Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Magyar-orosz kulturális együttmûködési egyezményt írtak alá Moszkvában

BelföldEztán a "magyar" luxusribancok nem Dubajba, hanek Moszkvába mennek zsidófaxt copni, jaj de jó! Tárcaközi keretmegállapodást írt alá a 2020-ig tartó kulturális együttmûködésrõl Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere és Olga Jarilova, az orosz kulturális tárca helyettes vezetõje vasárnap a moszkvai Nagyszínházban (Bolsoj).

A megállapodás kiterjed a kultúra és a tudomány számos területére, egyebek között a filmmûvészetre, a zene- és a táncmûvészet több válfajára, a régészetre, valamint a kiemeltként kezelt fesztiválokra való kölcsönös meghívások és a kulturális kincsek visszaszolgáltatásának lehetõségére.

Kásler Miklós a magyar közmédiának elmondta, a megállapodás célja a kapcsolatok szélesítése, elsõsorban a rendezvények, így a novemberben esedékes szentpétervári fesztivál és a Budapesti Tavaszi Fesztivál vonatkozásában, amelynek kiemelt vendége az orosz zene és az orosz balett lesz.

“Ezenkívül beszéltünk régészeti, archeogenetikai, eredetkutatási közös projektekrõl, ugyanis a magyar õstörténet kötõdik Oroszország déli területeihez, de az itt élõ nemzetek szempontjából is nagyon lényegesek ezek a kutatások”

– mondta a miniszter.

Kitért arra, hogy az orosz-magyar kapcsolatok ezerévesek, és a két nemzet között hidat alkotó kulturális kapcsolatok is sok száz évre tekintenek vissza.

“Mindkét kultúra sajátságosan egyedi, rendkívül mély, az emberi léleknek olyan rétegeit, tartalmát osztotta meg az emberiséggel, amit nagyon ritkán lehet fellelni más kultúrákban. A célunk az, hogy a kultúra kösse össze az embereket, a lelkeket, mozdítsa elõ a gondolkodást a szép, a jó és az emberi felé”

– mondta.

Az aláírás után a Bolsoj történelmi színpadán magyar és orosz sztárelõadók részvételével operettgálát mutattak be Kálmán Imre emlékére.

A koncert szólistái között olyan világhírû operaénekesek szerepeltek, mint Rost Andrea (szoprán), Jelena Guszeva (szoprán), Alekszej Nyekludov (tenor), Anatolij Fokanov (bariton), Boncsér Gergely (tenor) és Andreas Schager (tenor). Az est kiemelt vendége Baráti Kristóf hegedûmûvész volt. A Káel Csaba, a Müpa igazgatója által rendezett elõadáson a Russzkaja Filarmonyiját, Moszkva szimfonikus zenekarát Mihail Jurovszkij vezényelte.

A Kálmán-operettgála koncert volt a moszkvai Nagyszínház õszi-téli szezonjának elsõ elõadása. Az esemény az Emberi Erõforrások Minisztériuma, az orosz kulturális minisztérium, a Müpa, a moszkvai magyar nagykövetség, a moszkvai magyar kulturális intézet és a Roszkoncert rendezvényszervezõ iroda közös szervezésében valósult meg.

Forrás: MTI; Fotó: MTI
Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2018-09-10 19:12
Szelektálnak a kar-varjak.
Lemondott a Los Angeles-i magyar ház alelnöke, miután támadták a véleménye miatt

Lemondott Sárvári Álmos, a Los Angeles-i agglomeráció magyar származású lakosságának lakosságának vezetõ kulturális egyesülete, a csaknem száz éve mûködõ United Magyar House alelnöke. Ez önmagában nem biztos, hogy hír lenne, de Sárvári volt az, aki magánemberként, Facebookon egy barátja bejegyzésénél egy kormánykritikus kommentet írt, mire a Los Angeles-i fõkonzul, Széles Tamás megpróbálta eltávolíttatni a szervezettõl. Egy mai videó szerint ez tulajdonképpen sikerült is.

Egy ma közzétett, sajtótájékoztatón készült videón - amit a 444 vett észre - a Los Angeles-i magyar ház elnöke, Pereházy Miklós beszél Sárvári döntésérõl:


Pereházy szerint szinte már boszorkányüldözés alakult ki, elkezdõdött a magyar háznak, és vezetõinek ócsárlása. Az elnök elmondja, hogy Los Angeles magyarsága szinte két részre oszlott az ügy következtében. Pereházy szerint már adtak ki közleményt arról, hogy Sárvári véleménye nem a ház véleményét tükrözi, de hozzátette, hogy a szólásszabadság jegyében mindenkinek joga van a véleményéhez.

Pereházy közvetítette Sárvári indoklását: magánemberként bírálta Szíjjártó Pétert egy privát Facebook-oldalon, de a magyar hisztérikus sajtókampány, illetve a helyi közösség egy részének aggályos reakciója, valamint a ház és a konzul viszonyára tekintettel mondott le, az elvei megtartása mellett.

