Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Honos népcsoporttá nyilváníthatják az oroszt Magyarországon

BelföldCsak elkelt ennyi letelepedési kötvény, nem? De! Nos, ha az itteni oroszoknak haja szála se görbül, akkor Moszkvának kötelessége új-judeában beavatkozni, sõt mégbejjebb! Hévíz pl. már tajtzsidó-orosz. De mi lesz a cigányokkal? Mert a zsidó elszívárog, mintha itt se lett vona, hisz kripto, mint a valuta. Új kisebbség Magyarországon

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén elfogadta az orosz honos népcsoporttá nyilvánítására irányuló választópolgári kezdeményezésre összegyûlt aláírások ellenõrzésérõl szóló jelentést. A kezdeményezést legalább ezren támogatták érvényesen. A honos népcsoporttá nyilvánításról az Országgyûlés dönt.

A nemzetiségek jogairól szóló törvény értelmében nemzetiség minden olyan – Magyarország területén legalább egy évszázada honos – népcsoport, amely az állam lakossága körében számszerû kisebbségben van, a lakosság többi részétõl saját nyelve, kultúrája és hagyományai különböztetik meg, egyben olyan összetartozás-tudatról tesz bizonyságot, amely mindezek megõrzésére, történelmileg kialakult közösségeik érdekeinek kifejezésére és védelmére irányul.

Jelenleg 13, az állam által elismert nemzetiség van: a bolgár, a görög, a horvát, a lengyel, a német, az örmény, a roma, a román, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán.

A törvény szerint amennyiben további nemzetiség kíván bizonyságot tenni arról, hogy megfelel a feltételeknek, legalább ezer, magát ehhez a nemzetiséghez tartozónak valló, a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek választásán szavazati joggal rendelkezõ magyar választópolgár kezdeményezheti a nemzetiség Magyarországon honos népcsoporttá nyilvánítását.

Ennek elsõ lépéseként a kezdeményezõk benyújtják a honos népcsoporttá nyilvánítására irányuló választópolgári kezdeményezést az NVB-hez, amely azt formai szempontok alapján elbírálja. Az NVB február 16-án hitelesítette az orosz honos népcsoporttá nyilvánításáról szóló kezdeményezést, a határozat jogerõre emelkedése után a kezdeményezõnek 120 nap alatt ezer támogató aláírást kellett összegyûjtenie.

Ezek hitelességét a Nemzeti Választási Iroda ellenõrizte, és az NVB keddi ülésén megállapította, hogy a benyújtott aláírásokból legalább ezer hiteles. Az NVB határozata ellen öt napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani.

Az NVB ülésén elhangzott: a jogszabályi elõírásnak megfelelõen a bizottság kikérte a népcsoporttá nyilvánításról a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) véleményét. Az NVB határozatának jogerõre emelkedése után az MTA véleményével és az összegyûlt aláírások számával felterjeszti a kérelmet az Országgyûléshez, amely dönt a honos népcsoporttá nyilvánításról. (MTI)
Link

