Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az amerikai csapat-összevonásra mozgósították az orosz és a szíriai egységeket

BelföldÉs mi a gond ezzel? Az elmúlt pár év alatt ez a sokszorsokadik és akkora közben a béke-szeretet, mint a zsinagógakilincs. Oroszország és Szíria is készültségbe helyezte erõit, válaszul a közel-keleti állam térségében tapasztalt amerikai csapatfelvonulásra – írta kedden a Kommerszant címû orosz gazdasági napilap.

Moszkva állítása szerint a Washington vezette koalíció támadásra készül a szíriai kormányerõk ellen, amely azt követõen veszi majd kezdetét, hogy brit szakértõk útmutatásával egy megrendezett vegyifegyver-támadást hajtanak végre civilek ellen Idlíb tartományban.

Az orosz védelmi tárca egy névtelenül nyilatkozó tisztségviselõje a Kommerszantnak elmondta: megerõsítették a Latakia tartománybeli Hmejmím orosz légitámaszpont légvédelmét, miután április közepén az Egyesült Államok Nagy-Britanniával és Franciaországgal közösen 105 manõverezõ robotrepülõgépet lõtt ki feltételezett szíriai vegyifegyver-gyárakra. A légibázist most egy üteg Tor-M2 típusú, kis hatótávolságú önjáró légvédelmi rakétakomplexum is védi. Emellett augusztus 25-én a Földközi-tengerre ért a fekete-tengeri orosz hadiflotta két fregattja, az Admiral Grigorovics és az Admiral Esszen is. A fregattok fegyverarzenáljához Kalibr-NK típusú, hajók elleni manõverezõ robotrepülõgépek is tartoznak.

A szíriai sajtó emellett közölte, hogy a damaszkuszi rezsim is készenlétbe helyezte saját Sz-200-as, illetve Osza típusú légvédelmi rendszereit egy lehetséges csapás kivédésére. Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivõje hétfõn amerikai támadás elõkészületeire utaló jelként értékelte, hogy a 28 darab Tomahawk típusú manõverezõ robotrepülõgéppel felfegyverzett amerikai Ross romboló augusztus 25-én a Földközi-tengerre ért, miután a The Sullivans is megérkezett a múlt héten a Perzsa(Arab)-öbölbe, a fedélzetén 56 manõverezõ robotrepülõgéppel, a katari al-Udeid légi támaszpontra pedig egy B-1B amerikai hadászati bombázó repülõgépet vezényeltek 24 cirkálórakétával.

Konasenkov a hét végén azt állította, hogy a brit titkosszolgálatok a Hajat Tahrír as-Sám terrorszervezet (az egykori an-Nuszra front) közremûködésével vegyifegyver-támadásokat szerveznek a civil lakosság ellen az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban, hogy ezzel ürügyet szolgáltassanak egy Szíria elleni amerikai-brit-francia rakétatámadásra. Szavai szerint ennek érdekében nyolc tartály klórgázt szállítottak Idlíb tartományba.

Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-08-28 18:57
Az ukrán-orosz barátsági szerzõdés felbontására készülnek Porosenkóék


Petro Porosenko ukrán elnök utasította a külügyminisztériumot, hogy készítse elõ az ukrán-orosz barátsági szerzõdés felbontását.

Az államfõ ezt kedden Kijevben az ukrán külképviseletek vezetõinek értekezletén jelentette be.

„Mára kellõen felkészültünk és jogilag védettek lettünk a következõ lépésre: az Ukrajna és Oroszország közötti barátságról, együttmûködésrõl és partnerségrõl szóló megállapodás megszüntetésére, amely szerzõdés Moszkva hibájából már régóta elavulttá vált” – idézte az Ukrajinszka Pravda Porosenkót. Hozzátetette, hogy várakozása szerint a külügyi tárca rövid idõn belül elkészíti az ehhez szükséges dokumentumcsomagot.https://www.hirad...orosenkoek

Eddigi legnagyobb hadgyakorlatát tartja szeptemberben Oroszország
Minden eddiginél nagyobb hadgyakorlatára készül Oroszország szeptemberben, Vosztok-2018 fedõnévvel – közölte Szergej Sojgu (képünkön) orosz védelmi miniszter kedden Abakánban.