Sárvári közleményében elmondja, hogy az ügy után névtelen leveleket kapott, amikkel megpróbálták befeketíteni.
https://index.hu/...dta_a_ner/
Magyarok mi? s_Hlps_ratatas_durrs_ezt-ni
4 #2 Posta Imre
- 2018-09-10 20:06
Mármint, hogy rárejszolt-e? Biztosan nem. Esetleg mellé.

Putyin most tényleg kiverte a biztosítékot saját népénél?

Bár látszólag nem emelik olyan magasra a nyugdíjkorhatárt, az orosz férfiak jó fele várhatóan nem is él addig. Ritka, hogy ennyi tüntetés legyen Oroszországban egyszerre.
Tüntetõk és rendõrök dulakodnak a nyugdíjkorhatár tervezett emelése ellen tartott szentpétervári tiltakozáson 2018. szeptember 9-én. Több tucat orosz városban tüntettek a nyugdíjreform ellen, amely az öregségi nyugdíjkorhatárt a következõ években fokozatosan öt évvel emeli meg, a nõknél 60, a férfiaknál pedig 65 évre. Az intézkedés elégedetlenséget szült, mert a Világbank statisztikája szerint a férfiak 43 százaléka nem éri meg a nyugdíjast kort. (MTI/EPA/Anatolij Malcev)

Csak 4 helyen engedélyezték, mégis 80 városban tüntettek

Oroszország több mint 80 városában tüntettek vasárnap a nyugdíjkorhatár tervezett emelése ellen, a rendõrség estig 839 ember vett õrizetbe az OVD-Info civil szervezet szerint.

A hatóságok a települések túlnyomó többségében nem engedélyezték a megmozdulásokat, amit gyakran azzal indokoltak, hogy a tiltakozások egybeestek az ugyanezen a napon megtartott regionális és önkormányzati választásokkal, illetve a kampánycsenddel. A hatóságok mindössze négy településen - Kurgánban, Csebokszáriban, Kirovban és Bereznyikiben - engedélyezték egyértelmûen a megmozdulásokat.

A rendõrség több helyen erõt alkalmazott a törvénytelennek nyilvánított megmozdulások megakadályozására és 33 városban vett õrizetbe tüntetõket. A OVD-Info szerint legtöbbet, 354 embert, Szentpéterváron állították elõ a hatóságok, ahol a helyi tiltakozást elõbb engedélyezték, majd a beleegyezést visszavonták. Az Interax hírügynökség a belügyminisztériumra hivatkozva mintegy száz õrizetbe vételrõl számolt be a Néva-parti nagyvárosból, Moszkvából pedig "néhányról".

Navalnijt csak azért nem csukták le, mert már börtönben van

Az orosz fõvárosban a különbözõ becslések szerint 500-2000 tüntetõ tiltakozott a nyugdíjkorhatár emelése ellen. A rendõrség fémkordonnal zárta el ez útjukat és többeket kiemelt a tömegbõl. Az orosz Távol-Kelettõl kezdve Szibérián át Szentpétervárig megrendezett tüntetések elõestéjén többtucatnyi szervezõt vettek õrizetbe Alekszej Navalnij ellenzéki politikus követõi közül. Maga Navalnij augusztus 25. óta 30 napos "adminisztratív elzárását" tölti a tüntetések megtartására vonatkozó elõírások megsértése miatt.

Nem sok férfi éli meg a nyugdíjaskort

A nyugdíjreform tervezetének értelmében az öregségi nyugdíjkorhatárt a következõ években fokozatosan öt évvel emelik meg, a nõknél 60, a férfiaknál pedig 65 évre. (Putyin nemrég annyit volt hajlandó enyhíteni az intézkedésen, hogy a nõknél 63 helyett csak 60 évre emelte a nyugdíjkorhatárt az eddigi 55 évrõl.) Az intézkedés elégedetlenséget szült, mert a Világbank statisztikája szerint a férfiak 43 százaléka nem éri meg a nyugdíjas kort.

A nemzetközi pénzügyi szervezet adatai szerint az átlagos várható élettartam Oroszországban a férfiaknál 66, a nõknél 77 év. (Magyarországon a nõk esetében 79, a férfiak esetében 72 év a várható élettartam a Világbank adatai szerint.)
https://privatban...nel-321385

A kormány nem cáfolja, hogy befolyásos oroszok kaptak letelepedési engedélyt


Korábban megírtuk a Direkt36, a 444 és a Novaja Gazeta orosz lap közös nyomozása után, hogy több befolyásos, az orosz államhoz szorosan kötõdõ orosz állampolgár is részese volt a magyar letelepedésikötvény-programnak.
Budapest, 2017. augusztus 28. Orbán Viktor miniszterelnök (B) és Vlagyimir Putyin orosz elnök, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) tiszteletbeli elnöke a budapesti cselgáncs-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2017. augusztus 28-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Nem akárkik kaptak magyar papírokat a letelepedésikötvény-programban
Putyin gépezetének több tagja is magyar iratokhoz jutott.

