Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Elõrehozott német választásokat követelnek - ma kirúghatják a titkosszolgálat fõnökét

KülföldEzek a "titkoszos-szolg-állatok! Putyin már a bundestágban van rég, sõt õ maga irányítja. Máté meg éppen Berlinben van. Jaj mi lesz ebbõl! Holkauszt-múzeumi látogatás? Merkel elébe menne a koalíciós válság kiszélesedésének és ma kirúghatja a belsõ elhárítás fejét. Miközben a német polgár tradicionális életmódját, biztonságát és a köziskolák színvonalát félti, azt látja, hogy Merkel össze-vissza röpköd a világban szónoklatokat tartani. A vezetõ német pénzügyi napilap szerint megérett az idõ az elõrehozott választásokra.


Két hete a magyar sajtóban elsõként számoltunk be a német belsõ elhárítás elnökének a megengedettnél jóval szorosabb viszonyáról az eurószkeptikus AfD-vel, és érzékeltettük, hogy ez akár alááshatja a Merkel-kormányzat mûködését is.

Nos, a jelek szerint Merkel inkább elébe megy ennek a válságnak és a Die Welt belsõ információi szerint már ma ki akarja rúgni a vitatott titkosszolgálati vezetõt, Hans-Georg Maassent. Az elbocsátást megelõzi egy berlini válságtanácskozás, amelyen Merkel (CDU), Horst Seehofer (CSU) belügyminiszter és Andea Nahles SPD vezetõ vesz részt. Merkel a tervezett kirúgással teljes konfrontációs pályára áll Seehoferrel szemben, ami nem jó ómen a nagykoalíció jelenlegi állapotában.

Mint cica a cérnába

Maassen az utóbbi napokban egymásnak ellentmondó kijelentéseket tett az egész országot lázban tartó augusztusi chemnitzi eseményekkel kapcsolatban, és ezzel sikerült önmagát egy koalíciós vita kellõs közepébe navigálnia. A Bild bulvárlapnak nyilatkozva elõször kétségbe vonta, hogy valóban hajtóvadászat folyt-e a külföldiek után azt követõen, hogy a hatóságok szerint két migráns megölt egy németet. Késõbb a Süddeutsche Zeitung értesülése szerint Maassen a Seehofernek írt jelentésében már nem az errõl szóló felvétel eredetiségét vonta kétségbe, hanem azt, hogy valóban hajtóvadászatról lehet-e beszélni.

Maassen körül tovább dagadt a botrány, amikor kiderült, hogy átadásuk pillanatában még nem nyilvános adatokat juttatott az AfD-nek az alkotmányvédelmi szerv költségvetésérõl és a közveszélyes iszlamistaként nyilvántartott személyekrõl.

Mint ismeretes, a Willkommenskultur természetes következményeként az utóbbi években megnövekedett a terrorveszély Németországban. Nem csoda hát, hogy míg a belsõ elhárítás 2015-ben csupán évi 230 millió euróval gazdálkodhatott, ez jövõre a tervek szerint jövõre már 421 millió euróra ugrik.

A német nagykoalíció nyomorúsága
Káncz Csaba
Káncz Csaba

Seehofer ezidáig nyíltan tartotta a hátát Maassen-nek, az uniópártokkal közösen kormányzó szociáldemokraták (SPD) ragaszkodnak az 55 éves jogász távozásához. Az idõzítés fõleg azért kellemetlen, mert az egy hónap múlva esedékes bajor választások után lehet, hogy a CSU nem is egy, hanem két koalíciós partnerre szorul, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) pedig a szintén októberi hesseni megméretés elõtt ugyancsak meggyengülni látszik. A német nagykoalíció siralmas belsõ viszonyait jól mutatja, hogy tegnap órákon belül két pártvezetõnek is hangsúlyoznia kellett: a Maassen ügy miatt nem fog összeomlani a koalíció.

Valóban, a német koalíciós kormányzat - fél évvel a kínkeserves megalakulása után - nagyon rossz bõrben van. Ha ma lennének általános választások, a CDU/CSU szövetség a szavazatoknak csupán 30 százalékát hozná el, ami rekordalacsony támogatottsági szint. A lakosság csak a véget nem érõ belsõ vitákat látja, amelyeket nem az életképes demokrácia jeleiként fog fel, hanem a hagyományos politikai centrum szétesési folyamataként.

