Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

IZRAELI MOSZAD ÉS A DEVIZÁN KÉRÕDZÕ SZENT TEHENEI

BelföldNincs attól hitelesebb dolog, ha egy zsidó a zsidókat vádolja és persze minden bizonyítékkal alátámasztva, de hát eljött ennek is a kora. A zsidók elõbújnak és "magyarrá" válva magyarabbak a magyaroknál és íme új-judea megvalósult. Izraeli titkosszolgálat rombolhatja a deviza érdekvédelmet nyolc éve. Ha balra mozdulunk onnan jönnek a rákapcsolódó ölelõ érdekvédõk, ha jobbra mozdulunk onnan hívogatnak. Tudni kell, hogy az izraeli titkosszolgálat (moszad) megkettõzte magát bal-moszad és jobb-moszad szervezetekre, így balról és jobbról is egy és ugyanazon szervezet befolyásolja a magyar politikai pártokat és a deviza érdekvédelmet is. Központja nem is Izraelben, hanem USA Kalifornia államában van. A Wall Streetrõl kiágazó útvonalakat oltalmazza. Csakhogy a Devizaadósok Szolidaritási Hálózata magyar nemzeti hálózat, ez magyar belügyünk és a devizaügyet nekünk és nem az izraeli szájízek szerint kell megoldanunk. Nekünk van elszámolni valónk a hatalommal, a jogfosztásokkal és azzal, hogy a hatalom kitette a magyar népet ennek a "deviza-holokausztnak". Ha pedig a moszad a "szent teheneiket" (a bankokat) védi, akkor a moszad a magyar nép ellensége. Ezt ki kell mondani, és nincs helye idegen titkosszolgálati magyarországi térnyerésének és befolyásának. Az hogy a kormányfõnk kiszolgálja az izraeli érdekeket, vele mi fogunk elszámolni. Mert eljõ rövidesen az Õ ideje is. Népünk és Isten színe elõtt fog számot adni az Antikrisztussal kötött szövetségérõl. Orbán orosz - török - magyar háromszöget jelölt meg külpolitikai orientációnak. Mi köze ennek a magyar néphez, semmi. Ez az ember egyszerûen üzletel hazájával. Izraelben a fegyvergyártásért felelõs miniszter fogadta a repülõtéren. Nem véletlen. A népének már a lakását is elvette. Nincs már semmink, amit az éhes nemzeti finánctõke fel ne falt volna. A "balalajka" biztosan jól jövedelmez. De kinek? Lesz még baja, most éppen a török elnök kelt ki az izraeliek ellen. Mi meg nem erre a háromszögre, hanem arra voksoltunk '89-ben is, hogy a fejlett nyugati demokráciákhoz szeretnénk tartozni. Ez az õrült meg visz bennünket a keleti lõporos hordó felé. A fináncoligarcia nemzetközi kijáró embere, ezt már értõ fülek és szemek elõl eltitkolni sem lehet. A devizaügy tehát túlmutat önmagán és kell nekünk már egy új magyar demokratikus köztársaság is.

facebook DrKriston István civil oldalán

Dr. Kriston István jogász, kül- és biztonságpolitológus:
IZRAELI MOSZAD ÉS A DEVIZÁN KÉRÕDZÕ SZENT TEHENEI

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-08-10 08:56
Íme egy „megmentett” devizahiteles család: a 17 milliós hitelre 43 milliót követel a bank

Miközben Horvátországban semmissé nyilvánította a bíróság a svájci frank alapú jelzáloghitelt és 120 ezer adós kaphatja vissza a hitelei után a felszámolt kamatokat és az árfolyamváltozásból fakadó túlfizetéseket, Magyarországon egymást érik a kilakoltatások a Fidesz-KDNP kormány által „megmentett” devizahitelesek körében. Egy Gödön élõ családot épp a napokban értesített a végrehajtó arról, hogy hamarosan kilakoltatás vár rájuk. A család több súlyos betegség miatt került adósságspirálba majdnem húsz évvel ezelõtt, s bár tizenöt éven át próbálták rendezni a tartozásaikat, végül éppen az adósságrendezés céljából felvett devizahitelük miatt kerülhetnek a híd alá.

