Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szijjártó: Magyarország megfigyelõi státust kapott a Nemzetközi Türk Akadémiában

BelföldMi a jó büdös jahvét keres új-judea-dzsipszi-land ott? Kurultájozgatnak? Megemlékeznek a kazár-maffiáról? Vagy?
A tudományos és kulturális kutatást, valamint együttmûködést segítõ Akadémiát Kazahsztán, Törökország, Azerbajdzsán és Kirgizisztán hozta létre.

Magyarország megfigyelõi státust kapott a Nemzetközi Türk Akadémiában– közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap az MTI-vel telefonon Biskekbõl, a kirgiz fõvárosból, ahol a türk-nyelvû országok együttmûködési tanácsának külügyminiszteri szintû tanácskozásán vett részt.

A szervezet hétfõn tartja államfõi és kormányfõi tanácskozását. Ennek elõkészítéseként zajlott vasárnap a külügyminiszteri ülés. Az együttmûködési tanácsban való magyar megfigyelõi részvételrõl hétfõn döntenek, ennek elõszobájaként hagyták jóvá a külügyek vezetõi vasárnap Magyarország megfigyelõi státusát a Nemzetközi Türk Akadémiában – emelte ki a magyar diplomácia irányítója.

A tudományos és kulturális kutatást, valamint együttmûködést segítõ Nemzetközi Türk Akadémiát 2012-ben hozta létre Kazahsztán, Törökország, Azerbajdzsán és Kirgizisztán. Szijjártó Péter kifejtette, a részvétel a Nemzetközi Türk Akadémia munkájában azt jelenti, hogy a türk népek történelmét kutató, turkológiai kutatásokat végzõ nemzetközi intézmény munkájában ezentúl magyar kutatók is részt vehetnek. Hozzátette, Magyarország álláspontja egyértelmû abban, hogy Európa számos kihívással néz szembe. Annak érdekében, hogy az ország megfeleljen ezeknek a kihívásoknak, szükség van az együttmûködésre azokkal az országokkal, amelyek akár gazdasági, akár energetikai vagy biztonsági szempontból Európa segítségére lehetnek.

Törökország hamarosan a világ tíz legnagyobb gazdasága közé kerül, a közép-ázsiai térség pedig dinamikusan fejlõdik. Ezen felül a közép-ázsiai térségbõl számíthat Európa újabb gázszállítmányokra, amelyet Törökországon keresztül juttatnának el. Az ehhez szükséges építkezést Törökországban már megkezdték. A magyar külügyminiszter hangsúlyozta, biztonsági szempontból is fontos az együttmûködés a térséggel. A régió országai ugyanis gátat szabhatnak a terrorizmus alapját adó, Európát is fenyegetõ eszméknek. A gazdasági együttmûködés tekintetében ezek az országok segíthetnek abban, hogy Európa és a kontinens keleti szomszédsága között hatékony együttmûködés épüljön ki. Ezek az országok nagyra becsülik Magyarországot. Úgy tekintenek rá, hogy büszke történelmére, örökségét és hagyományait ápoló állam, amelynek örökségében ott vannak a keleti gyökerek. Ezt szem elõtt tartva a türk-nyelvû országok egyre szorosabbá fûzik együttmûködésüket Magyarországgal.

Biskekben vasárnap nyitják meg a III. Nomád Világjátékokat, Magyarország 36 fõs küldöttséggel vesz részt a hagyományõrzõ eseményen - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

(MTI)
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-09-02 16:22
Így érkezett meg Orbán Viktor Kirgizisztánba - fotó

Orbán Viktor megérkezett Kirgizisztánba, az Isszik-Köl nemzetközi repülõtérre. A miniszterelnök látogatásának célja, hogy részt vegyen a III. Nomád Világjátékok megnyitóján Kazahsztán, Azerbajdzsán, Törökország és Üzbegisztán vezetõinek társaságában.

