Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Megszólalt a bõnyi rendõrgyilkosság vádlottja: Gyõrkös azt állítja, baráti tûz végzett az áldozattal

BelföldMár kezdem sajnálni, hogy nem û durrantotta le szánt szándékkal a "rendõrt", bárki is volt, bármilyen rendes pintér-ateregó-patkány csicskás, de egyszer ha nem õ volt, akkor valaki más..., az meg, hogy fegyvere volt...ki nem szarja le. Az összeset le kellett vona már rég kelepelni! Igazságügyi szakértõk meghallgatásával folytatódott pénteken a bõnyi rendõrgyilkossággal vádolt Gyõrkös István ügyének elsõfokú tárgyalása a Szombathelyi Törvényszéken. A vádlott a szakemberekkel ellentétben vallomásában a bíróság elõtt azt állította, baráti tûz végzett az áldozattal.

Az idõs vádlott továbbra is fenntartotta, hogy ártatlan az emberölésben, a pénteki tárgyaláson is azt hangoztatta, éppen lehajolt, hogy lerakja a kezében tartott gépkarabélyt, amikor a rendõrök lövése eltalálta, ezután pedig szinte “önkívületi állapotba” került, és ekkor sülhetett el a fegyvere. A rendõrök “célba lõttek” rá, amikor pedig meghallották a gépkarabély hangját, “elszaladtak” – állította. Azt nem tudja, hogy a vele szemben egyméternyire álló rendõr õrnagyot hogyan érte fejlövés – mondta, azzal védekezve, hogy az intézkedõ rendõrök lõhették meg véletlenül a társukat.
A szakértõ állítja, Gyõrkös ölte meg az áldozatot

A délelõtt meghallgatott fegyverszakértõk azonban arra a következtetésre jutottak, hogy a 46 éves áldozat halálát a Gyõrkös István gépkarabélyából származó lövés okozta. A vádlott több lõfegyvert is engedély nélkül tartott, éppen ezek miatt akartak 2016. október 26-án a bõnyi házában házkutatást tartani a rendõrök. A vádlott és védõi hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a fegyverszakértõ a rendõrök által kilõtt nyolc lövést nem vizsgálta olyan részletességgel, mint a vádlott által sorozatlövéssel kilõtt három lövedék útját. Közölték: a nyomozati iratok szerint nem lehet pontosan tudni, hogy a rendõrök nyolc vagy kilenc lövést adtak le, mivel kilenc töltényhüvelyt szedtek össze, de csak nyolc lövésnyomot vizsgáltak, egy állítólag eltûnt. Ezt az állítást a fegyverszakértõ sem cáfolta. Fontos szerep jutott a pénteki tárgyaláson annak a baseballsapkának, amelyet az áldozat viselt, a szakértõ szerint ugyanis a mûanyag sildjén gellert kapott a lövedék. A védelem ezzel kapcsolatban azt kifogásolta, hogy a sapka vizsgálatának módszerérõl semmi sincs a szakértõi véleményben, és teljesen új az az állítás, hogy a silddel ütközve a golyó elfordult volna. Az igazságügyi orvos szakértõ elmondta: a rendõr õrnagyot halántékán érte a lövés, azonnal orvosi beavatkozással sem lehetett volna megmenteni az életét. A tárgyalást – újabb szakértõk meghallgatása után – elnapolták.
A vád szerint is Gyõrkös lõtte agyon a rendõrt

A vád szerint a szélsõséges szervezet jelenleg is elõzetesben ülõ vezetõje, az orosz titkosszolgálatokkal is kapcsolatba hozott Gyõrkös István fejbe lõtte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kiemelt fõnyomozóját, Pálvölgyi Péter alezredest. A hungaristánál házkutatást akartak tartani, amely része volt annak az akciónak, amit az általa vezetett szervezet ellen indított el hónapokkal korábban a rendõrség. Az ügyészség azt állítja, hogy a hungarista házába jogszerûen belépõ egyik rendõrre, néhai Pálvölgyi Péter rendõr alezredesre az általa korábban engedély nélkül megszerzett, éles lõszerrel töltött gépkarabéllyal Gyõrkös egy rövid sorozatot adott le. A lövedékek közül egy az intézkedõ rendõrt a fején találta el, aki ennek következtében a helyszínen azonnal életét vesztette. Hozzátették: a Gyõrkös által leadott, több más személy életét veszélyeztetõ lövéseket követõen a tervezett házkutatás miatt szintén a helyszínen tartózkodó két másik rendõr a vádlottra több lövést adott le, amelyek közül egy el is találta.
Szlovák fegyverek is lehettek a hungaristánál

