Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Erdélyben végeznek egészségügyi szûrést a szolnoki Hetényi kórház dolgozói

Belföld"Idehaza" már minden rendben, tehát mennek "odahaza", mert az is "idehaza" van, csak mégsem, pedig de! Szerintem jobban jártok, ha kiköltöztök, hátha a helyetekre beköltöznek és nem kell ennyit kavarni, vagy egyszerûen fellázadtok. Vagy nem. Hat orvos és 12 szakdolgozó indult útnak Szolnokról vasárnap a romániai Hargita megyébe, hogy hétfõtõl egy héten át egészségügyi szûréssel segítséget nyújtson a magyarlakta területen élõknek a betegségek kezeléséhez, illetve egy-egy kór felfedezéséhez, megelõzéséhez.

Erdélyben végeznek egészségügyi szûrést a szolnoki Hetényi kórház dolgozói

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelõintézet csapata Kányádon végez majd többek között szív- és érrendszeri, bõrgyógyászati, szemészeti, neurológiai, mozgásszervi és szájüregi vizsgálatokat – mondta el Lippai Norbert, az intézmény megbízott fõigazgatója az MTI-nek.

A szolnoki orvosok és szakdolgozók a tervek szerint csaknem 3 ezer vizsgálatot végeznek el, fõként azokon, akik távol laknak az egészségügyi centrumoktól, vagy más körülmények miatt nehezen jutnak el szakvizsgálatokra – tette hozzá.

A Hetényi kórház a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzattal közösen 2009 óta indít egészségügyi szûrõprogramokat. A mostani akcióhoz a Bethlen Gábor Alaptól 1,2 millió forint pályázati támogatást nyertek, az egyéb járulékos költségeket a megye fizeti.

Bischof Zsolt, a Béres Zrt. szolnoki gyárának vezetõje az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a szolnoki csapattal közel 1,5 millió forint értékû adományt küldenek, amely Béres Cseppet, felnõtteknek szánt C-vitamint, illetve a gyerekeknek rágótablettát tartalmaz. Ebbõl elsõsorban azok kapnak, akik részt vesznek a szûrõvizsgálatokon.

Az alföldi megye önkormányzatának vezetõje, a szolnoki kórház megbízott fõigazgatója a vendéglátókkal együtt pénteken Kányádon sajtótájékoztatón számol be az elvégzett munkáról és a tapasztalatokról.

Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-09-16 15:52
Maliban történõ külföldi szolgálatteljesítésre keres katonákat a

A Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnokság parancsnoka pályázatot hirdetett az EUTM Mali kiképzõ misszióban történõ külföldi szolgálatteljesítésre, a megüresedõ és feltöltésre tervezett, vezényléssel betölthetõ beosztásainak ellátására. A felhívásra korlátozás nélkül jelentkezhetnek a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség hivatásos és szerzõdéses állományának tiszti, altiszti valamint az érvényes szerzõdéssel rendelkezõ önkéntes tartalékos tiszti állományának tagjai. A pályázatot az állományilletékes parancsnokhoz kell benyújtani, és összesen 12 megpályázható pozíció van. Mint arról már írtam, az 1276/2018. (VI. 15.) Korm. határozat értelmében, az Európai Unió Mali Kiképzõ Misszióban (EUTM Mali), a Magyar Honvédség állományából legfeljebb 25 fõ vehet majd részt (váltási idõszakban legfeljebb 50 fõ) a mûvelet mandátumában meghatározott ideig, de legfeljebb 2020. május 18-ig. Ez jelentõs bõvülés, eddig ugyanis mindössze 15 fõ vehetett rész a kiképzõ misszióban...
http://propeller....tonakat-hm
4 #2 Posta Imre
- 2018-09-16 18:45
E jelben gyõzni fogsz!

Pél­dát­lan össze­fo­gás: Ma­gyar sztá­rok se­gí­tet­tek a le­gen­dás szer­ze­tes­nek
Az er­dé­lyi ma­gyar gyer­me­kek gyá­mo­lí­tó­ja­ként is­merté vált fe­ren­ces rendi szer­ze­tes ren­ge­teg pénzt gyûj­tött ala­pít­vá­nya szá­mára.címkék:

Kovács Ákos, Szikora Róbert, Pataky Attila, Böjte Csaba, Presser Gábor, Oláh Ibolya, Edda, böjte atya, jótékonyság, koncert, papp lászló budapest sportaréna

tegnap 06:00Szerzõ: Buster

Böjte Csaba háromnapos eseménysorozattal ünnepelte meg, hogy 25 éves lett az általa létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány, illetve hogy 10 éves a Jobb velünk a világ! Alapítvány.

Ennek a három napnak a fénypontja volt a csütörtök esti jótékonysági koncert, melyen olyan sztárok léptek fel, mint Kovács Ákos, Presser Gábor, Szikora Róbert, Oláh Ibolya, vagy éppen az EDDA. Ezzel a koncerttel sikerült hidat építenie a különbözõ zenei stílusok közé.

Egyetlen estére nem szólt másról a buli, csak a feltétlen szeretetrõl, az összetartozásról és ami a legfontosabb: a gyerekekrõl.

Pataky Attila azt mondta: "Bár adni mentünk, mi kaptunk. Mindannyian egyetlen cél érdekében mentünk el a koncertre csütörtök este. Mindannyiunkat a szeretet és a segíteni vágyás hajtott. Délután kettõkor már a hangbeálláson voltunk, ami kicsit elhúzódott, így nem indultunk el haza a koncert elõtt. Késõbb kiderült számomra, hogy ebben az isteni gondviselés keze volt, hiszen a színpad mögött körbevettek minket azok a gyerekek, akikért este a dalok szóltak.

