Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

'Auschwitz light', avagy ki felel Szanyi Tibor mentális állapotáért?

BelföldHazafelé a hegesztésbõl a '0"-on dekkolva hallgattam a "karc'-ot. Ösmerõs volt a hang a 'nemzeti pátosz és a stílus. Kiderült, hogy a "nemzeti zsidó" reiner rítta tele a zétert. Ott hallottam a szanyi -féle "igazmondásról". Azt kell mondjam, hogy ez a zsidó már tud valamit! Nem létezhet olyan embertelen orbáni bánásmód, ami akárcsak érintõlegesen kapcsolódhatna a szervezett náci népirtáshoz.

A fenti fotón az auschwitzi koncentrációs láger egyik krematóriuma látható, a kép a létesítmény fénykorában, szakszerû használata idején készült, a többi már történelem, tehát nagyjából ismerjük. Legalábbis feltételezem, hogy annyi azért köztudott: 1944 májusa és júliusa között 437 ezer magyar állampolgárt deportált a saját állama lengyel földre, a többség – kisebb kitérõk után – a fenti létesítményben végezte. Aki mindezt tudja, többnyire nem szórakozik Auschwitzcal, nem tagad, nem relativizál, nem hasonlít minden csip-csup repressziót Auschwitzhoz.

Fokozottan vonatkozik ez olyan politikusra, aki ráadásul EP-képviselõ, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége színeiben, megnyilvánulásainak tehát országimázs-vonzatai is vannak, és ez számunkra rettentõ nagy szívás. Szanyi Tibor ugyanis nem elõször és feltehetõleg nem utoljára bizonyítja, hogy nem barátja a kognitív folyamatoknak, ergo teljesen alkalmatlan brüsszeli pozíciójára.

Történt, hogy Szanyi képviselõ ellátogatott egy kommunista rendezvényre ("Kuba és Venezuela ellenáll", "A 90 éves Che Guevara öröksége", "A lázadó Baranyi Ferenc"), ahol is a migrációról szóló vitában kijelentette:

A Magyarország déli határán húzódó kerítés valóságában és szimbolikájában egyaránt eltakarítandó (...) Tulajdonképpen ez a kerítés egy Auschwitz light.

Ha Németországban lennénk, ezek volnának Szanyi képviselõ híres utolsó mondatai, innentõl már csak iratainak és növényeinek kartonba pakolása és persze a töredelmesen bocsánatkérõ, halk szavú sajtótájékoztatója volna hátra. Hogy õ sajnálja, de olyan indulatba jött a menekültek éheztetésétõl, hogy nem tudta, mit beszél, ellenben végiggondolta és õszintén megbánta, hiszen nincs, nem létezhet olyan rossz határkerítés, olyan embertelen orbáni bánásmód, ami akárcsak érintõlegesen kapcsolódhatna a szervezett náci népirtáshoz.

De mivel Magyarországon élünk, a következõ fog történni: az MSZP részérõl néhány bátor képviselõ felkéri Szanyit, hogy legközelebb ne Auschwitzot mondjon, hanem mondjuk Mauthausent, az mégsem akkora szimbóleum, és ha ivott, akkor máskor ne igyon fellépés elõtt. Maga Szanyi képviselõ elõbb mélyen hallgatni fog, utána a neoliberális sajtót cseszteti majd, végül nem fog okot látni önreflexióra, hiszen nincs az a nyilvánosság, amely ezt számonkérné rajta.

Amikor errõl a szó szoros értelmében drága emberrõl például kiderült, hogy egy hírhedt motorosbandát látott vendégül Brüsszelben, elõször halálkomolyan úgy védekezett: "nem a Gój Motorosok Egyesület tagjaiként, hanem civilként látta vendégül õket és családtagjaikat". Aztán ez módosult, de ez volt az elsõ reakciója. Szanyi Tibor EP-képviselõ, tehát nem lehet Budapestrõl visszahívni. Viszont fel lehet szólítani távozásra, és annak lehet nevezni, ami: egy felelõtlen, stupid holokauszt-relativizálónak. Aki ugyanis a déli kerítést nevezi Auschwitz lightnak, az nem a mostani migránsokkal szolidáris, hanem a lágert ártalmatlanítja.
Link

Hozzászólások

116 #1 livia
- 2018-08-28 20:10
No, akkor beáldozzák, mint: "tudd már, mit szólsz"! No, innentõl szájzár, talán még beáldozzák, mint nagyimrét. Ha lúd, akkor gágogjon, no, meg legyen kövér.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
3,406,105 egyedi látogató