Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán szerint hozzá kéne nyúlni az EU alapszerzõdéséhez

BelföldKóhn-föderatív jew-rópát a "nemzeti" függetlenség hamis zászlaja alatt, de tetszik, hogy ez a zsidó csürhe hogy riszálja a seggét. Sietniük kell, mert nem szabad lekésniük a zausici vona-toth. Európai helyett nemzetállami megoldásokra van szükség az illegális bevándorlás kérdésében Orbán Viktor miniszterelnök szerint. A kormányfõ pénteken a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában szólt a paksi atomerõmû-bõvítésrõl is, és kiállt a beruházás megvalósítása mellett, úgy fogalmazva: "olcsó áram egyenlõ Paks".
Nem állunk jól kvóta-ügyben

Az illegális bevándorlás kérdésében a kormányfõ "csoda blablának" nevezte azt a kijelentést, hogy "európai megoldásra van szükség". Szerinte ugyanis nem európai, hanem nemzeti megoldások kellenek, és a sok tagállamiból adódik össze az európai.

A kötelezõ kvótákkal kapcsolatban megerõsítette: a magyar álláspont szerint a kvótarendszert mindenképpen el kell lehetetleníteni, az ugyanis a terrorizmus szétterítését jelentené Európában, "ami a legnagyobb õrültség, amit elkövethetünk". Jelezte ugyanakkor, hogy Magyarország egyelõre nem áll gyõzelemre, mert a másik oldalon konokul kitartanak az életszerûtlen álláspontok mellett.
Destabilizálódik Európa

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a migránsok egy tekintélyes része olyan országból jön, amellyel az EU hadban áll. Az ellenségnek az a gondolata pedig, hogy a vele hadban állók hátországába merényleteket elkövetõ diverzáns csoportokat dobjon át, ugyanolyan régi gondolat, mint maga a háború - tette hozzá.

Orbán Viktor szerint a terrorizmus és a bevándorlás közötti összefüggést tagadó európai vezetõk és az európai emberek józan esze közötti, folyamatosan növekvõ szakadék egyre inkább destabilizálja a kontinenst, növeli a radikális pártok támogatottságát. "Az igazmondást soha nem szabad átengedni a radikálisoknak" - hangsúlyozta.
Vissza kéne vinni Görögországba õket

A nemzetbiztonság helyzetével kapcsolatban a kormányfõ közölte, Magyarország egyelõre nem tartozik a célpontok közé.

A visszatoloncolásokat firtató kérdésre azt felelte, hogy Magyarország egyelõre nincs közvetlen visszatoloncolási veszélynek kitéve.

Szerinte egyébként Görögországba kellene visszavinni a migránsokat, oda, ahol beléptek az unió területére. Görögországban létre kell hozni nagy befogadóképességû táborokat - fejtette ki -, oda kell visszavinni a bevándorlókat, és ott is kell tartani õket ellenõrzés alatt, amíg nem rendezõdik a helyzet azokban az államokban, ahonnan Európába jöttek.

Vannak viszont olyan esetek, amikor "nem is kell gondolkodni", hanem vissza kell vinni õket oda, ahonnan érkeztek. Példaként említette Pakisztánt, amely "egy nukleáris nagyhatalom", és bár rengeteg pakisztáni szegény, de "egy rendkívül gazdag országról" van szó.
Korrekcióra szorul a schengeni szerzõdés

A miniszterelnök szerint eljött az ideje annak is, hogy ismét feltegyék az Európai Unió alapkérdéseit. Kilátásba helyezte, hogy hozzá kell nyúlni az EU-t létrehozó alapszerzõdéshez.

Orbán Viktor miniszterelnök (b), mielõtt interjút ad a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában a Magyar Rádió stúdiójában 2015. november 20-án. Jobbra Nagy János, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Megjegyezte továbbá, a schengeni szerzõdés mindenképpen korrekcióra szorul, mert egyes országok betartják, mások viszont - például Görögország - nem. "A magyarok nem szívesen tartoznak egy olyan nemzetközi szerzõdéshez, amelynek egyes tagjai rigorózusan, fegyelmezetten betartják, amit vállaltak, mások meg nem" - mondta.
Nem állnak el Pakstól

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a paksi atomerõmû-bõvítéssel összefüggésben, Orbán Viktor azt mondta: Magyarország elemi nemzeti érdeke a paksi erõmû mûködtetése és bõvítése, ennek hiányában ugyanis az áram ára meredeken emelkedne.

"Olcsó áram egyenlõ Paks" - fogalmazott a kormányfõ, aki megerõsítette: "megyünk tovább elõre. Magyarországon az olcsó áram elsõ számú elõfeltétele, hogy Paks mûködjön", a magyar kormány ezért meg fogja valósítani a paksi beruházást.
Dolgoznak a Quaestor-ügyön is

Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy Európában az elmúlt idõszakban nem tendereztettek erõmûvet, így például Finnországban sem.

"Lehet azt mondani megint, hogy kettõs mérce, de én nem pufognék, hanem inkább belátnám: hatalmas összegrõl van szó", és számos nyugat-európai ország részt akar venni az üzletben, az EU pedig védi az érdekeiket - fejtette ki álláspontját, megjegyezve: "ahol hús van, ott légy is van".

Quaestor-ügyben a miniszterelnök azt közölte: a Quaestor-károsultak kárrendezésérõl szóló törvény egyes részeit megsemmisítõ alkotmánybírósági (Ab) döntés alapján nem általános kártérítésben kell gondolkodni, hanem a pontos elszámolás rendszerét kell kidolgozni, ami nem egy egyszerû jogi és számviteli kérdés. Jogászok hada dolgozik az Igazságügyi Minisztériumban azon, hogy lefordítsa az Ab döntését a megoldás nyelvére, és a pontos elszámolás rendszerét kidolgozzák - mondta Orbán Viktor.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-11-21 19:57
A vajdasági magyarság kilencven éve nem kapott ekkora fejlesztési lehetõséget

A vajdasági magyarok olyan lehetõséghez jutottak a magyar kormánytól kapott 50 milliárd forint jóváhagyásával – amely vajdasági magyar terület- és gazdaságfejlesztésre fordítható -, amilyen lehetõséget az elmúlt kilencven évben még sohasem kaptak – hangsúlyozta Pásztor István, a legnagyobb délvidéki magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke a Magyar Szó címû újvidéki napilap hétvégi számának adott interjújában.

A keret nagy részét egy 30 milliárdos hitelprogram teszi ki, a maradék 20 milliárd vissza nem térítendõ állami támogatás. A támogatás egy középtávú, ötéves fejlesztési tervre vonatkozik, a pénz pedig évente érkezik a következõ három év során.http://magyaridok...et-168526/
66 #2 9323elitelt
- 2015-11-22 08:20
a pénz pedig évente érkezik a következõ három év során.... a helyi maffiózók zsebébe...
2 #3 gerry
- 2015-11-22 09:36
elitelt - egyetértek (még az se biztos, hogy magyarok)!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
3,400,084 egyedi látogató