Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hazafias kisfilmeket gyártana a kormány az ovisoknak

BelföldHazafias kis hibrideknek vetítene a sok hazafiatlan liberálbuzi-agymosott "pedagogosz"? A szülõk zöme is hulladék, de gyáva xar is, így csak nyugiodtan! Viszont a "hazafias" szinonimája az antiszemitának.Saját gyártású kisfilmekkel segítené elõ a szülõföldhöz kötõdés, az egészséges nemzettudat kialakítását az óvodás korú gyermekekben az Emberi Erõforrások Minisztériuma, írja a Népszava.

A minisztérium szerint az óvodai nevelés mindennapi gyakorlatába illesztik a magyar népmesék, versek és mondókák, hagyományõrzõ népi játékok, dalok megismerését is. A mindebben segítséget nyújtó kisfilmek elõkészületei már folyamatban vannak.

A lap azt írja, a kormány már szeptembertõl megkezdi az erõteljesebb nemzeti nevelést az óvodákban. Az Óvodai nevelés országos alapprogramjának módosításából az derült ki, hogy õsztõl nagyobb hangsúlyt kell fektetni nemzeti identitástudat kialakítására, a keresztény kulturális értékek, a nemzeti jelképek ismeretére.

A rajzos foglalkozásokon is azt preferálnák, ha az óvónénik elsõsorban nemzeti szimbólumokkal, népi motívumokkal ismertetnék meg a gyerekeket. Ezen kívül az óvodáknak arra is törekedniük kell, hogy erõsítsék kapcsolataikat a határon túli magyar óvodákkal. A kapcsolódó tartalmi fejlesztések megvalósítására a kormány 500 millió forintot biztosít.
Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2018-08-08 18:43
A legmocskosabb szemfényvesztés propaganda ! A híg fossal egyenértékû senkik, magyarrá nevelése !? Elképesztõ agymosás jóindulatú szellemi fogyatékosok számára ! A hátsó szándék a zsidó piedesztálra emelése ! Van kérdés ?
267 #2 Perle
- 2018-08-09 16:47
Szerintem jó kezdeményezés, bár kissé el vannak ezzel késve.

Óvódából hazafelé menet majd betérnek a szülõvel együtt mûcsirkét enni a Mekibe, talán kapnak a foszfor savas ital mellé mikiegeres plüss játékot is. Anya ugyanis mûkörmével okos telefonját folyamatosam simogatva nem tudott vacsorát fõzni. Talán fel sem ismeri a magyar címert, amelyet óvódás gyerkeke rajzolt aznap neki.s_nezem
4 #3 Posta Imre
- 2018-08-09 17:03
Perle, szó sincs itt semmi "hazafiasról", ami a mi fejeünkben azt jelenti, hogy "mocskos zsidó-cigány-ellenes"...és valóban magyar, csak üzletrõl van szó...

Mintegy százezer informatikai eszközt kapnak iskolák

A következõ tanévben olyan digitális fejlesztések valósulnak meg, amelyek az oktatás minõségének javításához nagyban hozzájárulnak majd – jelentette ki a helyettes államtitkár.

Elmondta, a digitális korszakváltás egyik eleme az informatikai eszközök biztosításában rejlik: az iskolai gépparkok, szerverek és az internet-hozzáférés területén szükségesek fejlesztések. Fontosnak nevezte azt is, hogy rendelkezésre álljanak digitális tananyagok, tartalmak.

Maruzsa Zoltán közölte, összesen 26 milliárd forintot fordítanak jelenleg és a következõ tanévben európai uniós és költségvetési forrásokból arra, hogy szélessávú internet legyen az iskolákban. A fejlesztések folyamatosan zajlanak, eddig 262 helyszínen megtörtént a kiépítés, és az év végéig még további 2000 helyen lesz szélessávú internet – tette hozzá.

