Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

V4-es egységes fizetési rendszer jön

BelföldÁtjárható elektronikus szolgáltatásokat lehet indítani három területen is
A lakosság kényelmét és a közigazgatást könnyítõ egységes, digitális szolgáltatások bevezetésére fogadtak el javaslatot a visegrádi tagországok.

Határon átnyúló, egységes digitális szolgáltatások bevezetésének feltételeit tartalmazó dokumentumot hozott létre a Nemzeti Mobilfizetési (NM) Zrt. a visegrádi tagországok szakmai szervezeteivel. Az egyéves konzultáció eredményeként megalkotott, és a V4.gov.hu oldalon közzétett V4 smart platform white paper nevû dokumentumban az egységes digitális szolgáltatások kialakítására tettek javaslatokat a tagszervezetek.

– A V4 smart platform projekt létrehozásával az volt a célunk, hogy a visegrádi tagországok digitális szolgáltatásait meghatározó szakmai szervezetek és vállalkozások szinergiáin alapuló kölcsönös, egymás elõnyeit szolgáló együttmûködések alakuljanak ki – mondta az NM Zrt. vezérigazgatója.

Veres Mihály hozzátette: – Olyan együttmûködési lehetõségeket kerestünk, amelyek túlmutathatnak a magyar elnökségi idõszakon, a V4 tagországokban közösen bevezethetõ, egységesen átjárható, a lakosság kényelmét és a közigazgatást segítõ elektronikus megoldásokat támogatja.

A mobiltelefonos megoldásokat is összehangolták a felek
Fotó: Havran Zoltán

Három területet – a közlekedési, a turisztikai és a mobilfizetési szolgáltatásokat – azonosítottunk be, ahol átjárható, egységes elektronikus szolgáltatásokat lehet elindítani. A dokumentumban a következõ idõszak fejlesztési ­irányait mutatjuk be, azokat a javaslatokat, amelyekkel a visegrádi tagországok az Európai Unión belül képesek lehetnek egységes elektronikus szolgáltatások kialakítására és bevezetésére – fejtette ki Veres Mihály.

A 2016–2017. évi lengyel visegrádi elnökség során megkezdett, a digitalizáció területét érintõ törekvéseket folytatva, a 2017–2018-as magyar elnökség alatt fogadták el a V4 smart platform projektet. Ezzel a magyar V4-elnökség egy közös, digitális szolgáltatási tér kialakítását kezdeményezte. Az NM Zrt. által elindított projekt célja, hogy a visegrádi tagországokban közösen bevezethetõ, egységesen átjárható, és a lakosság kényelmét, a közigazgatást segítõ elektronikus szolgáltatások valósuljanak meg.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-07-31 15:37
Aki még nem vett százezerért okostelefont, most majd kötelezõ lesz. Azon keresztül is fel leszünk fûzve. A nyilvános WC ajtaja is ezzel mûködik majd.s_huh

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
3,410,502 egyedi látogató