Kapott letelepedési engedélyt Vlagyimir Blockij, az orosz alsóház egyik tagja, Szergej Nariskinnek, az orosz külföldi hírszerzés vezetõjének több családtagja és Dimitrij Boriszovics Pavlov Kreml-közeli üzletember is. De ott van a listán Jevgenyij Evsztratov, a Roszatom egyik korábbi vezetõje is.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ most reagált a cikk állításaira, és azt írták,

A letelepedési kötvényprogramban részt vevõ személyek mindegyikét átvizsgáltuk. Esetükben semmilyen nemzetbiztonsági kockázat nem áll fenn, nemzetközi tilalmi listán (sem NATO-s, sem európai uniós listán) nem szerepelnek.
https://24.hu/bel...engedelyt/
8 #3 miskolcilaci
- 2018-09-10 21:41
Vagyis benne van mindenki... Minden út Romába vezet. Pont.
267 #4 Perle
- 2018-09-10 23:07
Van esélyük az oroszoknak egy Uszkár díjra a következõ év elejei megmérettetésen. Készítettek egy holofilmet.
" Kell több? Nem mond ez eleget?"
http://tass.com/s...ty/1020858
99 #5 MORMOTA1968
- 2018-09-11 05:34
Ezek a beszivárgok úgy osztogatják a magyarok nevében az állampolgárságot, mintha kezdetektõl fogva övék lett volna ez a földterület, nem pedig mint befogadottak leszármazottai, vagyis vendégek szerepelnének itt nálunk. Csak vendégek, semmi több! Ha egy mód lesz rá, ezektõl sürgõsen el kell majd venni az állampolgárságot, mert pofátlanul visszaélnek a magyarok vendégszeretetével! Nem azért lettek emancipálva, hogy a megkérdezésünk nélkül telepítsenek az országunkba idegeneket! A büdös életbe nem szabadot volna õket még a hatalom közelébe sem engedni! Ezek egyike sem folytat magyar érdekeket védõ és védelmezõ politikát, épp ellenkezõleg! Idegen érdekeket szolgálnak ki megállás nélkül, ezt pedig úgy nevezik "HAZAÁRULÁS!" Ráadásul nem is a sajátjukat árulják, mert nekik olyanjuk nincs is! Következésképpen minden általuk megkötött szerzõdés "ÉRVÉNYTELEN" visszamenõleg több mint 70 évre! Lesz itt valaha még magyar érdekeket védõ gerinces vezetés? Hát! Nem hiszem! s_ezt-ni s_ratata
99 #6 MORMOTA1968
- 2018-09-11 05:42
Ennyire nincs pénz Oroszországban sem, hogy emelni kell a nyögdíj korhatárt? Bár ez inkább a lakosság fogyása miatt lehet, mert náluk is ugyan olyan elba@ott lehet a nyögdíj rendszer, mint nálunk. Egy belsõ pénz használatával, ami nem hagyja el az ország gazdaságát és folyamatosan azon belül kering, feleslegessé tenné a fizetésekbõl való nyögdíj levonásokat és nem hogy 60-65 évesen, de már 50 évesen nyugdíjba vonulhatna bárki! Nálunk is ezt tervezi Putyin hazai csicskája és bandája, csak még durvábban! Kínában USA dollárban kívánják összegyûjteni a kínai polgárok az öregségi nyögdíjukat. És mi lesz, ha be szar az USA dollár? Kitörölhetik vele a seggüket! :(
267 #7 Perle
- 2018-09-11 09:46
Itt az alábbi cikkben a tavalyi európai nyugdíj-körkép. Az osztrákoknál a legkedvezõbb a korhatár, ezt akarják most Oroszországban. Az annyira durva lenne?s_nezem
https://www.aegon...-2017.html
961 #8 szabir
- 2018-09-11 11:32
na ha man ''orosz'' akkor ide is beteszem a Famjenka doktor videait hungar felirattal [azer mert kint a tsevegobe hamarabb eltunik itt meg kesobb is hamarabb megkapjak

https://www.youtu...amp;t=274s

https://www.youtu...amp;t=268s

naszlazsdatcja! B)

https://translate...n/ru/enjoy
4 #9 Posta Imre
- 2018-09-13 20:49
Oroszok? Te ezeknek nem is kell migráncsnak lenni, ezek szimplán mára állatok, ritka kivétellel. Kulturális mia a fax? https://www.youtu...aOkTxLmIFw
267 #10 Perle
- 2018-09-13 23:32
Kezd kiderülni, hogy nem minden úgy történt a szovjet munkatáborokban, a Gulagon, ahogy elterjedt a világban Az archiv anyagok mást tanúsítanak. A munkatáborokban a helyi elhurcoltak fõként köztörvényes bûnözõk voltak, amirõl elfejeltettek említést tenni azok, akik terjesztik a helyrõl szóló mitoszokat. Számszerû adatokat közöl archiv anyagok alapján az alábbi írás:

https://topwar.ru...-lzhi.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.75 másodperc
3,407,624 egyedi látogató