Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A milliárdos arisztokrata szerint szétesik a második világháború utáni rend

BelföldMiért kell mindent elhinnetek? A VHII elõtt zsidó világrend vót. Utána is. Ki a fax dönthetné ezt mekk? Tán a zsidók? Ja, a kínaiak meg az oroszok, akik köztudottan nem zsidók. Vagy de? Kicsit összébb vagyok zavarodva. Végül is Ibolyát alulról szagolva mindegy. Lord Jacob Rothschild szerint a nemzetközi együttmûködés hiánya a világháború utáni gazdasági- és biztonsági rendet végveszélybe sodorta. Ez a figyelmeztetés összhangban áll a davosi világgazdasági fórum jelentésével, amely rámutat az elitek mértéktelenségére és szûklátókörûségére.

Az elmúlt három évben a világ egyik leglegendásabb pénzügyi arisztokrata családjának egyik tagja rendszeresen ad ki jelentéseket befektetõinek. Lord Jacob Rothschild a RIT Capital Partners nevében 2014-ben figyelmeztette elõször befektetõit, hogy a „a globális geopolitikai helyzet még soha nem volt olyan súlyos a második világháború óta, mint most”. Egy évvel késõbb „a világtörténelem legnagyobb monetáris politikai kísérletének” kimenetelérõl aggodalmaskodott.

Eltûnt az együttmûködés a rendszerbõl

A pár hete kiadott legújabb jelentésben Lord Rothschild a második világháború után felállított globális gazdasági rendszer törékenységét emeli ki. A milliárdos szerint az amerikai-kínai kereskedelmi háború és az eurozóna válsága a szakadék szélére lökte a fennálló gazdasági rendet.

Trumpra utalva kiemeli az együttmûködés hiányát, holott az a 2008-as globális pénzügyi válság idején még megvolt. Márpedig szerinte a kooperáció hiánya a világháború utáni gazdasági- és biztonsági rendet végveszélybe sodorhatja.
Hirdetés

De akkor hogyan pozicionálja magát Rothschild? A Lord gyorsan építi le részvény-kitettségét, mert szerinte a 10 éve tartó bikapiac a kifulladás szélén áll. A részvények szerinte masszívan túlrazottak, a mesterségesen alacsonyan tartott jegybanki alapkamatok irreális szintekre lökték a vállalati papírokat.

Az eurozónát fenyegetõ politikai és gazdasági veszélyeket is kiemeli a jelentés, különös tekintettel egyes tagállamok potenciálisan kezelhetetlen szintû adósságszintjeire – itt nyilvánvalóan Olaszország ugorhat be számunkra elsõként. A Lord szerint a fejlõdõ piacok problémái folytatódni fognak, különösen a tovább emelkedõ amarikai kamatlábak fényében.

A szétesett világrend

A fenti jelentés meglepõ összhangban áll a fél évvel ezelõtt Davosban megrendezett világgazdasági fórum fõ témájával, amely „A közös jövõ létrehozása a széttöredezett világban” címet viselte.

A „széttöredezett világ” helyett természetesen korrektebb lett volna „szétesett világrendrõl” beszélni, de az urak nyilván nem akartak pánikot kelteni. A jelentés négy fõ aggodalmat tárgyal ki: (a) tartós társadalmi különbségek és igazságtalanságok (b) belföldi és nemzetközi politikai feszültségek (c) környezeti veszélyek és (d) kiber sérülékenységek.
Káncz Csaba
Káncz Csaba

A jelentés levonja a politikai következtetést: „A gazdasági-, kulturális- és technológiai szétszakadás már komoly feszültséget kelt a demokráciákban. De sokkal mélyebb sérülés is benne van a pakliban: a társadalmi és politikai rend ugyanis összeomolhat. Ha a gyõztes mindent visz egy társadalomban, akkor a politikai vitát felválthatja a szeparatizmus vagy a fizikai konfrontáció.”

Örvénybe kerülünk

A jelentés így folytatja: „Ilyen körülmények között elérhetjük a billenési pontot. Elindulhat az erõszak örvénye, különösen, ha a hatóságok elvesztik az ellenõrzést és egyoldalúan avatkoznak be aránytalan erõvel. Egyes országokban – ahol sok fegyver van közkézen vagy a politikai erõszaknak hagyománya van – fegyveres polgári konfliktus törhet ki. Más országokban az állam a hatalmát erõszakkal kényszerítheti ki, messze ható következményekkel: szükségállapottal, a polgári szabadságjogok korlátozásával, sõt közrend érdekében a választások elhalasztásával.”

A jelentés kitûnõ, annak ellenére, hogy nem vesézi ki kellõen a jelenlegi elit felelõsségét a 2008-as globális pénzügyi válsághoz vezetõ úton és az azt követõ fedezetlen pénznyomás-cunamiban (QE). De azt legalább feltárja, hogy az elitek mértéktelensége és szûklátókörûsége milyen kísérteties pályára kényszerítette a világot.

