Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Óriási diplomáciai botrány lehet egy orosz tábornok vádjaiból

BelföldJé, micsa parjna, nem szégyellitek magatokat! Még végül ki nem derül, hogy "brit titkosszolgálat" = mosad. Dzsihadisták közremûködésével vegyifegyver-támadásokat szerveznek Szíriában a brit titkosszolgálatok aktív részvételével csak azért, hogy ezzel ürügyet szolgáltassanak a nyugati országoknak és az Egyesült Államoknak arra, hogy rakétatámadásokat indíthassanak – jelentette ki szombaton újságírók elõtt Igor Konasenkov, az orosz védelmi tárca szóvivõje.

A tábornok szerint a provokációt a Hajat Tahrír as-Sám terrorszervezet (az egykori an-Nuszra front) fegyveresei hajtják végre, és erre készülve, nyolc tartály klórgázt szállítottak Idlíb tartományba.

A brit titkosszolgálatok aktív részvételével végrehajtandó provokáció a soron következõ ürügy lehet arra, hogy az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország rakéta- és légitámadást intézzen szíriai állami és gazdasági létesítmények ellen

– idézte a TASZSZ orosz hírügynökség a tábornokot.

Konasenkov hozzátette, hogy ezzel a céllal néhány napja a Perzsa-öbölbe érkezett a The Sullivans amerikai torpedóromboló, a fedélzetén 56 cirkálórakétával, a katari al-Udeid légi támaszpontra pedig egy B-1B amerikai hadászati bombázót vezényeltek 24 levegõ-föld cirkálórakétával.

A szóvivõ szerint Washington és szövetségesei soron következõ agresszív lépését készíti elõ az is, hogy augusztus 22-én az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország magas rangú képviselõi „minden alap nélkül” kijelentették, hogy “„ lehetõ leghatározottabban” reagálnak, ha a szíriai kormány vegyi fegyvert vet be.

Ily módon a nyugati országok szándékai, eltérõen a nyilvánosság elõtt tett kijelentéseiktõl, a helyzet kiélezésére és a szíriai békefolyamat megszakítására irányulnak

– fogalmazott az orosz védelmi tárca szóvivõje.

2017-ben az Egyesült Államok Tomahawk robotrepülõgépekkel támadta a szíriai légierõ sairati légi támaszpontját, ahonnan az Idlíb tartománybeli Hán Sejkún település elleni vegyifegyver-támadást végrehajtó harci gép felszállt. 2018 áprilisában az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország az ENSZ Biztonsági Tanácsának jóváhagyása nélkül – az orosz külügyminisztérium adatai szerint – több mint 100 rakétát lõtt ki egy damaszkuszi kutatóintézetre, a köztársasági gárda törzsére, a légvédelmi erõk támaszpontjára, több katonai repülõtérre, katonai raktárakra. A három ország a támadást a Damaszkusz közeli Dúma elleni vegyifegyver-támadással indokolta.

Kiemelt kép: Az orosz védelmi minisztérium honlapján közreadott videofelvételrõl készített képen Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivõje nyilatkozatot tesz a Szíria elleni amerikai légicsapásokról Moszkvában. (MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium)
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-08-25 16:48
Kifakadt Putyin a NATO nyomulása miatt és ellenlépésekkel fenyegetett

Oroszország kénytelen reagálni arra, hogy a NATO infrastruktúrája közeledik határaihoz, ahol megjelentek az amerikai hadászati rakétavédelem elemei is - többek között ezt jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a finn elnököt fogadva a Szocsiban tartott közös sajtótájékoztatón.


Putyin azt hangoztatta, hogy Oroszország nem vezényli katonai egységeit távol a határaitól, NATO-országok közelébe, miközben az atlanti szövetség megnövelte mind a haditechnikai jelenlétét, mind a személyi állományát Oroszország közelségében, és gyakrabban tart ott hadgyakorlatokat is. Rámutatott, hogy az amerikai hadászati rakétavédelmi indítóállások közepes hatótávolságú támadó rakéták kilövésére is alkalmasak.

Az orosz elnök az MTI tudósítása alapján arról nem beszélt, hogy a NATO-tagállamokbeli katonai mozgások az orosz haderõ fokozódó határközeli jelenlétével is összefüggnek, illetve azzal, hogy az elmúlt években számos alkalommal megsértették a balti államok légterét orosz katonai gépek, amelyek fokozták a balti államokban az esetleges orosz lerohanással kapcsolatos félelmeket.

Az orosz elnök támogatásáról biztosította Niinistönek a regionális feszültség csökkentésére, egyebek között a balti térségben a katonai repülések biztonságának növelésére irányuló javaslatait.