Egyetlen évem volt boldog nyugdíjasként

– így kezdte mesélni kálváriáját Szilágyi Imréné, aki 40 év munkaviszony után egy dunakeszi általános iskolából ment nyugdíjba 2017-ben, ám 80 éves férjével együtt kerülhet utcára, mert nem tudták fizetni a gödi házukra felvett devizahitelüket.
Fotó: Marjai János / 24.hu
Fotó: Marjai János / 24.hu

A család megpróbáltatásai 2000-ben kezdõdtek, amikor az asszony férjénél rákot diagnosztizáltak. A szerény körülmények közt élõ házaspár ekkor kénytelen volt személyi hitelt felvenni, ugyanis nem rendelkeztek tartalékkal, viszont úgy látták, hogy a férfi egészsége érdekében muszáj fizetniük az egészségügyi költségeket. Szilágyi Imréné ekkor vette fel az elsõ kölcsönt, ami a kezdõdõ adósságspiráljuk elsõ állomása volt. A kezeléseknek köszönhetõen a férfi meggyógyult, ám ezzel korántsem értek véget a gondok. Kiderült ugyanis, hogy az asszony akkor 11 éves fia is egészségügyi gondokkal küzd, nála születéskori szívbetegséget állapítottak meg, így mûtétre szorul.

A kisfiú 4 éven át volt a várólistán mielõtt megmûtötték volna.

Ez idõ alatt a családra további eladósodás várt, ugyanis az asszony tanári fizetésébõl és férje nyugdíjából nem tudták fedezni a költségeiket. Egymást érték a személyi kölcsönök és a hitelkártya-igénylések. Egyik kölcsönbõl egy másikat tömtek be. Egy idõ után pedig a törlesztések befizetése után alig maradt valamennyi pénzük a számlákra és kenyérre.

Nekem az egyetlen luxus az életemben a gyermekem, õt akartam tisztességesen felnevelni

– mesélte az asszony. És igaza is volt. Az apró gödi ház valóban puritán, nincs benne semmi luxus, a családnak még autója sincsen. Ráadásul a bútorok nagy részét is az asztalos foglalkozású férje készítette.
Fotó: Marjai János / 24.hu
Fotó: Marjai János / 24.hu

A nyomorgó, kölcsönöktõl fuldokló családnak végül az asszony egyik tanítványának édesapja ajánlotta fel, hogy segít. A férfi hitelközvetítéssel foglalkozott, és jelzáloghitelt ajánlott nekik, amivel az adósságaik többségét törleszteni tudják. A férfi tanácsára hárommillió forintot vettek fel. Ám ezzel nem tudták fedezni az évek során összegyûlt tartozásaikat, így hamarosan egy ötmillió majd egy tízmillió forintos hitellel váltották ki a korábbi hiteleiket.

De a 2007-ben felvett 10 millió forintos adósságrendezésre fordított kölcsön már svájci frank alapú hitel volt, és törlesztõrészleteinek összege meredeken emelkedett a forint és svájci frank közti árfolyamváltozás miatt.

Így a család csöbörbõl vödörbe került.

Ekkor már barátok, ismerõsök, és a helyi református gyülekezet segítségét is elfogadta a Szilágyi család, két éven át fizették erõn felül a fizetésüket jócskán meghaladó törlesztõrészleteket.

Ha nem kapunk segítséget, nem húztuk volna ki addig, amíg a gyerek felnõ

– magyarázta az asszony, aki számára egyre inkább úgy tûnt, nincs kiút az adósságcsapdából.

Ekkor ismét felvették a kapcsolatot azzal az apukával, aki a hitelek ügyintézésében segített nekik. A férfi meggyõzte õket arról, hogy egy újabb – immár utolsó – adósságrendezõ hitelt fel tudnak venni, szintén svájci frank alapon.

A kilátástalanságba került család belement az ügyletbe. Hogy némi tartalékuk is maradjon, 2009-ben 17 millió forint hitellel váltották ki a korábbi 10 millió forintos kölcsönüket, ami a két éven át tartó törlesztés ellenére majdnem 13 millió forintra rúgott.
Fotó: Marjai János / 24.hu
Fotó: Marjai János / 24.hu

Az árfolyamváltozás következtében ez esetben is emelkedtek a törlesztõk, 98 ezer forintról hamar 140 ezerre emelkedett a havonta fizetendõ összeg. Ennek ellenére a család öt éven át fizette a megemelkedett terheket, egészen 2014 decemberéig. Ekkor úgy döntöttek, nem fizetnek tovább. A döntésüket megelõzte, hogy 2014 novemberében a Fidesz-KDNP bejelentette, hogy piaci árfolyamon, azaz 256 forintos árfolyamon forintosítják a devizahiteleket. A kormánypropaganda szerint a devizahiteleket kivezették, az adósokat megmentették.

Ezzel a döntéssel minket nem megmentettek, hanem végleg hátba döftek

– így látja a kormány döntését ma Szilágyi Imréné. Mint mondta, akkor úgy döntöttek, hogy pert indítanak a bankjuk ellen.

A törlesztésnek szerintük ugyanis sosem lesz vége, egy kifizethetetlen adósságról van szó. Amit pedig a bank követel tõlük, az álláspontjuk szerint nem más, mint uzsora.