A központi és a keleti katonai körzet csaknem összes lõterén szeptember 11. és 15. között megrendezendõ manõverekben csaknem háromszázezer katona – beleértve az egész légideszant haderõt –, harminchatezer harckocsi és páncélozott harci jármû, több mint ezer repülõ és helikopter, valamint az Északi és a Csendes-óceáni Flotta vesz részt. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivõje korábban kijelentette: nem kizárt, hogy a hadgyakorlatot Vlagyimir Putyin elnök is megtekinti. Sojgu nyolc napja azt mondta, hogy mind az érintett terület nagysága, mind a rajta részvevõ erõk száma szempontjából példátlan léptékû – az 1981-ben tartott Zapad-81 óta a legnagyobb – hadgyakorlaton részt vesznek majd a kínai és a mongol hadsereg egységei is. A tavaly a fehérorosz egységekkel közösen megtartott Zapad-2017 hadgyakorlaton 12,7 ezer katona vett részt.https://pestisrac...oszorszag/
33 #2 vizilo
- 2018-08-29 13:22
Na valami csak lesz elöbb utobb !!!
267 #3 Perle
- 2018-08-29 14:19
Kína " tenor elleni" katonai bázist épit a afgan-tadzsik-kínai határon.https://www.dawn....ws/1395620

Au ujgurok ezrével hagyták el Kínát és álltak iszlám harcolnak. Szíria észeki részén már kb 18 ezren vannak önálló településsel, és már törökül, nem kínai nyelven beszélnek.
896 #4 PirX
- 2018-08-30 15:46
Orosz hadgyakorlat kezdõdik a Földközi-tengeren: https://index.hu/...-tengeren/

Gyorsabb, mint a villám: https://youtu.be/...
33 #5 vizilo
- 2018-08-31 12:19
Elzárni a gázcsapokat ! Vagy megengedni zárt szobábann ...)s_vigyori
819 #6 rozsola
- 2018-08-31 21:50
De megjöttem , de megjöttem ! Vége a " nyaralásnak ! "
Törökország háborúban áll ámerikával , mivel Kína és Oroszország után belépett a " trojkába " azaz Venezuela , Irán és Törökország aranyfedezettel számol el. Közben Oroszország nagygõzzel veszi az aranyat. Amerika pofázik csakhogy
https://alternati...ba-az.html
Nagy a készülõdés izráel partjainál. Nem csoda hiszen izráel vízkészletei vészesen fogynak. Haarp vagy valami más ? Kérdezhetnék de " há' olyan nincs ! "
A " nyugat " felvonul a térségben mivel a kedvenceik egyre rosszabbul állnak. Ráadásul " ezek a pofátlan oroszok már a Golánra is betették a lábukat ". Há' mi lesz ebbõl hé !?
Sokan ( a kezdõk és az örök amatõrõk ) háborúról álmodoznak. Rossz hírem van : nem lesz semmi sem.
A török partoknál jól elvannak az orosz hajók , Sojgu Ankarában jelenti be a " nagy hadgyakorlatot ".
Van azonban egy érdekes paraméter. Oroszoroszág nemrég bemutatta a KH42 Kinzsál nevû rakétáját.
Egy kis csemege : korábban a szíriában lévõ egységek a Zirkon rakétákkal voltak felszerelve. Hatótáv 1,000 KM , Sebesség 8 Mach = 9,800 KM/h , maximális magasság 35,000 m.
A Zirkon bár gyors de a Földközi tengeren bõven maradt hely manõverezni. Putyin hozott egy döntést : " jobb rakéta kell ! " Lett is
A KH42 Kinzsál , Hatótáv 2,000 KM , Sebesség : 10 Mach = 12,500 KM/h , maximális magasság 40,000 m
Az új rakéta nem új , a korábban már ismert Iskander egyik változata.
Nos a probléma nemcsak a magasság és a sebesség , a legnagyobb gond a hatótáv. Ezt a rakétát egy " elavult , stb MIG 31 útjára tudja inditani. Ez azt jelenti , hogy Szíria partjainál cirkáló MIG 31 által inditott Kinzsál eléri a Gibraltári szorost. Vagyis amint az ámerikai ladik belép , gyakorlatilag ki van lõve. A problémát tetõzi a tény , hogy a MIG 31 több mint 3000 KM-t képes megtenni újratöltés nélkül. Vagyis a gép akár orosz területrõl is felszállhat.
A másik érdekes paraméter a rakéta önmanõverezési képessége valamint a fejlett GPS nyomkövetés. A célnak megjelelölt objektum akár 10 KM-t is elmozdulhat a rakéta inditásának pillanatától , a Kinzsál akkor is megtalálja és megsemmisiti.
Mivel a Kinzsál akár 40,000 méter magasságban is tud haladni , az MIM-104 Patriot PAC-3 az õ kb 30-35,000 m hatótávjával el sem éri. Már ha egyáltalán képesek bemérni az amerikai radarok
A híres és agyondicsért F-18 Hornet semmire se jó ebben a helyzetben hiszen hatótávuk mindössze 750 KM . Vagyis legalább 2 alkalommal kellene tankolni. Mégis hogyan ?
Halkan és csendben Kína ismét alkotott. Most mutattak be egy érdekes EMP szerkezetet amely képes az ellenséges rakétákat megbénítani nagyjából 200 KM távolságról. Persze ez is orosz licensz

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.73 másodperc
3,449,671 egyedi látogató