Kitért arra, az oktatásban a digitális átállás népszerûségét jól mutatja a kormány által kezdeményezett digitális témahét sikere: a 2017-es programhoz 927 iskola csatlakozott. Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke elmondta: az idén 45 ezer laptopot és 800 osztálynyi, 24 ezer tabletet már beszereztek. Jelenleg folyamatban van 5 ezer projektor és 3 ezer interaktív tábla beszerzése. Az õsszel ezek az eszközök is eljutnak az intézményekhez – tette hozzá.
https://www.hirad...ak-iskolak


Hamarosan minden óvodába eljut a Magyar Népmesék ajándékcsomag

Saját gyártású kisfilmekkel segíti a szaktárca az óvodások hazafias nevelését.

Saját gyártású kisfilmekkel segíti a szaktárca az óvodások hazafias nevelését. Az emberi erõforrások minisztériumának közleménye szerint elsõdleges céljuk az óvodáskorú gyermekek egészséges fejlõdésének elõsegítése. A módosított óvodai nevelési alapprogramba ezért bekerülnek a magyar népmesék, versek és mondókák, illetve a hagyományõrzõ népi játékok is.

hirdetés

A tárca azt ígéri, hamarosan minden óvodába eljuttatják a Magyar Népmesék ajándékcsomagot, az óvónõk pedig ingyenesen férhetnek majd hozzá módszertani-digitális tartalmakhoz. A fejlesztésekre félmilliárd forintot különítettek el a jövõ évi költségvetésben...https://hirtv.hu/...ag-2465727
2 #4 gerry
- 2018-08-09 23:59
Olyan magyarosan kék... nemde?

alfahir.hu/sites/default/files/styles/szeles/public/indexfotos/2018-07/klebelsberg_kozpont_0.jpeg

...hamarosan minden óvodába eljuttatják a Magyar Népmesék ajándékcsomagot, az óvónõk pedig ingyenesen férhetnek majd hozzá módszertani-digitális tartalmakhoz. A fejlesztésekre félmilliárd forintot különítettek el...

Az egyik legcsodálatosabb magyar népmese így kezdõdik:

"Egyszer volt, hol nem volt (de volt, csak más néven), élt valahol a Duna-Tisza között egy igazi magyar Rabbi. Ebben az idõben - mert hisz' okos volt és bölcs - nagyon szerette a nép a Rabbit akinek legfõbb foglalatossága a libatömés volt. A másik fõ foglalatosságának - hívõ emberként - az imádkozást tekintette. Már kora reggeltöl késõ estig egy Mammon nevü Istenséghez imádkozott és amikor a faluban az írni - olvasni nem tudó egyszerü emberek arra jártak, bölcs szavakkal világosította meg elméjüket, hogy kell szántani, vetni, aratni - amit azok némi zöldséggel, kis szárnyashússal, vagy kosárka gyümölccsel háláltak meg. A bölcs Rabbi megköszönte az ajándékot ímígyen tengetve életét..."

A folytatást nem írom le ide (még a végén feljelent valaki, /val/amiért...) - de kedves apák és anyák, jövõre majd a gyermekeitek Magyar Népmesék tankönyveiben saját magatok is nagy izgalommal követhetiket nyomon az igazi magyar Rabbi izgalmas történetét és nem kell sokáig várnotok arra, hogy Magyar játékfilmet készítsenek a történetbõl, ami - természetesen mindenféle nobel-béka-irodalmi-díjat be fog söpörni ezzel is hirdetve a magyarság nagyságát... 'S hal/l/om lelki füleimmel
midõn - néhány év múlva - az uj magyar középpolgárság szavazással dönt arról, mi légyen a hivatalos nyelv magyarországon, ahol addigra szinte nem él egy ember se aki egy kukkot tudna magyarul...
- Illetve csak ennyit:
Ébredj Magyar!

:|
4 #5 Posta Imre
- 2018-08-10 06:33
Gerry, ez nagyon beletrafált! A hivatalos nyelv most is ugyanaz, mint régen: seggnyaló.
267 #6 Perle
- 2018-08-12 11:16
A kereszténység lesz a fõ táma a következó opraházi évadban:
http://mandiner.h...s_evadanak

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.56 másodperc
3,405,346 egyedi látogató