A jövõ szombatig tartó hagyományõrzõ eseményen magyarok öt sportágban összesen 16 versenyzõvel állnak rajthoz: íjászat, szkander, szumó, sambo, bothúzás.http://www.atv.hu.../hirkereso
4 #2 Posta Imre
- 2018-09-02 16:24
Ezrek követelték az újraegyesítést

2018. szeptember 2., vasárnap 12:31, frissítve: vasárnap 13:23
Moldova és Románia újraegyesítéséért tüntettek több ezren a kisinyovi parlament épülete elõtt. Márciusban a román parlament egy olyan szimbolikus nyilatkozatot adott ki, amiben Bukarest elvben nem zárkózik el a két ország egyesítése elõl. A javaslatot támogatók szerint Moldova így könnyebben érné el az Európai Uniót és a NATO-t is. A kormány azonban egyelõre nem akarja feladni a függetlenségét.

Román és uniós zászlókkal vonult a kisinyovi parlament elé az a több ezer ember, aki Moldova Romániával való újraegyesítését követelte a képviselõktõl.

„Szeretnénk, ha újra egyesülnénk az anyaországunkkal. Le a határokkal! Senki se kérte, hogy akarjuk-e, hogy az oroszok megszálljanak minket. Pont ezért, most sem kell senkitõl engedélyt kérjünk. Egyesíteni kell, ennyi” – fogalmazott egy tüntetõ.

Moldovában két pártra szakad a politikai élet, az egyik fél inkább Oroszországot követné, a másik pedig Romániához csatlakozna, amivel közelebb kerülne egyrészt az Európai Unióhoz, másrészt a NATO-hoz. Moldovát 100 éve, az elsõ világháború végén csatolta magához Románia, késõbb azonban a Szovjetunió kebelezte be, és csak 1991-ben vált függetlenné.

Most a tüntetõk arra hivatkoztak, hogy a román parlament nyitott az újraegyesítésre.

„Március 27-én, más kollégáimmal együtt megszavaztunk egy olyan nyilatkozatot, ami világosan kimondja, hogy Románia kész együttmûködõen reagálni a moldovai nép országegyesítési igényére. Mi itt ma azt követeljük, hogy a moldovai parlament adjon ki egy ugyanilyen nyilatkozatot” – mondta a demonstráción résztvevõ román parlamenti képviselõ, Constantin Codreanu.

A kisinyovi kormány azonban nem hajlandó semmilyen egyesítési gesztusra, a hivatalos álláspont az, hogy Moldova továbbra is ragaszkodik a függetlenséghez.
https://hirtv.hu/...st-2467034
684 #3 atacama
- 2018-09-02 16:40
és indul valamelyik versenyszámban? bothúzogatás?
mert nagyon látszik a jólét!!:D
683 #4 Duterte
- 2018-09-02 16:46
Nagyon nyomják ezt a Türk vonalat, mer ez pont kapóra jön hogy ne kelljen beszélni a sumér-hun-magyar azonosságról
684 #5 atacama
- 2018-09-02 17:16
Szíj Ártó bratyizik.
https://privatban...ter-321199
nem tudjuk be jött-e a sajt biznisz az arabokkal..Kõrös tej...
4 #6 Posta Imre
- 2018-09-02 17:20
A türk zsidók ott is jól elszórakoznak. Mosolygós gyerökök, kipa sehol, csak hát ebbõl egy szó sem lehet igaz.

https://www.youtu...VXqsPA80r0
4 #7 Posta Imre
- 2018-09-02 18:16
Jövõre már kapható lesz egy új elektromos kisautó, a Sion