"Óriási érzés volt közelrõl látni az izgatott, várakozással teli örömöt az arcukon. "

Megint kiderült, hogy bár adni mentünk, mi kaptunk. Böjte atya elképesztõ természetességgel vezényelte le az estét. Nála jobban senki sem tud mesélni az eltelt huszonöt évrõl. Csodálatosan beszélt a hitrõl és az igazi vallásról, ami nem megosztó.Lám, minket zenészeket is össze tudott kovácsolni, pedig nem mindannyian képviselünk egy álláspontot bizonyos kérdésekben…"

- mondta lapunknak a koncert másnapján az EDDA frontembere.
Eközben a címlapon

Ákos is ott volt: "Tisztelem az önzetlen munkáját. Nagyon régóta kapcsolatban állok Böjte atyával és az alapítványával és nem ez volt az elsõ alkalom és nem is az utolsó, hogy hívott és mentem. Gyakran adakozom és nem szoktam nagy ügyet csinálni belõle, de tény, hogyha lehetõségem van, õ az, aki elsõként eszembe jut. Számos alkalommal segítettem az alapítványát, volt, hogy egy díjjal járó jutalmat ajánlottam fel, máskor pedig (2016 márciusában) 50 millió forinttal támogattam a szervezetét. Ezzel fél évre sikerült biztosítani az alapítvány mûködését. Böjte atyával baráti viszonyt ápolunk és gyakran látogatom meg õt és az általa vezetett gyermekotthonokat a családommal együtt.

"Nagyon tisztelem az önzetlen munkáját"
ripost.s3.eu-central-1.amazonaws.com/thumbs/2018-09-14/35e692ba59d3a34eaf1c5801df2aff0d/620x0.jpg

- nyilatkozta Kovács Ákos, aki immáron több mint tíz éve ismeri és elismeri Böjte atya erõfeszítéseit.

Szikora Róbert is nagyra tartja: "Végzi a dolgát a szeretet parancsa szerint. Egy hozzá hasonló tiszta lélekkel találkozni mindig felemelõ érzés. Böjte atya nem a mesebeszéd, hanem a tettek embere. Végzi a dolgát a szeretet parancsa szerint, és az ember ezt látva kapitulál, álljon világnézetileg bármely oldalon is. Kiléptem a színpadra és minden, amit elgondoltam, egy pillanat alatt foszlott semmivé. Az arcokról sütött a boldogság és vitt magával az áradat. Nincsenek szavaim erre az estére. Egész életemben emlékezni fogok rá, pedig semmi különös nem történt…

"Köszönöm, Böjte atya! Köszönöm, Istenem!"

- zárta gondolatait az R-GO frontembere.

Több millió gyûlt össze az alapítvány számára

A hazánkba érkezett 500 erdélyi magyar gyermek számára fantasztikus programokat sikerült összeállítani Budapesten. Lapunknak a Nem Adom Fel! alapítvány szóvivõje, Papp Szabolcs mesélt.
Fotó: MTI

"Sikerült fergeteges hangulatot teremteni már a koncert elõtt, hiszen egy különleges osztályfõnöki óra keretében hallgathatták a gyerekek Böjte atya biztató, szeretetteljes szavait, Kövér László, az Országgyûlés elnöke, Révész Máriusz, országgyûlési képviselõ, egy római katolikus pap és egy fiatal színész, Vécsei H. Miklós is meghallgatta. Este sok ezer embernek adhattuk át a szeretet üzenetét a zene útján. Pénteken délelõtt a gyerekek ellátogattak a Parlamentbe, ami hatalmas élmény volt számukra.

"Azt még nem tudjuk pontosan, hogy mekkora összeg gyûlt össze a koncerten, de az már biztos, hogy több millió forintról van szó"

- mondta a szóvivõ.
https://ripost.hu...otekonysag
238 #3 bivaly
- 2018-09-17 06:37
Küldjetek egy szatyor Deadalont ! Ennyi gejl duma olvasása erõs hányingerrel jár ! Pedig valamikor kibírtam a forgó székes "pilóta tesztet" hányás nélkül, de ezt nem ! A névsor meg ?
Pataki Attila, aki az Eddával a fõmaffiózó 50.-ik születésnapján zenélt, Zalatnayval ? Evvel a csótánnyal még egy asztalhoz sem ülnék, messzirõl sem bírom a szar szagot.
Hiába no, össze nõ, ami össze illik. Nesztek a bölcs és jó Böjte "atya"! Univerzális báb, felül drótok, alul kesztyû, kivételes megoldás.
Ja, és ki volt a közönség ?!
2 #4 gerry
- 2018-09-17 09:52
ákos: "...máskor pedig (2016 márciusában) 50 millió forinttal támogattam a szervezetét."

Aztán leírta az adóból. s_huh
961 #5 szabir
- 2018-09-17 09:57
van man Liga 1-es foczicsapatunk es Imre Olstein financirozta, a menedzser meg dioszegi laczi meg autot es kapott ''hungary''-bol a sajat neve van rajta mint Ewingeknek
ez egy pekseg patron, de a kenyere mar szar lett olyan mint a gumi de ez a ''legjobb a megyebe'' - amugy olyantol hallottam aki jol ismeri s aszonta hogy a lisztet a kenyerbe kulfoldrol hozza de a juhok elhiszik hogy ''igazi szikul kenyeret esznek''
961 #6 szabir
- 2018-09-17 10:00
https://www.googl...q7kMexwmBU

az unokatesojat ismerem az es czigankepu, ez a menedzser meg lehet judran es

https://www.googl...JSe7WA-K8I

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.72 másodperc
3,400,313 egyedi látogató