A vádlottat két órával a cselekmény elkövetését követõen a Terrorelhárítási Központ TEK) helyszínre kiérkezett tagjai fogták el – írta a fõügyész, hozzátéve, hogy a helyszíni szemle során engedély nélkül megszerzett és különbözõ helyeken elrejtett lõfegyvereket és lõszereket találtak Gyõrkös házában. Állítólag a fegyverek között találtak olyan típusú szlovák gépfegyvereket, amikkel elkövették a Charlie Hebdo elleni 2015 januári támadást, és ilyen fegyvereket használtak Abdeslamék a novemberi párizsi merényleteknél is. A Zoom.hu szerint a párizsi mészáros és az MNA-sok Magyarországon tárgyaltak egymással, de ezt hatósági forrásaink cáfolták.
Van még tisztázatlan kérdés

A bõnyi-ügyben egyébként rengeteg tisztázatlan kérdés felmerült: a rendõrök azért akartak házkutatást tartani Gyõrkösnél, mert információjuk volt arról, hogy az MNA-vezérnél éles fegyverek vannak, amiket engedély nélkül tart. Ennek tudatában értesíteniük kellett volna a Terrorelhárító Központ (TEK) munkatársait, ám ezt mégsem tették meg. További furcsaság, hogy a lelõtt rendõrt kimenekülõ társai otthagyták, a TEK megérkezéséig senki nem ment érte vissza a házba. Ráadásul, úgy tudjuk, a helyszínen az egyik rendõr szájából az a felkiáltás is elhangzott, hogy „remélem, nem én lõttem agyon”. Azonban tény, hogy a belsõ vizsgálat nem állapított meg semmilyen szabálytalanságot és az erre illetékes, a bõnyi ügyben egyébként is eljáró Központi Nyomozó Fõügyészség (KNYF) sem indított nyomozást.

Vezetõ kép: MTI
Link

Hozzászólások

75 #1 talpi
- 2018-09-29 20:43
ugye, hogy ugye. Vagyis, akkor hány rendõr is volt ott?
A büdös életbe, talán el kellene gondolkodni a szakértõnek is mihez adja a nevét. Ha már annyira szakértõ, hogy lehetséges egy müanyag sildrõl a geller, és akkor hogy is van a halánték lövés? Félre volt fordítva a sapka, vagy mi a fene? Szóval, szakértsenek csak még egyet, viszont az igazságot kellene kimondani, nem megrendelt véleményt. " Bástya elvtárs...."?
80 #2 monguzking
- 2018-09-29 20:43
nagyon vicces lenne de mégsem az hogy sapka müanyagán egy méterröl leadott géppisztoly töltény gellert tud kapni....tán kapacsorru bironak elkénne menni lövészetre hogy lássa hogy viszi át auto karosszériát is golyo
137 #3 balu
- 2018-09-29 22:51
Ja, az öreg Gyõrköst csesztetik, de a fia volt az MNA úm. "operatív vezetõje", róla meg egy ferde fing sincs. Fura egy mozgalom volt (ugye Imi bá), néha inkább tûnt szektának. De az elején biztosan õszinte volt.
238 #4 bivaly
- 2018-09-30 06:16
Hazudtok a kurva anyátokat ! Hazudtok ! Nincs az a kibaszott AK 7,62-es, ami a fejet találva átmegy azon, letépi mint a tapétát !
684 #5 atacama
- 2018-09-30 15:29
Nos mégegyszer vegyük át !! a hülyék a másik oldalon laknak!
https://hu.wikipe...E2%80%9347
és itt mutatja is a bácsi 26:42-nél lassítva is...
https://www.youtu...6iwPQNJOkk
75 #6 talpi
- 2018-09-30 17:11
bivaly
ebbõl élnek több mint egy évezrede. Mit vársz a "leszármazottaktól" ?
684 #7 atacama
- 2018-09-30 17:24
Már arról beszélgetnek a trágyaláson hogy Gyõrkös öntudatlanul húzta meg a ravaszt.. megy a cicoma,nem lennék meglepve ha ajánlanának az öregnek valamit..
a vallomásért.. vagy ráadják a muszálykabátot...
75 #8 talpi
- 2018-09-30 18:07
#7 atacama
- 2018. szeptember 30. 18:24:22
Valamit azért vegyünk tudomásul-
Györkös nem lõtt "elõször+lövési sokk" na errõl ennyit. Hol van a rendõrnõ, aki valójában ott volt a kezdetektõl,???
146 #9 satu
- 2018-09-30 19:48
Kár, hogy a picsát úgy kelett összekaparni, miközben azt hajtogatta: nem akartam... mármint a rossznyelvek szerint...
238 #10 bivaly
- 2018-09-30 19:51
Talpi !

Itt és most, maradjunk a fegyverszakértõi véleménynél ! Ki az a mocskos, büdös, küret kaparék, aki le meri írni, ki meri mondani, hogy egy AK géppisztolyból kilõtt lövedék, közvetlen közelrõl halántékon lõ valakit !? Nem lövi halántékon, letépi a fejet, és a nyak sem marad a helyén !!! Elnézést az áldozattól ! Ez a Rákosi kor bírósága, Virág elvtársastól, Bástya elvtársastól, minden szarral, hazugsággal kitömve .
Hol az ÁVO-s picsa, aki lõtt ??? Talpi, kizárólag a szituáció, és a fegyver érdekel pillanatnyilag. Hazugság a történet leírás.