Putyin ismételten kontraproduktívnak és értelmetlennek nevezte az Oroszország ellen bevezetett amerikai szankciókat, és kifejezte reményét, hogy ezt elõbb-utóbb a szélesebb értelemben vett amerikai politikai osztály is megérti.

Az orosz vezetõ elismerte: sem õ, sem Donald Trump amerikai elnök nem számított arra, hogy a Helsinkiben júliusban megtartott csúcstalálkozó alatt a kétoldalú viszony minden problémáját meg lehet oldani. Ugyanakkor úgy vélekedett, hogy a közvetlen párbeszéd mindig nagyon hasznos.


Putyin elmondta, biztosra veszi az Oroszország és Németország közötti Északi Áramlat-2 fölgázvezeték megépülését, mert arra szerinte Európának szüksége van. Szavainak alátámasztására elmondta, hogy a Gazprom tavaly 13 százalékkal növelte gázszállításit, miközben az európai lelõhelyek kimerülõben vannak. A vezeték megépítésérõl éppen múlt szombaton tárgyalt Angela Merkel német kancellárral is, a megépüléssel kapcsolatos magabiztosság ebbõl is eredhet:

2018.08.21 16:33 Nyugtatgat Putyin: jön gáz Ukrajnán keresztül - Kérdés, mennyi?

Elmondása szerint Moszkva kész a konkurenciaharcra az európai piacért, de hangsúlyozta, hogy ennek a versenynek tisztességesnek kell lennie. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a jövõ év második felében esedékes finn soros elnökség megerõsíti Oroszország és az unió kapcsolatait.

https://www.portf...aggregator
4 #2 Posta Imre
- 2018-08-25 18:50
Oroszország több ezer dél-afrikai farmert fogad be?
2018. augusztus 25., 14:14|blog.syngenta.hu
Szóljon hozzá Ön is! |

Címkék:
farm

nyomtatás
Az egykori holland gyarmatosítók dél-afrikai leszármazottai komoly farmkultúrával rendelkeznek, ám a sok esetben felderítetlen farmergyilkosságok és a kisajátítások miatt új hazát keresnek.

Ezért egy boer (afrikaans nyelven: farmer) delegáció Oroszországba látogatott, hogy felmérje a lehetõségeket. Oroszország viszonylag alulnépesedett méretéhez képest – a dél-afrikai The Citizen címû lap szerint – állítólag megfontolja, hogy több ezer dél-afrikai fehér farmert fogadjon be, hogy fejlessze mezõgazdaságát.

A lap szerint mintegy 15 ezer gazdálkodóból álló csoport állítólag felajánlotta szolgáltatásait az országnak, hogy a Fekete-tengertõl keletre esõ területen a megtakarításaikat befektetve farmgazdaságokat hozzanak létre, és még angol nyelvleckéket is adnának a helyieknek – írja a Syngenta blog.

Egy orosz hírcsatorna szerint elõbb harminc család települne át, és a tapasztalatok alapján követnék õket a többiek. A Rosszija 1 televízió pedig bejelentette, hogy a boer delegáció Sztavropolba érkezett a migrációval kapcsolatos javaslataikkal.

Adi Siebus farmer elmondta az oroszoknak, hogy a költözés számukra élet és a halál kérdése a farmokon elkövetett bûncselekmények és gyilkosságok miatt. A gyilkosságok áldozatai jellemzõen az ország fehér, afrikaans nyelvû kisebbségének tagjai.https://www.agroinform.hu/gazdasag/oroszorszag-tobb-ezer-del-afrikai-farmert-fogad-be-37577-001?utm_source=hirstart&utm_medium=cpc&utm_campaign=HIRpromo&utm_content=37577
131 #3 lalapapa
- 2018-08-25 19:15
nem ertem mit akadnak fenn ezen,
eddig a feher ember sanyargatta a feketeket es
allatok vagy eppen rabszolgak voltak,
mit akartak azt tettek veluk,
akkor ezt nem kellene el felejteni,
ott a feketek akkor nem sokat hagynak,
meg magnak sem,
kellett volna gondolni erre a feher rabszolga
hajcsaroknak es gyilkosoknak,
ha fordul az elet akkor kit lehet
meg olnek minden egyest olyant
kinek az ose ott rabszolga tarto volt

allah meg judde jahve meg az osszes
legyen veluk,
:)
267 #4 Perle
- 2018-08-25 21:07
Jut ezekbõl holland telepesekbõl hozzánk is. Nógrádban is vannak már sokan. Rátelepedtek ott a füstösökre.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
3,405,724 egyedi látogató