Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Robbanásban meghalt Zaharcsenko kelet-ukrajnai szeparatista vezetõ

BelföldAdódik a kérdés: tényleg meghalt, vagy csak eljátszották. Ha igen, akkor vagy az FSZB volt, vagy senki más. Persze a többi zsidó szolgálatok is szóba jöhetnek, de annak semmi értelme. Ettõl függetlenül kár érte. Talán nem értette, hogy jó ember nem kerülhet élve ki a "sakkjátszmából". Az Interfax orosz hírügynökség értesülése szerint egy donyecki kávéházi robbanásban életét vesztette pénteken Olekszandr Zaharcsenko kelet ukrajnai szeparatista vezetõ.

Az UNIAN ukrán hírügynökség a life.ru orosz hírportál helyszínrõl származó értesüléseire hivatkozva jelentette, hogy Zaharcsenkót a Szepar nevû kávéházból sérülésekkel kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét. A robbanásban az elõzetes információk szerint megsérült az oroszbarát szakadár “népköztársaság” egy minisztere is.

A Fokusz ukrán hírportál szerint a kávéház, ahol a robbanás történt, Donyeck központjában van, mintegy 400 méterre az EBESZ-küldöttség donyecki irodájától.

A 42 éves Zaharcsenko 2014. november 4-e óta volt az önkényesen kikiáltott Donyecki Népköztársaság vezetõje, korábban már több, ellene irányuló merényletkísérletet túlélt.
Moszkva: Kijev állhat a gyilkosság mögött

Minden alap megvan azt feltételezni, hogy Olekszandr Zaharcsenkónak, a donyecki szakadár köztársaság vezetõjének meggyilkolása mögött az ukrán kormány állhat – mondta Marija Zaharova orosz külügyi szóvivõ újságíróknak pénteken Moszkvában.

Donyeckben terrorcselekmény következtében életét vesztette Donyecki Népköztársaság vezetõje, Alekszandr Zaharcsenko

– közölte a szóvivõ, oroszul ejtve az Ukrajnától önhatalmúlag elszakadt oroszbarát terület szakadár vezetõjének nevét.

“Minden alap megvan azt feltételezni, hogy meggyilkolása mögött a kijevi rezsim állhat, amely nem egyszer alkalmazott már hasonló eszközöket a másként gondolkodók és a kellemetlenné vált személyek kiiktatására” – tette hozzá.

(MTI)
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-08-31 20:50
Azért ment á kávézóba, hogy megemlékezzenek az elõtte nem sokkal neghótt zsidó énekesrõl, Kob son-rõl.
Talán ma is élne, ha a parókás énekes nem távozott volna az élõk sorából.
Vagy rapidan kivégezték a ma kezdõdött nemzetközi hadgyakorlat napján.
https://www.karpa...ukrajnaban
819 #2 rozsola
- 2018-09-01 21:13
DONYECKBEN KINEVEZTÉK AZ IDEIGLENES ÁLLAMFÕT

2018. szeptember 1.

A Donyecki Népköztársaságban (DNR) ideiglenes államfõvé nevezték ki Dmitrij Trapeznyikovot. Trapeznyikov eddig az ország Minisztertanácsa elnökhelyettesének a posztját töltötte be. A hírt a Donyecki Hírügynökség (DAN) jelentette be, augusztus 31-én.

– A Területvédelmi Törzs meghozta döntését: Alekszandr Zaharcsenkó tragikus halála következtében Trapeznyikov Dmitrij Viktorovicsra ruházza rá a DNR államfõje funkcióinak ellátását – áll a közleményben.

A DNR alkotmányának értelmében, ha az államfõ hatáskörei idõ elõtt megszûnnek, illetve azokban az esetekben, amikor az államfõ idõlegesen nem tudja ellátni feladatait, e hatásköröket, idõlegesen a DNR Minisztertanácsának elsõ elnökhelyettese látja el.

Dmitrij Trapeznyikov 1981. április 12-én született Krasznodarban. Egy évvel késõbb családja Donyeckbe költözött. Három felsõfokú diplomával rendelkezik, a „Sahtyor” donyecki labdarúgó klub menedzsere volt. A késõbbiekben vezetõ posztokat töltött be vállalatoknál. 2010 és 2012 között Donyeck Petrovka kerületében volt a kerületi tanács vezetõ-helyettese. 2014-ben támogatta a Donbassz kiválásának elgondolását, és a népfelkelõk közé állt. A továbbiakban a telmanovói járás ideiglenes közigazgatása vezetõjének tisztét töltötte be.