Az meg, hogy a kéz, a fej, ami az "igazságot" osztja, több ezer éve maga a pestis, az egy másik kérdés, annyiban ide illik, hogy jelen bábok drótjait az õ ujjaik mozgatják.

Szerinted a Halál, Halálnak fogja magát nevezni, amikor bemutatkozik ? He, he, mindenkor az "Élet Vagyok" álnevet használja. Remélem értettél !?
Hát, hogy a francba ne értettél volna, de Te is tudod, hogy nem Miattad tettem fel, csak a hülyék és aljasok számára nem világos kérdést . Elõbbiek nem tudják, mert valódi originál idióták, utóbbiak eljátsszák, mert takony gerincûek, meg van az a pénz, és rinocérosz bõr a pofán, és egyébként is tenyésztett VIP földlakók.
75 #11 talpi
- 2018-10-01 22:17
bivaly!
a csõ torkolati energia annyira magas, hogy ebbõl a távolságból leadott lövés igen nagy károsodást okoz. Szóval, ha csak neked részben is de igazad van, hiszen nem igen felismerhetõ utána az egyed buksija. errõl ennyit. A szakértõk pedig még agyalhatnak, hogyan tudják eladni a saját/?/ kis szakértésüket.
238 #12 bivaly
- 2018-10-02 05:58
Talpi !

Az AK, AMD féle Kalasnyikov csak puhában üt "lukat", mert bemenet után elfordul. Nem tudom pontosan, szakszerûen, elmagyarázni mivel nem én terveztem, de ennek a lövedéknek és fegyvernek ez a különleges tulajdonsága. Nem célba lõni tervezték ( egyébként a magyar változattal nagyon pontosan tudtam célba lõni vele 100 és 200 méterrõl is !), találat esetén tép, roncsol, szakít. Mindegy melyik testrész, ahogy csontot ér, széthullik a "baba".
Mivel ezt pontosan tudom, ezért vagyok újra kiakadva, meg azon ennek függvényében, hogy rohadt, aljas, mocskos politikai viszonyok közt kell élnem az életem, mióta csak megszülettem.
Az elmúlt néhány évtized semmi másról nem szólt, mint hogy, aljas, aljasabb, legaljasabb, legeslegaljasabb !
75 #13 talpi
- 2018-10-03 18:50
bivaly
GYakorlati tesztekbõl tapasztaltam, hogy bizonyos, kézim fegyverek, bizonyos távolságban lévõ célokra leadott lövései, mit is tesznek a "cél tárggyal".
Vegyünk alapul egy akár fém, akár mûanyag vödröt mondjuk, legyen benne folyadék, tételezzük fel víz.
Nos, ha erre az edényre, 50-100 m.rõl tüzet nyitunk, akkor a bemeneti nyílás, kb 6-8 mm, viszont a kimeneti kb 200 ft-os pénz érményi, a benne lévõ folyadék pedig, 2-3 m. magasra csapódik fel és alig marad valami, ami kifolyhat a lyukon. Igaz, ebben az esetben a vödör teteje nyitott.
Szóval, ha netán ez a lövés egy zárt, de részben folyadékkal, részben más, kocsonyás állagú anyaggal telített, akkor el lehet képzelni mit okoz a lövési energia.
Tehát, egy közvetlen ilyen lövés esetén, igen erõsen kell plasztikázni a buksit, felismerhetõségi okból. Bár, a marok lõfegyver sem piskóta, viszont lényegesen kisebb a csõtorkolati energiája, vagyis????
238 #14 bivaly
- 2018-10-04 06:13
Talpi !

Nem okoskodni akarok, akartam, de egy fegyvert valaha fogott ember mint én is, kitérek a hitembõl ekkora mocskos hazugság láttán. És mind ezt ugye ebben a kurva nagy "jogállamban" ! Mert, ha Kádárék "igazságügyi szolgáltatása" lenne, még megérteném. Így is megértem , és épp ez a bajom, hogy rohadjanak már meg, de nem fognak, sajnos, mint látod, van utánpótlás. I.Orsós a full kommunista papa-mama múltból mára, keresztény, demokrata, meg nagy magyar hazafi lett. Tényleg, az anyag nem vész el csak átalakul. A másik meg, hogy kígyó tojásból mindig csak kígyók kelnek ki ! Jó lenne egyeseknek megtanulni, de hát a gerinc, meg a keresztényi szeretet, megbocsájtás,... !?
Csak ennyi, meg a vele járó állandó hányinger a pofájuk láttán.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.05 másodperc
3,409,004 egyedi látogató