Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Tévedésbõl parancsba adták a kaposvári rendõröknek, hogy hány intézkedést hajtsanak végre a statisztika javításáért

BelföldMilyen "tévedés"? Sok-sok éve statisztikai csalásban van ez a bûnszervezet, csak most is csepegtetnek a hulladék bandáról...a qva anyátokat...ja bocs, tévedtem... A Somogy Megyei Rendõr-fõkapitányság szerint a helyi parancsnok félreértett valamit. Tévedésbõl parancsba adták a kaposvári rendõröknek, hogy hány intézkedést hajtsanak végre a statisztika javításáért

Az Átlátszó vette észre, hogy érdekes parancsnoki utasításról számolt be a Zsaruhumor nevû Facebook-oldal. A közösségi oldal birtokába került egy júliusi e-mail, amelyben a Kaposvári Rendõrkapitányság körzeti megbízottai kaptak utasításba különbözõ feladatokat.

Ennek indokát az adta, hogy

„Kaposvárnak feladatot határoztak meg, amit nem volt hajlandó végrehajtani.” Vagyis az egyenruhások nem hozták az elvárt tettenéréses elfogások számát.

Ezért – szólt az utasítás – minden rendõrõrsnek kötelezõ lesz hetenként két ilyen intézkedést felmutatni, illetve „ebben az évben még õrsönként 50 tettenéréses elfogást (...) és 35 bûncselekmény gyanúja miatti elõállítást kötelezõ foganatosítani.”

Amennyiben ezt nem sikerül teljesíteni a rendõrõrsök munkatársainak, akkor az egyik szankció az lesz, hogy „a teljes egység kimarad a jövõ évi teljesítmény-juttatásból.”

A dokumentum szerint a közterületi intézkedéseknél is kvóták vannak, az ilyen típusú intézkedések 50 százalékánál a rendõröknek rögzített figyelmeztetést kell alkalmazniuk, 35 százalékánál helyszíni bírságot kell kiszabniuk, míg a fennmaradt 15 százalék esetében feljelentést kell tenniük.

A Somogy Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószolgálata az Átlátszónak azt mondta, a kapitány nem adott ki erre vonatkozó utasítást.

A Kaposvári Rendõrkapitányság részére a hatékonyabb rendõri munkavégzés céljából korábban meghatározásra kerültek bizonyos elvárások. A feladat-meghatározást a helyi parancsnok értelmezte félre, és azt saját hatáskörében eljárva számszerûsítette. Amint ezen utasítás a fõkapitány tudomására jutott, azt azonnali hatállyal visszavonatta
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-08-09 06:08
Betömött a kétfarkú egy kátyút Felcsúton, öt rendõrautó vonult ki nyolc rendõrrel

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt nemrég rakta ki a Facebookra, hogy nekiálltak Felcsúton kátyúzni. Egyébként azért, mert most lesz polgármester-választás, ahol a fideszes Mészáros László ellen az MKKP-s Mészáros Lászlót indítják el.

De a kátyúzásban nem is ez az érdekes, hanem az, hogy kapásból megjelent legalább nyolc rendõr és öt rendõrautó, hogy általános igazoltatást végezzen, ami egy nem létezõ kifogás a rendõrségtõl, hiszen ilyen nem létezik. Igazoltatni alapesetben indokkal lehet, de általános vészhelyzet alatt persze ez sem érvényes, és jelenleg a migráció miatt még mindig az van érvényben.

De íme rendõrök:
https://24.hu/bel...egyszerre/
267 #2 Perle
- 2018-08-09 16:25
Néhány évvel ezelõtt már volt ehhez hasoló helyzet, amkor a jobb statisztika érdekében büntettek ha kellett, ha nem, bár nem ebben a városban.

Egy kissé nagyobb szigor azért nem ártana ebben a országban. Büntethetnék az eldobott szemét miatt, a közterek, parkok, vasúi megállók, a jármûvek rongálása miatt, a tiltott helyen való dohányzásért, a szomszédok nyugalmának megzavarásáért. A sort végtelenül lehetne még folytatni.
Egyre több az olyan újgazdag ember Magyarországon, aki azt hiszi, hogy õ bármit megtehet büntetlenül. A lakosság egyk része életvitelével zavarja a környezetét, a másik félnek mindezt el kel tûrnie. Ha valaki nem tûr, hanem szót emel , az lesz a rossz, az üldözött. Falkában fognak össze ellene.
Az már kitalálható, hogy kik vannak az elsõ és a második csoportban.
396 #3 Kujak
- 2018-08-10 17:48
:D:D:D
Nincs....persze....nincs.....
:D
4 #4 Posta Imre
- 2018-08-10 19:59
Bedurvultak a magyar rendõrök, ez az új szokás

Levelezgetés helyett egyre több jármûvezetõt inkább elõállít a rendõrség Debrecenben és környékén.

Egy autóst záróvonalas elõzés után csíptek fülön a rendõrök nemrég, a másikat gyorshajtás miatt intették le. A közös bennük a meglepetés, ami azután történt – írta a Civishir.hu.
https://www.vezes...uj-szokas/
116 #5 livia
- 2018-08-10 20:36
No, és civil autóból anyósülésen feltartott mobillal fotózva gyorshajtásba kényszerítik a fiatalnak vélt delikvenst, de szerintem bárkivel próbálkoznak. Ha belemegy, csak kiteszik a kék villogót. No, ez lehet egy bmw, audi, de tényleg, ez vicc? Vigyázzatok, ne menjetek bele, nem mernek kárt tenni, csak frusztrálják az embert. Pénzre hajtanak, és ki vannak hajtva. A pénzért!
396 #6 Kujak
- 2018-08-13 18:32
Hahahaha...Tudnék mesélni

:D

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.56 másodperc
3,405,581 egyedi látogató