Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Oroszország egyre több aranyat vásárol, miközben szabadul a dollártól

KülföldEzek az oroszok felvásárták a magyarok összes aranyerét! Cserébe kapunk pár milla zsidót. Júliusban az orosz jegybank 26,1 tonna aranyat vásárolt fel, az év eleje óta a legnagyobb tételt – jelentette szerdán a Bloomberg hírügynökség.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) nyilvántartására támaszkodva a Bloomberg úgy számol, hogy az orosz aranytartalék július végén 2170 tonna volt, ami 77,4 milliárd dollárnak felel meg. A júliusinál nagyobb tételben legutóbb tavaly novemberben vásárolt fel aranyat az orosz jegybank.

Áprilisban és májusban az orosz jegybank mintegy négyötödével csökkentette amerikai kötvény és kincstárjegy készletét, piaci elemzõk szerint az amerikai szankciók szigorítására készülve. “Az arany száz százalékos védelmet jelent a jogi és a politikai kockázatokkal szemben” – jelentette ki akkor a jegybank elsõ elnökhelyettese.

Illusztráció: Bloomberg

A Strategic Intelligence szaklap szerkesztõje, Jim Richards szerint “okos húzás” az oroszok részérõl az arany felvásárlása. “Oroszország pénzügyi háborúban áll. Miközben megszabadulnak dollár eszközeiktõl, növelik aranykészleteiket, ami védelmet biztosít számukra a dollárforgalom befagyasztásával és az újabb szankciókkal szemben” – fejtette ki.

Az újabb amerikai szankciók kivetésével és Jeremy Hunt brit külügyminiszter az Európai Unióhoz intézett felszólításával hasonló lépések megtételére Oroszországnak egyre fokozódó politikai nyomással kell szembenéznie.

“Mivel az amerikaiak fegyverként vetik be a dollárt, teljes mértékben érthetõ, hogy az oroszok viszont devizatartalékaik diverzifikálására törekednek” – jelentette ki John Meyer, a londoni SP Angel befektetési tanácsadó cég elemzõje. “Aki kerüli a dollár kitettséget, annak az arany a legjobb befektetési eszköz.”
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-08-23 13:25
Ezért erõsíteni kell Európában az amerika propagandát.

Jönnek majd a " igazi hírek"::o
https://pestisrac...-partnere/

A svájci Credit Suisse Bank befagyasztotta Oroszország 5 milliárd dollár összegû követelését.:o:o
http://mignews.ru...12045.html
267 #2 Perle
- 2018-08-23 17:41
A német külügyér azt javasolja, hogy Európának legyen külön, Amerikától független pénzügyi rendszere állítólag az iráni atom megállapodás miatt.
https://www.nytim...ny-us.html

vagy csak szabadulni alarnak a dollártól, vaga a dollárban vezetett számláik befagyasztása ellen védekeznének.
4 #3 Posta Imre
- 2018-08-23 17:51
Jaj! Orosz számlabefagyasztásról suttog a piac! - Praliné


Borzasztó rumorként érkezett tegnap a piacra, hogy az orosz jegybank mérlegeli a külföldiek által birtokolt devizaszámlák részleges befagyasztását. Ez persze egyelõre inkább fenyegetés, mint valós félelem, de elég aggasztó, hogy ez egyáltalán felmerül...https://www.tozsd...94270.html


Moszkva minden mocskolódásra képes, mert veszni látja a pénzmosodáját?


Egyre gusztustalanabb eszközöket vetnek be a lett választási kampányban. Most a pénzügyminiszter asszony került a célkeresztbe, aki keresztbe tett az orosz titkosszolgálatoknak és a részben hozzájuk köthetõ üzleti köröknek a pénzmosási lehetõségeket szûkítõ törvény elfogadtatásával.

A Politico címû brüsszeli hírportál beszámolója szerint Lettország pénzügyminiszter asszonya, Dana Reizniece-Ozola egyértelmûen az oroszokat teszi felelõssé azért, hogy a legbefolyásosabb lett gazdasági lap durva lejárató kampányt indított ellene. A Politico szerint a Dienas Bizness küllemében a Financial Times-ra hasonlít, de a stílusa inkább az orosz titkosszolgálat hatását mutatja. http://hvg.hu/gaz...zmosodajat
267 #4 Perle
- 2018-08-24 21:30
Kigyulladt az orosz központi bank épülete:
http://www.atv.hu...bank-video
Valakiknek nem tetszik a dollártól való szabadulás.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.54 másodperc
4,440,120 egyedi látogató