Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kriptopénzes bukta: az Ethereum most már csak szobát fûteni jó

BelföldSzemfényvesztés. Átmeneti zsilip a zsidó petrodollár és a rúbel-yüan aranyfedezetû machinációk közt. Az csak egy a rossz hírek közül, hogy az Ethereum 79 százalékot veszített az értékébõl. GPU-val bányászni többé nem jó ötlet, kivéve, ha valaki fázik otthon.

Nem is olyan régen még úgy nézett ki, hogy a kriptopénzek piaca igazi aranybánya, és, hogy a befektetõk mellett még az átlagemberek is meggazdagodhatnak, ha vesznek pár drága videokártyát, és elkezdenek mondjuk Ethereumot vagy bitcoint bányászni. Egyes szakértõk már az õrület kitörése elõtt látták az intõ jeleket, most pedig a tippjeiknek megfelelõen kitört a pánik a kriptopiacba befektetõk körében.
Hirdetés

A kriptovalutás szektor teljes gõzzel száguld a lejtõn lefelé, az árfolyamok olyan szinteket értek el, hogy többé egyáltalán nem éri meg GPU-val kriptopénzt bányászni.

Az Ethereum értéke 256 dollárra csökkent, pedig januárban még 1250-et ért. A bitcoin árfolyama is 6000 dollár alá csökkent a hét közepén, ami elég kevés a tavaly év végi 19 000-hez képest. A kisebb kriptovaluták még gyorsabban a süllyesztõben végezhetik. Bõ fél év alatt a kriptopénzes piac több mint 600 milliárd dollárt veszített az értékébõl.

Furcsa módon a 79 százalékos értékvesztés nem is az Ethereum legnagyobb problémája. Az átváltások miatt az Ethereumot igen magas infláció jellemzi. Fénykorában ráadásul a piac 32 százalékát tette ki, kizárólag a bitcoin tudta kevéssel megelõzni. Mostanra a szektor 14 százalékát adja.
Link' target='_blank'>Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.28 másodperc
3,451,167 egyedi látogató