Hozzászólások

819 #1 rozsola
- 2018-09-11 21:36
" Tizedes úrnak és a többieknek " alázatosan jelentem : esténként Vác központjában orosz fiatalokkal szoktam orosz nyelven társalogni , több idõsebb oroszul beszélõ házaspárral is találkoztam Vác utcáin minden korosztályból.
Szóval az oroszok nemcsak a " spájzban " vannak hanem " pincétõl a padlásig "
Az orosz ( maffia ) egyik alaptulajdonsága az összetartás . Vagyis ha bárhol bárki megbánt egy oroszt ( jobban mondva orosz nemzetiségût ) akkor a többiek önkéntesen segítenek. Lásd Németországban a migránsok nemigazán szoktak oroszokkal baszakodni
Mi lesz a cigányokkal ? Hááát ....
Ahogy a nóta is mondja :
" Hej ! cigányok ha tudnátok
Kutyavilág jön majd rátok .... "
Mer' ha a cagány éppen egy oroszt készül baszogatni akkor biza az " Orosz Anyaföld gyermekét " piszkálja. Ebben az esetben " szibériai módszerekre " lehet számítani mivel ez " ISTEN AKARATA "
A gyengébbek kedvéért elmondom , az " Isten Akarata " nevû ultraortodox " csoport " nagy elõszeretettel veszi kézbe a " jogszolgáltatást ". Szibériában és máshol is ( Moszkva , Pétervár stb ) ezen " keresztények a Jézusi Szeretett " nevében és az " Orosz Anyaföld megtisztításának céljából " szoktak tarkónlõni rablókat , gyilkosokat stb A pedofilokra külön " Isteni büntetés " vár. Egyes rossznyelvek szerint ez a " csoport " valójában az FSZB egyik " leányválalkozása " amelynek müködését személyesen Putyin " rendelte el " Kirill Pátriárkával egyetértésben. A lényeg a lényeg : a szemetet el kell takarítani.
" Hírstábunk úgy tudja " , a Jászságban ( Jász = jazig = Ász = Oszét ) a kilakoltatott " magyarok " helyére ukránok vagy ukránnak álcázott szlávok költöznek be. Ugyanilyen paraméterek jönnek Borsodból is ! ( Oda nagyon kell a " fehér , keresztény , családapa " némi Specnazos képzéssel )
Emellett jött egy érdekes paraméter
" Moszkvában nagy felháborodást okozott Zaharcsenkó meggyilkolása ". Az FSZB jelentése szerint az ukrán SZBU szíriai és más " iszlamistaterroristákkal " együttmüködve terrorakciókra készülnek Donbasszban http://www.karpatalja.ma/karpatalja/nezopont/oroszorszagi-terrorcselekmeny-megrendelesevel-vadolta-meg-az-orosz-titkosszolgalat-ukrajnat/ . Igaz ami igaz , Szíriában egyre rosszabb az " ellenzék " helyzete , nyavalyog is a nyugat emiatt. https://orientalista.hu/idlebi-terroristakert-nyavalyog-a-nyugat/" . Minden Oroszok Cárja " pedig reagált : " Egyre valószínûbb hogy Moszkva hivatalosan elismeri Donbasszt mint önálló országot ". Ebben az esetben bonyolódik a helyzet.
Szíria esetében az okosabbja már régóta hangoztatta , a fegyverek ereje nem tudja elhozni a békét. Csakis " politikai megoldás lehetséges ". A megoldás megtörtént , Aszad mint politikus felkérte a másik politikust Putyint a " rendrakásra ". Donbassz elismerése után a Donbasszi Kormány szintén találhat " politikai megoldást "
Közben izráelben bonyolódik a helyzet : https://www.rt.com/news/438102-bible-prophecy-heifer-apocalypse/ . Jön a " Messiás ? "
Mindeközben " Szeretett Viktorunk Brüsszelben packázik az EU-val ". Érthetõ a bátorsága
159 #2 vanyusha
- 2018-09-12 07:04
329 #3 gutai zub
- 2018-09-12 09:44
Jelenleg nem 13 nemzetség van itt elismerve, hanem.
15 van!

A 14-ik egy õsi gyûlölködõ idõkbõl itt maradt törzsi szinten maradt és sovinisztán összefogó népes csoport.

