Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Sissi Kínában -2,7 millióan látták a magyar kiállítást

BelföldSzerintetek ez mit is jelent? A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Sissi és Magyarország – A magyar arisztokrácia fényûzõ élete a 17-19. században címû kiállítása nagy sikerrel szerepelt Kínában. Több mint 150 ruha, kiegészítõ, bútor, ékszer, fegyver, étkészlet, festmény, fotó és egyéb mûtárgy utazott a kínai múzeumokba.

Az MNM tárlata 2017 júliusában indult kínai útjára, és a Sanghaj Múzeumban 695 ezer, a pekingi Palotamúzeumban (a “Tiltott Városban”) 665 ezer, a kunmingi Jünnan Tartományi Múzeumban 300 ezer, végül az agyaghadseregrõl ismert Hszianban 1,08 millió látogatót fogadott 2018. augusztus 20-ig – mondta csütörtökön Budapesten a Nemzeti Múzeum fõigazgatója.

A magas látogatottság a fogadó múzeumok számára is kiemelkedõ eredménynek számít, pedig az MNM igen rangos intézményekkel alakított ki partnerséget, a Palotamúzeumba például a második vendégintézményként vihetett kiállítást a Louvre után.
Aczél Eszter, az MNM Történeti Tárának nyugalmazott igazgatója, a tárlat egyik kurátora felidézte, hogy a kiállítás elõkészítése csaknem másfél évet igényelt, ezalatt számos másik múzeum szakembereivel is konzultáltak, a Nemzeti Múzeumból pedig 40 munkatárs dolgozott a projekten.

Kovács S. Tibor és Kollár Csilla kurátorok hozzátették: több mint 150 ruha, kiegészítõ, bútor, ékszer, fegyver, étkészlet, festmény, fotó és egyéb mûtárgy utazott Kínába; közülük számos darab kötõdött személyesen Erzsébet királynõhöz.

A Romi Schneider fõszereplésével készült filmsorozat 1980-as évekbeli kínai bemutatója óta a királyné alakja olyannyira népszerû az országban, hogy Sissi keresztnevû kínai munkatárssal is találkoztak az egyik fogadó múzeumban – jegyezte meg Kollár Csilla.

Varga Benedek közölte: a körút befejezése óta még tíz kínai város hívta meg a 800 millió forintos biztosítási összértékû anyagot felvonultató kiállítást, így további tárgyalások folynak az újabb bemutatkozásokról.
Link

Hozzászólások

80 #1 monguzking
- 2018-09-28 11:50
valamikkor régen kinai egybeforrt fekete hunokkal s sokáig hunok adták uralkodot de aztán elkinaisodtak s beolvadtak
267 #2 Perle
- 2018-09-29 21:19
Miközben a kínaiak otthon Sissi ruháit nézegetik, az általuk eladósított Kenyában kínai nyelvet oktatnak és régi kínai viseletet mutatnak be a kenyaiaknak.
http://africa.chi...4bb_4.html
137 #3 balu
- 2018-09-29 21:34
Azt is tegyük hozzá, hogy alapesetben, csak úgy maguktól, se az afrikaiak se a kínaiak nem így pózolnak, nem így fogják egymás kis kacsóját. Alapvetõen euróai pózolás ez, kínai rongyokban, Afrikában. Bravó
238 #4 bivaly
- 2018-09-30 06:27
Amúgy mi a retkes, tetves, franc köze van Sissinek Magyarországhoz, leszámítva a köré tekert mítoszt ?

Egy szarházi Habsburg felesége volt. És ezt mutogatni Kínában ?

Mondjuk a történelem hamisítás erre felé (is) megszokott dolog, bár inkább arra gyanakszom, hogy kis baráti kölcsönrõl van szó, párszáz millió forintot adunk X-éknek, amit lenyelnek egy ilyen nyomorult kis export performansszal. Ügyes ! Nekem azért erõs hányingerem van.
267 #5 Perle
- 2018-10-01 22:42
Mao 69 éve jelentette be a ínai Népköztársaság megalakulását:
https://www.youtu...Jcol3SJ6ww

A világban már szinte mindeütt ott van ez az intézet. Nyelvet tanít, politizál.....
http://www.konfuciuszintezet.hu/sajto/110616_bemutatkozas.html
Lehetséges, hogy nem is Saras-szervezetektõl kellene ennyire tartanunk?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.52 másodperc
3,409,907 egyedi látogató