Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Tegnapi történelem / 2018.07.09.

BelföldA magyarság eredetének kérdése hosszú ideje parázs viták tárgya. A régi magyar történeti hagyomány, mely õstörténetünket a hunokkal és a szkítákkal kapcsolta össze, politikai okokból nem tetszett a Habsburgoknak, így megszületett megrendelésre a finnugor népekkel való rokonság elmélete. Ezt 1945 után a marxista történetírás változatlanul fenntartva hirdette, így az egyetlen hivatalosan elfogadott dogmává merevedett. A közel két évszázados finnugor leszármazási elmélet hajója azonban a legfrissebb genetikai vizsgálatoknak köszönhetõen, úgy tûnik komoly léket kapott. Link

Hozzászólások

33 #1 vizilo
- 2018-07-31 16:02
Ha még várunk 30-évet az a megálapitás lesz hogy Khon-leszármazottak vagyunk !!!s_vigyori
4 #2 Posta Imre
- 2018-07-31 19:57
..................
Az oroszok nem szlávok?

Meglepõ eredményt hozott az Oroszországban elvégzett genetikai kutatás- adta hírül a Glavpost ukrán internetes portál. A vizsgálat szerint az oroszok közelebb állnak a finnekhez és a kis finnugornak nevezett népekhez, mint a szláv beloruszokhoz.

Elavult elméletek tárháza

A meglepõ eredményrõl legelõször az oroszországi Vlaszty magazin számolt be. A modern természettudományos vizsgálatok sokszor ellentmondanak a 19. században kialakított tudományos dogmáknak, nagyon sok megállapítás nem állja meg a helyét a modern korban, ezért sok kérdést újra kell vizsgálni és tárgyalni. Elsõsorban a mai Oroszország területén élt népek történelmét kell újra megvizsgálni, a hiteles források, illetve a régészeti leletek alapján, de éppen a genetikusok mutatták ki, hogy a nyelvészeti elméletek megújulásra várnak. A genetika ugyanis megcáfolta azt, hogy létezik egységes szláv nyelv, illetve azt is kiderítette, hogy rosszak a nyelvészeti kategóriák. Az orosz genetikusok legújabb kutatási eredménye alapján kiderült, hogy az oroszoknak semmi közük sincs a mesterségesen kialakított keleti szláv nyelvi csoporthoz, a genetikai állományuk teljesen eltér az oda szintén besorolt beloruszokétól és az ukránokétól. A vizsgálatból kiviláglott, hogy csupán a beloruszok és a lengyelek állnak rokonságban egymással, illetve hozzájuk nagyon közeliek a csehek és a szlovákok. Az oroszok genetikailag sokkal közelebb állnak a finnekhez, mint a fent említett szláv népekhez. Ez az eredmény felülírja azt a több évszázados propangát, miszerint a fehéroroszok, vagyis a beloruszok és az oroszok rokonok. Az ukrán cikk szerint ezt az elméletet még a cári udvarban találtak ki pusztán azért, hogy sikerüljön megszerezniük a fennhatóságot a szomszédos népek – ukránok és beloruszok- felett.

Finnugorok vagy inkább szarmaták?

A genetikai kutatás alapján az oroszok tehát közel állnak a finnekhez és távol állnak az úgynevezett szláv csoportokhoz. A kutatás szerint az oroszok és a finnek között hagyományosan csak 30 egység a különbség, ami nagyon szoros kapcsolatra ural. Még közelebb állnak az oroszok az úgynevezett Volga-vidéki finnugor népekhez (mari, komi, zürjén, mordvin, stb.) közöttük csupán 2-3 egységnyi a különbség, ami azt jelenti, hogy genetikailag azonosak. A nyelvészeti fogalmakkal érdemes azonban óvatosan bánni, hiszen azokról többszörösen is bebizonyosodott, hogy tévesek, hiszen azok 19. századi megalkotói nem végeztek terepmunkát közöttük, nem ismerték jól a fenti népek nyelvét, szokásait és történeti hagyományait, hanem erõszakosan, alapos kutatások híján besorolták õket egy mesterséges nyelvcsaládi rendszerbe. A Volga-vidéki kis népek így lettek finnugorok, holott már a 19. század negyvenes éveiben a köztük megfordult Reguly Antal is felhívta a figyelmet arra, hogy ezek a népek a szarmaták utódai.

Ukránok: tatár kapcsolat?