A 15-ik egy éppen kihaló félben lévõ balek faj, akinek az emlékét már csak az ország neve õrzi........
68 #4 kolpeny
- 2018-09-12 11:14
Bár "hivatalosan" orosz, de alighanem ez is a "14. nemzetségbe"tartozik (erre utal, hogy saját maga szerint is "kesztyûs kézzel bántak vele a hatóságok";):

http://www.origo....ortre.html
267 #5 Perle
- 2018-09-12 16:56
Igy igaz Egy egyszerû , szegény orosz állampolgárból kétlem, hogy honosított és hunosított kötvényes magyar álompolgár lett.
Még ide nõsültrõl sem hallottam . Annál inkább kint tanult magyar diákok hoztak onnan igen sokan feleséget. Megismerni õket, mert gyengébben beszélnek 30 év után magyarul, mint egy 2 éves kínai kisgyerek Õk csak úgy kaptak állampolgárságot, és vállalhattak munkát, ha letették a magyar nyelvvizsgát anno .
Akik jöttek , azok mindegyike gazdag üzletember. Talánt lemaradhattak az aliázásnál.
238 #6 bivaly
- 2018-09-12 17:08
A büdös, szájba baszott, kurva jó édesanyját a mindenkori politikai vezetésnek, és csatolt részeinek ! ( Kizárólag az érthetõség kedvéért, a kissé sprõd jelzõs megfogalmazás, se la vie mon amie !) Mikor fogják Magyarországon a Magyart honos népcsoportnak nem nyilvánítani, de elismerni ?
99 #7 MORMOTA1968
- 2018-09-12 22:24
Kedves Gutai Zub! A 15-ikkel kapcsolatban igen finoman fogalmaztál, de sajnos valóban így van, mondjuk mi már ezt jó ideje! Izrahell tele vagyon orosz zsidókkal, azok gyûhetnek most befelé orosznak álcázva!

Kedves Bivaly! Szebben én se kezdhettem volna! A magyar egy szerencsétlen fajta, amely képtelen tanulni a hibáiból, ezért hát újra és újra elköveti ugyan azokat, míg végül el nem tûnik végleg a bal fenéken, a süllyesztõben! Rengeteg súlyos hibát követtünk el és ezek közül nem is a zsidók emancipálása, az ország gazdagságának átengedése volt, hanem még ennél is nagyobb ökörség volt lemondani a hon-védelmérõl és az utódok neveltetésérõl! Mindkettõ cion kézben vagyon és stb és stb...Meg mi nincs még? Ugyan azt teszik velünk is, mint a palesztinokkal, csak más módszerekkel, de a célt így is elfogják érni,ha csak nem történik sürgõsen valami ku@va nagy csoda, ami nem valószínû, sajna! s_ezt-ni s_ratata
69 #8 Szalonna
- 2018-09-13 07:39
Vácon még egy oroszt se láttam :D de nem baj, pedig a Szécsényi utca momentán mindig tele van emberekkel. Max esetleg turisták vannak, de az meg nyáron van, mert a nyári hónapokon kívül Vác is kihalt. s_vigyori
819 #9 rozsola
- 2018-09-13 10:56
Én viszont igen
2 #10 gerry
- 2018-09-13 12:12
Szalonna - a spájzban keresd, Rozsola oda terelhette õket!s_hihi
238 #11 bivaly
- 2018-09-13 18:29
Az egykori szovjet csapatok vissza jöttek privátban. A pénz a fegyver. Nem új dolog, kicsiny stratégia váltás.

Mondjuk akikkel anno találkoztam, bizonyára szerencsém volt, de nagyon rendes embereknek látszottak. Katonákról beszélek. Persze, csak tisztekkel találkoztam, a közlegények nem nagyon mehettek össze, vissza. Volt egy 21 éves "officier" én meg 23, amikor végig beszélgettük a Kecskemét, Budapest vonatot, és nagyon megöleltük egymást a Blaha Lujza téren elváláskor. Valamikor elég jól beszéltem oroszul. Nem akart itt lenni, és nem volt megszálló ! Ide parancsolták, és vágyott haza, miként feleségestõl egy másik orosz tiszt a Balaton felvidéken 1989 ( ?) nyarán. Ezeknek bármikor hátat lehet fordítani !!! És ez a leglényegesebb az egészben ! Az ember nem a politika !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.81 másodperc
3,401,533 egyedi látogató