Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Megöltek három orosz újságírót, akik a Wagner magánhadsereg után nyomoztak

Belföldnyek". Ismeretlen fegyveresek kivégeztek három orosz állampolgárt a Közép-afrikai Köztársaság közepén fekvõ Sibut városától 23 kilométerre, közölte az AFP. Két áldozatnál sajtóigazolványt találtak, amik szerint az Izvesztyija címû orosz napilapnak dolgoztak. A fegyveresek célzottan támadták, a sofõrt életben hagyták. A TASZSZ orosz hírügynökség szerint mivel nem találták meg az áldozatok személyes iratait, a pontos azonosítás még nem sikerült.

Vagy direkt titkolják a neveket. A BBC arról számolt be, hogy egy független orosz tévéadó szerint

a kivégzett újságírók dokumentumfilmet forgattak az orosz magánhadseregrõl, az államnak is sokat dolgozó zsoldosokról, a Wagnerrõl.

Úgy tudni, hogy csoport Szíria mellett a Közép-afrikai Köztársaságban is aktívan jelen van.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-08-05 19:32
Meg kell vizsgálni, valóban meghaltak-e és ha nem, akkor miért?

Moszkvában vizsgálják a három agyonlõtt orosz újságíró holttestét


Igazságügyi orvosszakértõi vizsgálatra küldte a Közép-afrikai köztársaságban meggyilkolt három orosz újságíró holttestét az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) – közölte vasárnap Moszkvában Szvetlana Petrenko, a hatóság szóvivõje.

Petrenko szerint az eljárás várhatóan két napig tart majd. Orhan Dzsemal haditudósító, Alekszandr Rasztorgujev rendezõ és Kirill Radcsenko operatõr holtteste vasárnapra virradóra érkezett az orosz fõvárosba az Air France légitársaság menetrendszerinti járatával.

Az orosz forgatócsoport három tagját hétfõn lõtték le, helyi források szerint arabul beszélõ férfiak. Mihail Hodorkovszkij orosz emigráns politikus, üzletember közölte, hogy a három újságíró az általa alapított Oknyomozás-irányítási Központtal (CUR) együttmûködve orosz zsoldosszervezetekrõl forgatott dokumentumfilmet.
https://www.hirad...holttestet

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
3,397,721 egyedi látogató