Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Dr. Benkõ Tibor: korszerû, modern honvédség épül

BelföldShalom gádzsó, vagy gádzsér, vagy valami! Megnyugtató, hogy beszéled a nyelvet, a többi meg kutyafitty! Orosz szöveg magyarra hangolva kínai pénzen, zsidó fedéssel, cigányúton. A Magyar Honvédség meg tudja teremteni annak a bázisát, hogy a katonák a legmodernebb technikát használva szolgálhassanak a legénységtõl kezdve a magas rangú tiszti állományig - mondta a Magyar Idõknek dr. Benkõ Tibor. A lap július 30-ai, hétfõi számában megjelent interjúban a honvédelmi miniszter arról is beszélt, hogy a hadsereget minél nagyobb arányban itthon gyártott, illetve összeszerelt termékekkel kívánják felszerelni.

A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderõfejlesztési Program végrehajtása a miniszter szerint idõarányosan jól áll. A program keretében új, korszerû harcászati felszereléssel, egyebek közt ruházattal, egyéni fegyverzettel, modern elektronikai eszközökkel látják el a katonákat - fejtette ki.

Hozzátette, hogy a katonák egyéni fegyverzete magyar hadiipari forrásból újul meg. Kiskunfélegyházán már elkészült az az üzem, ahol elsõ körben összeszerelik, majd a gyártósor megérkezésével cseh licenc alapján gyártani fogják a pisztolyokat, géppisztolyokat és gépkarabélyokat. Folyamatban van a kézifegyverek lõszereinek és a hozzá való lõpor hazai elõállításának megszervezése is.

m1.jpgA honvédelmi miniszter úgy fogalmazott, hogy a fejlesztések megvalósításához maga mellett tudhatja a magyar katonákat és a honvédelmi tárcát támogató kormányzati szándékot, anyagi, erkölcsi és politikai értelemben véve egyaránt.

A miniszter a lapnak arról is beszélt, hogy a foglalkoztatottság bõvülése, a munkahelyek számának növekedése nem feltétlenül kedvezõ a honvédség szempontjából, ugyanakkor 2016-tól kezdve emelkedik a katonai pályára jelentkezõk száma. „Olyan honvédelmi életpályamodell alapjait sikerült megteremteni és kell fenntartani a jövõben, amellyel meg kell és lehet szólítani a leendõ katonákat, pályán lehet õket tartani" - mondta. „Pénzben, fizetésben nem tudunk minden szakmával versenyre kelni, de kiszámíthatóságban és tervezhetõségben feltétlenül” - jegyezte meg. Megemlítette azt is, hogy már több mint 7500 fõs tartalékos állománnyal rendelkezik a honvédség, és egyre több köztük a fiatal.

Arra a felvetésre, hogy egyes vélemények szerint Magyarországot a NATO-ban nem tartják megbízható szövetségesnek, dr. Benkõ Tibor úgy reagált: „Lehet kritikákkal illetni a Magyar Honvédséget, de az elmúlt idõszakban nyolc tábornokunk szolgált és szolgál különbözõ komoly felelõsséggel járó, magas NATO-beosztásokban.” „Ezek a pozíciók nem azt bizonyítják, hogy annyira rossz szövetségesek, megbízhatatlanok lennénk” - mondta a honvédelmi miniszter a Magyar Idõknek.
Link

Hozzászólások

99 #1 MORMOTA1968
- 2018-08-02 01:49
Hol az a had-sereg, amirõl ez az álomkóros beszélt? Mennyi is az annyi? Talán még a hadkötelezettség megszüntetése elõtt ki lehetett volna ilyesmit jelenteni, hogy had-sereg, de hol van már a tavalyi hó? Ez ami van, zsoldos sereg, cionista zsoldban. De lehet, hogy tévedek? Vagy még sem!
4 #2 Posta Imre
- 2018-08-02 06:06
Ha komolyan vesszük ezt a szófosást, akkor az kerekedik ki, hogy ezt a magyarnak nevezett senkiházi csürhévé tett ratyi bandát kell idõvel hadra foghatóvá tenni. Az egészben az a paradoxon, hogy ezt ugyanazon görény banda kell megszervezze a hulladékból, mely szét is kapta (zsidó g.cikrõl van szó). Persze közben sok szar került az amúgy is fostos palacsintába, de hát szó sincs itt igazából "magyar" honvédelemrõl. Kell egy kirakat a többit meg a kínai maci, török és indiai és perzsa haderõ megoldja. "Ránk" nem annyira, inkább a "magyar" hun-szkyta eredetlegendára van szükség a zsidó mocsok kifürdetéséhez.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.51 másodperc
3,400,049 egyedi látogató