Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Schmidt: a Mazsihisz irányítja a kormányt

BelföldNa né mán! Csak nem a mazsihisz, hanem a szabadkõmûves zsidó és nem 1-2 éve, hanem sok száz éve! Lassan azért a pofánkba lesz mondva, hogy a zsidó mégsem ember. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) az utóbbi egy-két évben "politikai szerepbe lavírozta magát" és "állandóan utasítgatják a kormányt", ami egyre abszurdabb felvetésekhez vezet, például olyasmihez, mint annak követelése, hogy a következõ tíz évben ne készüljenek köztéri szobrok Magyarországon - mondta az ATV-ben Schmidt Mária.

A Terror Háza fõigazgatója kifejtette, a Mazsihisz ellenérdekelt a Sorsok Háza projekt megvalósulásában, és reményét fejezte ki, hogy a jövõben nem e szervezet fogja meghatározni a kormány politikáját. A nemrég kormánybiztossá kinevezett Schmidt a 2013-ban megkezdett projekt miatt régóta konfrontálódik a Mazsihisszel. A Népszabadság forrásai szerint a vezérigazgatót azért is nevezték ki kormánybiztossá, hogy lemondjon a projekt irányításáról, feloldva ezzel a kialakult feszültséget.

Csakhogy Schmidt idevágó kérdésünkre azt mondta: továbbra is õ felel a múzeum koncepciójának kidolgozásáért, szóba sem került, hogy errõl le kellene mondania. A feszültség tehát feloldatlan, hiszen korábban Heisler András, a Mazsihisz elnöke a Népszavának úgy fogalmazott, Schmidt vezetésével nagyon nehéz lenne létrehozni az intézményt, ezért szerintük vezetõváltásra lenne szükség: "a kormány oldalán pattog a labda, ott kell helyretenni a projektet, de szívesen partnerek vagyunk ebben".Link

Hozzászólások

5 #1 kincses
- 2015-09-30 14:11
Szép, szép. Maradt a bevett gyakorlat. Még mindig a farok csóválja a kutyát...B)
75 #2 talpi
- 2015-09-30 20:27
Pedig én azt hallottam, hogy Adolf négy méteres szobrát fogják felavatni a Dohány u és Vesselényi keresztezõdésénél :)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
3,405,229 egyedi látogató