A müncheni Sono Motors startup vállalat a jövõ év végére tervezi piacra vinni "Sion" elektromos kisautóját - jelentette be az Automobilwoche szaklapnak adott interjúban Thomas Hausch igazgató.
https://mfor.hu/c...-sion.html
267 #8 Perle
- 2018-09-02 22:49
Jujdejó nevet választottak ki az elektromos járgánynak!s_olvas
819 #9 rozsola
- 2018-09-02 23:33
Duterte ! Inkább maradj csöndben ha nincs meg a tudásod. Az említett népek már régen " hiszik és vallják " hogy akiket ti " sumér " néven neveztek azok valójában KÁNGÁROK.
Az cikkben felsorolt nemzetségek még ismerik az õsi rovást ami gyakorlatilag megegyezik a " sumér " írásjelekkel. A saját nyelvükön el tudják olvasni és meg is értik.
Jó helyen kopogtat a judeapesti zsidaj , persze más célokkal. Leszarják õk a magyarok testvérnépeit , nekik az " üzlet " a fontos.
Meg ugye a Magyar Király azaz Zsidó Világcsászár valahogyan össze kellene kaparnia a császárságát.
Megnyugtatlak , a Nagy Hun Szövetség ismét összeállt. A két vezetõ " törzs " közösen " hadgyakorlatozik " JaPÁNtól (H)IsPÁNig. Az õsi Hun Törzsszövetség törvényei szerint a " vezér nemzetség " megvédi a kisebb testvéreit. Összegyüjti seregét és felszabadítja a testvérnépeket ( 400 Attila , 800 Árpád ...... ) majd a Nagy Hun Nemzetgyülésen azaz helyesen mondva " DIÉTÁN " ( a japánok a mai napig Diétára gyülnek össze ) , megtörténik a " DUMA " és ATYAKÁNT emelnek pajzsra aki az URAL hegység vidékérõl fog URALKODNI
Nagyjából egy a mainál sokkal nagyobb Orosz Föderációt kell elképzelni amelyben közös lesz a pénz , a honvédelem és a külügy. A Föderáció tagjai önnálló belsõ kormányzattal fognak rendelkezni és mozogni persze az ATYAKÁN törvényei által megszabott keretek között.
Nincs új a nap alatt. Jön a REFORMÁCIÓ amely sok REFORMOT fog elhozni.
Érdekes lesz a sportprogram , íjászat : naná ! elvégre Hunok vagyunk , majd szumó ( Japán nemzeti sport ) , szambó ( orosz nemzeti sport ) stb
Csak óvatosan a zsidózással. Arrafelé nemigazán kedvelik a zsidókat. Üzbegisztánban bezárták az egyetlen nyitva lévõ zsinagógát mert egyrészrõl senki se használta , másrészrõl mint turistacsalogatónak se jött be az " érdeklõdés " hiánya miatt. A tadzsikoknál is hasonló a helyzet.
Türkmenisztán pedig nagy cimbora a szintén gáz és olajnagyhatalmakkal Oroszországgal és Iránnal és persze a másik HUN testvérnéppel Kínával is.
A Törökország által elindított TÜRKBIRDEV egyre jobban teljesít. A Türk Birodalom összekapta magát és komoly gazdasági tényezõvé vált.
Ázsia már fel van osztva : Orosz , Türk , Kínai-Japán és Muszlim tömbé. A Muszlim tömb feletti irányításért korábbban Törökország és Irán versenyzet de " történt valami " és a vetélkedésnek egyszer csak vége lett.
Irán Kína egyik legnagyobb nyersanyag beszállítója , Kína és Törökország pedig évek óta barátok. A helyzetet nagyban stabilizálja Oroszország és Kína valamint Oroszország és Törökország egyre jobb viszonya.
Korábban már " megprófétáltam " ezt. Törökország , Irán , Kína és Oroszország stabilizálja a térséget. Na nem azért hogy az ott élõknek jobb legyen hanem az igazi cél nem más mint Amerika-Izrael kiszorítása.
Röviden , tömören ez a térség " virágzik ". Forog a pénz , az árú és a haditechnika. Így mindenki jobban jár.
Ha utánnanéztek a híreknek a térségben béke és csend honol. Pedig az egyes országok között komoly ellentétek voltak/vannak amelyekbõl bármikor fegyveres összecsapások lehettek volna hasonlóan a Kaukázus és a Balkán térséghez.
Ugyanezt a modelt akarja és lépésrõl lépésre meg is fogja valósítani Oroszország és Törökország a Kaukázusban. Csakhogy ott Grúzia a feketebárány. A többiekkel már " meg van beszélve a dolog ". Ugyan Amerika-Izrael néha még kavarja a szart Karabahban de komoly akciót már nem tudnak kivitelezni. Egyre nehezebb fegyverbe állítani a Kaukázus népeit mivel közvetlen közelrõl nézték végig Csecsenföld esetét. A mai napig tart a már megszokott kivégzésük a volt " csecsen " ( zsidó ügynökök ) harcosoknak.
