Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Történelmi egyezményt kötött a kommunista Kína és a Vatikán

BelföldAtya-gatya, még kiderül, hogy a legújabb östen is mandzsu. Bár igaz, az Atacama tele van õsi szkyta emlékkel, így lehet, hogy tényleg. Onnan fújják már a passzát-szeleteket és szövik a selyemutakat erre zsidókijába! Jézusom mi lesz még itten! Ferenc pápa elismerte a Kína által kinevezett hét püspököt. A lépés része a Vatikán és a kommunista állam közötti kapcsolatok javítását célzó történelmi egyezménynek.

Fõként a püspökök kinevezési jogáról kipattant vita miatt romlott meg a viszony Róma és Peking között, s Kína 1951-ben meg is szakította a diplomáciai kapcsolatokat pápai állammal.

Kínában mintegy 10 millió katolikus él, s Ferenc pápa azt hangsúlyozta, abban bízik, hogy a megállapodás segít a múltban ejtett sebek begyógyításában. Kína ragaszkodott ahhoz, hogy az állam nevezze ki a püspököket, míg a Vatikán magáénak tartja ezt a jogot. Az utóbbi évtizedekben a kínai katolikusok választhattak: vagy az állam által kinevezett vallási vezetõk irányítás alatti templomokba jártak, vagy a Vatikánhoz hû, föld alá kényszerített gyülekezetek tagjaiként imádkoztak.

A BBC szerint a Pekingben aláírt „ideiglenes” megállapodás részletei egyelõre nem ismertek, Peking azt hangsúlyozza, a megállapodásnak köszönhetõen javulni fog a kínai állam és a katolikus egyház viszonya.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-09-22 19:05
Bekérették az amerikai nagykövetet Kínában

A kínai külügyminisztérium szombaton bekérette a pekingi amerikai nagykövetet, hogy tiltakozzék az orosz fegyvereket vásárló kínai céget sújtó washingtoni szankciók miatt.


A tárca közleményében nincsenek ezzel kapcsolatosan részletek, de egy nappal korábban a kínai kormányzat már hangot adott a büntetõintézkedések miatti felháborodásának - írja az atv.hu az MTI-re hivatkozva.

Újabb csörte a kína-amerikai konfliktusban

Washington elõször hozott szankciókat Oroszországtól fegyvert vásárló külföldi vállalat ellen. A csütörtökön bejelentett büntetõintézkedésekkel az amerikai kormányzat a kínai Equipment Development Department (EDD) nevû, védelmi technológiák beszerzésével foglalkozó hadiipari ügynökséget és vezetõjét, Li Sang-fut sújtotta. Az amerikai kormány indoklása szerint a cég megsértette a 2017 végén Oroszország ellen hozott átfogó amerikai szankciókat azzal, hogy Szu-35 harci repülõket és az Sz-400-as légvédelmi rendszerhez tartozó felszereléseket vásárolt a Roszoboronekszport nevû orosz állami fegyverkereskedõ vállalattól.

A büntetõintézkedések értelmében a cég nem igényelhet exportengedélyt az Egyesült Államokba, és az amerikai pénzügyi rendszerbõl is kiszorul. Emellett az EDD felkerült az amerikai pénzügyminisztérium tiltólistájára, és egyetlen amerikai sem köthet vele semmilyen üzletet.

Az Egyesült Államok lépése súlyosan sérti a nemzetközi kapcsolatok alapelveit, és komolyan árt a két ország és hadseregeik kapcsolatának - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Keng Su-ang kínai külügyi szóvivõ, hozzáfûzve: "Határozottan felszólítjuk az Egyesült Államokat, hogy azonnal hozza helyre ezt a hibát, és vonja vissza az úgynevezett szankciókat, különben számolnia kell a következményekkel".
https://www.napi....70292.html
684 #2 atacama
- 2018-09-22 19:20
bengézem a híreket és éppen találtam eggyet ami éppen a kínai terjeszkedésrõl soul.. a balkáni tengely
alakul..
https://www.napi....70097.html
80 #3 monguzking
- 2018-09-22 20:41
én tömegével látok olyan videokat ahhol kinaiak ölik tibetieket,ujgurokat s kelet-türkeszminátiakat--s a világ hallgat--pokolba kinával
684 #4 atacama
- 2018-09-22 21:22
a szerbek által a sértés feldolgozáskor fel nem használt
illetve a fel nem dolgozott részeket is megveszik és
elszállítják a DISZNÓKÖRMÖT IS.. ezek a szerbek nem tudják mijajóóóó.. be finom pedig...
267 #5 Perle
- 2018-09-22 21:38
Ó, hogy ha ezt a jó öreg Ima o Cetung megélhette volna! A Piros könyv mellé a Biblia hordását is elõírta volna .:D
80 #6 monguzking
- 2018-09-22 22:03
ugyan már kinában üldözik az iszlámot s a kereszténységet is---bár ha jo belegondolok ebben önmagában nincs is semmi rossz

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.76 másodperc
3,022,006 egyedi látogató