Káncz Csaba jegyzete
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-08-16 06:01
'Ma hallgattam egy riportot Káncz Csaba külpolitikai szakértõtõl, miszerint tagadhatatlan tény, hogy Oroszország, Irán, Törökország nyert abszolút az USA-Izrael-Szaúd-Arábia tengely ellen a Közel-Keleten, ami jelen helyzetünkben és napjainkban átformál mindent és szerinte azonnal ezen téma kapcsán nemzetbiztonsági bizottsági üléseket kéne összehozni a parlamentben, mert Magyarországnak is át kell értékelni a külpolitikai dolgait. Mindez a Klub rádió reggeli hírmûsor interjújában hangzott el így."
683 #2 Duterte
- 2018-08-16 14:41
Jajj aggodik ertunk Jakob bacsi? Nagyon meghato.
329 #3 gutai zub
- 2018-08-16 18:05
Jákob bácsi bejelenti három lépcsõs "hegeli dialektus" gój birkákra szabott lépcsõfokokat:

Zûrzavar és káosz feltételeinek megteremtése

Ennek következtében beáll a teljes zûrzavar és káosz

és ugyanazok (Jákob bácsiék) akik mindezt elõidézték, elõállnak a "Nagy" megoldással, a teljes mindent kielégítõ globalizmussal.

Jeruzsálem lesz a fõváros, (az US már ott is van) a templom lesz a világ bíróságának székhelye, és ahogy a talmud torában írva vagyon: minden zsidónak két ezer gój szolgája lesz.

A sok judeo- keresztény is alig várja mind e jóknak eljöttét, hallelujja.............
267 #4 Perle
- 2018-08-16 22:34
Törökországban dollárt égettek, hogy javítsák a saját valuta értékét. Volt aki beletörülte az orrát az usa bankkjegybe. Egyenlõre az orrát...
https://video.mir...nal/725472
267 #5 Perle
- 2018-08-17 13:37
Maláj miniszterelnök az antiszemitázásról: arró való, hogy ne lehessen kritizálni a zsidókat .ha rosszat követnek el.
Mintha valmi súlyos bûncselekmény követne el a krizáló, az " antiszemita"-
https://www.youtu...q2RwJfDCQM
68 #6 kolpeny
- 2018-08-17 14:07
A jelenlegi világrend keretei között kimerülõben vannak az emberek kifosztásának, kiirtásának lehetõségei. Jakob bácsi kiadta a parancsot:magasabb sebességbe kell kapcsolni! No, ehhez tartsátok magatokat!:D
99 #7 MORMOTA1968
- 2018-08-17 21:59
Aggódik a fõparazita! Egyre kijjebb tolják a napra, pedig õ szeretne továbbra is árnyékban maradni, sõt, lehetõleg sötétben! Egyre jobban bántja a szemét a fény a szemétnek! Nem tetszik neki, hogy egyre többen omlasztják, az alig több mint 200 éve felépített kazár zsidó maffia világbirodalmát! Ideje lenne, ha minél többen ébrednének rá, hogy ezek a "NEM SZEMITA" paraziták állnak minden forradalom, háború, gazdasági válság és minden más rossz mögött! Ideje volna már, ha nem kezelnék õket "ISTEN KIVÁLASZTOTT NÉPEKÉNT" mert azt csak õk terjesztették el magukról, a Vatikáni egyházon és meghamisított Biblián keresztül. NINCS KIVÁLASZTOTT NÉP ÉS NINCS OLYAN, HOGY ANTISZEMITIZMUS, CSAK OLYAN VAN, HOGY ZSIDÓ GYÛLÖLET VAGY UTÁLAT, AKINEK AHOGY JOBBAN TETSZIK, DE ARRÓL MEG CSAKIS MAGUK A KAZÁROK TEHETNEK! A világ "LEGRASSZISTÁBB, LEGGYÛLÖLKÖDÕBB" fajtája az övék! Ellenségnek tekintik az egész emberiséget és csupán üzleti érdekbõl, a minél nagyobb nyereség érdekében ugrasztják egymásnak a Föld népeit, fehéreket a fehérek ellen, vagy Európaiakat más fajú, rasszú népek ellen! IDEJE LENNE ENNEK ÖRÖKRE VÉGET VETNI! s_ezt-ni s_ratata
267 #8 Perle
- 2018-08-20 13:02
Ki goldolta volna 100 évvel ezlõtt, hogy egy osztrák politikus esküvõjén a kubányi kozák kórus játsza a talpalávalót, Putyin mondja a tósztot, mielõtt Karint könnyen táncba vitte.;)
https://tvzvezda....4-ex9w.htm

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.70 másodperc
3,399,769 egyedi látogató