egészen a hitel visszafizetéséig tulajdonképpen a bank tulajdona lesz. Vagyis a hitelfelvevõ albérlõ lesz a saját otthonában. Az építõipar, az útépítésekhez és sok más üzlethez hasonlóan lehetõség hatalmas pénzek leakasztására. Az meg már nem számít, ha késõbb kiderül, mi minden építõanyagot spóroltak ki a házakból, avagy utakból, mert ott is csalnak rendesen az anyaggal. Kínában és egyéb helyeken se véletlenül omlik össze könnyedén egy-egy épület. Ott is nagyon szeretnek lopni, csak hogy ott akár halálbüntetést is kiszabhatnak a bûnösökre, itt nálunk meg simán megússzák a legnagyobb disznóságokat is. Esetleg beáldoznak valakit maguk közül.
116 #15 livia
- 2018-07-31 21:08
Mormota! Piszok jól látod a dolgokat!
116 #16 livia
- 2018-07-31 21:25
Gerry! Nálunk még nem kérnek parkolási díjat. De a belváros vonat, vagy minimum három átszálló. De, ha csak parkolni? No, ezt meg lehetett volna beszélni.
99 #17 MORMOTA1968
- 2018-08-01 19:50
Kedves Livia! Nem sikerült befejeznem a 8 általánost, de mióta van internetem azóta folyamatosan tanulok, méghozzá olyasmikrõl, amikrõl egyébként a büdös életben nem hallanák a hivatalos médiából, sajtóból, oktatásból. De engem legalább érdekelnek ezek a háttérben folyó dolgok, sokakat viszont hidegen hagy mindez! No, pont ezek a strucc politikát folytató jóemberek okozzák a legnagyobb károkat minden népnek, saját faj és sorstársaiknak! Inkább elfogadják ténynek a legnagyobb hazugságokat is, ahelyett hogy utána néznének, valójában mi is az igazság! Hát éppenséggel az "IGAZSÁG" is nézõpont kérdése! Ki honnan nézi! Vannak, akiknek az igazság hazugság, mert tudják, hogy lebuktak és csak tagadással, vagy támadással tudnak védekezni az igazsággal szemben!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.12 másodperc
3,410,063 egyedi látogató