Ezt követõen az Elnöki Adminisztráció kül- és belpolitikai fõosztályát irányította. Alekszandr Zaharcsenkó tragikus haláláig az ország Minisztertanácsának elnökhelyettesi tisztét töltötte be.

* * *
Mostanáig ukrán részrõl célzásokat tettek arra, hogy az államfõ elleni merénylethez Kijevnek köze volt. Egyesek Zaharcsenkó testõreinek egyikét gyanítják tettesként.

A „Szepar” nevû étteremben („szeparoknak” az ukránok nevezik a Donbassz embereit) az államfõ és kísérete (közöttük Alekszandr Tyimofejev adó- és adóbehajtási miniszter, aki a kórházban szintén belehalt sérülésébe) éppen a napokban elhunyt Joszif Kobzon táncdalénekes torát ülték. Joszif Kobzon a Donbassz szülötte volt, hazafias dalokban támogatta szülõföldjének harcait. A merényletet egy gépkocsiba – más források szerint egy lámpatestbe – rejtett pokolgéppel követték el. A két meggyilkolt politikus mellett 11 ember sebesült meg.

Alekszandr Zaharcsenkó temetése holnap, szeptember 2-án lesz. Holttestét az Állami Operaház épületében ravatalozzák fel.

Az országban rendkívüli állapotot hirdettek, egyelõre nem engedélyezik a Donyeckbe be-, illetve onnan történõ kiutazásokat, újra meghosszabbították a csak nemrég megrövidített éjszakai kijárási tilalmat.

Az ország hadvezetése az ukrán készülõdés erõsödését rögzítette. Rögtön a merénylet hírül vétele után magasabb harckészültségbe helyezték az ukrán hadsereg egységeit – miközben tovább folyik fegyverek, hadianyagok, a személyi állomány összevonása. A Kijevben elhangzó nyilatkozatokból az tûnik ki, hogy az ukrán hadsereg rohamra készül a Donbassz ellen. A végsõ cél: Donyeck bevétele.

Porosenkó „elnök” váratlanul Washingtonban termett, ahol a Kongresszusban – állítólag – az „Északi Gázvezeték” ügyérõl tárgyal.

A minszki tárgyalásokkal kapcsolatban, egyesek azok végét jósolják. Míg mások szerint a tárgyalások kilátásai javultak: Kijev talán inkább szóba áll majd az új vezetéssel. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivõ, látható lehangoltsággal szólt arról, hogy a gyilkos merénylet rontja a térség, a tárgyalások légkörét.
267 #3 Perle
- 2018-09-01 23:03
"Robbanásban???? meghalt " Micsoda cinizmus egy szándékosan meggyilkolt vezetõrõl ezt írni. Mintha propán-bután gázpalack vagy kávéfõzõ miatt következett volna be a halála.
Annyira útban volt már Poros Jankónak a donyecki vezetõ, hogy drasztikusan lépett, vagy arra kényszerítették.Inkább örökbefogadó gazdákat keres az ottani nagyobb városoknak, mint hogy átengedje az ott élõ oroszoknak a területet.
Ukrajna úgy marad egyben, hogy odaajándékoz városokat egy -egy nyugati barátainak. Bezzeg Kárpátalját 10 körömmel szorongatja.
https://www.karpa...varosoknak
Sajnálom ezt a Zaharcsenkót, Még azért is, mert úgy túnt, hogy az európai politikusok, vezetõk között még akadt egy igazi férfinek kinézõ férfi a sok elkorcsosult szép arcú vagy patkányképû között.
4 #4 Posta Imre
- 2018-09-02 09:51
Perle, csodálkoztam, vagy csalódtam vona, ha nem keveredik az akcijóba zsidó szál. Porosenkó nem számít! A PETRO (dollár) már igen, ahogy a neve is jelzi, bár lõporosnak mondják a hangulatot, de közben az eddigi politikai zsidó brancs elitje és utódaik tobzódnak ugyanúgy Moszkvában, mint Kijevben, vagy mint itt, judapesten.

Rozsola, még vagy 5 év, mire eljutnak a "0" ponthoz. Addig húzzák. Se a zsidó "lengyelek", se a zsidó "magyarok" se a "románok" még nem állnak készen.
267 #5 Perle
- 2018-09-02 11:48
Poros Jankó közben elment Amerikába Mekkeint , ahogy õ nevezte," Ukrajna hõsét" temetni.
https://www.presi...m-ma-49334
267 #6 Perle
- 2018-09-04 14:19
2015-ben megjósolta valaki, hogyan végzi Zaharcsenko és milyen körülmények miatt: Imrét igazolja,
https://hu.mebal....oszorszag/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.53 másodperc
3,408,661 egyedi látogató