Bár még elsõre hihetetlennek tûnik de a Balkánon is elkezdõdött a " rendrakás ". Fõleg Boszniában vannak " balesetek " miután a Boszniában lévõ török hadsereg " egyik pillanatról a másikra " értékes információkat adott át Oroszországnak az ott lévõ " jómadarakról ". Putyin Balkáni hadserege azaz Szerbia pedig " besegít " a véletelen balesetekbe. Egyes információk szerint a török katonai hírszerzés egyes Koszovói " jómadarakól " is adott át információkat Moszkvának.
Közben Kína is terjeszkedik. Pakisztántól Fekete Afrikáig hadibázisokat épít ki. Véletlenül a kínai bázisok stratégiai helyzete igencsak furcsa. Olyan területeket fed le amiket az orosz bázisokról nehézkes elérni. Véletlenül sincs orosz és kínai bázis ugyanabban a zónában. Mert ugye " vannak véletlenek "
Európa normálisabb része ( naná hogy a keleti ! ) pedig ugyanebbe a folyóba van terelve. Ugyanezt a modelt alkamazzák. Jönnek a kínai " befektetések " , közlekedési hálózatok modernizálása , valamint az orosz FSZB szimatolása. Párhuzamosan Emberi Európában és Afrikában épülnek logisztikai központok , gyorsvasútak , autópályák. Na meg persze orosz vagy iráni , török vagy akármilyen de valójában " Protected by Gazprom " vezetékek.
Akinek van egy csepp esze az már láthatja , elõre megírt forgatókönyv szerint megy az elõadás. A fõszereplõk évek óta leosztották a szerepeket , a mellékszereplõk pedig megkapták az " ukázt " : Márpedig ez lesz vagy jön a balhé !. A " kicsik vették a lapot ". Csecsenföldön a " nagyok " megmutatták mivel dicsérik meg a " szófogadókat "
Nem véletlen , hogy Izrael olyan nagyon be akarna lépni ebbe a zárt klubba. Tudja Tel-Aviv , Amerika és az EU csak hab a vizen a Kelethez képest.
Szeretett Viktorunk is Izrael miatt engedelmeskedik bár szerencsés helyzetben vagyunk mivel a " nagyok " akaratunk ellenére is bevettek minket a csapatba.
Akármi is lesz , egyben biztosak lehetünk : jobban járunk ha keleten kapargatjuk a gesztenyét.
9 #10 vala_ki
- 2018-09-03 09:22
Orbán szerint megdõlt a régi világrend.
Szép a háttérkép.
kep.index.hu/1/0/2086/20860/208601/20860164_2bf6b046a989827ba8354a59786699c7_wm.jpg
https://index.hu/...vilagrend/
75 #11 talpi
- 2018-09-03 19:36
rozsola
ne feledd, nyugat ájrópa népessége, bõségesen fel van turbózva, kínaival, s most érdekes mód/?/ oda igyekszik a sok-sok"migráns" aki ugye sosem volt és nem is lesz katona. :D
Merkel anyó pedig "békésen várja" a beteljesedést.
267 #12 Perle
- 2018-09-04 12:26
A kazah elnök mellett ülni az elsõ sorban a sportrendezvény megnyitóján nem semmi, ezért itt széttürkölöm, illetve szétkürtölom.

static-2.akipress.org/st_gallery/24/522624.971e0de2824ab968b4a492a83e80459f.jpg
684 #13 atacama
- 2018-09-04 18:08
de azért milyen tisztes távolságok vannak az ülések között, nehogy a nagy ovációk és gesztikulációk közepette nyakon vágásokba és arcon törlésekbe torkoljon a rendezvény heve..:D
de még összeborulni sem lehet mint kocsma elõtt a biciklik..
4 #14 Posta Imre
- 2018-09-04 18:26
Jaj má yerökök, ne vegyétek ezt annyira melyre, hisz fel vót vezetve...csak kicsit zsidósan. Kazah és az üzbég nagykövetek, meg amirõl még nem is tudunk...

kuruc.info/galeriaN/hir/Szegedi_Csanad-kazah_nagykovet2.jpg

kuruc.info/galeriaN/egyeb/szegedimong.jpg
238 #15 bivaly
- 2018-09-05 19:31
Jé, mán, Szegedi Csani !

Hogy baszná meg a kardfogú tigris !
4 #16 Posta Imre
- 2018-09-05 19:37
Meg a KGBéla!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.20 másodperc
3,398,643 egyedi látogató