Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Jezsuita Roma Szakkollégium

BelföldMost növeli a cionista zsidó-cigány maffia-állam ezeknek a közpénzbõl való semmirekellését. A JRSZ keresztény alapokra és jezsuita hagyományokra épülõ szakkollégium, mely a társadalmi felelõsségvállalásban élenjáró, szakmailag felkészült, felnõtt és felelõs életvezetésre kész roma értelmiségi fiatalok fejlõdését segíti.

Keresztény alapokra épül – az adás, adni tudás, az önzetlenség, az aktív cselekvés másokért és a jézusi szeretet, elfogadás beépülése a napi tevékenységbe a fiatalok életvezetése során.

Társadalmi felelõsségvállalással bír – tudatos, kezdeményezõ és célirányos tevékenység a társadalmi jólét és igazságosság erõsítése érdekében, kiemelten a roma közösségek támogatása és felzárkóztatása területén.

Szakmailag felkészült – középtávú célunk, hogy tanulóink jó vagy kiváló eredménnyel fejezzék be felsõfokú tanulmányaikat, és szakmájuk gyakorlása révén növekedjenek, boldoguljanak a saját és a társadalmi jólét elõsegítése érdekében.

Felnõtt, felelõs életvezetésre kész – a „tehetségerõk” egyéni felszabadítása, a személyiség fejlesztése és az alkotóképesség erõsítése révén felelõsségvállalásra és elkötelezettségre képes fiatalok hagyhassák el a szakkollégiumot a tanulmányaik befejezésekor.

Célunk, hogy a fentiekben megfogalmazottakat támogató programokkal, képzésekkel, eseményekkel, tartalommal alakítsuk. Az intézmény mûködésének tartalmi részét egymásra épülõ, fejlesztõ jellegû, döntõen tapasztalatra épülõ, gyakorlatias programokkal töltjük meg, amelyek az ösztöndíjrendszerrel együtt motiváló, egymást erõsítõ módon épülnek be a szakkollégium életébe. Fontosnak tartjuk a programjaink legtöbbjének eredményességét mérõ, és a mérhetõségre épülõ ellenõrzés bevezetését. Ezzel tudjuk nyomon követni, hogy a misszióban megfogalmazott célok felé haladunk-e, vagy eltértünk azoktól.
Felvételi
Kiknek a jelentkezését várjuk?

fõként roma és/vagy hátrányos helyzetû
30 év alatti
budapesti felsõoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói

Nem elvárás, hogy vallásos legyél, elég ha nyitott vagy az általunk képviselt értékekre.
Sikeres felvétel esetén az alábbiakat biztosítjuk a szakkollégistáknak:

kétágyas szobákban való elhelyezést egy családias, 48 férõhelyes épületben, amely kertvárosi környezetben található, kiváló közlekedéssel;
jól felszerelt konyhát, étkezõt, mosógépeket;
sportoláshoz saját konditermet, focipályát;
a pihenéshez árnyas kertet;
internet-hozzáférést (wifi), számítógéptermet ingyenes nyomtatási, fénymásolási lehetõséggel;
könyvtárat, szakmai segítséget;
ösztöndíjat (22.000 – 51.000 Ft);
szakmai kurzusokat, tréningeket és ingyenes nyelvi képzést;
kulturális programokat, egy jó közösséget.

A kollégiumi díj mértéke: 22.000 Ft/hó.
A jelentkezés módja és menete:

A felvételi eljárás kétfordulós. Az elsõ fordulóban a jelentkezõk online adatlapot töltenek ki, és csatolják a kért dokumentumokat. A második fordulóban személyes találkozásra kerül sor a továbbjutott jelentkezõkkel. E szóbeli fordulóra értesítés alapján hívjuk be a hallgatókat; az alkalom fél napot vesz igénybe.

PÓTFELVÉTELI jelentkezési határidõ: 2018. augusztus 30. reggel 8 óra. A szóbeli pótfelvételi idõpontja: 2018. szeptember 3.


Link

Hozzászólások

63 #1 GP
- 2018-09-24 05:47
Hála istennek istennek már megijedtem, hogy tisztességes dolgozó embereket akarnak nevelni.

E helyett okos, mûvelt hogy is fogalmaztak
A JRSZ keresztény alapokra és jezsuita hagyományokra épülõ, mely a társadalmi felelõsségvállalásban élenjáró, szakmailag felkészült, felnõtt és felelõs életvezetésre kész roma értelmiségi fiatalok fejlõdését segíti.


Szóval egy szó mint száz ingyenélõ, semmirekellõ mindent tudó okostojásokat fognak valószínûleg közpénzen és még ki tudja milyen anyagi forrásból eltartani.

ez tetszik a legjobban s_franc

Kiknek a jelentkezését várjuk?

fõként roma és/vagy hátrányos helyzetû
30 év alatti
budapesti felsõoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói


és akkor jön a pont az Í-re.

A kollégiumi díj mértéke: 22.000 Ft/hó.
:o

halkan kérdem a hátrányos helyzetû fiatal mibõl fogja kifizetni a a díjjat???
4 #2 Posta Imre
- 2018-09-24 06:11
GP! "ösztöndíjat (22.000 – 51.000 Ft)"
8 #3 miskolcilaci
- 2018-09-24 08:44
Bárki, csak "õslakos" ne legyen. Akinek esze van, Jezsuita intézménybe nem engedi tanulni a gyermekét. Ez az eszetlen 2-bitesekre nem vonatkozik. Borsodban hemzseg a sok kreolbõrû. Hú de sok lesz már a tanult cigány... Egész megnyugodtam. "Borsodban fegyverkezik a lakosság" Ha életben akarunk maradni.
http://www.boon.h...6-09265124

2009-es a cikk, de azóta sokkal, de sokkal rosszabb a helyzet.
75 #4 talpi
- 2018-09-24 12:51
GYerekek!
Ez igaz, vagy szívattok? Még, hogy ennyiért képesek lesznek "tanulni"? Ki finanszírozza ezeket a "költségeket" a köztudottan "hátrányos " helyzetû régióban? /amúgy minden régió hátrányos helyzetû, csak megjegyzés :(=/
159 #5 vanyusha
- 2018-09-25 16:48
Re:
fõként roma és/vagy 30 év alatti
Dezinformáció.

A hátrányos helyzetû "fõként és/vagy 30 év alatti"
valemilyen nemzeti kis etnikai csoprtagja( i) történelem(e) során az "anyaország",a födrajzilag jól meghatározó terület re, felé próbál(tt) elmenekülni!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.58 másodperc
3,406,454 egyedi látogató