Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Egy kiszivárgott levél szerint októberre összeomlik a Honvédkórház sürgõsségije

BelföldEzek a "levélírók" már csak ilyenek. Megy a "hõscsinálás"...és a "rendszer nem tud összedõlni, mert ez a fos "nép" semmire nem jó, csak bajnak... A Honvédkórház sürgõsségi centruma „legkésõbb október elsõ harmadának végére jelen személyi állománnyal, illetve mûszerezettséggel mûködésképtelenné válik” – olvasható abban a levélben, amelyet Kun Szabó István vezérõrnagynak, az MH Egészségügyi Központ parancsnokának írtak, és amely eljutott az Indexhez.

A pénteken a munkavégzéshez szükséges személyi és tárgyi feltételek hiánya felmondó Zacher Gábor aláírásával készült levél felsorolja, hogy a sürgõsségi centrumban dolgozó orvosok közül hatan töltik felmondási idejüket, ketten gyermeket várnak, egy ember végleg el akarja hagyni a pályát, többen kevesebb óraszámban vagy félállásban szeretnének dolgozni, egy orvos a PhD-ja miatt fizetés nélküli szabadságra megy, egy orvost pedig külföldi misszióba vezényeltek.

A levél szerint a távozókat nem tudják teljes mértékben pótolni, így gondot fog okozni az ügyeleti mûszakok megszervezése, és már most is az ügyeleti mûszakokban keletkezett lyukak betöltésére más osztályokról irányítanak át orvosokat a sürgõsségi ügyeletre – kellõ gyakorlat nékül.

Az októberi beosztás elkészítése és az a szerint való munka ilyen létszám mellett nem vállalható – áll a levélben.

Zacher a portálnak hangsúlyozta: nem õ osztotta meg a levelet a nyilvánossággal. Azt mondta ugyanakkor, hogy a levélben szereplõ problémák ismerõsek számára, hiszen ezeket korábban többször jelezte az intézmény vezetésének.

Arról, hogy mi a baj a Honvédkórház sürgõsségi osztályán, itt írtunk bõvebben:
Budapest, 2017. november 27. Zacher Gábor toxikológus, a Honvédkórház sürgõsségi centrumának fõorvosa, a Magyar Fiatalokért díj kitüntetettje beszél az átadóünnepségen a budapesti Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Mûvészeti Galériában 2017. november 27-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Nagy a baj a Honvéd sürgõsségi osztályán, Zacher már évekkel ezelõtt kongatta a vészharangot
Elõször néhány orvos mondott fel, ma kiderült, az osztály vezetõje, Zacher Gábor is elhagyja a Honvédkórházat. Mi történik az ország legnagyobb sürgõsségi osztályán?

A Népszava információja szerint Burány Béla, az Országos Mentõszolgálat fõigazgatója válthatja Zachert a Honvédkórház sürgõsségi osztályán, egyelõre megbízott vezetõként.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László
Link

Hozzászólások

396 #1 Kujak
- 2018-09-02 10:19
Zachert azonnali hatállyal elbocsájtotta a miniszter....
Most akkor felmondott vagy kirúgták? Tyúk vagy a tojás?
267 #2 Perle
- 2018-09-02 10:57
Kell már talán a hely az idegen mundérosoknak, akik golóbist kapnak bõrükbe valahol északon vagy keleten?
Minden készen van hozzá ott, ahol a civileket nem képesek ellátni.
http://www.honved.../cikk/1094
http://www.honved.../cikk/1287
238 #3 bivaly
- 2018-09-02 15:05
Zacher "hungarikumnak" gondolta magát, védett, kikezdhetetlen felhõk feletti entitásnak. Most szóltak neki, hogy tévedett. Operett "orvosokra" nincs szükség sehol.
4 #4 Posta Imre
- 2018-09-02 15:19
Már elfeledtétek, hogy pár hónapja még az volt a hír, hogy kirúgják, aztán megegyezhettek, hogy amíg elfeledi a "nép" a "múltat" addig maradhat, aztán kocc!

https://ripost.hu...st-tesznek Ettõl még az "egészségügy" pont olyan xar, mint bármi más itt...
1168 #5 Herzsi
- 2018-09-02 17:20
Veszélyes állapotok uralkodnak a Honvédkórházban, állítja az egészségügyi szakértõ
Kunetz Zsombor Zacher Gábor távozása kapcsán fejtette ki véleményét az intézményrõl, ami szerinte az összeomlás szélén tántorog.
https://www.szere...-szakerto/
684 #6 atacama
- 2018-09-03 12:55
Érdekes történet ez a Honvéd kór ház...
mikor megépült és át adták európai szintû csúcs hipermodern human vágóhídnak lett beharangozva..
mûködését megkezdte.. kezelták itt nyakra fõre a magyar emberek TB számai alatt a sok emlõrágó haramiát szerte európából..mert néhány éve ki is bújt a szög a zsákbú ...ezen a téren...
aztán most már összeomlás szélén vala..
zacher egy "egyszerû" szóvívõ féleség volt aki mindig csak nyilatkozgatott ha valami új party drog lépett színre, nagy bulik alkalmával hogy hányan ütötték ki magukat, hányan végezték a kijózanítóban és hány embernek kellett kimosni a belit..
benne volt ö is az okosságokban,ügyességekben. amolyan Czeizel módra....csak még ki kell hámozni..
4 #7 Posta Imre
- 2018-09-03 17:38
Sorra mondanak fel az egészségügyben

A munkahelyén tapasztalható körülmények miatt nem tud tovább felelõsséget vállalni saját és az ott dolgozók munkájáért, ezért szeptember elsejével visszaadja megbízását egy vidéki kórház sürgõsségi betegellátó-osztályának (SBO) fõnõvére - errõl õ maga írt Facebook-oldalán egy nyilvános bejegyzésben.
"Nem akarok túlélésre játszó fõnõvér lenni"

"Nem akarok olyan fõnõvér lenni, aki a túlélésre játszik, és úgy érzi, eleget tett a saját munkakörének azzal, hogy munkalapokat ír eldugult WC-krõl, leszakadt karnisokról, aki a jól végzett munka elégedettségével dõl hátra, amikor feladta a gyógyszerrendelést és elkészítette a következõ havi beosztást" - számol be a posztban az érdemi munkát hátráltató napi problémákról.
https://www.hazip...0903120448

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.73 másodperc
3,402,995 egyedi látogató