Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A magyar gyerekek negyede funkcionális analfabétaként fejezi be az iskolát

BelföldEjnye no, hát a "gyerekek több, mint fele cigány es, micsoda véletlen! Még több pénzt a a férgeknek! – mondta a csatornának Gablini Gábor, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke. Ez utóbbival alighanem a két évvel ezelõtti PISA-eredményekre utalt.

Nem tudják megállapítani, hogy két útvonal közül melyik a rövidebb, vagy hogy kellene átváltani egy másik pénznemre: a legijesztõbb a PISA-adatokban, hogy hány gyerek sorsa pecsételõdik meg már általános végére.

Az MGYOSZ ezért változásokat kezdeményez a kormánynál: nem engednék középiskolába, akinek az általánosban nem sikerül elsajátítania az alapvetõ szövegértési és számolási készségeket; egységes, kötelezõ vizsgához kötnék az általános iskola befejezését; a tankötelezettséget pedig 16-ról 18 évre emelnék vissza.

Hat éve a kormány éppen munkaerõ-piaci igényekre hivatkozva szállította le a tankötelezettségi korhatárt 16 évre. Az RTL Klub most megkérdezte a kormányt, támogatják-e a 18 éves korhatár visszaállítását. Erre ugyan nem kaptak választ, de a kormány azt írta, míg 2010-ben a rekord magas munkanélküliséggel kellett megküzdeniük, addig ma "egy kellemesebb problémáról, a munkaerõhiányról kell beszélnünk".

Az iskolai lemorzsolódás problémájáról ebben a cikkben írtunk bõvebben.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-09-24 19:09
A házasodási, szülési korhatárt kellene 18 éves korra felemelni.
Egy 18 éves cigány nõnek már akár 3 gyereke is lehet.
A gyerek sorsa ott pecsételõdik meg, hogy felnevelésükre alkalmatlan , szinte még gyerek szüleik vannak , akik képtenenek munka nélkül, csak segélybõl emberhez méltõ körülményeket biztosítani számukra.Tanulni, dolgozni csak az fog közülük, aki otthon is azt látja.
75 #2 talpi
- 2018-09-24 19:22
A 3.14-ba akkor Flóri gyereket ki kellene sexuálni a parlamentbõl, no de néhány doktornak nevezett humanoid formájút is.
33 #3 vizilo
- 2018-09-24 19:41
Perle tudok eggy jobb megoldást ( " Teve Szerviz " ) tudod két tégla megoldás a himnek !!!Nem tudom ha ismered a viccet ?? A tanitónö az iskolába inkább át engedi mint hogy kinlodjon veleük, én is ezt tenném ....)
8 #4 miskolcilaci
- 2018-09-24 20:04
Tisztázni kell az okokat!

Elsõs kisfiú kérdezi otthon:
-Anyu, az osztálytársamnak már szõrös a fütyije, az enyém még nem. Ez azért van mert õ cigány én pedig nem?
- Nem kisfiam. Ez azért van mert te 6 éves vagy, õ pedig 16.
267 #5 Perle
- 2018-09-24 20:10
Nem is nagyon régi a hír. Pancsolt szeszt vedelt a 18 éves 3 gyerekes anya.:o
http://www.blikk....gy/4fcs6my
Szülõ az ilyen? Lesz-e valaha " erõforrás" a 3 árván maradt gyerekbõl?
2 #6 gerry
- 2018-09-24 21:15
Ezek (is) tanulnak... - néha.

"...és személy szerint sokkal több aspektusuk van mint az, hogy Cigány kurvák..."

https://index.hu/.../viktoria/

Azért az hozzátenném, hogy azok a lányok, asszonyok akik ezt a "pályát" választják - a szememben idõnként (vagy sokkal) tiszteletreméltóbbak mint azok akik a férjük háta mögött, szórakozásból keresik a kapcsolatokat. Ezek a nõk kemények mint a gyémánt - persze nem tartoznak bele abba az értékkategóriába, - vállalják magukat, célratörõk, fegyelmezettek... Nem pontosan a sarki változatról beszélek, oda azok kerülnek akik kényszerpályán vannak és tanulatlanok, így ez az egyetlen lehetöség ami nyitva áll a számulra. Tény, hogy egy idõben Zürich tele volt magyar nõkkel, akik többnyire belsõ lakhatóságú "Puffhaus"-ban éltek és dolgoztak. Igen, az ott keresett pénz fele a tulajdonosé, a másik fele az övék. Itt - nem verik öket, nem "futtatják", nincs védelmi pénz, valójában normális életük van, ha jön egy "érdeklõdõ, a 4-5 lány közül kiválaszt egyet, aztán amikor elment töle, az lezuhanyozik, felöltözik tiszta alsónemübe, esetleg ruhába, kimegy a közös konyhába az alkalmi ismerösök közé nevetgélnek, kávéznak, föznek, gyüjtik a pénzt amit majd hazavisznek és az egy-kéthavonta cserélõdõ munkaerõ éli az életét...
Sokukat megismertem - Weboldalakat kellett csinálnom, a tulajdonos(ok) esetleg közvetlen fönökök (a háttérben invesztálókról nem tudnak az átlagpolgárok) számára - akik többnyire nõk és mint munkaadók fizették a forgalom utáni adót, a 4-5 szobás lakások - Zürichben - nem olcsók, általában 2000-3500 körül volt a bérleti díjuk (ca. 15 éve, ma már havi 3000 Frank alatt nem is találni ilyen lakást de már ekkoriban is egy Puffhaus a duplájába került mintha ugyanezt a lakást egy svájci személy, család bérelné.
Üzlet az üzlet, a rendörség tud róla, a ház (azért ezek egy kicsit megválogatott helyek) többi lakója meg úgy nézi mintha egy cég lenne, ahol mindenki végzi a rá kiszabott munkát.
Napi közepes vagy jó forgalommal (akkoriban egy lány 800...1500 Frankot tudott kitermelni, egy hónap, esetleg kettõ végeztével elvitte a megkeresett pénzt, jó esetben esetleg 20- 40'000 Frankot is.