A család egy tizenöt éven át tartó folyamatos törlesztés után döntött úgy, hogy véget vet a fizetésnek, és jogi útra tereli az ügyet, ezért a hitelszerzõdés érvénytelensége iránti pert indítottak. Azonban a bíróság csakhamar fel is függesztette a pert, méghozzá azért, mert megvárják a bíróságok, hogy az Európai Unió bírósága elõtt zajló magyar ügyekben milyen döntést hoznak. Igaz, az ügyvédek világában sem volt könnyû eligazodnia a családnak, volt olyan eset, hogy minden megkezdett félóra után 26500 forintot kért volna tõlük az az ügyvéd, akit ajánlottak nekik. Végül egy devizahitelesekért küzdõ jogtanácsos vállalta az ügyüket.

Szilágyiék ekkor kicsit fellélegeztek.

Korábban vagy a villanyt és a gázt fizettem be, vagy a törlesztõrészleteket. Nem volt pénzünk semmire. Miután nem törlesztettünk és a férjem megkapta a nyugdíját, évek óta elõször volt pénz a kezében, a fiam fel is vette videóra, ahogyan a férjem izgatottan számolja a postástól átvett nyugdíjat.

– ecsetelte a sokak számára érthetetlen állapotokat Szilágyiné. Ugyanakkor a pillanatnyi levegõvétel lehetõséget teremtett arra, hogy így kifizessék az évek során felhalmozódott majd hárommillió forintnyi magánkölcsönüket.
Fotó: Marjai János / 24.hu
Fotó: Marjai János / 24.hu

A történetnek azonban itt nincs vége. A hitelezõjük ugyanis nem várta meg, hogy a bírósági per végigfusson, hanem végrehajtási eljárást kezdeményezett a család ellen. Az ügyben kijelölt bírósági végrehajtó pedig jelezte, hogy hamarosan kilakoltatás vár a családra. Hacsak nem fizetik be a 33 millió forintos követelést. Ez azért érdekes, mert a felvett 17 millió forintból a család az évek során majdnem 10 millió törlesztett, és további 33-mat követelnek tõlük.

Tehát a felvett 17 millió forintra 43 milliót követel a bank.

Szilágyi család nagyon megijedt a végrehajtástól, s bár ügyvédjük végrehajtás megszüntetése iránti pert kezdeményez – mindaddig amíg a szerzõdés érvénytelenségérõl nem születik döntés – a Facebookon is segítséget kértek. Az asszony elmondta, nincs hova menniük, mire a volt tanítványai egy közösségi csoportot szerveztek „Összefogás Éva néniért”. A mára 1300 fõt elérõ csoport célja, hogy összegyûjtsék a pénzt szeretett tanárnõjük családja számára.
Rekordot döntött a kilakoltatások száma

