Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Bezárták a Wesselényi utcai holokauszt-álmúzeumot

BelföldPedig ez volt az eredeti és igaz-ságos holokauszt valódi története és mauzóleuma, amit tudatosan nyitottak és most látványosan töröltek. Így megyen ez. Lassan jöhet a többi szedett-vedett zsidó-szutyok eltakarítása es! Néhány nappal ezelõtt civilek rendeztek figyelemfelhívó akciót a belvárosi Shoah Cellar elõtt, az önkormányzat már lépett is.

Néhány napja megírtuk, hogy civilek akcióztak a Wesselényi utcai Shoah Cellar elnevezésû, holokauszt-álmúzeum elõtt. Azért tiltakoztak, mert a belvárosi pincében kiállított tárlat hamis információkkal csalt ki pénzt a látogatóktól.

A „múzeum” egyebek mellett azt állította, hogy a pince volt a központja a 18. században alapított zsidó gettónak, hogy itt született Theodor Herzl zsidó származású osztrák-magyar író, politikus, illetve hogy itt kínozták meg és végezték ki Szenes Hannát. A tárlat ráadásul a civilek szerint rendkívül igénytelen módon, falra ragasztott, rosszul fénymásolt képekkel igyekezett alátámasztani a hazugságokat.

Korábban a hvg.hu-nak írt cikkében leplezte le a Wesselényi utcai kamu holokauszt-múzeumot, a Shoah Cellart a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár fõigazgatója, Toronyi Zsuzsanna. A pince ennek ellenére még hónapokig zavartalanul mûködött, a hatóságok semmit sem léptek az ügyben. A civilek szerdai akciója azonban úgy tûnik, megtette hatását: az önkormányzat pénteken bezáratta a helyet.

Az ajtót lelakatolták, és az ilyenkor szokásos papír is kikerült a bejáratra, miszerint az ingatlan az önkormányzat tulajdona, illetéktelenek nem léphetnek be.
Link

Hozzászólások

684 #1 atacama
- 2018-08-31 15:17
ehh,biztos csak leálltak,technikai szünet...
csak takkarríííttanak!:D
vagy holló koszt azaz sajtérlelõ lesz bellõle a penész már meg van.....
267 #2 Perle
- 2018-08-31 19:39
Arról egy szó sincs, ki szedte a sarcot a látogatóktól.
Nem hisze, hogy nagyon kellene tartani attól, hogy az ingatlan visszakerül az önkormányzat tulajdonába.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
3,410,498 egyedi látogató