Egyikük a "Magyar" Bankok által kivetett tartozást fizette... a másik kocsira spórolt vagy lakásra mások nyaralásra, nyaralóra, olyant is ismertem aki a gyerekének a folyamatos korházi kezelését biztosította a befolyt összeggel, egy másik meg a férje egytetemi tanulmányaihoz kereste meg a pénzt (a férje nem is tudta, honnan jött a pénz - a felesége azt mondta neki, hogy egy gazdag családnál dolgozik, mint házvezetõnõ és vigyáz a gyerekekre is) ...
Amiröl írok az úgy 10 -12 évvel ezelötti átélt, személyes tapasztalatom. Volt egy aranyos cigánylány is - vidám, okos, nevetõs... mint nõt, nem tudtam elképzelni, egyszer kérdeztem a Madam-tól, hogy jól keres? Van elég kuncsaftja...? Meglepett a válasz; vitték mint a cukrot, napi 20-30 látogatója volt, olasz hátterünek mondta magát - végül is - elment annak is.
Egy másik meg úgy nézett ki mint egy bombázó, véletlenül tudtam meg a nevét és Pesten lakott a Nagymezõ utcában... Néha beszélgettünk - megkért hogy a laptopját pucoljam ki mert lassú és a telefonnal nem szeret dolgozni, autót akart venni de csak kézpénzzért... Amikor két hét múlva találkoztam vele, akkor készült haza és kicsit "fellélegezve" mondta, hogy végre vége ennek az életének, nem jön többet. Megkérdeztem miért nem, azt válaszolta, hogy van - már két éve - egy barátja, most fognak összeházasodni és miután a 28-at betöltötte, gyereket akar, anya szeretne lenni... Remélem sikerült neki.

Sokan élik ezt az életet. Lehetne más életük is? Persze... De ha ezt választotta és ez neki megfelel akkor csinálja. Az egyik legõsibb munka. Szégyen? Nem az. Hazugság az életük? Egy részük - úgy gondolom, talán a nagyobb részüké - az.
Önvédelem, - jogosan - mert túl sok azok száma akik azt hiszik elítélhetnek másokat... Szégyelni nem szégyenlik magukat, nem álszentek (nem is szentek), egy életük van amit ezen a világon túl kell élni mindenkinek. Ha nem sikerül, nincs hozzá elég ereje, kitartása, szerencséje, tudása... akkor nem fog sikerülni.

Ami a filmet illeti - torrent oldalról letölthetõ - arra azért kíváncsi leszek a film készítõi meg merik-e említeni az ország igazi problémáját, a magyarok immáron évtizedekben mérhetõ, folyamatos ellehetetlenítését, eliminálását.
Nem lett volna ennyi magyar (vagy cigány) nõ a svájci bordélyokban és az utcákon (Langstrasse és környéke), ha nem így alakul a "mai magyar jövõ"
238 #7 bivaly
- 2018-09-25 06:03
Gerry !

Azért ez már megint a "így is lehet valaki ember" ! Nem Gerry nem ! Így nem lenet, és nem úgy van az, hogy Othello lemossa a sminket ! Ennyi erõvel ( filozófikus megközelítéssel) a bérgyilkos is jó és tiszta ember !!!
Jó családapa, szeretõ férj, figyelmes, udvarias, vasárnap ott van a misén, közösségi ember, stb. Folytassam Gerry ? Az ember egy, és oszthatatlan, mint az igazság. A Múltat, a tegnapot nem lehet kitörõlni, és annak súlya is van, esetenként elviselhetetlen súlya.
Hát, csak úgy megjegyeztem.
80 #8 monguzking
- 2018-09-25 11:12
fene tudja bivaly---most egy elmaradott térségben élö közmunka éhbérrel mirre megy?Vagy gyárban robotolni apro pénzért ahhol szintén csoroval megismerkedne s összeházasodva gyereket s saját otthont szeretnének--hitelt vennének fel aztán törlesztö emelkedne s végén utcán kötnének ki gyerekekkel------ha lány lennék akkor inkább kurva lennék két évig s megteremteném alapokat normális életre----de azért igazad van nagyon is valoban nem lehet lemosni--például legalább két évnek elkell telnie hogy mással szexelt hogy megfogantatásnál tényleg az apa jellemzöi legyenek mert a szex s ondo genetikai kodja morfonikus mezöben elraktározodik
159 #9 vanyusha
- 2018-09-25 15:52
A funkcionális analfabéta gyerekek negyede magyar, befejezi az iskolát.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.12 másodperc
3,022,000 egyedi látogató