Bár az idei adatok egyelõre nem ismertek, 2016-ban és 2017-ben rekordot döntött a kilakoltatások száma. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar nyilvántartása alapján az elmúlt két évben majdnem 7 ezer kilakoltatás történt. 2017-ben több mint 3600 családot tettek utcára, egy évvel korábban pedig 3100-at. Ez azért nagyon magas szám, mert 2012-ben egész évben mindössze 700 lakóingatlant adtak birtokba árverést követõen. Ez a szám 2013-ban 550-re csökkent, 2014-ben pedig kilakoltatási moratórium lépett életbe a devizahitelesekre vonatkozó törvények alapján.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu
https://24.hu/bel...akoltatas/
99 #2 MORMOTA1968
- 2018-08-10 22:53
Komolyan mondom Imre! Az "ember" a legostobább állat a Földön, magamat is beleértve, hisz én se tudok kikeveredni az adósságcsapdából már legalább 14 éve. Senki nem gondol bele, milyen következményekkel járhat, ha a világunkat uraló kazár maffiától vesz fel uzsora hitelt! Hogy bár ma még van jól fizetõ állása, egészsége, de ez akár már holnap gyökeresen megváltozhat. És akkor egy olyan szakadék szélén egyensúlyozhat fél lábon állva, akár élete végéig is, aminek egyszerûen nincs alja. Egy kiba@ott fekete lyuk! Egyet kellene megértenie de mindenkinek! EZ AZ EGÉSZ EGY ÉS UGYAN AZ A MAFFIA! Bankár dinasztiák, látszólagos törvényhozó országvezetõ politikusok, ügyvédek, bírók, ügyészek, rendõrségi vezetõk, egyazon fajhoz, maffiához tartoznak! A másik: A bankár-jegy, ez a "GYILKOS FEGYVER!" A PÉNZ CSUPÁN FIKCIÓ! KITALÁLT, A VALÓSÁGBAN NEM LÉTEZÕ, ELKÉPZELT DOLOG! EGY ROSSZ VICC, AMI EMBEREK MILLIÓINAK ÉLETÉBE KERÜLT MÁR EDDIG IS ÉS MILLIÁRDOKAT TETT TÖNKRE! Ráadásul nem is papírból van. Az USA dollár 75%-ék pamut, 25%-ék len. És akkor valószínûleg a többi bankár-jegy is abból van, bár már mûanyagból is csinálnak bankár-jegyeket. Fel kellene ismerni végre, hogy azzal, hogy engedjük a zsidóknak, hogy saját monopóliumként (kisajátítás) kezeljék a pénzkibocsájtás jogát és a nemzeti pénzrendszerek feletti felügyelet jogát, olyan hatalmat adunk a kezükbe, ami sok milliárdnyi ember életét keseríti, nyomorítja meg. Egyszerûen oda kellene menni a parlamentbe és letartóztatni ezt a rohadt zsidó maffiát, akik a legnagyobb nyugalommal és megelégedettséggel nézik végig állampolgáraik kivéreztetését, sõt sokszor kivégzését. Ez nem más, mint tömeggyilkosságban való bûnsegédlet, amiért minden normális országban halálbüntetés jár! MI VAGYUNK TÖBBEN! Az odavezényelt rendõrök, kommandósok meg eldönthetnék, érdemes e megdögleniük ezekért! De jó is lenne, ha ilyen egyszerûen meg lehetne oldani a dolgokat! Már csak az "EMBEREK" hiányoznak hozzá! Abból igen csak szûkösen állunk! Pedig akár már holnap véget vethetnék ennek az agyrémnek! A PÉNZ SEMMI! Elvileg egy "univerzális csere és értékközvetítõ eszközként funkcionáló valami kellene hogy legyen, gyakorlatilag meg egy orbitálisan rohadt nagy átverés az egész! A BUTASÁG, TUDATLANSÁG A ZSIDÓK HATALMÁNAK IGAZI FORRÁSA! Ez egy olyan luxus, mármint a butaság és tudatlanság, az internet korában, ami nem megengedhetõ! A "SEMMIT" adják ki hitelbe a bankok, uzsorára, olyan pénzre, ami "SOHA NEM IS LÉTEZETT FIZIKAILAG!" Aztán miután vissza kapják az "EREDETI TÕKÉT "ÖSSZEGET" SZÉPEN MEGSEMMISÍTIK! Vagyis amit kölcsön adnak az a büdös nagy "SEMMI!" Pamut és len, meg festék, amik ebben a formában semmi gyakorlati, valós értéket nem képviselnek! A bankok nem árut adnak és nem valós szolgáltatást nyújtanak, a bankok olyan bankár-jegyeket hiteleznek, uzsorára, amiket visszafizetéskor meg is semmisítenek! Persze nem ugyan azokat a bankár-jegyeket, de ez teljesen lényegtelen. MEG KELLENE VÉGRE ÉRTENIE MINDENKINEK MI A PÉNZ, MIRE LETT KITALÁLVA EREDETILEG ÉS HOGYAN MÛKÖDIK EZ A KIBA@OTT ZSIDÓ UZSORÁS PÉNZRENDSZER! És ha végre mindenki érti, akkor lehet a nyakukra taposni "FIZIKAILAG" és elroppantani a csigolyájukat, mint egy ropit! A zsidó bankár dinasztiák soha nem mocskolják össze a kezüket, másokkal, a "KUTYÁIKKAL" végeztetik el a piszkos munkákat! Ezekkel a "KUTYÁKKAL" is meg kellene értetni végre, hogy csúnya véget ér az életük, ha továbbra is ez a mocskos zsidó maffiát szolgálják ki!!! NEM ÉRDEMES EZEKÉRT MEGDÖGLENETEK!!! s_ezt-ni
99 #3 MORMOTA1968
- 2018-08-10 23:01
Nekem is kur@ára elegem van már abból, hogy végeláthatatlan uzsorát fizessek a "SEMMIÉRT" ezeknek a lélektelen szörnyetegeknek! Még hány embernek van elege ebbõl rajtam kívül? A pénzt, amit ezektõl kapok, a "ZSIDÓ MAFFIÁTÓL" a kormányon keresztül, szinte azonnal adhatom is vissza nekik! Akkor meg mi a jó édes ku@va anyjuk értelme van az egésznek, hogy adják a rohadt játékszereiket és gyakorlatilag, sõt nagyon is valóságosan nem is költhetem el valami hasznos árura? Pedig úgy is "NÁLUK" kötne ki elõbb vagy utóbb a pénzem, csak hát ku@vára élvezik kínozni, gyötörni a gój barmokat! Ma kaptam meg a nyög-díjam. Volt, nincs! Elszállt, mint a füst! Visszatért, mint valami kiba@ott bumeráng az elõállítójához némi kerülõ úton. Hogy rohadnátok meg bankárok! s_ezt-ni s_ratata Meg persze a kiszolgáló személyzetük is!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
3,406,325 egyedi látogató