Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Antiszemitizmussal vádolja az izraeli sajtó a lengyel miniszterelnököt

BelföldNa és akkor mi van? Kiszivárgott egy 5 éves hangfelvétel, amiben a jelenlegi lengyel miniszterelnök kifakad, hogy a kapzsi amerikai, zsidó, német, angol és svájci emberek kezében vannak a nagy befektetési alapok. A hírt leginkább az izraeli sajtó kapta fel, és az értelmezések szerint ezek a mondatok tekinthetõk antiszemita megnyilvánulásnak.

A Haaretz beszámolója szerint a kedden kiszivárgott, 2013-aqs hangfelvételen Mateusz Morawiecki egy étteremben, vacsora közben beszélt a kapzsi külföldiekrõl. Ebben az idõben Morawiecki bankárként dolgozott, emiatt néha összeült politikáról, pénzügyekrõl társaologni hozzá közelálló, befolyásos emberekkel. Lengyelországban ezért nem is arról zajlik a hangfelvételrõl szóló vita, hogy antiszemita nyilatkozatokat tett-e a miniszterelnök, hanem arról, hogy korrupciónak számít-e egy ilyen vacsorán beszélni politikai, pénzügyi kérdésekrõl.

Az, hogy a hangfelvétel miatt antiszemitizmussal vádolják Morawieckit, elég rosszkor jön a kormányfõnek, aki épp az amerikai Egyesült Államokba utazik, hogy külpolitikai kérdésekrõl egyeztessen - fõleg a lengyel kormány zsidókkal és Izraellel kapcsolatos hozzáállásáról.

A 2015-ben hatalomra jutott jobboldali Jog és Igazságosság pártot az elmúlt években több alkalommal is többen nevezték anstiszemitának. Morawiecki februárban arról beszélt, hogy a lengyeleknek semmilyen felelõssége nincs a holokausztban, az mind a megszálló német csapatok bûne. Errõl itt írtunk hosszabban:
Kapcsolódó
Lengyel miniszterelnök: A lengyeleknek nem volt szerepük a holokausztban
Lengyel miniszterelnök: A lengyeleknek nem volt szerepük a holokausztban

Büntetõjogi következménye lesz, ha valaki mást állít. Óriási a botrány a történelemhamisítás miatt.

A lengyel kormány tervei között szerepelt az is, hogy büntethetõvé teszik, ha valaki nyilávnosan olyan véleményt fogalmaz meg, amiben "Lengyelországra hárítják a návi Németország által elkövetett bûntettekért való felelõsséget".

A törvény ellen élesen tiltakozott Benjámin Netanjáhu izraeli kormányfõ, az Egyesült Államok, a jeruzsálemi Jad Vasem holokauszt-emlékközpont és a Zsidó Világkongresszus (WJC) is, utóbbi elnöke szerint a törvény "elfojtja a valódi szembesülést az ország háborús történelmének legdermesztõbb jelenségével, azzal, milyen mértékben voltak cinkosok a helyi lengyelek zsidó szomszédaik megsemmisítésében."

Végül a jogszabályból kivették a bitatott részt. A lengyel-izraeli diplomáciai viszályt júniusban lezáró nyilatkozatukban Mateusz Morawiecki és Benjámin Netanjahu kormányfõk a "lengyel haláltáborok" típusú kifejezéseket "rossznak" és "a haláltáborok létrehozásáért viselt német felelõsséget kisebbítõnek" minõsítették.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-10-03 21:05
Nem is olyan régen még dícsérték õt, Máté Jakabot a zsidó gyökerei miatt.
https://www.jta.o...e-minister
4 #2 Posta Imre
- 2018-10-04 05:55
Perle, mert hát van zsidó a "jófajta", meg a "rosszfajta", rohadjon meg mind egy szálig! De azért "Lengyelország" pont olyan "független" meg ótonóm, meg "nemzeti", mint "Magyarország", csakhát ugye ebbõl egy kanyi szó soha nem is volt igaz.
238 #3 bivaly
- 2018-10-04 06:17
Csak a szokásos szarkavarása az anti szemétnek !
809 #4 megmondhatom-e
- 2018-10-04 09:50
a holo-túlélõknek ( hogy ne mocskos zsidózzak) meg van a magukhoz illõ eszük , ami elég ahhoz ,hogy tudják , minden ember antiszemita . Csak azért "játsszák a fejüket" , hogy az ellenkezõ látszatát keltsék. (aki "nem antiszemita az is játssza!- a zsidóknak meg muszáj ezt bevenni ! )
Legtöbbször sikerül is nekik! Ügyes manipulátorok a "biboldók" , ahogy at atv -ben hívják õket , akik nem tök hülyék és jó a memóriájuk . ( érdemes megnézni a " Micsek Úr" reakcióját . Jó mûsor volt , mint mindig! Szeretem ezt , jobb , mint éjjel meg nappal a "budapest" !

- gondolom azóta a biboldók ( jó szó ez , szeretem ismételgetni - bibo, bibó , bibi - meg a felesegge ! ) ezt a tájékozott betelefonálót is figyelik - Imre - mert figyelemre méltó a zsidóknak az , aki helyesen gondolkodik , meg a bibókok ( gyilkos zsidók a gyengébbek kedvéért ) úgy is ráérnek és szeretnek "megfigyelni , ha megkapják érte a soros pénzt is .

Az atv az a csatorna , amit a kádár-rendszerbõl visszamaradottak "figyelnek" és legtöbbször ezek a demenciától szenvedõk telefonálnak be a Micsek úrnak meg a másik 2db hasonló ürgének , aki trükkösen mindig a helyes irányba terelik aki eltévelyedett . Így a Micsek úr és a 2 db haverja fontos állásban vannak!

Egy szintén kádár- "residual " öreg ezzel a véleménnyel illette az orbán-rendszert - helyesen , mire gyorsan lekapcsolták:

"hogy ezt kiheverjük -kell egy emberöltõ
Orbán úgy hazafi , ahogyan én költõ "
267 #5 Perle
- 2018-10-05 09:23
A lengyel elnököt szerencsére nem vádolhatják ezzel, mert most is éppen Osvicumba ment a konvojával, miközben elsodortak egy 9 éves kisfiútut. A gyerek túlélte a balesetet.s_nezem
http://www.thenew...-motorcade

Azon a környéken karambolozott a korábbi miniszterelnök asszony is
https://www.thegu...n-hospital
267 #6 Perle
- 2018-10-14 11:11
A kínai még nem vádolják semmivel, mindenesetre a titkosszolgálatuk komoly politikai és gazdasági kockáztot lát a Kínával folytatandó gazdasági együttmûködésben.
https://www.econo...y-concerns

Ók már elõre látják, amit más államok vezeti nem, vagy nem mernek nemet mondani a hatalmas országnak.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.72 másodperc
3,400,076 egyedi látogató