Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Egyre jobban konvergálnak Kína és Oroszország céljai

BelföldNa bax, erre nem számítottam. Ja, de! Még 20-30 év és rûbelban kapom a nyugdíjam. Ja, nem is lesz nyugdíjam! Blankát noszogatom, hogy tanuljon oroszul vagy mandarinul. Az oroszra hajlik. Vlagyimir Putyin orosz elnök a nemzeti fizetõeszközökben történõ kétoldalú elszámolás kiterjesztésében, Hszi Csin-ping kínai államfõ pedig a kereskedelmi protekcionizmus elvetésében való kölcsönös egyetértést hangsúlyozta Vlagyivosztokban, kettejük közös sajtótájékoztatóján.

A két vezetõ a negyedik vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórum alkalmából találkozott egymással. Putyin elmondta, hogy a felek tovább mélyítik a kétoldalú stratégiai kapcsolatot és kifejezte reményét, hogy az orosz-kínai kereskedelem, amelynek értéke az elsõ félévben 50 milliárd dollár volt, az év végére eléri a 100 milliárd dollárt.

Külön kiemelte az energetikai együttmûködés fontosságát, rámutatva, hogy:

Oroszország tavaly 52 millió tonna kõolajat szállított Kínába,
a jövõ év végére üzembe helyezik a Szibéria Ereje földgázvezetéket és
a legtöbb villamos energia és szén is orosz területrõl érkezik a távol-keleti országba.

Putyin szerint a számos területre kiterjedõ tárgyalások a haditechnikai együttmûködést is érintették, és méltatta a Moszkva és Peking között a politika, a biztonság és a védelem területén létrejött bizalmat.

Elindult a közös hadgyakorlat

Megkezdõdött kedden az orosz Távol-Keleten az utóbbi évtizedek legnagyobb hadgyakorlata, a Vosztok-2018, ahol az oroszokhoz csatlakoznak kínai és mongol csapatok is.Kína több mint háromezer katonával, mintegy 900 haditechnikai eszközzel, 30 repülõgéppel és helikopterrel vesz részt az eseményen.

Megkezdõdött az eddigi legnagyobb orosz hadgyakorlat

Kína és Oroszország a hadgyakorlatok megszállottjai lettek

Putyin és Hszi a kétoldalú kapcsolatok erõteljes fejlesztése mellett a világ békéjének és stabilitásának megõrzése mellett is síkraszállt. A kínai elnök-pártfõtitkár hangsúlyozta, hogy a két állandó ENSZ BT-tag ország különleges viszonya mindinkább stabilizáló szerepet tölt be, miközben sokasodnak a destabilizáló tényezõk a világban. Mint mondta, az együttmûködés mind jelentõsebb az egyenlõség, az igazságosság, a béke és a fejlõdés fenntartása érdekében a világon.

Vlagyimir Putyin orosz (j) és Hszi Csin-ping kínai elnök saját készítésû palacsintájának elfogyasztására készül a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórum keretében rendezett Távol-Keleti Utca címû kiállításon 2018. szeptember 11-én. (MTI/EPA/TASZSZ)

A kínai vezetõ szerint Peking és Moszkva a nemzetközi közösséggel együtt az aktuális problémák és válságok békés megoldását, az új típusú nemzetközi kapcsolatok kialakítását szorgalmazza, összhangban a világszervezet alapokmányával, valamint ellenzi az egyoldalú fellépést és a kereskedelmi protekcionizmust.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-09-22 14:53
Különös módon gyarmatosít Kína Afrikában . Gyakorlatilag megszerezte magának a volt Észak-Rodésiát, mai nevén Zambiát.
Vasútépítés ürügyén vetette meg ott a lábát, majd vissza nem térítendõ hitelekkel látta el az ottani alkoholista vezetõt. Akkora már Zambia eladósodása Kína felé, hogy soha többé nem lábal ki az adósságból.
https://topcor.ru...frike.html

Lehetséges hogy ugyanerre a sorsra jutunk? Nálunk is a vasútfejlesztéssel kezdõdött.:o

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
3,400,292 egyedi látogató