Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Gulyás Gergely: egyház és állam egymás természetes szövetségese

BelföldUgyanaz a zsidó-maffia gyökér és persze természetes szövetségesek, hisz bûnözõk, hazug senkiházi paraziták. Van még kérdés? Ja, az érthetõ, hogy kell a cirkuszhoz a "hit" és az "egyház" ennek a cirkusznak a lényeges kapcsa, hisz "isten" hamarosan odaver, de nagyon. Egyház és állam egymás természetes szövetségese, az együttmûködés szükségessége éppen a különvált mûködés következménye – mondta a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Hajdúdorogi Fõegyházmegye oktatási intézményeinek közös tanévnyitóján pénteken Debrecenben.

Gulyás Gergely a Szent László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskolában hangsúlyozta: a kereszténység a közösségbõl fakad, az tartotta meg kereszténynek Európát. A közösség az, amely az elmúlt évezred során minden olyan kulturális alapot biztosított, amely a túléléshez szükséges volt – tette hozzá.

A miniszter szólt arról, hogy a most induló tanévben már több mint egymillió gyerek jut ingyen tankönyvhöz: az elsõ kilenc évfolyamon az összes diák térítésmentesen kapja a tankönyveket, a többi évfolyamon rászorultság alapján jár az ingyenesség.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: az elmúlt években átalakult a magyar iskolarendszer, a legfontosabb változás, hogy egyházi, illetve állami fenntartásba kerültek az intézmények. A változtatás azt a célt szolgálta, hogy mindenki sorsáról az döntsön, ki mennyire szorgalmas, „hogyan áll az iskolai tanulmányaihoz”, és ne az határozza meg az emberi életút esélyeit véglegesen, ki hova születik – mondta.

A miniszter hangsúlyozta: az egyházi szerepvállalás a garanciája annak, hogy nem csak tudásban, de hitben is gazdagon végezhetnek diákok, az egyházak évezredes hazai gyakorlata ugyanis nem csupán az oktatásra, hanem a nevelésre is kiterjed. Az egyházi intézmények célja, hogy nem csak okos és felkészült, hanem jó embereket bocsássanak útjukra. Olyan embereket, akik tudják, hogy mit keresnek, és azt hol találják meg az életben – fogalmazott.

A tanévnyitón Kocsis Fülöp érsek-metropolita megáldotta az ettõl a tanévtõl új néven, Szent László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskolaként mûködõ intézményt, amelyet 295 millió forintból felújítottak. Európai uniós és kormányzati támogatásból kicserélték a nyílászárókat, szigetelték az épületet, napkollektorokat szereltek fel, és felújították az iskola ötszáz adagos fõzõkonyháját is.
Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2018-09-02 07:07
Elmész Gulyás a metélt francba !

"..., az egyházak évezredes hazai gyakorlata,..", te barom, te tudod mirõl beszélsz ? Én tudom, ezért utállak mint a szart, mióta a pofádat elõször megláttam. Annyi "egyház" van már, hogy eltakarják a Napot, van is sötét , de nagyon.
267 #2 Perle
- 2018-09-02 11:32
" ne az határozza meg az emberi életút esélyeit véglegesen, ki hova születik"
Már pedig az határozza meg ebben az országban az emberek sorsát. A pénz hatalma még sosm volt olyan erõs itt, mint valaha.
Az " elit" csemeték külföldi iskolákban, egyetemen tanulnak.
Kiváncsi lennék, hány szegény goy családból származó gyermek van a Loderesek között?
267 #3 Perle
- 2018-09-04 13:02
A sport álomtitkár gyermekei oktatása magániskolában évi 2 millió/kop.
https://24.hu/kul...gyerekeit/

ó lenne tudni, ingyenes tankönyv és étkezés jár-e még nekik?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.42 másodperc
3,399,774 egyedi látogató