Miközben a német polgár tradicionális életmódját, biztonságát és a köziskolák színvonalát félti, aközben azt látja, hogy Merkel össze-vissza röpköd a világban szónoklatokat tartani (tegnap éppen Algériában járt). A polgár azt érzi, hogy a nagykoalíció pártjai között nincsen belsõ kohézió, viszont annál görcsösebben ragaszkodnak a hatalomhoz: Merkel a kancellári pozícióját féltve, Nahles az SPD további hanyatlásától tartva, Seehofer pedig egy történelmi CSU-vereségtõl tartva az október 14-i bajor választásokon. Csoda-e ezek után, hogy a vezetõ német pénzügyi napilap szerint megérett az idõ az elõrehozott választásokra Németországban?!
Link

Hozzászólások

75 #1 talpi
- 2018-09-18 18:18
Merkel anyó szerencsére egyre jobban belemélyed a neki ásott kis dagonyás gödrébe, sajna /vagy nem/ azt nem veszi észre, hogy az a dagonyázó kis gödröcske, mára ingovánnyá vált. Nincs egyedül, itthon ugyan az a helyzet. Vitya-Vi_Szarjonovics ismét teázni indult, viszont tuti, hogy Vászka, nem tesz bele cukrot, citromot viszont bõven. Azt a teát viszont nem illik, és nem is lehet visszautasítani. Elképzelitek, hogy lehet így mosolyogni- Ha a képeket megnézitek, Vászka elõre és lefelé mutat az jobb mutató ujjával, vagyis, ne vetkõzz, sz..ni fogsz. A baj, hogy ez neki tetszik, mármint Vityának, hiszen, mégis csak jobb egy orális, mint a totális bukás.
4 #2 Posta Imre
- 2018-09-18 18:43
Talpi merkel hitler lánya és punk-tum! Nálunk is csereberélték a szolgálati bûnözóket, õk csak kissé le vannak maradva a putyinosításban.


Schmidt Mária: Merkel Hitler tervét akarja megvalósítani, az õ mûve a Sargentini-jelentés

A Terror Háza fõigazgató egy elég komoly összeesküvés-elmélettel állt elõ.

A blogján "magyarázta meg" Schmidt Mária, a Terror Háza fõigazgatója a Sargentini-jelentés elfogadását, amely szerinte valójában egy az egyben Angela Merkel német kancellár mesterkedésének köszönhetõ. Schmidt nem elõször kiáltja ki õsellenségnek Merkelt és Németországot, már tavaly májusban azzal jött, hogy az egységes Európa Hitler terve, és Németország valójában Hitler egykori tervének megvalósításán dolgozik, de most tovább is vitte a gondolatmenetet.

Schmidt szerint Angela Merkel célja, hogy "nyíltan átvegye az Európai Unió irányítását és ezzel német vezetés alatt egyesítse Európát", ez pedig II. Vilmos császár és Adolf Hitler után "a németek harmadik kísérlete Európa németizálására". Schmidt szerint Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is Merkel embere, akinek az a feladata, hogy elérje, az uniós szervezet eluralkodjon az unió polgárain, de Manfred Weber, az Európai Néppárt jelenlegi vezetõje is, akit az EB következõ elnök posztjának ígéretével vett le a lábáról.

A jogállam helyzetérõl szóló Sargentini-jelentésrõl Schmidt Mária a következõket gondolja:

Azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy mindez arról a sok közhelyes idiótaságról szólt, amit ebbe a jelentésnek nevezett irományban a süllyesztõbe küldött hölgy összehordott.

Schmidt szerint maga a jelentés ugyanis arról szól, hogy Merkel ezzel akarja kiiktatni Orbán Viktort, aki egyedül az útjában áll: "Angela Merkel belpolitikai szorult helyzetébõl egy Európán keresztül vezetõ átkaroló hadmûvelettel akar kitörni. Ehhez pedig szüksége van arra, hogy Orbán Viktort kiiktassa, eltávolítsa az útjából és mindenki számára világossá tegye: Európában Merkel, csakis Merkel az úr, aki vele szembemegy, annak annyi. Vagyis nem marad megtorlatlanul, hogy Orbán szembeszállt vele a migráció ügyében, és fõleg, hogy szembe szegült vele az Unió föderalizálásának kérdésében, vagyis a nemzetek Európáját képviseli. Orbánnal szemben tehát példát kellett statuálni. (...) A kérdés tehát mára a Merkel vagy Orbánra egyszerûsödött le."

Schmidtõl az osztrák kancellár, az Orbán által korábban szövetségesnek tekintett Sebastian Kurz is megkapja a magáét: õ szerinte az "Anschluss 2.0-ra" készül, vagyis Németországhoz akarja csatolni Ausztriát, Emmanuel Macron francia elnök pedig végülis rosszul döntött, és igazából Orbánnal kellene szövetségre lépnie Merkellel szemben.
https://hvg.hu/it...nijelentes
75 #3 talpi
- 2018-09-18 20:56
huba-sszameg. na ez is fejben volt, van,viszont ezen az összefüggésen még kicsit agyalok, :)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.65 másodperc
4,460,766 egyedi látogató