Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ifj. Lomnici: Nem jogfosztó az izraeli nemzetállam-törvény

BelföldNa itt van egy kétmillióból, kriptozsidó, de a kripta fedele nem rohadt rá! Ezeket kell demokratikusan leszedni a második körben. Az elsõben tudjátok miket! Az izraeli nemzetállam-törvény nem gyakorol jogfosztást, csupán elveket mond ki – közölte ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint az izraeli nemzetállam-törvény nem gyakorol jogfosztást, csupán elveket mond ki. Az alkotmányjogászt az M1 aktuális csatornán csütörtökön arról kérdezték, hogy az alkotmánybíróságként is mûködõ izraeli legfelsõbb bírósághoz fordultak az izraeli arabok a júliusban elfogadott, Izrael állam zsidó jellegét hangsúlyozó, úgynevezett nemzetállam-törvény ellen.

Azt mondta: egy izraeli arab jogvédõ szervezet érve, amely szerint nincs még egy olyan alkotmány, amely földet rendelne egy adott nemzeti csoporthoz, azért „sántít”, mert egyrészt Izraelnek David Ben Gurion alapító szándéka szerint nincs konkrét alkotmánya, hanem több úgynevezett basic law, „alaptörvény” rendelkezik a legfontosabb kérdésekrõl, másrészt az összehasonlítás nem pontos, mert az említett jogszabály nem gyakorol semmilyen jogfosztást, csupán elveket rögzít.

Ifjabb Lomnici Zoltán párhuzamot vont a hetedik magyar alaptörvény-módosítás és az izraeli nemzetállam-törvény között, kiemelve: „az önazonossághoz való jogot joga van kimondania egy államnak”.

Akik arra számítanak, hogy a nemzetállami törvényt nem fogja megsemmisíteni a legfelsõbb bíróság, azok alappal teszik ezt – közölte.

Szerinte az arab jogvédõ csoportok sokszor „kihasználják a hasonló helyzeteket” arra, hogy támadják a jobboldali izraeli kormányt. Úgy folytatta: Soros György üzletember is azért támogatott arab szervezeteket, mert szemben állt Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel, és „megpróbálta megbuktatni” õt.

(MTI)
Link

Hozzászólások

146 #1 satu
- 2018-08-10 21:39
A CÖF elnõke jegyzõje ez a szerencselovag? Asszem az....
69 #2 Szalonna
- 2018-08-11 05:27
Csak nem lesz leszedve. Az igazság az.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
3,405,670 egyedi látogató