Ahogyan az oroszok nem keleti szlávok, úgy az ukránoknak sincs sok köze ehhez a mesterséges nyelvcsaládhoz. Keleti szomszédaink is legalább két õstõl származnak: a mai Ukrajna keleti felén élõk a kis, szkíta utódnépekkel állnak szoros kapcsolatban, akiket ma finnugoroknak neveznek, addig az ország nyugati felén élõk legközelebbi rokonai a tatárok, kettejük génállománya nagyon közeli, a távolság mindössze 10 egység. Az ukrán cikkíró szerint a tatároknak is szarmata gyökerei lehetnek. Így a mai Ukrajnának sincs dicsõ szláv múltja, sokkal jobban kötõdnek a sztyeppei szkíta népekhez.
http://alfahir.hu...em_szlavok
-> Anonim felhasználó - 2013. augusztus 04. 08:38 · 7 hozzászólás · 1135 megnyitás ·Nyomtatás
http://magyarnemz...dmore=4760
4 #3 Posta Imre
- 2018-07-31 20:01
A magyarok vezetõi földönkívüliek
postaimre.magyarnemzetikormany.com/images/news/magyarokvezetoifoldonkivuliek.jpg
http://postaimre....;c_start=0
99 #4 MORMOTA1968
- 2018-07-31 22:06
Na errõl van szó! A nyelvi eltérések még nem jelentik azt, hogy egy adott nép valóban az, aminek hiszi magát, vagy aminek elhitették velük, hogy õk nem azok, akik! Gyûlöljük és gyilkoljuk egymást évszázadok óta, közben meg lassan kiderül, hogy testvérnépek vagyunk az ukránokkal, de talán még a tatárokkal, oroszokkal is. A legjobb volna vérségileg összekeveredni egymással, azt véget érhetne ez a mesterségesen gerjesztett gyûlölködés a szkíta eredetû népek között. Inkább velük, mint arabokkal, feketékkel, kínaiakkal. Hatalmas erõt képviselhetnénk így együtt az õsi ellenségeinkkel, a szemitákkal szemben. És biztosítva lenne a fennmaradásunk. Bár az így is biztosítva van, tekintve, hányfelé élnek világszerte genetikailag hozzánk közel álló rasszok. Ujgurok, koreaiak, japánok és egyes észak-amerikai indián törzsek maradéka. Elég sokfelé széledtek szét Kárpát-medencei õseink az elmúlt pár tízezer év során. Egykor egész Európát, Eurázsiát benépesítette fajunk, meg ahová még eljutottunk. Kár, hogy az iskolákban nem az igazi történelmünket oktatják, nem véletlenül! Mert mi lenne, ha újra büszkék lehetnénk õsi múltunkra? Mert a jelenünkre nem lehetünk azok! Az oktatás olyan stratégiailag kulcsfontosságú terület, amit muszáj volt elvenni tõlünk! Mert az nem elég, ha csak a történelmünket hamisítják meg, az utódokat is megfelelõképpen át kell programozni egy téves tudásra, egy egészségtelen tudatra.
4 #5 Posta Imre
- 2018-08-01 06:22
„Saját háza népe lesz az ember ellensége” (Mt 10,36)
99 #6 MORMOTA1968
- 2018-08-01 19:37
Hát ez így van Imre elég régóta! Pl: az a körülbelül 7 millió, ha nem több halálra éheztetett ukrán is, akiket a komcsi zsidók és Sztálin parancsára pusztítottak el valami brutális kegyetlenséggel, ott is sok ukrán is részt vett ebben a borzalmalomban. Mint nálunk, a behülyített nulla IQ-sok! A zsidónak is csak a saját fajtájától van igazán oka félnie, csak erre sokuk sohasem jön rá! Szeretném egyszer azt látni egy dokumentumfilmben, hogy valójában cionista parancsra menekítették ki õket koncentrációs táborokba, hogy ott éljék túl a háború borzalmait, már akit nem intéznek el valamiért saját kápóik, de azt hiszem erre még várnunk kell egy kicsit. No meg a bankáraik, egyéb cionisták, jezsuiták szerepe a világháborúk levezénylésében! Õk mind-mind szépen elvoltak biztonságos fészkeikben, míg a világ népei egymást irtották. Tudtommal a Vatikánt se nagyon bombázták soha! De miért is tették volna, mikor onnét indult el minden!?
267 #7 Perle
- 2018-08-04 18:07
Trianon jogos volt, állítja ez a " hazafi":
:@
http://mandiner.h..._veszteseg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.58 másodperc
3,397,272 egyedi látogató